Europese Commissie vlucht na valse bommelding vliegensvlug kantorencomplex uit!

Behoorlijk stressen deze week met aanslagen hier en daar! Ook de Europese Commissie kreeg er mee te maken nadat vanochtend een bommelding was gedaan in Brussel. Instanties kregen de melding dat een explosief verstopt zou zijn in één van de kantorenpanden, maar de melding bleek vals. Het is tekenend voor de situatie op dit moment in Europa. Voor de veiligheid zijn de gebouwen van de Commissie tijdelijk afgesloten. 

In totaal werden 40 medewerkers van de Europese Commissie ontruimd na de melding en werden meerdere straten afgezet. Uit voorzorg uiteraard, want uiteindelijk bleek er weinig aan de hand. Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de zijnen zullen wel geschrokken zijn dat Brussel andermaal doelwit is van mogelijke terreur. In maart 2016, nu dus drie jaar geleden, vond namelijk een flinke aanslag plaats in de Europese buurt waarbij 32 doden te betreuren vielen.

En nu in maart 2019 wederom een bommelding. De politie sloot de gebouwen aan de Avenue D’Augerghem hermetisch af en ook rond de Britse ambassade. De bommelding kwam binnen via een consultancy bureau. Dat laatste is wel wat vreemd, maar alsnog werd het zekere voor het onzekere genomen. Op Twitter, waar de Commissie op weinig sympathie kan rekenen, werd dan ook heftig gereageerd op het incident:

Niemand verdient een bom onder zijn bureau, maar de ironie in de bovenstaande Tweet is natuurlijk onontkoombaar.

Het is inderdaad waar dat immigratie de veiligheidssituatie in Noord-West Europa niet ten goede komt. En uitgerekend het orgaan, dat al jaren haar beloftes niet nakomt wat betreft de bescherming van de Europese buitengrenzen, moest het vandaag ontzien. Ja, dat mag met recht de ironie van de geschiedenis genoemd worden.

Maar wellicht was het wel een boze Jasper van Dijk (SP), die de nieuwe EU-arbeidsmigratie regels helemaal zat is! Dat laatste is natuurlijk onzin, maar de Commissie heeft overduidelijk vijanden. ‘S middags rond 13.00 uur hadden de hulpdiensten hun zoektocht voltooid en mocht de Commissie haar kantoorpanden weer in gebruik nemen, zo lezen op NU.nl.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Gekko

  Jarenlang was de SGP tegenstander van een verenigd Europa. Ik heb om die reden nog weleens op deze partij bij de Europese verkiezingen gestemd, in 2011 geloof ik.

  De ironie wil dat ook de zware mannenbroeders nu bekeerd zijn tot Europa. Net nu de weerzin tegen dit machtorgaan in Brussel steeds groter wordt. Maar ja, bij de orthodoxe christenen loopt de tijd altijd 25 jaar achter.

  1. C.A.Barstow

   @Gekko:

   Inderdaad, ook de vaak zeer conservatieve Veluwse achterban roert zich stevig.

   STEM FVD!!!

 2. C.A.Barstow

  Ik weet het het goed gemaakt voor iedereen daar (op één persoon na)
  geef ze ruim de tijd om weg te komen wanneer je dat zooitje daar gaat opblazen,
  maar bind Timmerfrans aan een pilaar vast!

  STEM FVD!!!

 3. Jumping

  Stem Rutte weg.

 4. Tante Sidonia

  Juncker ook vliegens vlug weg?
  Zal wel strompelend zijn!
  Diner tijd,……..m.a.w. een paar flessen wijn achter zijn kiezen, (Of kunstgebit)

 5. Raveltje

  Overal waar mensen vrij in en uit kunnen lopen,
  ondanks in- en uitchecken,kunnen terroristen komen
  Het is allemaal te groot geworden.

 6. TD

  “Voor de veiligheid zijn de gebouwen van de Commissie tijdelijk afgesloten”
  Voor wat betreft het werk,maakt dat niet veel uit. “Gewerkt” wordt bitter weinig in die gebouwen!
  Hoofdzakelijk borrel-party’s vullen de lange dagen in Brussel.

 7. ZiggyStardust

  Haha, ‘heart of the city’. Niemandsland is beter op z’n plaats hier.

  1. Satty

   Ziggy toch, terreur dreiging lijkt me verwerpelijk. Net als iemand valselijk beschuldigen.

   Jammer koen. Ik had echt gehoopt dat we af en toe goede inhoudelijke discussie konden voeren. Waarom beschuldig je mij zomaar?

 8. Ome Wim

  Nu ze eindelijk zelf eens te maken krijgen met het monster wat ze zelf hebben geschapen nemen ze met een keutel in hun broek de benen omringd door beveiligers, hopelijk voor Juncker heeft hij niet van schrik zijn fles kapot laten vallen.

 9. Nuts

  Hahahaha !!! 😀

  Dat smaakt naar meer 😉

 10. Willem Bever

  Misschien was het beter geen valse te doen en niet te melden

 11. Willem Bever

  Als een lulverhaal wilt horen Jinek kijken

 12. Vrijedenkert

  Dat de EU-commissie moet vluchten voor een bommeldig is erg!
  Dat men tijdens deze vlucht om het vege lijf te redden ook nog eens grote kans loopt benen te breken als men over de lege cognacflessen van drankorgel Juncker strompelt is nog veel erger…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.