Haha! DENK-promovideo met rapmuziek: “Ik stem DENK, DENK, DENK, DENK, DENK”

Selçuk Öztürk in actie met zijn vrienden. Bron: YouTube / DENK TV
Foto: Selçuk Öztürk in actie met zijn vrienden. Bron: YouTube / DENK TV

De politieke partij DENK van Tunahan Kuzu zet tijdens de komende verkiezingen overduidelijk in op ‘urban culture’. Hun campagnevideo van gisteren wordt versierd met kekke beats en een onheilspellende rapper die maar blijft herhalen “Ik stem DENK, DENK, DENK”. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het deuntje wel erg aanstekelijk werkt en de verschillende provinciale teams hebben er lol om. Maar wat wil de partij eigenlijk bereiken? 

Dat de Turkse DENK-campagnevoerders zich de Nederlandse taal en het lokale dialect hebben eigen gemaakt blijkt wel uit de beelden. De Brabantse jongen spreekt overduidelijk in een dialect afkomstig van onder de Rijn, welhaast met een ‘zachte g’ en de campagnevoerders in Overijssel hebben overduidelijk een Twents accent. Tenminste als je weet waar je naar moet luisteren, dan valt het op. Heerlijk om te horen.

Behalve de traditionele Turkse aanhang lijkt de partij ook nog steeds mensen van Afrikaanse komaf te trekken. Ondanks dat Sylvana Simons al lang is verdwenen uit de partij flirt de partij dus nog steeds met ‘urban culture’. En de aanstekende muziek bevestigt het beeld. Maar laten we behalve alle vrolijke beelden ook eens kijken wat de partij nu eigenlijk van plan is in de provincie. En dan is het toch wel even schrikken.

Zo blaakt het programma voor de Provinciale Staten van Utrecht vooral in afwezigheid van duidelijke plannen. De partij lijkt wederom in te zetten op identiteitspolitiek en verder een aantal PvdA-standpunten te hanteren. Ook biedt de partij weer luchtkastelen aan zoals deze standpunten:

DENK Utrecht staat voor gelijke behandeling in gelijke gevallen: op de arbeidsmarkt, in het onderwijs, op de woningmarkt en in de cultuursector.

En ook

DENK Utrecht streeft naar gelijke kansen voor iedereen: ongeacht afkomst, geslacht of geaardheid. Wij strijden tegen elke vorm van discriminatie.

Als je daadwerkelijk een gesprek zou voeren over dat wat DENK wil bereiken dan blijkt al snel dat bovenstaande niets anders is dan holle retoriek om mensen die zich geslachtofferd voelen te trekken. Zo pleit de partij voor ‘gelijke behandeling in gelijke gevallen’. Dat klinkt natuurlijk mooi en vrijwel iedereen in Nederland steunt deze uitspraak. Maar het probleem is dat in de realiteit ‘gelijke gevallen’ helemaal niet bestaan.

Ook streeft de partij naar ‘gelijke kansen’, maar ook dit is holle retoriek van de bovenste plank. Gelijke kansen bestaan niet. Kansongelijkheid bestaat per definitie. Zo lang mensen niet worden gekloond en de exact zelfde opvoeding krijgen is het streven naar ‘gelijke kansen’ vooral een middel om bepaalde begunstigde groepen te bevoordelen terwijl andere groepen die voordeeltjes moeten betalen.

Maar ach, een filosofisch gesprek over ‘gelijke kansen’ en ‘gelijke gevallen’ zal wel onmogelijk zijn. Het zal een idealistisch streven zijn, maar realistisch is het niet. Het zet de deur open voor verregaande overheidsinterventies. En daar wordt ik per definitie niet vrolijk van. Tijd dat de partij eens gaat nadenken over de holle retoriek.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

25 reacties

 1.   

  ““Ik stem DENK, DENK, DENK”.”
  Als ze dat zouden doen “denken” vertrokken ze allemaal naar Turkije,want dat is immers de ideale cultuur,

 2.   

  Ik stem denk ik ben een racist zo ga ik tot in mijn kist

  1.   

   Wat nou Denk”, zei Henk, “ik stem Corrie Blenk” (50+).

 3.   

  Gelijke kansen bestaan wel! Je moet er alleen wel gebruik van maken!

 4.   

  Voor gelijke kansen: stem geen Denk! Want gelijke kansen hebben we namelijk al in Nederland. Het enige wat Denk doet is mensen tegen elkaar opzetten door ze te laten geloven dat ze geen gelijke kansen hebben.

