FVD grote winnaar DDS-peiling: 67% stemt vandaag op partij van Thierry Baudet! #PS2019

Geen categoriemrt 20 2019, 19:00
De overgrote meerderheid van onze lezers heeft aangegeven op Forum voor Democratie (FVD) te stemmen! Met ruim 67% van de stemmen laat de partij van Thierry Baudet de PVV ver achter zich in de DDS-peiling. Zo'n ~2300 lezers brachten hun stem uit. 18% van de lezers gaf aan PVV te stemmen.
Dat Forum voor Democratie populair is onder de lezers van DDS is natuurlijk geen verassing, maar dat Baudet de partij van Geert Wilders zó ver achter zich zou laten hadden we niet verwacht! Toch is de uitkomst in lijn met de peilingen. FVD wint aan populariteit, terwijl de PVV van Wilders wegzakt. In de peilingen van Maurice de Hond zien we dat beeld terug. De steun voor de overige partijen was laag.

Uitslag van de DDS-peiling

[caption id="attachment_222509" align="aligncenter" width="763"]De uitslag van de DDS-poll van vanochtend. Een overgroot deel van de lezers heeft aangegeven op FVD te gaan stemmen. De uitslag van de DDS-poll van vanochtend. Een overgroot deel van de lezers heeft aangegeven op FVD te gaan stemmen.[/caption]
Voor Geert Wilders lijken de Provinciale Statenverkiezingen in een mineur te eindigen. In de peilingen verloor hij sinds 2017 al vijf van de twintig zetels voor de Tweede Kamer: een fors verlies van 25%! En dit verlies kan vandaag een realiteit worden.
Toch is Wilders ook een klein beetje een winnaar. Immers heeft hij in Thierry Baudet een bondgenoot op bepaalde onderwerpen zoals immigratie en durft Baudet de PVV gelijk te geven op de punten waarin ze daadwerkelijk gelijk hebben. De winst van FVD kan hierdoor goed uitpakken voor PVV-stemmers.
Vergeet niet dat de bovenstaande resultaten zijn gebaseerd op een peiling onder onze lezers en dus niet representatief zijn voor de uiteindelijke uitslag van de verkiezingen. Al is het wel leuk om te zien welke partijen onze lezers waarderen.
De opkomst van de verkiezingen ligt op moment van schrijven iets hoger dan in 2015. Rond 18.00 uur had 33% van de kiezers een stem uitgebracht. Dat was in 2015 zo'n 31% op hetzelfde tijdstip.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten