Laatste peiling De Hond voorspelt historische uitslag: 'FVD NET ZO GROOT ALS VVD'!

Laatste peiling De Hond voorspelt historische uitslag: 'FVD NET ZO GROOT ALS VVD'!

Maurice de Hond beloofde nog één speciale verkiezingspeiling. Nou, hier is hij dan hoor! Wat zien we in de tabellen? Volgens de peilingen is de kans groot dat een historische verkiezingsuitslag aanstaande is! En wordt FVD mogelijk groter dan de VVD! Samen zouden FVD en PVV zelfs 25% van de stemmen kunnen krijgen! Dat is meer dan de LPF aan stemmen binnenhaalde in 2003.

Tevens denkt de opiniepeiler dat het gebeuren in Utrecht kan leiden tot een hogere opkomst! In het verleden gebeurde dit ook. Zo schrijft De Hond:

"Dat was in 1977 bij de treinkaping bij De Punt en de bezetting van de school in Smilde. Het effect op de verkiezingen leek toen vooral geweest te zijn dat de opkomst hoger werd (4% hoger dan 4 jaar eerder)."

Door de gebeurtenissen in Utrecht voelen veel FVD- en PVV-kiezers zich gesterkt in hun overtuiging om op één van deze partijen te stemmen. Zo suggereert de onderstaande tabel:

[caption id="attachment_222407" align="aligncenter" width="800"]Reactie van kiezers op de gebeurtenissen in Utrecht. Bron: Maurice de Hond Reactie van kiezers op de gebeurtenissen in Utrecht. Bron: Maurice de Hond[/caption]

Voor de meeste kiezers (71%) verandert er naar aanleiding van de aanslag in Utrecht weinig, maar kiezers van FVD en PVV weten het zeker: ze gaan voor een geluid dat kritisch is op immigratie vanwege de mogelijke negatieve gevolgen. Gevolgen veroorzaakt door zowel de ene kant van het extremistisch spectrum als het andere. Helemaal niet onverstandig.

Uitslag van de speciale verkiezingspeiling

[caption id="attachment_222408" align="aligncenter" width="500"]De verkiezingspeiling van Maurice de Hond zoals ook te zien op DWDD. Bron: Maurice de Hond De verkiezingspeiling van Maurice de Hond zoals ook te zien op DWDD. Bron: Maurice de Hond[/caption]

Volgens de peilingen van De Hond is de kans aanwezig dat FVD zelfs groter wordt dan de VVD! Dit omdat de VVD bij monde van De Hond 'moeite heeft met het verdedigen van haar rechtervleugel'. Als het patroon, dat hij in eerdere peilingen zag, doorzet dan kan de partij van Baudet zelfs 13 (!) zetels halen.

Een monsterzege die problematisch uitpakt voor de coalitie. Die moeten straks op zoek naar gedoogsteun. Verder zien we dat de coalitiepartijen nog steeds op een flink verlies staan. Dat zal waarschijnlijk morgen definitief worden. VVD verliest 1 tot 3 zetels en CDA verliest 25%! D66 verliest zo'n 30% van haar kiezers. Grote winnaars zijn FVD en GroenLinks.

Wie de grootste wordt in de verschillende regio's is natuurlijk ook relevant. De Hond heeft hiervoor een overzicht gemaakt met daarin per regio de mogelijke verkiezingswinnaar. Overduidelijk dat Nederland morgen 'paars gaat kleuren met een op handen zijnde overwinning van het Forum voor Democratie:

Voorspelling: Nederland verlangt naar 'paars'

[caption id="attachment_222411" align="aligncenter" width="500"]Voorspelling welke partij per regio de grootste wordt. Nederland lijkt langzaam 'paars' te kleuren. Bron: Maurice de Hond. Voorspelling welke partij per regio de grootste wordt. Nederland lijkt langzaam 'paars' te kleuren. Bron: Maurice de Hond.[/caption]

Tijd voor Mark Rutte en de zijnen om na te denken waar het allemaal is misgelopen in de afgelopen 18 maanden. Want dat Nederlanders een beetje klaar zijn met Rutte is overduidelijk. De evaluatie van de Provinciale Statenverkiezingen zal dan ook een hoofdbreker worden waarbij menig kopje koffie benodigd zal zijn. Maar het kan allemaal anders lopen dan de voorspellingen nu suggereren.

Daarom: stembiljet bij het nachtkastje leggen.

Lees meer over:
peilingen VVD FVD Maurice de Hond

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer