Henk Otten (FVD) na historische verkiezingsoverwinning Forum: “Er moeten nu échte politieke veranderingen worden gerealiseerd”

Forum voor Democratie wil best meedoen… maar dan moet er wel het één en ander veranderen.

Het zal niemand verbazen dat het vannacht groot feest was bij Forum voor Democratie. De partij werd immers de grootste van het land bij de Provinciale Statenverkiezingen — en dus die voor de Eerste Kamer. Het was een ongekend resultaat, al ware het maar omdat de VVD na al die jaren van systematisch kiezersbedrog dan ein-de-lijk onttroond is. Dat werd tijd.

De lijsttrekker van FVD voor de Eerste Kamer, Henk Otten, reageerde dan ook euforisch op de zege. Nu, zei hij, is het tijd voor de gevestigde partijen van het partijkartel om FVD serieus te nemen. En ja, FVD wil best meehelpen. Maar dan moet er wél het één en ander veranderen:

“Forum voor Democratie is een jonge partij, maar een serieuze partij met solide mensen,” aldus Otten. “Wij zijn de politiek ingegaan om politieke veranderingen te realiseren in Nederland, en na de uitslag van vanavond zal die verandering ook gerealiseerd moeten gaan worden. Men kan in Den Haag, na deze uitslag, niet doorgaan op de ingeslagen weg.”

“Forum voor Democratie is bereid verantwoordelijkheid te nemen,” ging Otten verder, “landelijk maar ook in de provincie. Maar dan zullen er wel écht zaken moeten veranderen.”

Zoals? Nou, ook op dat punt was hij helder:

“In de Eerste Kamer zullen we zeer kritisch zijn ten aanzien van het Kabinet-Rutte. We willen de klimaatwet, die onbetaalbaar is en ondoordacht, van tafel!”

Die uitspraak werd met luid gejuich ontvangen door het aanwezige FVD-publiek.

En er zijn meer punten waarop FVD koerswijziging eist:

“De immigratie zal moeten worden gecontroleerd en de integratie moet harder worden aangepakt, en moet verbeterd worden. Daar zullen we ons ook hard voor maken.”

Weer applaus.

“Maar ook zal de koopkracht van alle werkenden en gepensioneerden drastisch omhoog moeten om de fouten die Rutte heeft aangericht, en de schade die hij heeft aangericht de afgelopen afgelopen jaren, snel en drastisch te herstellen.”

Met andere woorden, FVD wil best verantwoordelijkheid dragen, maar wil daar drie punten voor terugkrijgen:

1. Weg met de waardeloze, onbetaalbare, en inefficiënte klimaatwet

2. Strenger immigratiebeleid en afgedwongen integratie

3. Koopkrachtverbetering voor werkenden en gepensioneerden

Dat zijn punten die elke rechtsliberale en rechtsconservatieve kiezer zal onderschrijven — en die punten zijn natuurlijk precies waarom Forum voor Democratie gisteren zowaar, officieel de grootste partij van het land geworden is. Ja, groter nog dan de nepliberale huichelaars van de VVD.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. Rien Noppen

  Het FvD is absoluut niet nodig om dit land netjes te besturen. Inhoudelijk zullen ze dus het beleid niet beïnvloeden.

  Het FvD hoopt op nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer voordat de schandalen en de interne ruzies bij het FvD zullen uitbreken. Die kans is nihil.

  1. Arie B

   Haha..Rien. zuur hoor. Je vriend Klaver feliciteerde de winnaars nog, jij komt niet tot dat fatsoen.

   1. Julian

    Gefelicteerd FvD. Geen probleem een knappe overwinning…Maar over fatsoen gesproken…. Waarom feliciteer jij niet de andere stevige winnaar? Groen-Links heeft ook stevig gewonnen……

  2. Scarletti

   Tja Noppertje, de oude tijden lijken eindelijk voorbij. Nu hopen dat Baudet woord houdt (eerst zien dan geloven), dan is er geen plaats meer voor extremisten zoals u. Ik zou erg geld voor over hebben om nu uw beteuterde gezicht te mogen zien.

   1. Scaldis

    De trollen zijn als wespen; als je ze te vreten geeft, worden ze nog vervelender. Als je ze negeert, gaan ze weg.

    1. Lugar

     @Scaldis: +1

     #negeren

    2. Adriaan

     @Scaldis, waren het maar wespen. Dat zijn nog nuttige diertjes. Kun je van trollen niet zeggen.

     1. Scaldis

      Klopt @Adriaan. Maar goed, het trollen op DDS is voor hen ook wel een dagbesteding hè, verder hebben ze een leeg en eenzaam bestaan. Ze zijn er ook echt áltijd!

   2. Lugar

    “(…) de oude tijden lijken eindelijk voorbij.”

    Ze lijken niet voorbij, ze zijn voorbij!

    En de trollen kun je maar beter negeren, want trollen zijn als wespen; als je ze te vreten geeft, worden ze nog vervelender. Als je ze negeert, gaan ze weg.

    #negeren

   3. Julian

    “Dan is er geen plaats meer voor extremisten zoals u” ?? Hoe moet ik dit lezen Scarletti? Zoals jij en ik mogen zeggen wat ze denken geldt dat toch ook voor Noppen? Dat u moeite heeft met een andere mening of die hier niet wil horen is toch echt uw eigen probleem. Het geeft in mijn ogen alleen uw onvermogen aan om te gaan met andere meningen…

    1. Lugar

     “(…) geldt dat toch ook voor Noppen?”

     Nee hoor, een bewezen zuigtrol moet je geen podium bieden, nooit! Hij komt hier niet voor zijn mening, hij komt hier om te zuigen, te klieren en te trollen.

     #negeren

 2. Jumping

  Als Erdogan het toestaat, gaat deze monster score de geschiedenis boeken in.

  2019 De (terug) verovering van Nederland door Baudet.

  In 1572 veroverde de Watergeuzen, den Briel
  terug van Alva.

  1. m.van.rosmalen

   Terugverovering.
   Hahaha ik stik bijna
   Hoe gaat ie dat doen dan?
   Welke oplossing is er om criminele allochtonen het land uit te donderen daar heb ik deze wereldverbeteraar nog nooit over gehoord

 3. fockingworst

  Het is wel mooi om te zien dat het potentieel op de rechterkant naar de stemverhoudingen van gisteren toch rond de 80 zetels oplevert in de 2e kamer.
  Onze ‘ charlatan’ zoals die door een enkeling genoemd word, gaat Nederland veroveren.
  De linker partijen gaan wild om zich heen slaan net als de huistrol… Hahahahah

  1. Kleptomaantje

   @fockingworst ++++

  2. santiago

   Ik geef onze charlatan hooguit 3 maanden.

   1. Kleptomaantje

    @santiago wat bedoelt u daarmee?

    1. santiago

     Kleptomaantje. Vraag maar aan fockingworst, die kan het je precies vertellen.

    2. Lugar

     @Kleptomaantje: Zoals gezegd, antwoord krijg je niet.

     #negeren

  3. Lugar

   ‘charlatan’

   “Een charlatan is een speciaal soort oplichter die voorziet in zijn behoeften door systematisch mensen te bedriegen over zijn afkomst, vaardigheden, intenties of prestaties.”

   Ik zou wel graag voorbeelden willen zien waaruit blijkt dat Baudet deze dingen doet of heeft gedaan. Over Mark Rutte kan ik wel zeggen dat hij een charlatan is.

   1. santiago

    Lugar. Hier omschrijf je tjerry perfect. Nierts aan toe te voegen.

 4. FJ

  Noppie, je hebt helemaal gelijk, alleen wil de VVD bij de komende 2. kamerverkiezingen niet buitenspel worden gezet, zullen ze naar rechts MOETEN oprukken.
  Nu al zijn 30 % van de FVD ex-VVD-ers en die krijgen ze niet terug als men dit linkse beleid blijft uitvoeren. Dus ik ben erg nieuwsgierig hoe Rubberen Rutte zich uit deze situatie redt.

  Ik denk dat links de rekening gepresenteerd krijgt en dan heeft de kiezer bereikt wat de bedoeling was en krijgt een
  Ander klimaatbeleid
  Ander en vooral strenger immigratiebeleid
  Ander en vooral strenger integratiebeleid
  Ander beleid zorg – minderbureaucratie, minder kader, meer handen aan het bed.
  Ander beleid overheid – minder bureaucratie, minder ambtenaren.
  Ander ouderenbeleid – koopkrachthandhaving
  Ander koopkrachtbeleid – minder belastingen.

  Weg van samenwerking met links.

  1. FJ

   Ik vergat 50 % minder naar de NPO

  2. Arie B

   VVD zit in een spagaat. Als ze nog linkser zullen gaan in de 1e kamer (door GL of de PVDA) zal dat bij de volgende verkiezingen dodelijk zijn voor ze. Toch denk ik dat de oude politiek naar oude middelen grijpt om haar sterfhuisconstructie zo lang mogelijk te laten voortbestaan.

   1. Lugar

    “sterfhuisconstructie”

    Een prachtige conclusie. De oude politiek (1848) is gestorven en de lijklucht hing in de stemlokalen. De kiezer heeft ervoor gezorgd dat de frisse wind van 2019 er door heen kan waaien. FvD gaat het partijkartel naar huis sturen en zij zal verbintenissen zoeken met partijen die dat ook willen.

    Het is de hoogste tijd voor bindende referendums, een slagvaardige politie en een succesvol OM, het is de hoogste tijd voor serieuze investeringen in de zorg en in het onderwijs. Nederland moet weer van ons worden dus FvD gaat zorgen voor een stop op de massa immigratie en werk maken van de integratie. We gaan weer Nederlands spreken met elkaar!

    Nederland heeft gewonnen, lang leve Forum voor Democratie!

    1. TD

     Lugar ik denk dat Baudet eerder met de VVD dan met GL een verbinding zou aangaan,immers de hersens van Klaver zijn zelfs groen aangeslagen,daar kan uiteindelijk geen enkele partij mee door één deur!

  3. Rien Noppen

   @FJ,
   Heb je jezelf al de vraag gesteld waarom de VVD met dit linkse beleid nauwelijks heeft verloren?

   1. Scarletti

    Heeft u zichzelf afgevraagd waarom een partij met een rechts anti migratie standpund zo sterk gewonnen heeft. Sour loser

   2. Meriadoc Brandebok

    Ja, de VVD is slechts één zeteltje kwijtgeraakt en de meeste Forum-stemmers kwamen van Wilders. Een gigantische afstraffing voor de VVD is het dus niet geworden.

   3. Henk Albarda

    Geachte heer Noppen, de VVD heeft nog een paar leden over, en velen daarvan hebben onder leiding van Mark Rutte met veel linkse subsidies hun ‘duurzame’ bedrijfjes opgezet. De VVD is in kleine stapjes wel degelijk een stevig aantal stemmen kwijtgeraakt. Mag ik u vragen welke partij u stemt en graag 5 specifieke cijfermatig onderbouwde redenen waarom. Zolang ik niets weet, veronderstel ik groen links of d66 om voor alle ‘groene’ investeringen in uw huis subsidies (dus belastinggeld) te innen?

 5. RPML

  Het beste voor de verdere groei van Forum voor Democratie is door ze compleet te negeren en nergens in te betrekken, Baudet weg te zetten als charlatan en incapabel en vooral nog heel veel links beleid erdoor te drukken in een laatste ademteug. De eerste tekenen zijn al zichtbaar gezien de zure en verbitterde reacties her en der. Ik heb geduld…

  1. m.van.rosmalen

   Ach dat hebben ze bij Wilders ook geprobeerd en die word nu afgedankt door jou als een oude schoen dus waar maak je je toch druk om.

   1. Kleptomaantje

    @rosmalen ik ken veel pvv stemmers.
    Ik ken er geen 1 die negatief is over fvd, vreemd dat jij dat wel bent.
    Het fvd en en pvv steunen mekaar tot nu toe bijna altijd in de 2e kamer en praten altijd positief over elkaar.

    1. m.van.rosmalen

     Nou ik ken er genoeg en ws zijn de PVV stemmers waar u het over heeft dan niet zo hoogopgeleid als ze zelf denken te zijn want een klein kind kan zien dat Forum v Debielen enkel is opgericht om het verdere afbraakbeleid van de VVD te continueren.
     Zoals je ziet blijft Trutte de grootste en vrouwke Bodet kruipt in het poepgaatje van de VVD
     Kortom alles blijft hetzelfde.
     Fijne dag verder

     1. santiago

      Top analyse mevrouw.+++

  2. Lugar

   @RPML: Inderdaad, zoals ze destijds deden toen PVV de twee na grootste partij werd. Ik stemde destijds PVV en ik ben dat niet vergeten. Daarom zie ik uit naar het vertrek van het verfoeilijke kartel dat met haar opgetrokken arrogante neusje deed waar haar goeddunkte. FvD gaat dat niet accepteren en het kartel zal er niet meer omheen kunnen, alleen wel jammer dat het toch nog twee jaar moest duren.

   Ik heb op DDS voortdurend gewezen op de trend die ik waarnam. Ik schreef over de trend bij VVD, zij verloren in 2017 maar liefst 9(!) zetels tijdens de TK-verkiezingen. Ook schreef ik over D’66 en over kapitein Rob die zijn partij naar de bodem van de Hofvijver zou sturen. Volgens mij ben ik redelijk uitgekomen?

  3. Meriadoc Brandebok

   Als zij blijft eisen dat er drie bewindslieden aftreden worden ze inderdaad genegeerd. Uiteraard zullen ze de “elite” daarvan de schuld geven en RPML zal er intrappen. Of dacht je soms dat Rutte het ontslag van zijn drie bewindslieden aanbiedt als twee andere gedogers minder veeleisend zijn?

   Net als toen de PVV in 2017 er een knoeiboel van had gemaakt, met al die radicale plannen, gore tweets, en pleidooi niet met de VVD te willen samenwerken als Rutte niet zou aftreden, werd uitgesloten door de rechtse partijenen iedereen in dat onbewezen jokerverhaaltje van het cordon trapte. En dan nu de hele campagne stemRutteweg-pesten zal hen ook geen goede onderhandelingspositie verschaffen.

   Populisten zijn geraffineerd.

  4. Satty

   Rpml

   Welke links beleid? Menselijkheid? Er is gewoon al jaren rechts beleid gevoerd. Het fvd is een alt right partij. Het racisme bij het fvd is treurig, ik wil graag een keer hierover met je in discussie, ik heb het nu jammer genoeg druk en kan alleen korte reacties geven. Het is bespottelijk dat een partij wetenschap omtrent rassen herhaald wat grote onzin is. Ik kan dit uiteraard onderbouwen. Graag ga ik op een avond of zo hierover een discussie aan.

   Richt een partij op die fatsoenlijk rechts is.

 6. Meriadoc Brandebok

  Forum heeft niet de ambitie om samen te werken. Als dat wel zo was, had men niet de voorwaarde gesteld om drie ministers te laten opstappen. Ik begreep vanmorgen dat Rutte werd geschoffeerd in de overwinningsspeech. Ook geen indicatie dat Forum vruchtbaar wil samenwerken.

  Ze hebben die ambitie niet, maar ze doen wel alsof, en als ze dan worden gepasseerd halen ze quasi-verbaasd de schouders op, jammerend dat de elite hen uitsluit. Zo berekenend zijn de populisten wel.

  De vraag is welke vande twee partijen als gedoger gaat optreden: GL of PvdA. GL is ook zo’n verschrikkelijke partij aan de flank. Ik xou dus de voorkeur geven aan de PvdA, een constructieve bestuurderspartij.

 7. m.van.rosmalen

  Een strenger immigratiebeleid?
  Nou dat word lachen de aankomendtijd
  Zal moeilijk worden zonder enig standpunt mbt Islam.
  Mag hopen dat ijdeltuitje samen met zijn papegaai bestand is tegen het loodzware leven dat Wilders leid.
  Denk het niet

  1. santiago

   Dat worden weer extra kosten voor de belastingbetaler. Mannetje of 24(continuedienst) beveiliging en een stuk of 10 bepantserde auto’s, minimaal Mercedes of audi van rond de anderhalve ton. Safe-houses en alles wat er nog bij komt.

 8. poldi

  Forum v Democratie gefeliciteerd!
  Een hele grote prestatie na zo belaagd te zijn door de Politiek de NOS/NPO gesteund door diverse subsidieafhankelijke planningbureaus.
  En ook voor de durf van de kiezers want o wee…als je Forum een warm hard toe draagt deug je niet en ben je een racist of fascist !

  De VVD wordt zo gedwongen om steeds verder naar links te moeten gaan winkelen en dat met een rechts gezicht. Dit zal flinke spanningen teweeg brengen binnen de VVD en dat kan nooit goed gaan.

  Verder moet indachtig de moord op Pim Fortuyn, Thierry Baudet net als Geert Wilders goed beveiligd worden.

  1. santiago

   Poldi. Leg jij nu eens binnen 5 minuten uit waarom je vindt dat je geen racist of fascist bent als je op het forum stemt.

   1. poldi

    Ik ben tegen de immigratie, tegen de voortwoekerende islamisering, verfoei kopvodden, in zwarte vuilniszakken gehulde moslima’s en djellaba’s.
    Oke…dan maar een facist of fascist.

    1. Lugar

     @Poldi: Zulks kun je beste als volgt beantwoorden:

     Wat is volgens jou een fascist, wat is volgens jou een racist?

     Negen van de tien keer wordt het dan stil. O ja, meestal vraag ik om voorbeelden waaruit blijkt dat FvD of Baudet racistisch of fascistisch is. Best wel grappig want dan houdt linksaf zich altijd stil.

     🙂

     1. Vit

      Het is ook inderdaad gelul van een radijs, maar dat verwacht je van trollen.

    2. santiago

     Mooi duidelijk verwoord. Bedankt, dan weten we dat in ieder geval. Nu eens kijken wat tjerry hieraan gaat doen om jou tevreden te stellen.

 9. poldi

  Natuurlijk zoals verwacht hele negatieve reacties op de overwinning van FvD omdat mensen slecht tegen hun verlies kunnen. Termen als narcistisch, rechts populisme, gevaarlijk, ondemocratisch, enz. vliegen je om de oren op nujij. Overigens nergens op gebaseerd. Ik denk dat FvD juist de meest democratische partij is op dit moment. De coalitie heeft het referendum afgeschaft maar FvD wil juist overal het volk bij betrekken.
  Een andere grote winnaar is GL en vreemd genoeg hoor ik daarover nauwelijks negatieve geluiden. Bijvoorbeeld over de gevaarlijke Paul Rosenmoller die sympathie had voor Pol Pot, die 4 miljoen mensen vermoord heeft. Of GL 2e kamerlid Wijnand Duyvendak die was aangesloten bij terroristische organisatie Rara, die diverse aanslagen hebben gepleegd.
  Overigens is GL ontstaan uit de CPN (aanhangers van Stalin). Niet bepaald een democratische partij en Stalin had ook zo’n 15 miljoen doden op zijn geweten.

  1. Julian

   Raar dat jij het over zure reacties hebt. En vervolgens heel zuur gaat doen over de winst van GroenLinks…Geniet van de overwinning…FvD is er in geslaagd deze verkiezingen in een landelijke peiling te veranderen. Knap gedaan. Alleen nu zullen ze de PS moeten gaan bemannen/bevrouwen en in sommige provincies het voortouw moeten gaan nemen. Ik ben benieuwd. Snelle groeiers hebben vaak problemen… Henk Krol zegt niet altijd wijze dingen maar gisteren had hij wel gelijk.