  1.   

   @ziggy u spreekt hier de volledige waarheid.

   1.   

    Ik doe mijn best.

 5.   

  Denk is het cadeau van 40 jaar integratie. Dankzij Denk is de polarisatie op volle toeren. Het is een kwestie van tijd voordat ze gaan samenwerken met de wegkijkende partijen. PvdA, GL, CU, enz staan al te popelen. Een mooie samensmelting van de verrotting van Nederigland.

  Stem Denk!

 6.   

  De wet is gelijke rechten, gelijke plichten dat klopt
  Maar er is geen mens en situatie dezelfde
  En als het om geld gaat zit het wel heel scheef
  vooral sinds de euro.

 7.   

  Vullisbakken, en vullisbakken met deksel [kopvod]

 8.   

  ke-denk, ke-denk, ke-denk… Dat is toch uit een liedje van Guus Meeuwis. Het lijkt wel plagiaat. Wordt dat ook al gedoogd in Nederland ?

 9.   

  Weg denk weg denk weg denk neem je verrotte haatzaai gedachten mee en vertrek denk.

 10.   

  Ik stem !PVV PVV PVV PVV PVV daar red je nerderland mee

 11.   

  Kakkerlakken mag deze kut muziek wel in het islamitische sprookjes geloof.

 12.   

  Met de krant in de hand zie de stand waar het land is beland.
  Wat kan DENK mij schelen en met mij velen we zijn het beu het vele kwelen en ons succes te moeten delen.
  Deze
  Eikels
  Neuken
  Kamelen

  Ben er klaar mee, dit begint me te vervelen…

  1.   

   Helaas is het een zooitje aan het worden, te danken aan die linkse elite!

 13.   

  Denk niet vergeten binnen gehaald door de PvdA worden gecoacht door de leider van Turkije!
  Wij weten hoe het daar toe gaat, dus boer pas op je kippen!

 14.   

  denk stinkende nazi ratten.

  1.   

   Daarmee beledig je de èchte Nazi-ratten, DENK er om!

 15.   

  kedenkedenk, kedenkedenk, kedenkedenk tuut tuut

 16.   

  Ach denkt denk, beter goed gejat dan…

  h*t*t*p*s://wewewe.youtube.com/watch?v=G5goISKPSH8

 17.   

  Anti Nederland partij Denk weer, nazis

 18.   

  De holle retoriek van DENK is gedeeltelijk een verlengde van etnisch profileren. Het onstreden begrip etnisch profileren, een begrip wat door DENK maar ook door de linkse elite gezien wordt als een vorm van discriminatie. Etnisch profileren komt overal voor, bij werkgevers, politie, portiers bij de deur van een discotheek of kroeg. Dit is volkomen logisch en natuurlijk. Een werkgever heeft de keuzevrijheid wie hij of zij wel of niet aanneemt en hierbij is het niet aannemen van iemand met een migratie achtergrond geen discriminatie. Daarbij is het door statistieken of persoonlijke ervaring van de werkgever aangetoonde gedrag (van een substantieel deel) van een bepaalde bevolkingsgroep, bijvoorbeeld mensen met een bepaalde migratie achtergrond, bepalend voor de keuze van de werkgever. Het gaat dus om onderscheid in gedrag en niet om onderscheid in huidskleur en/of religie van een bevolkingsgroep. In gelijke gevallen, gelijke behandeling geldt dus niet meer ondat de gevallen niet gelijk zijn daar het gedrag verschillend is. Dit geldt ook voor politie. Neem het voorbeeld van marokkanen of mensen met een marokkaanse achtergrond welke statistisch aangetoond (en wellicht op grond van de ervaringen van de desbetreffende politieagenten) zwaar oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit. Het in hogere mate staande houden en/of controleren van marokkanen geeft dan toch een verhoogde pakkans? Het is toch volkomen ridicuul om deze marokkanen minder of helemaal niet te controleren ondat een politieagent bang is te discrimineren?
  Zo ook voor de portier die geen marokkanen meer toelaat omdat hij slechte ervaringen heeft met het GEDRAG van marokkanen, niet vanwege het feit dat ze marokkaans zijn. Laten ze hier eens over nadenken in Den Haag, in plaats van quota op te stellen voor werkgevers en politie te dwingen niet meer etnisch te profileren. comfortzones out…

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!