Europese Commissie vlucht na valse bommelding vliegensvlug kantorencomplex uit!

Europese Commissie vlucht na valse bommelding vliegensvlug kantorencomplex uit!

Behoorlijk stressen deze week met aanslagen hier en daar! Ook de Europese Commissie kreeg er mee te maken nadat vanochtend een bommelding was gedaan in Brussel. Instanties kregen de melding dat een explosief verstopt zou zijn in één van de kantorenpanden, maar de melding bleek vals. Het is tekenend voor de situatie op dit moment in Europa. Voor de veiligheid zijn de gebouwen van de Commissie tijdelijk afgesloten. 

In totaal werden 40 medewerkers van de Europese Commissie ontruimd na de melding en werden meerdere straten afgezet. Uit voorzorg uiteraard, want uiteindelijk bleek er weinig aan de hand. Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de zijnen zullen wel geschrokken zijn dat Brussel andermaal doelwit is van mogelijke terreur. In maart 2016, nu dus drie jaar geleden, vond namelijk een flinke aanslag plaats in de Europese buurt waarbij 32 doden te betreuren vielen.

https://twitter.com/vodvarkova_k/status/1107990360310063104

En nu in maart 2019 wederom een bommelding. De politie sloot de gebouwen aan de Avenue D'Augerghem hermetisch af en ook rond de Britse ambassade. De bommelding kwam binnen via een consultancy bureau. Dat laatste is wel wat vreemd, maar alsnog werd het zekere voor het onzekere genomen. Op Twitter, waar de Commissie op weinig sympathie kan rekenen, werd dan ook heftig gereageerd op het incident:

https://twitter.com/MPreisfreund/status/1107998256011902977

Niemand verdient een bom onder zijn bureau, maar de ironie in de bovenstaande Tweet is natuurlijk onontkoombaar.

Het is inderdaad waar dat immigratie de veiligheidssituatie in Noord-West Europa niet ten goede komt. En uitgerekend het orgaan, dat al jaren haar beloftes niet nakomt wat betreft de bescherming van de Europese buitengrenzen, moest het vandaag ontzien. Ja, dat mag met recht de ironie van de geschiedenis genoemd worden.

Maar wellicht was het wel een boze Jasper van Dijk (SP), die de nieuwe EU-arbeidsmigratie regels helemaal zat is! Dat laatste is natuurlijk onzin, maar de Commissie heeft overduidelijk vijanden. 'S middags rond 13.00 uur hadden de hulpdiensten hun zoektocht voltooid en mocht de Commissie haar kantoorpanden weer in gebruik nemen, zo lezen op NU.nl.

 

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Europese Commissie bommelding

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties