Henk Otten: Eerste Kamer moet behandeling miljarden verslindende klimaatwet uitstellen tot de nieuwe Senaat er zit -- MET Forum voor Democratie!

Geen categoriemrt 28 2019, 10:00
Hij heeft wel een goed punt.
De lijsttrekker van Forum voor Democratie voor de Eerste Kamer -- Henk Otten -- vindt dat de Eerste Kamer de behandeling van de desastreuze klimaatwet van GroenLinks en co. moet uitstellen tot de nieuwe Eerste Kamer geïnstalleerd is. Gebeurt dat niet, stelt hij, dan wordt de mening van de kiezer gewoon genegeerd. Die stemde immers bij de Provinciale Statenverkiezingen voor FVD: bij uitstek een partij die zich tegen de klimaatwet verzet en die bijna dagelijks duidelijk maakt dat die hele klimaatgekte onzinnig is.
"Uit respect voor de kiezer - die op 20 maart gesproken heeft - zou de @EersteKamer behandeling van de miljarden verslindende #klimaatwet moeten uitstellen totdat de nieuwe #EersteKamer is geïnstalleerd," schrijft Otten, "en #FVD - als grootste partij - ook deel kan nemen aan dit belangrijke debat."
Natuurlijk heeft Otten honderd procent gelijk. Sterker nog, ik zou daar zelfs nog een schepje bovenop willen doen: dat het een grove schande is als die behandeling niet wordt uitgesteld. FVD heeft de klimaatwet tot één van haar kernpunten gemaakt tijdens de verkiezingscampagne. En juist zij won de verkiezingen op grootste, historische wijze.
Helaas rolt het partijkartel zo: de stem van de kiezer wordt buitengewoon serieus genomen... maar alleen zolang de kiezer stemt wat het partijkartel wil. Zodra de kiezer een andere mening is toegedaan is schluss met respect voor democratie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten