Henk Otten: Eerste Kamer moet behandeling miljarden verslindende klimaatwet uitstellen tot de nieuwe Senaat er zit — MET Forum voor Democratie!

Hij heeft wel een goed punt.

De lijsttrekker van Forum voor Democratie voor de Eerste Kamer — Henk Otten — vindt dat de Eerste Kamer de behandeling van de desastreuze klimaatwet van GroenLinks en co. moet uitstellen tot de nieuwe Eerste Kamer geïnstalleerd is. Gebeurt dat niet, stelt hij, dan wordt de mening van de kiezer gewoon genegeerd. Die stemde immers bij de Provinciale Statenverkiezingen voor FVD: bij uitstek een partij die zich tegen de klimaatwet verzet en die bijna dagelijks duidelijk maakt dat die hele klimaatgekte onzinnig is.

“Uit respect voor de kiezer – die op 20 maart gesproken heeft – zou de @EersteKamer behandeling van de miljarden verslindende #klimaatwet moeten uitstellen totdat de nieuwe #EersteKamer is geïnstalleerd,” schrijft Otten, “en #FVD – als grootste partij – ook deel kan nemen aan dit belangrijke debat.”

Natuurlijk heeft Otten honderd procent gelijk. Sterker nog, ik zou daar zelfs nog een schepje bovenop willen doen: dat het een grove schande is als die behandeling niet wordt uitgesteld. FVD heeft de klimaatwet tot één van haar kernpunten gemaakt tijdens de verkiezingscampagne. En juist zij won de verkiezingen op grootste, historische wijze.

Helaas rolt het partijkartel zo: de stem van de kiezer wordt buitengewoon serieus genomen… maar alleen zolang de kiezer stemt wat het partijkartel wil. Zodra de kiezer een andere mening is toegedaan is schluss met respect voor democratie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. m.van.rosmalen

  Zou gepast zijn maar ik denk zo dat Henkie weinig te vertellen heeft en dat weet Henkie zelf ook wel.
  Dit was allang van tevoren bekend ook voor onzen Derrie.

 2. Cootje

  We leven in een nep democratie met een nep parlement , het is een bananen republiek, dus de acherkamertjes met hoofd brokken piloot Rutte doet zijn werk, de loop jongen van de multinationals , de Franse manieren om je doelen te bereiken is de enige echte werking tegen het geitenwollen sokken club

  1. santiago

   Cootje. Mooi he zo’n monarchie.

 3. poldi

  AD
  —–
  Vlak voor de Europese verkiezingen lijdt Nederland opeens een aantal gevoelige nederlagen in Brussel. Aan het Binnenhof neemt de nervositeit toe.

  Eerst kwam Italië opnieuw zonder straf weg met een te hoog begrotingstekort, al het gesputter van minister Wopke Hoekstra van Financiën ten spijt.
  Toen waren het ‘onze’ pulsvissers die een verbod kregen opgelegd, nadat ook de missie van speciale ‘gezant’ Cees Veerman op een Frans non bleef stuiten.
  En nu moet Nederland met lede ogen toezien dat Poolse werknemers straks een half jaar Nederlandse WW in eigen land mogen genieten, terwijl de verplichting om daar – slechter betaald – werk te zoeken amper te controleren valt.
  Dat lokt fraude uit. Zelfs de grootste eurofiel zou er sceptisch van worden.

  Tegelijkertijd komt de rits gevoelige nederlagen op een gunstig moment voor eurosceptische partijen. De voorstanders van een nexit, zoals de PVV en Forum voor Democratie, krijgen de argumenten waarom het beter zou zijn dat Nederland de Europese Unie verlaat op een presenteerblaadje aangereikt.
  Dat leidt tot chagrijn in het pro-Europese kamp.
  Vandaar ook de verzuchting van D66-minister Koolmees dat die hele WW-kwestie ‘niet goed is voor Europa’.

  En niet alleen de hele WW-kwestie !!!!

  1. Gerben

   De regering zou die toespraak van Baudet nog eens goed moeten doorlezen. Een belangrijk fundament onder onze democratie is dat de kiezer zich vertegenwoordigd weet door haar leiders. Op het moment dat een regering haar beleid niet meer kan uitleggen aan de kiezer verzwakken ze daarmee het fundament onder onze democratie. De regering zou aan de noodrem moeten trekken inzake de Europese WW regels. Niet omdat dat politiek gezien verstandig is, maar vanwege het behoud van draagkracht bij de kiezer. Dit kabinet negeert de wens van de kiezer en die pikt dat niet langer.

 4. TD

  Henk Otten heeft het gelijk aan zijn kant,en het kan door de politiek politiek niet genegeerd worden!
  Dit is een flink probleem voor de linke linksers omdat zo kort na de verkiezingen,de kiezer er nog bovenop zit,alsook 2021 is niet zò ver weg.
  Het FvD begint stevig,intelligent en met de hakken in het zand!

  1. Zouaaf

   In de provincie schuurt het nogal. Grote, zeer grote vraagtekens mbt capaciteiten voor gekozen leden kunnen her en der bij hun naam worden gezet. Sommigen die afzien van hun zetel, doordat zij niet willen verhuizen. Bestuurlijke ervaring die niet verder gaat dan administrateur bij een kaartclub of opzichter in een timmerbedrijf voor carnavalswagens.

   1. biggeorge

    heb je het nu over de leden die er al zaten? waar de lokale gemeenten ook vol mee zit?

 5. jan1

  Ook dit kan gaan werken wanneer de EU verkiezingen daar zijn.
  Denk dat de meeste mensen de laatste tijd hoofdzakelijk stemmen met maar 1 ding in het hoofd! Verzet!! Ook ik voel mij hoe langer hoe meer een Geus.

  1. Jumping

   Nog een paar dagen Jan.
   De pakken hangen al te luchten.
   Op naar een vervolg.
   RUTTUP, FvD is nu al de grootste.
   NEXIT, stem in Mei een anti EU partij.

 6. poldi

  Als die verfoeilijke klimaatwet toch voor de installatie van de nieuwe eerste kamer wordt doorgedrukt dan zal het FVD ten koste van de VVD en in mindere mate het CDA nog verder groeien.

 7. Piet Patat

  Wanneer dit gedrocht van een klimaatwet, nog voor de nieuwe Eerste Kamer geinstalleerd is, er toch door gedrukt wordt dan wordt de kiezer wel enorm te kakken gezet. Dat de kiezer zowieso genegeerd wordt weten we al lang want zo rolt het kartel nou eenmaal. Het gepeupel is slechts goed voor de stemmen en verder dient het zijn bek te houden. Aan de andere kant schiet het kartel zich mega in de voet als ze het toch flikken en zal de woede en afkeer nog groter worden en FvD/PVV nog meer in de kaart spelen. Ben zeer benieuwd of de kartellisten het fatsoen kunnen opbrengen om te wachten maar heb er een hard hoofd in.

  1. m.van.rosmalen

   PVV niet meer hoor.
   Die zijn weggevaagd hebben de meesten hier zelf voor gezorgd tot grote vreugde van liegneus Rutte en z’n holmaatje Derrie.
   Dachten allemaal zo ontzettend hoog opgeleid te zijn en komen nu van een zeeeeer koude kermis thuis.
   Als ik Wilders was zou ik een dikke middelvinger opsteken naar Ned en samen lekker met m’n vrouw die ook jaren geen leven heeft gehad vertrekken.
   Ned is toch verloren en nu helemaal.

   1. biggeorge

    vertrekken waarheen? Wilders moet in het buitenland nog meer over zijn schouders kijken dan in NL hoor. Dat is triest naar dat is wel zo er zit heel veel islamitisch tuig over de hele wereld wat hem graag te grazen wil nemen. Beetje simpel dat je dat niet zelf ziet wilders kan helemaal nergens heen. Die Fitna filmpjes hebben hem in het buitenland ook geen goed gedaan.

  2. Marija

   De PVV kiezers zijn al jarenlang te kakken gezet.
   Ik vermoed dat men hetzelfde spelletje weer gaat spelen, maar dan komen ze van een koude kermis thuis.
   FVD en PVV gaan dan zorgen voor herstel van Nederland.

   1. Meester Kong

    @M
    “”De PVV kiezers zijn al jarenlang te kakken gezet.”

    Klopt, Geert neemt een loopje met zijn kiezers.

    1. m.van.rosmalen

     Meester Kong
     Derrie neemt een loopje met zijn kiezers zul je bedoelen.
     Ironisch

     1. biggeorge

      zoals Wilders met jou heeft gedaan??

   2. Zouaaf

    Voorlopig zie ik Nederland niet in brokken liggen. Het “herstel” zal dus de leden van de Provinciale Staten betreffen zodat er van hen kan worden verwacht waarvoor zij zijn gekozen. Dat mag het FvD zich terharte nemen.

  3. Kees Kroket

   @Piet,..FvD zal soepel bijdraaien wil het wat kunnen betekenen. Regelmatig worden wij met de neus op de feiten gedrukt over gemiddelde temperatuurstijging. Afgelopen maand nog. Dat kan Baudet niet weglakken.

   1. Bart

    Waar haal je die onzin vandaan? Er is helemaal geen stijging op dit moment, dat is de reden dat ze de klimaat propaganda zo hebben opgeschroefd. We zitten zelfs op het moment in een dalende lijn kwa temperatuur en dankzij de erg lage zon activiteit zal die trend de komende decennia verder doorzetten.

 8. C.A.Barstow

  Reken er op dat de elite de klimaatwet koste wat het kost zonder FvD! wil behandelen.
  Die wet zal en moet door de strot van de bevolking geduwd worden.

  Stem tegen de klimaat krankzinnigheid,
  Stem ook in mei op FvD!

  1. Meester Kong

   @CAB hoeveel procent van de bevolking stemde geen FvD ?

   1. biggeorge

    Meester Kong@

    je redenering klopt niet want dan zou alles wat niet op de FvD heeft gestemd dus op 1 partij moeten hebben gestemd pas dan zou het kloppen wat beweerd . Het is niet zo dat iedereen die niet op FvD heeft gestemd voor het klimaat is. Dus dat is leuk geprobeerd maar daar trappen mensen niet in.

    De grootste partij is dus doorslaggevend en dat was de uhhmmmm??? wie waren dat ook alweer???

   2. C.A.Barstow

    @Meester Kong:

    Te veel.

 9. Rien Noppen

  Het lijkt me terecht om de Klimaatwet voor te leggen aan de nieuw samengestelde Eerste Kamer maar voor de politieke steun maakt dat verder niet uit. De FvD blijft een minderheid als het om de Klimaatwet gaat. In de nieuwe Eerste Kamer zal er ook ruime steun zijn voor dit beleid.

  1. TD

   Rien Noppen:
   Dat weet ik nog niet zo zeker!

 10. FJ

  Hij zegt het zo mooi “uit respect voor de kiezers”.

  Sinds alle kabinetten Rutte heb ik geen enkel respect voor welke kiezer dan ook meer gezien. Hopen belooft, maar altijd het zogenaamde belang van de BV Nederland gevolgd.

  Straks bij de verkiezingen dus in 2020 geven weer wat cadeautjes weg, want in 2021 moeten er weer zeteltjes veroverd worden, dus de kiezers moet even tevreden gesteld worden om daarna weer de nek omgedraaid te worden.

 11. Ries

  Wat is democratie toch verschrikkelijk als ‘ze’ een andere mening hebben. Dat is toch het moment om te pleiten voor een dictatoriaal geregeerd land, is het niet zo linkers?

 12. biggeorge

  Het is voor FvD nu van belang om met de EU verkiezingen weer hoge ogen te gooien. Dan worden ze steeds zenuwachtiger en loopt de dunne stront langs hun linkse broekspijpen. Die zien hun linkse subsidie wereldje langzaam maar zeker instorten.

 13. Diederik van Walsum

  Ik had het plan om deze maand nog een reis te boeken naar Noord-Korea, omdat ik erg nieuwsgierig ben hoe dat nou voelt als je in een dictatuur leeft……maar…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 14. Heras

  Als de regering die klimaatdoelen doordrukken dan hebben ze in mei en over twee jaar een probleem. Trouwens in duitsland doen ze niet zo overdreven. En kom daar niet aan hun god: DE AUTO. Hoe vervuilend ook.

  1. Original NL

   @Heras…….Trouwens in duitsland doen ze niet zo overdreven. En kom daar niet aan hun god: DE AUTO. Hoe vervuilend ook……..
   ..
   Deutsche Umwelthilfe (DUH) een klein links extremistische moraalridders groepje houdt anders behoorlijk huis in merkelland.
   Werkt wel mee aan de groei van de AFD…dat dan weer wel!

 15. Punt50

  Wat staat er exact in die nieuwe klimaatwet? Als het alleen over CO2 gaat zal het weinig effectief zijn.

  Het zit zo, men zegt dat CO2 een broeikasgas is.. Maar op de schaal van nihil tot erg staat CO2 onderaan, dus qua impact relatief nihil. Andere gassen zoals bijv. CFK’s, zwavelhoudende componenten en methaan schijnen beduidend erger te zijn. Waarom zo enorm de focus op CO2?

 16. Original NL

  Klimaat wet…ik moet het klimaat nog tegenkomen dat zich aan de “wet” houdt.

  1. Piet Patat

   Het klimaat kun je niet sturen. Dat is een cyclus die van zeer veel factoren afhankelijk is. Naast het feit dat de aarde zijn eigen cyclus heeft is ook de zon een belangrijke speler in deze. Al miljarden jaren zijn er tropische tijden, ijstijden, gematigde tijden, hoge zeespiegel, lage zeespiegel. Daar heeft de mens geen invloed op. Als die sukkels in Den Haag denken dat ze met het sluiten van een paar kolencentrales de opwarming een halt kunnen toeroepen denken ze echt dat zo voor God kunnen spelen. De aarde kent glaciale en interglaciale periodes. We zitten nu in een interglaciaal ( Holoceen ) Tijdens glaciale periodes groeien de ijskappen op het noordelijk halfrond rond de noordpool aan (Noord-Amerika, Noord-Europa). Tijdens interglaciale periodes smelten deze weer af. Afwisselingen tussen glaciale en interglaciale periodes vonden met regelmaat plaats. Al miljoenen jaren schommelt het klimaat iedere pakweg 40.000 jaar tussen een koude- en een warmtemaximum. Dit wordt veroorzaakt door periodieke veranderingen in de ellipsiteit van de aardbaan om de zon en de hoek van de rotatieas van de aarde (Milanković-parameters). In de laatste miljoen jaar, was er iedere 100.000 jaar een extreem koudemaximum (bv. het laatste glaciaal), en zo’n 20.000 jaar daarna een relatief warme interglaciaal (bv. het Holoceen). We hebben al diverse interglaciale periodes achter de rug en toen stonden er geen kolencentrales, reden er geen diesels en vlogen er geen vliegtuigen rond. Al die mainstream wetenschappers prediken hel en verdoemenis, klimaathippies in de politiek en schoolkinderen die klimaatspijbelen. Het veranderd niks aan wat de aarde doet. Het is te gemakkelijk om de mens die pas een een relatief korte geologische periode op aarde actief is verantwoordelijk te houden voor veranderingen die al miljoenen jaren gaande zijn. Maar het klimaatverdienmodel doet niet in aardse cycli, dat heeft slechts Dollartekens in de ogen.

 17. Niet L niet R

  Natuurlijk moet deze uitgesteld worden!
  Als men deze niet uit steld , dan worden deze partijen bij de eerst komende verkiezingen nog meer afgestraft, de gewone burger is de linkse elite kliek meer dan zat!

 18. zeester

  Klimaatzaak, de vzw die een rechtszaak inspande tegen diverse overheden in België, is vooral een commercieel project. Zowel voorzitter Serge De Gheldere, hoofdfinancier Piet Colruyt als diverse ambassadeurs van Klimaatzaak zijn groene ondernemers die na het eventuele winnen van deze rechtszaak potentieel heel wat commercieel voordeel kunnen halen. Belwind, een van de windmolenparken op de Noordzee van Colruyt, ontving sinds 2011 380 miljoen euro subsidies, die wij via de verdubbeling van onze elektriciteitsfactuur betalen. Tussen 2011 en 2017 betaalde Colruyt…

 19. poldi

  Otten heeft gelijk; maar wat gaan regeringspartijen doen? ……gaan ze rekening houden met FvD…..gaan ze rekening houden
  met de kiezers die op FvD hebben gestemd? Als de coalitie dat NIET doet zal diezelfde coalitie in mei ( EP verkiezingen) de rekening
  gepresenteerd krijgen en zullen hun partijen nòg verder verschrompelen. VVD en CDA moeten oppassen omdat de kiezer deze partijen
  al onder het vergrootglas hebben. D66 zal alles er doorheen willen jassen en worden gesteund door Klaver en Asscher. Maar eens kijken
  welke complotten er worden gesmeed de komende weken. Er hangt wat in de lucht……..

 20. Duckday

  Dat drammen ze gewoon nog even door

 21. Wijnand3482

  Eehm…Als je het zo bekijkt moet die klimaatwet er juist wél komen. De kiezer heeft aangegeven een klimaatwet te willen: 18 eerste kamer zetels zullen tegen zijn en 57 zetels vóór. Dan lijkt me de wens van het volk nogal duidelijk.

 22. Pescador

  Ik heb het al eerder gezegt dit kabinet zit er niet voor het volk , puur voor eigen belang zitten ze daar en waarom? Geen idee want ze lullen alleen maar onzin alles wat ze beslissen kost ons zwaar geld , de economie doet het prima de hollanders betalen zich blauw die gaan er al jaren op achteruit maar wel een overschot van 11 miljard , en natuurlijk bujna gratis een Tesla voor de rijken onder ons.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.