Peilingen! Monsterverlies voor Rutte: -3 zetels, FvD en PVV groeien!

Mark Rutte geeft een toespraak bij het Europees Parlement. Bron: screenshot YouTube.
Foto: Mark Rutte geeft een toespraak bij het Europees Parlement. Bron: screenshot YouTube.

De peilingen zijn binnen en er zijn grote verschuivingen te zien! Rutte 3 gaat helemaal nat en staat op een monsterverlies van -3 zetels in één week! De opiniepeiling van Maurice de Hond suggereert dat Forum voor Democratie, PVV en GroenLinks strijden om de tweede partij van Nederland te worden. Alle drie hebben ze nu 18 zetels in de peilingen. De VVD is nog steeds de grootste partij (22), maar het verschil tussen de grootste en de drie achtervolgers is nog maar 4 zetels! 

De peiling van Maurice de Hond van 24 februari 2019. Bron: Maurice de Hond
De peiling van Maurice de Hond van 24 februari 2019. Bron: Maurice de Hond

Volgens Maurice de Hond ontvouwt zich in de politiek het scenario waar hij een decennia eerder al voor waarschuwde in het artikel ‘veenbrand’. De brand zou volgens De Hond lange tijd onder de radar hebben gesmeuld en de ‘vlammen slaan nu uit’. Daarmee verwijst hij naar de electorale fragmentatie van het kieslandschap. De drie traditionele partijen VVD, CDA en PvdA waren 16 jaar geleden nog goed voor 98 zetels, acht jaar later waren dat er nog 80 ‘en nu staan ze op 45′.

Dit is volgens De Hond problematisch vanwege de mogelijke instabiliteit wanneer er moet worden gezocht naar meerderheden.

De grote partijen verloren dus flink afgelopen decennia. De burger is duidelijk ontevreden over de prestaties. En die trend zet zich deze week gewoon voort. Dat de coalitie nu in één week drie zetels verliest lijkt te wijten aan het geblunder met de energienota. Zo bleken de uitspraken van het kabinet onbetrouwbaar en blunderden ze dezelfde week ook met gegevens van het KNMI. De kiezer rekent nu af met het geblunder en de coalitie verliest in één week 3,9% steun!

energie1
Een meerderheid van de kiezers gelooft dat het kabinet de energiekosten opzettelijk te laag heeft ingeschat. Bron: Maurice de Hond.

Wat betreft de stijging van de energiekosten denken kiezers dat het kabinet opzettelijk een fout heeft gemaakt. En het gaat hierbij om ruim 60% van de kiezers! Vooral 50Plus, FvD, SP en PVV kiezers geloven in een zogenaamd ‘energienota complot’. Premier Rutte liet weten ‘te balen van de verwarring’, maar biedt de gedupeerde burgers geen compensatie aan. Als er dan een compensatie vanuit het kabinet zou worden geregeld dan zien de kiezers het liefst een verlaging van de energiebelasting. Dat laatste zou zeker zoden aan de dijk zetten: Nederland staat in de Europese top vijf energiebelastingen.

energie2
Wat zou de Nederlandse regering moeten doen om de fout recht te zetten? Bron: Maurice de Hond

De fouten van Rutte 3 doen het vertrouwen in de politiek verder geen goed. Ruim 72% van de kiezers stelt dat het vertrouwen in de regering door de fouten is gedaald. Vooral CDA- en D66-kiezers lijken teleurgesteld ruim ~65% van hun kiezers is het met de stelling van De Hond eens. Behalve VVD’ers, die lijken niet geroerd door de fouten en slechts 48% rapporteert minder vertrouwen in de regering.

Het vertrouwen van de kiezer kraakt onder de fouten van Rutte 3. Bron: Maurice de Hond.
Het vertrouwen van de kiezer kraakt onder de fouten van Rutte 3. Bron: Maurice de Hond.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

168 reacties

 1.   

  Bruine tijden herleven. De mensen die op dit soort partijen stemmen hebben dezelfde hobby als fascisten, anderen alleen maar de schuld geven van hun mislukking. Hendrik Jan is het beste voorbeeld, hij herhaald letterlijk de taal van de nazi’s.

  1.   

   Satty je kunt niet iedereen die van plan is op PVV of FvD te gaan stemmen verdacht maken van facisme of uitmaken voor bruinhemd. Het is het falen en gebrek aan vertrouwen in de huidige regering. De rechtse stemmers die niet meer op VVD willen stemmen uit teleurstelling hebben geen andere alterbatief.

   1.   

    Marco, je bent een beetje gek op Satty. Maar pas op, naar mijn idee is ze zwaar paranoia en gestoord. Ze ziet in letterlijk iedereen een nazi en fascist. Dat is abnormaal gedrag.

    1.   

     @Blikopener: ik ben op helemaal niemand gek maar ik heb aan haar geen hekel ze lij kt me een stuk aardiger dan het beeld dat hierdoor sommige word geschetst. Ik denk ze in haar hart een goed mensje is.

     1.   

      Satty, die vrijwel iedereen als een bruinhemd en rechtse extremist classificeert is een rigide en verkokerde gestoorde. Iemand die compleet gemankeerd in de wereld staat en wellicht zwaar getraumatiseerd is. Dat ze immer overtuigd is van haar eigen en enige gelijk wijst op Dunning Kruger. Dat ze altijd loopt te schreeuwen en veroordelen wijst op andere karakterstoornissen.

      Maar natuurlijk heb je gelijk, daarom kan ze nog wel een aardig mens zijn.

     2.   

      Een ding marco1, geniet van het leven.

      En nog een kleine hint, een goed mens(je) is eerlijk.

      Wij gaan zometeen, lekker fietsen op onze E bike’s.

    2.   

     Wat een onzin. Ik zie dat in de meeste mensen niet. Wel in baudet en wilders. Deze mensen voelen zich superieur aan anderen, hebben zichzelf een slachtoffer rol aangepraat en doen dat op basis van leugens.

     1.   

      Q.e.d.

     2.   

      Hoe geeft baudet de cijfers over migratie weer?

     3.   

      Gewoon de cijfers van het CBS Satty…

     4.   

      RPML. Proest, het CBS, een bijkantoortje van de VVD.

     5.   

      Zonder de uitsplitsing te maken die in de cijfers van het CBS wel worden gemaakt. Zonder kennis en arbeidsmigratie zou Nederland niet overeind blijven. Ook heeft Nederland een groot aantal mensen dat vertrekt de afgelopen jaren. In cijfers presenteren zul je dat onderscheid toch echt moeten maken om een verhaal neer te zetten dat gebaseerd is op een eerlijke weergave. Dan blijkt het toch allemaal anders te liggen dan hoe hij het presenteert.

     6.   

      U heeft een te grote fantasie !

     7.   

      @santiago Kun je nagaan…

     8.   

      @ Satty: Je spreekt jezelf tegen: Wie zichzelf een slachtofferrol aanmeet, voelt zicht beslist niét superieur aan een ander. Het tegendeel zelfs! Bovendien kom je wel met beschuldigingen, maar onderbouwingen? Nooit van gehoord!

   2.   

    Dat is geen excuus om te stemmen op deze partijen.

  2.   

   Het wordt tijd dat de redactie reaguurder Satty, hier ook wel als AyTas of Satya actief, definitief verwijderd van DDS.

   1.   

    Haar onzin wijkt nauwelijks af van uw onzin.
    Waarom zou u meer recht hebben op het verkopen van onzin dan zij?

    1.   

     Eens.

    2.   

     @spaansetrol omdat @satty net als @ spaansetrol en @meriadocbrandewijntrol
     Een en dezelfde huistrol zijn.
     @gekko daarentegen is 1 persoon die geen persoonlijke(dwangmatige of psychologische)of politieke motieven heeft om hier de hele dag rond te hangen(wat hij ook niet doet) Zoals de huistrol met vele nicks.
     @meriadocbrandewijntrol u bent geesteziek, ik raad u aan om professionele hulp te zoeken.

     1.   

      Sherlock Worst heeft ons weer ontmaskerd.
      Slim worstje.

  3.   

   @ Satty.
   Bruine tijden herleven ?
   Tijd om van ondergoed te wisselen, Satty.
   Het linkse volkje noemt een ieder die NIET links denkt/stemt : fascisten, bruinhemden of nazi’s.
   Het schelden op andersdenkenden is een teken van onmacht onder dat linkse volkje, dat haar/zijn “macht” ziet tanen. Ook het gebruiken geweld tegen andersdenkenden schijnt een “privilege” van dat linkse gepeupel te zijn.

   1.   

    Ik ben rechts. Ik vind dat mensen verantwoordelijk zijn voor hun eigen keuzes en niet door herverdelen uit de wind hoeven te worden gehouden. Ik ben cultureel wel links, het is bespottelijk hoe deze partijen die zich rechts noemen hun mislukking op anderen afwentelen en aan de andere kant niets aan hun verdienmodellen willen veranderen.

    1.   

     Satty is a-sociaal rechts en laat iedereen die niet kan meekomen graag stikken. Volgens mij wordt in deze politieke richting nog niet voorzien.

     1.   

      Ik ben altijd duidelijk geweest dat ik vind dat zwakkeren uit de wind moeten worden gehouden. Ik ben tegen het mensen afhankelijk houden van de staat en tegen het anderen op laten draaien van jouw schulden.

      Je moet de boel niet anders voorstellen dan het is.

   2.   

    Bevrijdingsdag in zicht,#STEM ZE WEG

  4.   

   Hi Satty wees toch wat minder bang voor veranderingen.
   FvD is een ledenpartij. Het opleidingsniveau van de leden is ruim boven het gemiddelde. Waarschijnlijk niet voor niets. Wat jij aanvoert als angst is denk ik ongegrond. Nederland is niet rasistisch. Mensen van kleur hebben hier dezelfde rechten, dezelfde kansen als ‘kleurloze mensen’. Waar het mis gaat is dat bij rechten ook plichten horen, en dat bij kansen die er zijn ook INZET hoort om dit te verwezenlijken. Je krijgt niets voor niets.
   Nederland is nog steeds een Angelsaksisch land.

   1.   

    Ik ben geen bij1 stemmer, ik onderschrijf in grote lijnen wat jij schrijft. Dit zal onder fvd beleid veranderen, dat blijkt uit het feit dat baudet al zijn feiten niet juist benoemd maar gewenst presenteert. Het kan niet zo zijn dat een volksvertegenwoordiger de mensen steeds met valse feiten voorlicht en daar geen bijbedoelingen mee heeft.

    1.   

     “Het kan niet zo zijn dat een volksvertegenwoordiger de mensen steeds met valse feiten voorlicht en daar geen bijbedoelingen mee heeft.”

     Deze uitspraak van Satty is geheel van toepassing op elk lid van dit huidige horror-kabinet.

     Vreemd genoeg heb ik haar nooit deze verwijzing naar Rutte en consorten nooit zien geven.

     1.   

      @Blikopener: Vind je het niet een beetje hypocriet dat je afgeeft op het trollentuig, je grote waffel om de havenklap opentrekt tegen dat soort, terwijl jij er, door jouw reacties, zelf aan meewerkt zodat ze fijn hun gang kunnen blijven gaan?

      Immers, als je ze voert blijven ze leven.

     2.   

      Lugar, ik heb je al vaker gezegd dat jij met dit gezeik tegen mij moet ophouden. Ik bepaal zelf en alleen op wie ik reageer. Daar heb ik jouw benepen lulkoek aan de zijlijn niet voor nodig.

     3.   

      En weer krijgt blikopener een duimpje omhoog van mij.

   2.   

    Buzz68:

    “…Nederland is nog steeds een Angelsaksisch land…”

    Wat?! Haha! Hoe dan?
    Leg eens uit Buzz68?

  5.   

   Satty, ga je eens een potje diep zitten schamen; wat een ongenuanceerde en generaliserende uitspraak! Je onderbouwing daarvan gaat tot op heden nog steeds mank, alles lijkt gebaseerd op ‘hij praat met’ of ‘staat op de foto met’ en ‘extreem-rechts zoekt aansluiting met de FvD’. Sylvana staat ook op de foto met Hiddemeister, is Sylvana nu plots bruinhemd geworden? Klaver ook met Baudet; is Baudet nu een klimaathistericus geworden?
   Baseer je eens op het partijprogramma van de FvD, of uitspraken van de heren, en zoek of vind daarin uitspraken die fascistisch danwel bruinhemderig zijn; dan heb je pas recht van spreken, maar pas op, tegenwoordig is bijna alles discriminatie of fascisitisch, handig om ook nog eens naar de oorsprong van de woorden te kijken in plaats van de huidige interpretatie door groenhemden

   1.   

    Quote: Satty, ga je eens een potje diep zitten schamen; wat een ongenuanceerde en generaliserende uitspraak!
    .
    Hij is leuk, alleen een beetje eenzijdig.

    1.   

     Verder lezen zou je sieren…

   2.   

    @RPML: “Satty, ga je eens een potje diep zitten schamen…”

    Je weet toch dat de reactie op zo’n figuur alleen maar bijdraagt tot nog meer zuigen, framen en generaliseren? Bovendien loopt er altijd een extra zuiger omheen die ook de hele dag niets anders te doen heeft en zodoende ook weer om eten bedeeld.

    Als je ze geen eten geeft, gaan ze vanzelf dood en dan kunnen wij écht discussiëren en van serieuze gedachten wisselen.

    1.   

     Ach, Satty reageert normaal wel inhoudelijk op mijn reacties, dit keer is dat wat lastiger lijkt het tot dusverre…
     Zodirect met de kids zwemmen en daarna naar het museum, vanavond nog wat lavendel snuiven denk ik, past daar dan ook weer bij ;-)

    2.   

     Ik ben jou niet dik. Ik ben daadwerkelijk een bezorgde vrouw en zou graag een middenpartij in Nederland zien die realistisch naar de zaken kijkt.

     Dat jij misschien plezier hebt in zuigen en etteren zegt wat over jou. Gadver man, get a life.

    3.   

     @dik zolang de redactie het getrol toelaat en misschien zelfs facaliteerd, gaat hier niks veranderen.

     1.   

      2 fouten in een woord ! faciliteert mag het zijn !

   3.   

    Fausto van erkenbrand is duidelijk geweest over de uitspraken van baudet in onderlinge gesprekken. Dit geldt ook voor de mensen die zijn publiek zijn geweest in de achterkamertjes van Paul peters.

    Ik denk dat je zelf kritischer moet gaan kijken en beter onderzoek moet doen. Ik vind dat mensen die op deze partijen stemmen niet perse fascist zijn maar vergelijk het met boeren die voor wo2 op de nsb hebben gestemd, die stemden ook niet bewust voor antisemitisme maar dachten met een fatsoenlijke partij te maken te hebben.

    1.   

     Het gaat om uitspraken van FvD-leden ZELF, niet om wat anderen daarover zeggen. Ik kan ook met Klaver gaan bakfiets-racen en dan concluderen dat hij een aardige vent is en zijn visie op het verdwijnen van de dwergmuis in de regio Lutjebroek verhelderend is geweest; daarmee onderschrijf ik nog lang niet zijn hele gedachtengang. Als ik zélf morgen opsta en begin te schreeuwen dat de dwergmuis gered moet gaan worden in Lutjebroek heb je een punt…

     1.   

      Ik ben het daar niet mee eens als mensen als fausto zeggen dat na gesprekken blijkt dat hun gedachtengoed op 1 lijn ligt. Dat is net wat verder als wat jij beschrijft. Als mensen als Paul Peters vertellen deze man denkt net als ons,gebleken tijdens toespraken vind ik dat zeer zorgwekkend. Het betekent namelijk dat hij bepaalde uitspraken gedaan heeft.

     2.   

      Kom op zeg! Fausto wil Salonfähig worden en roept dat, het is niet Baudet die zegt dat Erkenbrand hetzelfde gedachtegoed heeft.
      Als ik over Klaver roep dat zijn gedachtegoed erg overeen komt met mijn gedachtengoed (nogal ongeloofwaardig gezien mijn eerdere uitspraken), zou jij het voor waar aannemen omdat ik dat dan roep? Pas als Klaver het over mij zegt wordt het geloofwaardig als ikzelf dat bevestig.

      Het gaat om uitspraken van FvD-leden ZELF, niet om wat anderen zeggen.

   4.   

    Rpml veel plezier met je kids. Dat is een belangrijk iets, ouder zijn en daar leuke dingen mee doen. Nederland heeft veel te veel ouders die niet betrokken genoeg zijn. Het Drents museum heeft vaak mooie tentoonstellingen over oude culturen, als ik kan ga ik altijd.

    1.   

     Erwin Olaf in Den Haag, de Rembrandt van deze tijd ;-)

  6.   

   De bruinhemden zijn door de zwarthemden aan de kant gezet,en de leiders vermoord!

  7.   

   Net zoals veel moslims altijd bij alles de schuld ook bij de Joden leggen zoals u wel weet.

   9/11 – Joden gedaan
   Bankencrisis – Joden gedaan
   Holocaust – leugen van de Joden om Palestina te bezetten (wonen al duizenden jaren Joden, maar goed)
   ISIS – opgezet door de Joden om moslims zwart te maken

  8.   

   Laat me raden . ergens achteraan in de 60 tot dik in de 70 .Zon idioot die vroeger al bij de CD riep dat Hans Janmaat een NSB er was .Maar wel op bertus aantjes stemde van het CDA wat een NSB er was geweest . Personen net als jij die zich voordoen met 80 nicks zijn te dom voor woorden en laten zich als makke schapen afslachten en leegzuigen door de huidige politiek .En vinden het heel normaal dat hun democratie afgebroken wordt . En niet eens in de gaten hebben dat waarop ze mogen stemmen geen eindverantwoording draagt .
   Roepen dat bepaalde politieke partijen bruinhemden zijn onderbouw het dan .Ik zal je er ea geven dat die bruinhemden bij GL en D666 zitten en onderbouwen .

   GL moet niets van joden hebben antisemitisme viert hoogtij bij de groenen . Dan afgelopen week voorstel GL ouderen niet meer opereren . Dus gaan we het leven op waarde inschatten ben je jong en vitaal lever je wat op dus opereren maar . Ben je oud en zul je nooit meer gaan werken dan De spuit erin ? En volgende stap geestelijk en lichamelijk gehandicapten !!! DOET DAT JE NERGENS AAN DENKEN !!! Dan D666 lijken pikkers . Zelfs als je dood bent is je lijf niet heilig bij D666 . Dus voor je FvD en PVV van bruinhemden beschuldigd kijk eerst eens bij je linkse antisemitische vrinden .

  9.   

   Gelijk een Godwin.
   Applaus!

 2.   

  Het begin van het einde is ingezet. Rutte gaat door de drain, dat is duidelijk.

  1.   

   Dat gaat niet passen:
   Drain, buis waardoor vocht of bloed kan worden afgevoerd

  2.   

   “Rutte gaat door de drain, dat is duidelijk.”

   Helemaal juist. De trend werd in 2017 al ingezet en er is geen enkele reden om aan te nemen dat deze trend zich zal keren ten gunste van de VVD. Forum voor Democratie, daarentegen, ja die gaan cashen!

 3.   

  FvD en PVV groeien
  .
  Zou Teunis mij kunnen wijzen op de groei (groene cijfers) van de PVV in welke tabel dan ook?

 4.   

  Dus een miezerige 23,3 procent van de Kaaskoppen
  (minder dan een kwart)
  is van mening dat het nageslacht een kans verdient.

  De rest is pro-massa-emigratie, ‘middeleeuwisering’, political correctness, Identity Politics, 1984, miljoenen steun aan Isis en Al-Qaida, Apartheid, geld en geestelijke slavernij, EUSSR-knechting, ongebreidelde oneindige belastingverhogingen, kids zonder woningen & doorhakken van de wortels van de Verlichting

  Vandaar mij diepe onpeilbare minachting voor dit miserabel volk.

  1.   

   Two Ravens Black Kettle
   Helaas,…….. je hebt gelijk!

  2.   

   Ja wat een klootjesvolk zijn wij toch, wat zou er moeten gebeuren voor die halve zolen eens wakker worden. Trek alle poen er maar uit dan ben je er nog niet want VVD-ers hè, voelen zich meer en beter dan anderen.

  3.   

   Precies 2 ravens..de hoop op een omwenteling in nederland wordt maar door een minderheid daadwerkelijk gewenst.
   70 % van het volk schijt in de broek voor veranderingen of denkt dat het allemaal wel mee zal vallen.
   Ze zullen worden uitgeknepen als citroenen.
   Struisvogels.

 5.   

  Hmmm

  Hmmm

  Hmmm

  GroenLinks zo hoog in de peiling uiteraard door die groene gekkies. Die ons heel graag deze groene ellende door onze strot duwen.

  GroenLinks zo hoog in de peilingen eng hoor.

  Of zal ik eerder zeggen

  HET GROENE GEVAARTE.

  1.   

   Kunt U aan mij het verschil uitleggen tussen Groen Links, ontstaan uit de rottende lijkenbergen van meer dan 100 miljoen communistische doden die jarenlang letterlijk de kant koos van de grootste massamoordenaar aller tijden Stalin en let’s say de zogenaamde ‘rechtse’ VVD (een voormalige klassiek liberale partij die nu Orwell’s 1984 als handvest gebruikt en tot in de merg van hun broze knekels corrupt is) ?

   De VVD voert nu onversneden 110% 24-karaats Groen Links beleid uit.

   Ik zie exact nul verschillen tussen die twee partijen.

  2.   

   @Lex: Dat is inderdaad een terechte zorg! GroenLinks is een enge ultralinkse partij met een lachebekje in eikeltjespyma. Veel vrouwen zullen op hem stemmen, dat deden ze ook toen Wouter Bos nog meedeed en zo’n ‘lekker kontje’ had.

   Je hoeft maar in de geschiedenis te duiken van deze partij om te weten van welke geest dit clubje is bezeten.

   #stemzeweg

   1.   

    GroenLinks is voor mij nog steeds Wijnand Duyvendak, tegenwoordig actief achter de schermen als campagneleider. Begonnen als actief terrorist bij RaRa, met aanslagen op woningen van politici en benzinestations. Daarna jarenlang Kamerlid voor GL,

    Duyvendak zet nog steeds de lijnen uit voor GL. Is strategisch buitengewoon slim (en het doet mij geen plezier dit te moeten zeggen). Hij is de verpersoonlijking van GroenLinks, die nu alles binnen lijkt te halen, waar hij tientallen jaren actief voor heeft gestreden. Met dank aan de VVD van Rutte, Wiebes en Nijpels.

    Jesse Klaver is enkel het gezicht naar buiten toe, want leuk koppie dat veel vrouwelijke kiezers trekt (jong en ouder). Maar intern heeft Jessie niets in te brengen. Terrorist Wijnand is de baas! En dat is best wel eng voor een partij met 18 zetels in de peiling.

    1.   

     @Gekko, mee eens, behalve dat leuke koppie van klaver, kom nou met wat verstand kijk je daar als glas doorheen.
     Egotripper pur sang.

    2.   

     +1

 6.   

  @SattyMoest alternatief zijn op einde. Tevens is in de peilingen ook duidelijk te zien dat nu de voor en tegenstanders van het klimaat beleid gezicht krijgt door aan de ene kant groei Groenlinks en groei FvD. Persoonlijk vind ik als je zo bezig bent met bruinhemd de groei van Groenlinks veel enger. Door jou verhaal met dat enkelbrand of hoe dat eng clubje ook heet heb ik een tijdje gehad dat ik niet op FvD zou stemmen gewoon omdat ik het niet op mijn geweten wil hebb en mijn stem aan zulke denkbeelden te geven. In de tussentijd heb ik opgelet op het FvD of ik iemand kon betrappen op uitspraken die aanleiding geven op verdenking van nazisme. Ik heb dit tot op heden nog niet ontdekt en heb het gevoel ook helemaal niet bij Baudet. Hij heeft voor mij het beste verhaal dat bij mij aansluit. Ik ben het niet overal mee eens maar dat ben ik met geen enkele partij. FvD komt echter het dichtst in de buurt en daarom gaat voor nu mijn stem van FvD. Verdachtmakingen van racisme of nazis me richting mij beschouw ik als laster en kwetsend en doet pijn. Liefs marco

  1.   

   @Marco: +1

  2.   

   Bravo! +10

 7.   

  Als je kiezers bewust verneukt, komt er een dag dat er afgerekend gaat worden.

  Blijkbaar heeft Rutte er geen rekening mee gehouden, dat 20 Maart voor dit kabinet katastrofale gevolgen zal hebben.

  Een leugen is niet zo snel of de waarheid achterhaalt hem wel.

  1.   

   HOPELIJK GEEN GROENLINKS GEVOLGEN.

   GroenLinks in het nieuwe kabinet dan gaat nog veel meer belastinggeld naar deze onzinnige groene onzin.

   1.   

    @Lex: Inderdaad, en dat zou wel eens de reden kunnen worden dat er met GroenLinks geen Kabinet gevormd kan worden. Deze club gaat niet alleen voor extreme klimaatmaatregelen, moeder aarde is hun god, maar ze willen ook nog eens de hele wereld binnenhalen op kosten van diezelfde belastingbetaler. Denk daar maar aan als je gaat stemmen!

    #stemzeweg

    1.   

     Ik heb het al eens gezegd en ik zal het nog eens zeggen: Groen Links is geen politieke partij, Groen Links is een sekte, een klimaatsekte.

     1.   

      @SVP: +1

      Moeder aarde is hun god en de belastingbetaler betaalt de offers.

     2.   

      @Dik
      Klopt!
      Kijk naar hun “meetings” Regelrechte Klaver verering. Jonge meiden/vrouwen die zowat in “trance” verkeren als de “messias” Klaver tot hen spreekt. Tjongejonge! Niet normaal.

     3.   

      @SVP: Ik las zelfs dat sommige vrouwen graag zwanger van hem willen worden.

      Ik word er wel een beetje misselijk van, maar ik plaats de link even:

      negenmaandenbeurs.nl/persberichten/artikel/zwanger-nederland-kiest-voor-jesse-klaver-als-vader-van-kind/

     4.   

      @Dik
      Dan zie je toch hoe dom en onnozel die wijven zijn. Dan zou een stem op Groen Links geen stem voor het klimaat zijn, maar een stem op Jesse Klaver omdat het zo’n “leuke vent” is. Net zo iets zo als een stem op het strakke kontje van ene Diederik Samson. Wat de kennis van de politiek aangaat zijn die wijven een stel onbenullen, dat is dan nu wel bewezen.

  2.   

   @FJ: Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

   Maar het kan hardnekkig zijn. Echter, al in 2017 verloor de VVD maar liefst 9(!) zetels. Dat is niet te onderschatten, hoewel Rutte daarna nog steeds met de winst wegliep. Maar VVD zal bij iedere volgende verkiezing, eerst op 20 maar 2019 en daarna op 23 mei 2019, zetels verliezen. Rutte is een pathologische leugenaar, zijn leugens zij gestapeld tot aan onze voordeur en beroven ons van ons zuur verdiende geld.

   #stemzeweg

 8.   

  Dat FvD en PVV groeien gaat ten koste van de regeringspartijen. Daarentegen groeit GL ook en met hun steun aan het kabinet zal de groene invloed alleen maar groter worden

 9.   

  HendrikJan geeft geen krimp, ondanks de regeltjes van die leugen Afrikaan, die nog nooit in Mombassa is geweest, maar dat terzijde.

  Mijn stelling is altijd simpel geweest, Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  De Bilderbergmedia, heeft altijd de boel gemanipuleerd en de ware resultaten tegengehouden.

  Dus stem met verstand, kies met je hart, stem anti Rutte club en anti EU.

  1.   

   @HJ: +1

  2.   

   Quote : Mijn stelling is altijd simpel geweest
   .
   Weten we toch.

 10.   

  Voor mij geen enkele verrassing. Al in 2017 verloor VVD 9(!) zetels tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Dat was een zeer gevoelige tik maar werd, op z’n Rutte’s, totaal genegeerd en opgepakt als overwinning. PvdA werd totaal uit het politieke veld geslagen met een megaverlies van 29(!) zetels.

  PVV kwam op winst te staan en kreeg er maar liefst 5(!) zetels bij. Wat de grote verliezer (VVD) toen deed was ongekend! Rutte negeerde PVV volkomen en ging op stap met CDA, GroenLinks, en D’66. Gelukkig voor Nederland viel GroenLinks al snel af, al bestaat er in de praktijk in feite geen verschil tussen GL & D’66.

  Het verlies van de VVD, de winst van PVV en de opkomst van Forum voor Democratie is een trend. Deze trend zal zich doorzette, eerst tijdens de Provinciale Statenverkiezingen, daarna via de EU-verkiezingen, en tot slot tijdens de Tweede Kamerverkiezingen waarbij D’66 zal verdwijnen of op z’n minst zal decimeren en waarbij PVV & FvD de rol zullen opeisen die nodig is om ons land te redden uit de klauwen van Brussel, te beschermen tegen de ongekende stroom nieuwkomers die vooral komen halen en niets brengen, en tegen de kartelmolen van de oude gevestigde elite die alleen het partijbelang voor ogen hebben.

  1.   

   Eens. Goede analyse Lugar.

   1.   

    @dik +++

  2.   

   +1!

 11.   

  Overigens moet ik onze onaangename huisstrol de Spaanse Kok ditmaal gelijk geven.

  Rare titel
  Monsterverlies VVD (-1 zetel)
  Dikke winst PVV (0 zetels)
  O zetels winst is geen groei
  De Stalinisten van groen Links groeien zelfs met 1 grachtengordelzetel
  (laten we daarom hopen dat de Diversity Apartheid zeloot Silvana meedoet want dan verliest het (islam)groene ‘belast iedereen dood !’ dievengilde weer een zetel)

  (enfin,
  wie ben ik.
  Ik begon hoopvol aan dit artikel maar dan blijkt dat de titel de lading niet dekt.
  Een beetje een Jussie Smollett/Covington verhaal (want nog steeds niet gecovered is op DDS terwijl de USA al maandenlang in rep en roer is (en zo maar eens Trump’s tweede termijn zal inluiden. Toch belangrijk dacht ik zo want de MSM zal het ook niet behandelen dus NL is afhankelijk van DDS)
  Het zou me ook trouwens verwonderen dat het Castraat genaamd Kaaskop zich zou oprichten. Dat is meer iets uit een fantasy boekje. Het Castraat verzuipt zelfs preventief de kalfjes. Ze noemen dat geloof ik ‘betrokkenheid’ en ‘solidariteit’.
  Na mij de zondvloed innit
  Of zoals het Zinloos Castraten Koor dagelijks luidkeels brult “Virtue signalling über alles !”

  1.   

   Als je Rutte ziet als corrupt hoofd van de VVD, heb je gelijk. De VVD moet veel meer verliezen dan 1 zetel. Als je Rutte ook ziet als opperschurk van de horrorcoalitie, dan is 47 van de 76 een monsterverlies. Een verlies dat wat mij betreft mag doorzetten tot deze partijen geen enkele zetel meer overhouden. Wanneer de bende leugenaars van Rutte is weggestemd en niet wordt gedoogd, is dat winst voor Nederland.

 12.   

  Iedereen te lui om naar de cijfers te kijken.
  VVD -1
  PVV gelijk

 13.   

  Rutte maakt geen fouten,allemaal ingecalculeerd mbt de wensen van Brussel en zijn toekomstige functie aldaar!
  De kabinetsformatie in 2021 is volgens hem niet zo relevant,omdat de GROTE beslissingen tegen die tijd in Brussel worden gedaan,met hem als duwer!
  Dat denkt Rutte!
  Dat zou wel eens anders kunnen lopen!

 14.   

  Mensen, mensen wat een tijdverspilling om continue te reageren op de tekstuele diarree van @Satty.
  Zij is een suppertrol die alleen maar garen spint met de naar haar gerichte reacties.
  Wie weet raakt ze dan in extase en komt keer op keer kleddernat klaar.
  NBEGEER DAT MENS 1

  1.   

   “Mensen, mensen wat een tijdverspilling om continue te reageren op de tekstuele diarree van @Satty.”

   @Poldi: +1

   Ik heb er gelukkig geen last van, zie hier de zegen van het script.

  2.   

   En nogmaals MDH is en blijft een Manipulator.
   De aanstaande verkiezingen zullen heel andere verschuivingen te zien geven.
   Daarbij zullen de PVV en FVD samen zeker meer dan 40 zetels pakken !

   En nu niet te betalen energietransitie plus de niet vergoede reparatiekosten van de bijna 1 miljoen woningen die door het lage grondwaterpeil dreigen te verzakken zullen nog meer onvrede veroorzaken.

 15.   

  Denk staat stabiel op 7 zetels. Tegen de tijd dat er kamerverkiezingen zijn zullen dat er eerder meer dan minder zijn. Tijd is aan haar zijde. Dat kan van de huidige klimmers nog niet gezegd worden. Eerst de Staten verkiezingen maar afwachten…de groeispurt kan spoedig eindigen wanneer men tot de ontdekking komt dat ook FvD en PVV zullen moeten meebuigen met de klimaat en energiebelangen.

  1.   

   @Fortiori: DENK blijft aan de onderkant hangen omdat het een islampartij is. Er zijn gewoonweg (nog) onvoldoende islamieten om die partij te steunen. Uit andere gelederen verwacht ik geen steun, ik zou namelijk geen idee hebben waarom, misschien jij wel?

   1.   

    @dik u zit net tegen een reaguurder te vertellen dat ie niet met trollen moet discussiëren, doet u het nu zelf @fiotiori hoort gewoon bij @riennoppentrol en zijn Nicks.

    1.   

     Ah, zielig

     1.   

      @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds.
      @spaansetrol is elke dag de hele dag zielig en eenzaam op dds.

     2.   

      Oeps, de Worst Fucker boos gemaakt.
      En de zon schijnt zo heerlijk.
      Ga naar buiten,
      hoor de vogeltjes eens fluiten.

     3.   

      @spaansetrol @worst heeft geen gevoelens voor @spaansetrol dus @worst is ook niet boos.
      @spaansetrol valt in de categorie infantiel, @worst word nooit boos op kindjes, die moeten nog leren.

     4.   

      Ja, en worstje moet de Nederlandse taal nog leren.

     5.   

      @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

    2.   

     @Worst: Neem me niet kwalijk! Ik heb gekeken in mijn script en Fortiori staat/stond daar nog niet bij. Logisch want zijn reacties zijn nog zichtbaar. Heb ik iets gemist? Ik heb (nog) niet het idee dat deze een trol is, of denk jij daar anders over?

     1.   

      @fiotiori is een 100% trol.
      @fiotiori is al een vrij oude nick ongeveer een jaar.
      @fiotiori is een sateliet nick.

     2.   

      @Worst: Okay, ik zal er extra alert op zijn, was mij er alleen niet van bewust.

     3.   

      @fockingworst, het is @Fortiori, sterker nog het blijft @Fortiori

   2.   

    Dik:
    Er zijn in Nederland veel onberekenbare mensen die dat zouden kunnen doen,types als Noppen,satty en Kok!

   3.   

    Ik vermoed dat Denk geen last heeft van opportune stemmers. Anders kan ik het niet uitleggen.

   4.   

    Dik
    “Er zijn gewoonweg (nog) onvoldoende islamieten om die partij te steunen”

    Wat zeg je nu?
    Volgens Wilders is er een tsunami ons land binnen gestroomd en zal ons weldra overrompelen.

    1.   

     Oeps

    2.   

     De Kleine Korporaal is volledig geobsedeerd door Wilders: in vrijwel elke reactie duikt diens naam op.

     Nog even en de Korporaal wordt bekeerd tot de PVV en een fanatiek aanhanger, analoog aan de islambekering van voormalig islamhater Joram van Klaveren.

 16.   

  Iedereen zal na de verkiezingen weer verrast zijn over de uitslag dat de VVD toch weer de meeste stemmen heeft gekregen. Hoe kan dat toch he?

  1.   

   @santiago: Ik ken jouw stelling, we hebben het er eerder over gehad. Tegen zoveel pessimisme & cynisme valt niet te pleiten.

   Ik houd mij wel aan de feiten. In 2017 verloor VVD 9(!) zetels en die trend zal zich onherroepelijk doorzetten, de kiezer gaat afrekenen met de besodemieterij van Rutte en zijn leugenpartij van wie Wiebes momenteel alweer moet vertrekken, nummer hoeveel is dat?

   Recent in opspraak

   Anne-Wil Duthler (Eerste Kamerlid)
   Reden: Ethische grens overschreden: gestemd over een wetsvoorstel waarin adviezen van haar eigen bedrijf waren opgenomen. – 24 september 2018

   Stef Blok (Minister van Buitenlandse Zaken)
   Reden: Controversiële uitspraken over integratie en de multiculturele samenleving – 18 juli 2018
   Vonnis: Blok weet na een lang debat een motie van wantrouwen te overleven en mag blijven – 5 september 2018

   Marcel Houtzager (Hoogheemraad)
   Reden: Verspilling belastinggeld (€50.000,-) voor afscheid collega – 19 maart 2018
   Status: Hij zou voor royement voorgedragen maar over de status hiervan is niets bekend.

   Wybren van Haga (Kamerlid)
   Reden: Discutabele reputatie als woningverhuurder. – 11 februari 2018

   Opstappers – afgetreden

   4 januari 2019 22:10
   Burgemeester Purmerend zegt VVD-lidmaatschap per direct op vanwege ‘visie op de samenleving’

   22 november 2018 23:07
   Burgemeester Assen zegt VVD-lidmaatschap op uit onvrede over partijkoers

   17 oktober 2018 19:41
   VVD-raadslid Winterswijk Tom van Beek stapt op na integriteitskwestie

   6 september 2018 19:45
   Raadslid stapt uit VVD-fractie Haarlem en neemt zetel mee

   30 augustus 2018 12:42
   VVD-Kamerlid Han ten Broeke stapt op vanwege relatie met medewerkster

   17 april 2018 05:30
   VVD’er Almere blijkt pornohacker

   23 februari 2018 14:05
   Jeroen Hatenboer stopt met onmiddellijke ingang als wethouder van Enschede

   21 februari 2018 16:25
   Handtastelijke burgemeester Stefan Huisman van Oosterhout nu officieel ontslagen en uit de VVD gezet

   21 februari 2018 10:41
   In opspraak gekomen Deventer raadslid Carmen Hunger stapt per direct op

   16 februari 2018 13:11
   Burgemeester Huizen stapt op vanwege grensoverschrijdend gedrag

   13 februari 2018 17:04
   Zijlstra stapt op vanwege leugen over ontmoeting met Poetin

   25 januari 2018 20:50
   Kandidate VVD Deventer van kieslijst vanwege werkstraf

   4 december 2017 15:32
   Bestuurslid VVD Leeuwarden weg na tweets over ‘neger fascisten’

   3 oktober 2017 21:02
   Minister Hennis treedt af na vernietigend Mali-rapport

   18 mei 2017 14:11
   Henry Keizer treedt af als VVD-voorzitter

   26 januari 2017 20:04
   Minister Van der Steur treedt af na felle kritiek in debat Teevendeal

   12 december 2015 17:04
   Van Miltenburg weg: ‘discussie rond mij doet ambt geweld aan’

   2 april 2015 20:51
   Omstreden politicus Jos van Rey uit VVD gezet

   1 april 2015 12:26
   Breuk in VVD-fractie Eemnes – Raadslid Willem van den Berg uit de fractie gezet

   24 maart 2015 10:50
   VVD-Kamerlid René Leegte stapt op vanwege omstreden nevenfunctie

   10 maart 2015 14:21
   Ook VVD-fractielid De Kruif stapt op

   9 maart 2015 21:48
   Opstelten en Teeven stappen op

   27 februari 2015 11:45
   VVD’er Mark Verheijen stopt als Kamerlid na ophef om integriteit

   29 januari 2014
   Staatssecretaris Weekers treedt af

   Bron: isereenvvderopgestapt.nl

   1.   

