Filmpje! Rob Jetten trots op klimaatdrammer t-shirts: 'jong en oud doen 'm aan!'

Geen categoriemrt 06 2019, 19:00
Rob Jetten (D66) is trots op de t-shirts die donateurs van de partij krijgen wanneer zij een geldbedrag van wel 30 euro spenderen. En wat krijg je dan voor die prijs? Een wit t-shirt met daarom het hoofd van Jetten en de tekst 'klimaatdrammer'. Volgens Jetten doen 'jong en oud 'm aan'. Behalve het t-shirt kwam in het interview met RTL Nieuws voor het programma Kamervragen ook zijn plan voor een miljonairsbelasting ter sprake, dat volgens hem niet 'een ruk naar links' betekent.
Vooruitziend naar de Eerste Kamer en een eventueel verlies van de coalitie waardoor deze de meerderheid in de Senaat kwijtraakt baart hem geen zorgen. Jetten ziet het optimistisch. En ook zijn nieuwe plan voor een miljonairsbelasting ziet hij anders dan de anderen. De RTL-journaliste probeerde Jetten woorden in zijn mond te leggen dat het plan vooral een 'SP-plan' is en dat zijn partij een 'ruk naar links' maakt.
Maar een groep rijke mensen vragen meer te betalen is dus socialisme? Volgens mij niet, maar volgens de RTL-journaliste dus wel. Een BTW-belasting verhogen voor alle Nederlanders is dat niet, maar als rijken op de korrel liggen ineens wel? Vreemd. In ieder geval ging de RTL-journaliste fel in op het punt. Jetten zelfs ziet het niet als een links plan. Volgens hem pleit hij er slechts voor dat 'de 1%, die de helft van de welvaart van de wereld in handen heeft' íets meer gaan bijdragen.
Geen grote nivelleringsplannen dus, maar gewoon iets meer bijdragen.
Op zich een begrijpelijk punt, maar de RTL-journaliste bleef maar door gaan: 'dit is een SP-plan!' Volgens Jetten ligt het genuanceerder en betekent één zo'n maatregel niet per se 'een ruk naar links'. Jetten: 'ik doe een beroep op die echte rijke mensen om iets meer bij te dragen, meer niet'. Verder ziet hij ook wel iets in de plannen die in Frankrijk worden uitgevoerd.
Daar krijgen Facebook, Google en andere techbedrijven binnenkort een extra belasting voor de kiezen.
Ook Thierry Baudet (FvD) kwam tijdens het gesprek ter sprake. Zijn grote tegenstander in het klimaatdebat. Volgens Jetten kan hij niet samenwerken met Baudet op de onderwerpen klimaat en migratie. Tja, dat hadden wij als oplettende kijker ondertussen ook wel door.
Maar hij was ook positief over de partij van Baudet omdat deze het voorstel van Minister Koolmees steunde om vaste contracten aantrekkelijker te maken voor bedrijven. Aartsrivalen dus op sommige onderwerpen, maar ook partners als de visies samenkomen. Mooi! Maar dat t-shirt? Nee, die mag hij houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten