Filmpje! Rob Jetten trots op klimaatdrammer t-shirts: ‘jong en oud doen ‘m aan!’

Rob Jetten (D66) is trots op de t-shirts die donateurs van de partij krijgen wanneer zij een geldbedrag van wel 30 euro spenderen. En wat krijg je dan voor die prijs? Een wit t-shirt met daarom het hoofd van Jetten en de tekst ‘klimaatdrammer’. Volgens Jetten doen ‘jong en oud ‘m aan’. Behalve het t-shirt kwam in het interview met RTL Nieuws voor het programma Kamervragen ook zijn plan voor een miljonairsbelasting ter sprake, dat volgens hem niet ‘een ruk naar links’ betekent.

Vooruitziend naar de Eerste Kamer en een eventueel verlies van de coalitie waardoor deze de meerderheid in de Senaat kwijtraakt baart hem geen zorgen. Jetten ziet het optimistisch. En ook zijn nieuwe plan voor een miljonairsbelasting ziet hij anders dan de anderen. De RTL-journaliste probeerde Jetten woorden in zijn mond te leggen dat het plan vooral een ‘SP-plan’ is en dat zijn partij een ‘ruk naar links’ maakt.

Maar een groep rijke mensen vragen meer te betalen is dus socialisme? Volgens mij niet, maar volgens de RTL-journaliste dus wel. Een BTW-belasting verhogen voor alle Nederlanders is dat niet, maar als rijken op de korrel liggen ineens wel? Vreemd. In ieder geval ging de RTL-journaliste fel in op het punt. Jetten zelfs ziet het niet als een links plan. Volgens hem pleit hij er slechts voor dat ‘de 1%, die de helft van de welvaart van de wereld in handen heeft’ íets meer gaan bijdragen.

Geen grote nivelleringsplannen dus, maar gewoon iets meer bijdragen.

Op zich een begrijpelijk punt, maar de RTL-journaliste bleef maar door gaan: ‘dit is een SP-plan!’ Volgens Jetten ligt het genuanceerder en betekent één zo’n maatregel niet per se ‘een ruk naar links’. Jetten: ‘ik doe een beroep op die echte rijke mensen om iets meer bij te dragen, meer niet’. Verder ziet hij ook wel iets in de plannen die in Frankrijk worden uitgevoerd.

Daar krijgen Facebook, Google en andere techbedrijven binnenkort een extra belasting voor de kiezen.

Ook Thierry Baudet (FvD) kwam tijdens het gesprek ter sprake. Zijn grote tegenstander in het klimaatdebat. Volgens Jetten kan hij niet samenwerken met Baudet op de onderwerpen klimaat en migratie. Tja, dat hadden wij als oplettende kijker ondertussen ook wel door.

Maar hij was ook positief over de partij van Baudet omdat deze het voorstel van Minister Koolmees steunde om vaste contracten aantrekkelijker te maken voor bedrijven. Aartsrivalen dus op sommige onderwerpen, maar ook partners als de visies samenkomen. Mooi! Maar dat t-shirt? Nee, die mag hij houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Step one

  Nog twee weken en dan zingt deze clown een toontje lager.

  1. santiago

   Donderdag a.s . Bij het eerste debat gaan jetten klaver en baudet er aan.

   1. Satty

    Laat het maar bij baudet, de rest is ongevaarlijk.

    1. toetssteen

     @Satya
     Ziet u niet dat Klaver een imitatie van Trudeau is? Nou en die gaat super momenteel…. not.

     1. Satty

      Ik heb niets met klaver. Er is geen politicus die mij aanspreekt in het algemeen en ook geen politieke partij. Uiteindelijk is het 1 pot nat of polariserend.

 2. Step one

  Met dank aan D’66 kan het basisonderwijs geen vijf dagen les prr week meer geven. Zo zie je maar hoe hol zijn fantasieën over de megalomane Jettenscholen zijn.

 3. joker

  Deze Jetje van D66 is zelf het slachtoffer van het o.a. door D66 afgebroken onderwijs in dit “rijke” landje.

 4. Kleptomaantje

  Rob jetten= toppunt intellectuele armoede.

 5. Gerlos

  Nee PASPOP JETTEN ik ga niet voor lul lopen.

 6. Rien Noppen

  Jetten komt steeds meer uit de verf.
  Ik adviseer zijn tegenstanders om niet te vroeg te juichen.

 7. HendrikJan

  Deze Jetten is een gevaar voor Nederland, hij roept wat maar heeft geen enkele onderbouwing, voor zijn klimaatgezwets.

  De echte professionals geven aan, dat het Zuid Hollandse en het Zeeuwse Delta gebied het duurzaamste natuurgebied ter Wereld is.

  Stop deze onzinverkoper, het kost Miljarden Euro voor de belastingbetaler.

  JETTUP en NEXIT.

  1. Satty

   Nee hoor dat geven ze niet aan. De duurzaamste natuurbestemming op toeristisch niveau.

   ” De jury keek in deze verkiezing naar bestemmingen die aantrekkelijk zijn door hun toeristische mogelijkheden, hun ligging en omgeving, maar die ook nog eens veel aan duurzaamheid doen.”

   Dat is natuurlijk iets anders en dit soort verkiezingen zijn zwaar gesponsord en eigenlijk nietszeggend, net zoiets als Amerikaanse verkiezingen een lobby gebeuren.

   In Bruinisse zit een klein visrestaurant waar je in het seizoen zeer goed mosselen kunt eten, de prijs is zeer goed voor de zeer goede bereiding. Ik vind Zeeland zeer de moeite waard om een midweek heen te gaan. Het zwin is erg de moeite waard en daarna naar knokke voor de zeer goede restaurants.

 8. Westerling

  Je gaat als hetero toch niet voor lul lopen, met de kanis van een klimaatreetroeier op je shirt.

 9. PMG

  Zielepiet homo probeert geld te stelen van mensen die het beter hebben en zoekt medestanders. Dit begint te lijken op het opzetten en runnen van een crimineel netwerk!

  1. Rien Noppen

   PMG en Westerling maken duidelijk dat de homohaat nog springlevend is.

   Triest.

   1. PMG

    @ Rien Noppen – Homohaat? Vreselijke grote klootzak dat je er bent! Ik ben zelf homo! Wel even oppassen wat je schrijft vreselijke grote lul die je er bent, jij ben echt het minste soort dat je in het uitspansel kan tegen komen, stuk verdriet!!!

    1. Westerling

     @PMG

     Je moet je niet druk maken, laat die narcistische mafklapper toch het rambam krijgen. Hij zit sinds zijn geboorte lichamelijk en geestelijk niet goed in zijn vel.

   2. Westerling

    @PMG

    Je moet je niet druk maken, laat die narcistische mafklapper toch het rambam krijgen. Hij zit sinds zijn geboorte lichamelijk en geestelijk niet goed in zijn vel.

 10. Lugar

  Ik heb ook een mooie voor een t-shirt:

  Afrika: 1,2 miljard inw, 714 x groter dan Nederland
  Rusland: 144,5 miljoen inw, 402 x groter dan Nederland
  Amerika: 325,7 miljoen inw, 231 x groter dan Nederland
  China: 1,3 miljard inw, 225 x groter dan Nederland
  India: 1,3 miljard inw, 77 x groter dan Nederland
  Iran: 82 miljoen inw, 38 x groter dan Nederland
  Colombia: 47 miljoen inw, 26 x groter dan Nederland
  Turkije: 80 miljoen inw, 18 x groter dan Nederland
  Irak: 39 miljoen inw = 10 x groter dan Nederland

  1. Satty

   Zegt werkelijk niets zonder de uitstoot ten opzichte van een vergelijkbaar gebied te nemen. Burundi een land in Afrika. Oppervlakte, 27.834 11 miljoen inwoners co2 uitstoot per hoofd 0,04 tonnen, Nederland 9,92 tonnen per hoofd.

   Het zegt zo weinig dat soort lijstjes zoals jij ze hanteert. Toevallig adviseur baudet?

   1. bejaarde

    @S: wanneer laat jij jouw armen/handen eens ingipsen?
    Zou het hier een stuk aangenamer maken.

 11. Kleptomaantje

  Rob jetten is intellectuele armoede.
  Als je je zelf so presenteert in een zelf ontworpen klimaardrammerstrui en je weet niks van het klimaat en je vliegt lekker de wereld rond, dan heb je geestelijk echt de boot gemist.

 12. PMG

  In Belgie ligt het voorstel op tafel, we gaan de spaarders te grazen nemen! Dit is precies wat ze hier ook van plan zijn, de klimaatridders!

  Na onze nieuwe goedkope vrienden in het MiddenOosten en Afrika wil men dat het spaargeld flink gaat rollen om de economie op te pompen, dit gaat de laatste stuiptrekking worden van een werelddeel dat zich geen raad meer weet met de opkomende nieuwe machten China, Rusland, een deel van zuid-oost Azie en India.

  Nederland kan op zich prima overleven maar niet met heel Europa op hun nek en een munt waar je straks de kachel mee aan kan maken.

  Tijd voor een grote ommezwaai en afstand nemen van deze hysterie.

  Stem FVD of PVV!

  1. Lugar

   “Stem FVD of PVV!”

   +1

   #stemzeweg

 13. PMG

  30 euro voor een T-shirt, zit zeker CO2 heffing verwerkt in de prijs?

 14. poldi

  Nachten liggen woelen om een briljant voorstel te lanceren net voor verkiezingen.
  En dan deze “geweldige” vondst in de publiciteit brengen. Mooi op tijd de mensen nog eens duidelijk te maken waarom wij vooral niet op D66 moeten stemmen!
  Dat lukte mij zonder deze oproep ook al, maar toch. Alle beetjes helpen.

 15. poldi

  Het stoort mij mateloos dat de overheid, nadat je er keurig alle belastingen over hebt betaald toen je het verkreeg, ook nog eens denkt belasting te kunnen heffen op het geld dat je dan nog overhoudt. Mensen die sparen voor hun kinderen of voor een goede oude dag hebben dat geld dus jarenlang niet uitgegeven aan reizen, luxe elektronica, spullen, etentjes enz. Hen daarvoor straffen is onrechtvaardig en dus is dit plan van D66 een naar staaltje van socialistische hebzucht.

 16. J.C.

  Adolf Hitler was een linksliberale D O E N E R………….

 17. Step one

  Milieufreaks vaak ergste vervuiler

  De mensen met vaak de grootste mond over verbetering van het milieu en hoe een ander moet leven, trekken zich in veel gevallen weinig aan van hun eigen principes.

  Het klimaat is plotseling niet meer zo urgent als het geld kost, toont onderzoek aan van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur. Zo is de bereidheid om een peperdure warmtepomp aan te schaffen zeer klein.

  De hoger opgeleiden die het somberst zijn over het klimaat, zijn ook degenen die het langst douchen, het meest en verst vliegen en het vaakst de auto gebruiken. Dezelfde tendens is te zien bij de twintigers. Deze groep doucht het langst en trekt zich niks aan van negatieve klimaateffecten.

  Burgers zijn misschien wel bezorgd over de opwarming van de aarde, maar kijken voor oplossingen vooral naar de overheid en het bedrijfsleven. „Ze verwachten minder effect van hun eigen gedrag en passen dat dan ook maar mondjesmaat aan”, zegt onderzoeker Peter Kanne. Van de Nederlanders vindt 59 procent dat eerst de grote bedrijven maar iets moeten dan aan hun uitstoot voordat ze zelf maatregelen nemen.

  Een van de meest opmerkelijke conclusies is dat D66’ers, die het milieu een warm hart toedragen, heel inconsequent zijn. En de principiële GroenLinksers blijken net zo vaak te vliegen als Forum voor Democratie-stemmers. VVD-stemers, die het minst ’het geloof’ belijden, vervuilen zoals verwacht het meest.

  Uit het onderzoek onder 2572 Nederlanders blijkt verder dat mensen die GroenLinks stemmen helemaal niet zo milieuvriendelijk leven. Hun ’uitstoot’ is maar 10 tot 15 procent minder dan wie CDA, PVV of 50 Plus stemt.

  Warmtepomp
  De Nederlanders voelen er volgens het onderzoek weinig voor om een peperdure warmtepomp aan te schaffen. Maar liefst 53 procent denkt dat het nieuwe speeltje van de klimaatdrammers niet zal leiden tot een beter milieu. We geloven wel in zonnepanelen. Een meerderheid denkt dat dat het milieu helpt.

  Overigens vindt ook de helft het belachelijk dat wij als Nederland per se van het gas af moeten van de overheid.

  Minder angst
  Een andere opmerkelijke conclusie is dat onze zorgen over het klimaat aan het afnemen zijn. Vorig jaar was nog tachtig procent onder de indruk van de doemdenkers. Dat is in twee jaar gedaald tot iets meer dan zestig.

  Maar liefst zestig procent baalt ook van de druk van de overheid om minder vlees te gaan eten. „Vlees eten is iets dat ik mezelf gun en niet wil opgeven”, vinden we.

  Autorijden
  De vooronderstelling dat GroenLinks stemmers veel minder autokilometers zouden rijden, klopt ook niet helemaal. De volgelingen van Jesse Klaver blazen jaarlijks toch 10.000 kilometer over ’s lands wegen. CDA’ers en D66’ers rijden maar twintig procent meer. Alleen VVD’ers halen jaarlijks de 13.000. Kiezers van de Partij voor de Dieren rijden ’t minst.

  Maximum snelheid
  Over de maximum snelheid op snelwegen zijn de meningen verdeeld. Verlaging van 130 naar 100 km/u kan op weinig enthousiasme rekenen, maar terug naar 120 daar is bijna de helft het mee eens, zo blijkt uit het onderzoek in Binnenlands Bestuur.

 18. Vit

  Wat ik wel zo belangrijk vind is het plastic probleem, als je de docu ‘Plastic Ocean’ heb gezien rijzen je de haren ten berge, het is echt verschrikkelijk als je ziet wat daarin verdwijnt, hmm verdwijnt is niet het juiste woord.

  Zelf ben ik verwoed scheider soms tot ergernis van mijn vriendin.

  1. Mart

   Waar laat je de condoompjes….plastic of rubber?

 19. Mart

  Dit klimaat gedram is gewoon een afleiding manoevre om het werkelijke gevaar .de binnengehaalden te verdoezellen……het volkje trapt erweer in ”met beide klompkes”.

 20. Niet L niet R

  Zijn reactie over een T.shirt geeft eens te meer aan dat deze trekpop geen levenservaring heeft, en totaal niet geschikt voor zijn functie, arme partij genoten die met hem moeten werken!

 21. bejaarde

  Gelukkig heb ik mijn verstand nog op de juiste plaats zitten.
  Je zult maar zo’n zottekop zijn om je zo’n T-shirt aan te schaffen of toegestuurd te krijgen en het dan ook nog eens aan te trekken. Links Nederland wordt steeds zieker, maar daar heeft D666 wel een oplossing voor: bij 70 afspuiten, maar ook eerder bij een mentale ziekte, waarvan deze robot het voorbeeld geeft

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.