    @Dik, het is ook verschrikkelijk makkelijk om op te stappen cq aftreden.Er wordt gewoon jaren gestort. Stelen van de belastingbetalers dat is het enige wat zij erg goed kunnen in Denhaag…

   2.   

    Dank voor het vele opzoekwerk Dik, maar ik geef je op een briefje dat de VVD altijd de hoogste posities op de ministeries zal blijven bezetten en op die manier altijd de Bea-elite graaiers club uit de wind zal houden.
    Je geeft met je stukje wel duidelijk aan hoe door en door verrot de VVD is

    1.   

     @santiago: De aanhouder wint! Ik had het, nadat de VVD in 2017 ‘de grootste’ werd in feite ook opgegeven. Maar ik zie nu wel degelijk serieuze mogelijkheden die we net moeten onderschatten. Ik weet zeker dat Forum voor Democratie gaat opstomen, dat zie ik aan het gigantische aantal nieuwe leden dat binnen nog geen jaar tijd lid zijn geworden van FvD waarmee FvD in ledental groter is dan VVD.

     Ik zie het aan de ‘uitverkochte’ ledenbijeenkomsten, ik zie het aan het aantal hits op Facebook, Twitter & Youtube, ik hoor het om me heen als ik in gesprek met collega’s die tot voor kort in feite alleen maar onverschillig waren maar nu steeds vaker kijken en luisteren naar wat Forum voor Democratie heeft te zeggen.

     Bovendien, tot slot, heeft FvD veel en voldoende kandidaten voor de Eerste Kamer, alsmede voor de Tweede Kamer en heeft ze als doel de stoelen te bezetten met mensen uit de praktijk, ander dan de vele beroepspolitici die nu de stoelen bezetten, lees de oude kartelpolitici.

     1.   

      Ik hoop dat je gelijk hebt. Het zou kunnen en ik zal de eerste zijn om je daarna gelijk te geven.

     2.   

      @santiago: Daarom hoop ik dat je gaat stemmen, er is er maar één nodig om de polonaise te beginnen! Doe je mee?

    2.   

     Het republikeinse kleutertje moet zijn ranja bijvullen.

   3.   

    U heeft goed huiswerk gedaan @dik.
    Hier word je toch wel even stil van.

    Vvd zak eindelijk eens in de stront.

    1.   

     @Marija: Ik heb de juiste zoekterm gebruikt. ;)

     Maar inderdaad, de rij is indrukwekkend! Nu snap je ook hoe het mogelijk is dat de btw (hoog) werd verhoogd van 19 naar maar liefst 21% en dat de lage btw werd verhoogd van 6 naar 9%. Nu snap je ook hoe het komt dat er een eerste aanzet is gegeven in de klimaat- en milieuheffingen die ons nu al meer dan 45 euro per maand zijn gaan kosten.

     Nu snap je ook hoe het komt dat Rutte zegt dat we erop vooruit gaan terwijl dat niet zo is, weet je wat, ik geef je nog een lijstje met leugens:

     – Geen cent meer naar de Grieken
     – Minder Brussel
     – 1000 euro voor iedere werkende Nederlander
     – Liegen is geen doodzonde (FD 13-2-2018)
     – In 2017 werd ons door Rutte 1% meer koopkracht beloofd. Dat werd 0,3% in de boeken.
     – In 2018, beloofde 0,6%. Het werd 0,4%.
     – “We geven heel werkend Nederland een forse lastenverlichting”, het werd een lastenverzwaring.
     – Lagere EU-begroting na de Brexit, dus niet!
     – Memo’s afschaffen dividendbelasting
     – De onderste steen van MH17, dus niet.
     – In 2012 gaf Mark Rutte aan dat de minister van justitie zou moeten opstappen als Volkert van der Graaf proefverlof zou krijgen: Inmiddels loopt Volkert vrij rond!
     – In 2016 kwamen geen 58.000, maar 100.000 vluchtelingen naar Nederland
     – “Als het tegen de zomer niet lukt om alsnog een antwoord te formuleren op de uitkomst van het referendum waarmee wij de boer op kunnen en naar buiten kunnen, ook naar de Kamer, het kabinet zal voorstellen om niet te ratificeren. Dat is dan zonneklaar.” Het werd vér na de zomer! (13-4-2016)
     – Minder vluchtelingen door akkoord Rutte met Erdohan… Het werden er juist meer!
     – “We gaan een streng immigratiebeleid voeren in Nederland”, en vervolgens zet Rutte de deur wagenwijd open voor elke gelukszoeker!
     – “We gaan niet meewerken aan een Europees Openbaar Ministerie”, en vervolgens gaat Rutte meewerken aan een Europees Openbaar Ministerie.
     – “We gaan onze pensioenpotten niet overdragen aan de EU”, en vervolgens draagt Rutte onze pensioenpotten over aan de EU.
     – “We verzetten ons tegen een transferunie”, en vervolgens doen we mee met een transferunie.
     – Doe maar eens een rondje zoeken: “rutte + leugens”

  2.   

   @santiago, Heb ik ook al een aantal jaren gedacht, manipulatie? Verbaasd over altijd vvd de grootste partij, maar de stemmers daarop hebben ook het idee dat ze meer waard zijn.
   Alles is hier mogelijk en ik zie ze er voor aan ook.

  3.   

   @Santiago: geld is meestal niet het probleem voor het gros van de VVD kiezers. Daardoor is klimaathysterie hooguit een ongewenste maar geen onmogelijke uitgave. Ook heb je in de elitebuurten niet echt last van de nadelen van migratie. Hooguit als ze bij je komen winkelen.. Kortom, een grote schare mensen met dikke portemonnees die denken bij Rutte het veiligst te zitten.

 17.   

  Jaren (bijna eeuwen) geleden voorspelde ik dat de voorliefde van de PvdA voor de radicale en orthodoxe islam uitiendelijk zou leiden tot

  1) blijvende daling dankzij het verraad van de elite naar de traditionele achterban
  2) afsplitsing islamisten
  3) dat de islamisten groter zullen worden dan hun massa-immigratie en islam-geile moederpartij.

  Was allemaal onzin verzekerden iedereen mij.

  Wat voorspel ik nu:
  DENK zal enorm blijven groeien niet alleen simpelweg omdat de massa-immigratie en bevolkingspolitiek dit uitwijzen maar ook omdat de multicul en ‘t integratie-beleid volkomen mislukt is. En onderwijl blijven de sluizen dankzij het Kartel wagen- wagenwijd open staan, zelfs voor jihadisten, slavendrijvers en keelafsnijders

  Het groeipontentieel voor let’s say de Paladijnen van de Verlichting zal in dit ziek amechtig landje maximaal rond de 25% blijven balanceren.
  (maar dankzij de door de pers bejubelde cordon sanitairs zullen ze nooit aan de macht komen; volgens journalisten/propagandisten, professoren, hoogleraren en de EUSSR-nomenclatura moeten we dat geloof ik democratie noemen)

  Al zouden de VVD-CDA-PvdA-D’66 samen nog maar 40 zetels halen dan nog zullen ze exact hetzelfde beleid voeren (vandaar dat ze elke vorm van burgerlijke inspraak zoals referenda de hals afsnijden. Wederom (en logischerwijs) met grote instemming van hun Gedanken-Gestapo van de Ministry of Truth genaamd de ‘journalisten’
  Nee sterker nog
  Hoe verder deze Kartel-partijen gemarginaliseerd worden hoe grover hun anti-Nederlands anti-democratisch beleid. Ze zullen in hun doodsreutel het allerlaatste druppeltje bloed uit het NLse lijk persen. De vlucht voorwaarts.

  Uiteindelijk, wanneer de versplintering en de minimalisering het onvermijdelijk maakt zullen de Kartel partijen VVD, CDA, CU, PvdA, D’66 en GL gaan samensmelten.
  Dat duurt nog een tijdje en dan is het al veel te laat maar dan zal zelfs het vastgekoekt luikje van de allerlaatste domkop opengaat.
  Helaas zal dan ook het internet aan banden zijn gelegd en de fascistoïde (Staats-)MSM net doen of ze helemaal geen onmisbaar lid zijn van het zelf geperverteerd consortium.

  Waar ligt onze hoop ?
  (wederom) Logischerwijs niet in Castraten Land Nederland.
  Uiteindelijk zal de revolutie elders plaats vinden.
  En NL zal zich daarna aanpassen aan de nieuwe realiteit.
  Ik ben wel (al is het alleen maar uit historische gronden) benieuwd hoe de Fransen gaan afrekenen met de elite die hen jarenlang onderdrukt, voorgelogen en bestolen hebben.
  Vandaar dat ik (op DDS en een enkele column van Silvain Ephimenco na) geen NLs nieuws meer volg. Niet interessant. De bewegingen en aardschokken gebeuren elders.

  Ik hoop wel dat het relatief vredig en bovenal tijdig kom.
  Zodat iig nog iemand als Guy Verhofstadt de rest van zijn miserabel bestaan in een cachot kan wegrotten.
  (het liefste met de voltallige hofnarren van het Staatsprogramma Buitenhof die hem al decennialang weigeren aan de tand te voelen en hem jarenlang als een zonnekoning hebben behandeld)
  Dat zou me gemoedsrust en bovenal veel jolijt opleveren.
  Anyways
  Ons lot (en die van de komende generaties) ligt niet in onze handen.
  We zijn slechts de zinloze passagiers op het wrakhout dat mee wordt gevoerd met het getij.

  1.   

   Sylvain Ephimenco en ook Stevo Akkerman is top ! Is tenslotte ook TROUW !

   1.   

    @Vanduinen. Ik ben jarenlang abonnee van Trouw. Wat een geweldige krant die ik
    ieder dag heel vroeg s’morgens kreeg. Met zoveel informatie over zoveel belangrijke actuele zakken. De komentaren van

    E

 18.   

  @Satty, de dooddoener van deze tijd voor absolute mongolen dan…

 19.   

  Ik heb de reactie’s even doorgespit. Het is 1 groot welles niets verhaal.
  Maar ik ben van mening dat er een keer een volledig nieuwe partij de touwtjes in handen
  moet nemen. Dat mag van mij over links laat dan de SP het voortouw nemen.
  Groen links heeft tijdens deze de vorige onderhandelingen laten zien dat ze niet willen “mee”regeren. Ik stem op FvD en ik ben geen bruinhemd. Dus mensen ga straks lekker stemmen op die partij die je voorkeur geniet en als je FvD stemt laat je dan niet in de racistische/facistische hoek drukken

 20.   

  Wanneer wordt er waarde gehecht aan de peilingen van Maurice de Hond?

  1.   

   Bij winst PVV en FvD , heeft u daar problemen mee Monty?

 21.   

  Wilders en FvD samen 36 zetels nog maar 40 te gaan.
  En dat na een week van leugens, bedrog en achterklap.
  Schiet niet echt op.

  1.   

   Geduld, Korporaal, geduld. Nog 24 nachtjes slapen, dan kan de definitieve balans worden opgemaakt. De coalitie gaat zijn meerderheid in de Eerste Kamet kwijtraken, zoveel is al wel zeker. De vraag is alleen nog: hoeveel zetels verliezen ze echt?

   1.   

    Volgens mij, worden de meningen van korporaals niet écht als zijnde relevant beschouwd! En gelúkkig maar, want er zijn twee sprekende voorbeelden van korporaals waar wel naar geluisterd werd: Napoleon en Hitler! Hierbij liep, nadat hun mening werd gevolgd, alles giérend uit de klauw. Hebben we nu wéér zo’n korporaal in ons midden?

    1.   

     “Hebben we nu wéér zo’n korporaal in ons midden?”

     Nee ik heb geen politieke ambities en overredingskracht.
     Net zoals vele pluche plakkers in de tweede kamer.

    2.   

     Op sergeanten met overgewicht zitten we natuurlijk ook niet te wachten.

     :)

  2.   

   Alles op zijn tijd KM.

   Monsterverlies voor Rutte – 3 zetels.

   Draagvlak zakt naar dieptepunt.

   Hij wordt weggestuurd en uitgekotst, tot genoegen van ca 1,4 Miljoen PVV KIEZERS.

   1.   

    Wilders heeft gister zelf zijn 1.4 miljoen adepten bij het oud vuil gezet door Baudet af te zeiken.

    Het moet u toch wel duidelijk zijn dat Wilders helemaal niet wil mee regeren of samenwerken om verantwoordelijkheid te dragen voor ons land.
    Vroeger niet nu niet nooit niet.
    Hij zit lekker in het pluche lekker overal tegen te zijn.
    Hoe makkelijk kan je je geld verdienen.
    En 1.4 miljoen mensen aanbidden je.

    1.   

     @korporaalmontytrol wat een kansloos leven heb je toch..
     14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
     Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
     Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

    2.   

     Adepten? Nee u bent net als dat ik ben geen aanwinst voor de reageerders op DDS. Maar hopen dag powned weer aantrekkelijk word voor u monty maar ik vrees het ergste.

    3.   

     Korporaal Monty gaat op de Rien Noppen – Spaanse kok tour. Of hebben we hier met trol nr. 6 te maken (1. Noppen 2. Sp. kok 3. Meester Kong 4. Beukman 5. Eugenie Muurbloempje)?

     1.   

      Waarom denk je dat er maar één reageerder tegengeluid geeft hierop dit forum?

      Het is natuurlijk wel een beetje verwarrend mensen die kritisch zijn terwijl het merendeel hierop dit forum pro is.
      Maar geloof me, het overgrote deel van Nederland is kritisch t.o.v. stuurboord mensen en meningen.

     2.   

      Dan is die ene reaguurder maar een vervelend en dwars persoontj e. Graag naam en toenaam zodat deze is toe tevoegen in het script.

     3.   

      Dit zieke paranoïde gedrag begint de sfeer op dit blog wel behoorlijk te bederven.

     4.   

      @gekko laat je niet van de wijs brengen, het zijn hooguit 2 personen achter die nicks.

     5.   

      fockingworst
      “laat je niet van de wijs brengen, het zijn hooguit 2 personen”

      Denk je nu werkelijk dat er maar 2 personen met tegengeluid deze site weten te vinden en reageren.
      Luister eens om je heen en kom tot de conclusie dat reacties hier niet overeenkomen met het algemene geluid in Nederland.

     6.   

      Korporaal, fockingworst en anderen hier denken in hun paranoïde waan dat de opponenten die zijn als ‘trollen’ zien in werkelijkheid hoogstens 2 personen zijn die meerdere nicknames gebruiken. Dit idee slaat nergens op maar is ze niet uit het hoofd te praten.

    4.   

     Eens,Wilders stemmen weg gegooide stem.Stem dan FvD daar verwacht ik wel van dat die verantwoordelijkheid nemen.Pvv kamer leden die misschien wel maar Wilders absoluut niet! Het zou ook veel slimmer zijn als die Pvv kamer leden zich gewoon zouden afsplitsen van die Wilders…

 22.   

  Gelukkig stemmen de huichelaars en wegkijkers op groen links. Vuile nsbers.

  1.   

   @José, dat zijn verstandige mensen die op GL stemmen. ♡

 23.   

  Alleen groenlinks heeft 18 zetels te veel.

  1.   

   En de VVD 22
   Sowieso heeft het Kartel exact 79 zetels teveel

   Nu ik het zo schrijf
   Het gehele Kartel: VVD, GL, CDA, PvdA, CU en D’66 heeft in de peilingen nog maar nèt de meerderheid.
   79 van 150 zetels.

   In 1989 was dat nog 146 !!!!

 24.   

  Het heeft bijna 3 termijnen geduurd maar eindelijk ziet de burger dat ze met Rutte te doen hebben met een leugenaar, een slapjanus en een bedrieger die alleen uit is op een riant betaald luizenbaantje in Brussel, gelukkig valt eindelijk het kwartje bij veel kiezers en zien we die schaterlachende pauze-clown hopelijk niet meer terug in de Nederlandse politiek.

 25.   

  Veel beloven weinig geven doet een politicus in blijdschap leven!

 26.   

  Zou de Hond wel kunnen tellen? Het kan toch niet zo zijn dat er nog zoveel Nederlanders zijn die zich met de ogen open laten bedotten door Pinokkio, 22 is nog veel te veel voor de uitbuiter Rutte en zijn cluppie.

 27.   

  Tja, Maurice de Hond….hoe vaak heeft hij er al naast gezeten.

  Kun je weinig waarde aan hechten en snap ook niet waarom ze dat hier wel doen.

 28.   

  Prettig te constateren dat het FvD nauwelijks profiteert van de klimaatblunder en de PVV onveranderd op verlies blijft staan.

  Laten we deze partijen blijven herinneren aan hun Nexit-waanzin.

 29.   

  Beste redactie, waarom zoveel aandacht aan M. de Hond vandaag? Twee artikelen over zijn “peilingen”. Ik denk niet dat intelligent mensen de peilingen van de Hond nodig hebben om te weten dat het niet zo best gaat met de VVD. Iedereen weet het. Maar noch de PVV noch FvD zijn in staat om de rotzooi van dit partij op te ruimen, en mirakels te creeeren. Waarom niet de laatste nieuws over HONDEN schrijven:
  Gelezen enkele dagen geleden in Trouw, over discriminatie tegen honden en hun eigenaren. De Ayatolla’s in Iran hebben een nieuwe wet. Honden mogen niet meer
  uitgelaten worden, ook niet als zij aangelijnd zijn. En zij mogen ook niet in een auto
  komen! De Ayatolla’s vinden dat honden onrein dieren zijn, en een bedreiging voor de gezondheid van de burgers van Iran. Mensen die nu durven hun hond uit te laten, of hen ergens in de auto te nemen, krijgen een hoge boete, of zelfs gevangenisstraf.

 30.   

  Wat is het? Wordt het lente of zo? Zelfs Satty moet ik vandaag op punten gelijk geven. Ga zo door meid en het wordt nog wat met jou.

  1.   

   Voor (sommige) Ries is het kwestie van een andere nickname in tikken.

 31.   

  Het zijn niet persé rechtse ideeën, die FvD en PVV laten horen. Blijkbaar zijn er nogal wat lieden, die zich te veel, zo niet alles laten aanpraten door de media en die media ontlenen hun standpunten meest aan links in Amerika. Een vals links met veel fake. Het is veel meer neo marxisme en multiculturalisme dan gezond verstand. Ook wel wordt de term cultuurmarxisme gebruikt. Juist dat is extreem en het vervelende is dat grote bevolkingsgroepen al niets anders meer weten waaronder in het onderwijs. Daarmee is een belangrijk deel van de problematiek in het westen, die van die kant komt, aangeduid. Gerekend de taboes in de westerse wereld en die zijn net zo goed aan de linkerkant als aan de rechterkant van de poltiek en deels dezelfde, is een politieke oplossing ver weg. De stelselmatige leugens doen het westen de das om.

  Overigens is ”populistisch rechts” een aanduiding, die van links komt. Hierover is te stellen, dat volgens het huidige links alles wat niet links is in haar ogen rechts is. Dat is echt een monopolisering lijkend op wat de communisten altijd al voorstaan. Hen dus gelukt. Zoals deze misdadige richting in de politiek meer alleen voor zichzelf claimen. Het communisme heeft nog nooit zoveel aanhang in Nederland gehad als tegenwoordig. Ook moet worden gesteld dat de grote politiek in het westen meer in de vroegere communisten in Oost Europa ziet dan in andere richtingen daar. Ook wereldwijd zoekt het westen nu niet bepaald de voor volken gunstigste politieke richtingen uit als bondgenoot. Slechte vrienden dus wat kan opbreken. Het probleem in het westen zit ook hier bij wat ik eerder al aan gaf. Een deep state probleem.

 32.   

  Het meest schokkend is de winst van PVDA en om helemaal depressief van te worden die van de PVDD!!!

  De Nederlandse bevolking valt niet meer serieus te nemen!

  1.   

   Het grootste gevaar zit in de winst van Groen Links, wie daar op stemt is rijp voor een lobotomie.

   1.   

    Het wordt inderdaad een forse ruk naar links. GL en PvdA kunnen na de verkiezingen met gedoogsteun de agenda van dit Kabinet naar hun hand zetten. Met name voor de klimaatagenda is dat een zeer goede zaak.

    1.   

     Zullen we dit maar even afwachten trolletje, jouw politieke voorspellingen blijken er steevast naast te zitten!

     1.   

      Je constateert zelf een ferme kans op winst voor GL en daar ziet het ook naar uit.
      Het verlies van de coalitie moet zich ergens uitbetalen naar oppositiepartijen. Dat zal deels richting PVV en FvD gaan maar dat zijn verloren stemmen; die partijen zijn politiek nauwelijks relevant. De coalitie zal dus zaken moeten doen met de linkse oppositiepartijen, met name GL en PvdA. Nieuwe verkiezingen kan ook, maar dan is er een flinke kans op een Kabinet waar die partijen in gaan domineren.

      Je kunt het niet allebei hebben, Springachterop, een verlies van het Kabinet en een verlies van linkse oppositiepartijen.
      Heb je wel eens van de Wet van de Communicerende Vaten gehoord? Aan zoiets moet je denken.

     2.   

      @riennoppentrol is ws weer in zijn glazen bol aan het gluren en kraamt weer zoals de hele dag onzin uit.
      @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

    2.   

     @riennoppentrol zit je weer aan de lsd ouwe boef?
     @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
     14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
     Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
     Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 33.   

  Ik zal het wel niet snappen.Maar hoe kan het bestaan dat er nog nu nog! ensen zijn vertrouwen hebben in de Vvd laat staan Rutte of Dijkhoff die Dijkhoff wil altijd de getapte peer uithangen wat absoluut niet lukt hij is niet grappig en gevat ook niet.Een naprater van Rutte leugehaar dst dan weer wel.Dus weg stemmen echt vernietigen de volksverlakkers. (V) volksverraders (V) Van (D) “democratie”

 34.   

  CBS cijfers zeggen toch keer op keer.Alles wat hier ooit !! als zgn vluchteling,asiel gratisleven eisers zijn neer gestreken zit +75% nog altijd in de bijstand komt er nooit uit is dat ook nooit van plan.En die moeten volgens dat linkse gebroed onze Aow gaan betalen onze luiers verschonen enz,enz, net zo’n onzin verhaal als dat klimaat gedram van dat zelfde linkse gebroed…

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!