 10. TD

  Eindelijk kan Rutte dwarsgezeten worden in de 1e Kamer,dat alleen al is uitermate belangrijk en dit is natuurlijk de opmaat naar de 2e Kamerverkiezingen!

 11. Adriaan

  De reacties van het linkse deel op dit forum is triestig te noemen. Slechte verliezers zijn het. Dat Baudet een zege heeft behaald, is enkel omdat Nederland het zat is met Rutte I, II en III. Of Baudet ook daadwerkelijk een aardverschuiving gaat realiseren, zal de toekomst uitwijzen. Ik hoop het van harte en wens hem en de zijnen daarvoor heel veel wijsheid toe.

  1. Meriadoc Brandebok

   Ik hoop van harte van niet. Een Nexit, waar Baudet een voorstander van is, zal dit land economisch en politiek destabiliseren. Werkloosheid en armoede zullen het gevolg zijn, mogelijk gevolgd door een massale volksopstand tegen de populistische elite.

   Het is nu van belang dat elk leugentje, elke feitelijke onjuistheid van Baudet over de Europese samenwerking methodisch en constant wordt ontmaskerd en ontzenuwd. In Groot-Brittannië won men door de leugen achterna te lopen. Dat laat ik dit mooie land niet gebeuren. Nu niet. Morgen niet. In 2021 niet. Nooit.

   1. Adriaan

    ‘Dat laat ik dit mooie land niet gebeuren. Nu niet. Morgen niet. In 2021 niet. Nooit.’
    Heb jij dan wat in de melk te brokkelen?

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee, daar heb ik dus mensen voor gekozen.

     1. Adriaan

      Onzin @Guus, als er straks een complete rechtse zege is (utopie) dan ben je nergens met je stem en/of jouw invloed. Dan gebeurt er wel degelijk iets waar jij geen enkele invloed op kan uitoefenen.

 12. Henk Albarda

  Meedoen is lastig verhaal. FvD: Eerst 2 jaar been stijf houden en te ‘wennen’ aan de ‘stevige’ aanwezigheid in de eerste kamer. Eerste kamer okay met klimaatwet? Het zij zo, FvD heeft 10 – 14,0 %, geen 51 %. FvD krijgt bij volgende verkiezingen (niet europa, wel tweede kamer) nog kansen genoeg om alsnog de scherpe kanten van de klimaat wet af te slijpen. Pas op! Blijf FvD stemmen, mn ook als FvD fouten maakt. Of hebben we liever, zoals heer noppen, een links groen links dictaat? Heer Noppen wil zo snel mogelijk zijn groen links subsidies binnen halen om de temperatuur op aarde met 0,00007 graad C minder omhoog te laten gaan. Vanzelfsprekend zal FvD veel fouten moeten maken. Van je fouten leer je veel, van alles wat goed gaat leer je vrijwel niets. Bedenk ook graag dat de heer Noppen, groen links en d66 voortdurend zullen zoeken naar missers van FvD kandidaten. Doe ik ook graag met groen links en d66 kandidaten.

  1. Lugar

   @Henk Albarda: Je kunt “Heer Noppen” maar beter negeren, dat heeft de praktijk bewezen. Waarom zou je aandacht besteden aan een bewezen zuiger die hier zeven dagen per week en tenminste 13 uur per dag zuigt en zoekt om jou te onderwerpen aan zijn spelletjes?

   #negeren

   1. Henk Albarda

    Lugar, ik kan me je kanttekening zeer goed voorstellen. Echter, FvD gaat nog vele fouten maken. Daar gaat iemand als Noppen gebruik van maken. Als we met z’n allen hem regelmatig weer zeer beleefd vragen blijven stellen, houd ik hoop beleefde beargumenteerde en cijfermatig onderbouwde antwoorden te krijgen. Ieder heeft recht op z’n eigen mening hoewel ik vind dat je dan de cijfers moet uitleggen (denk aan de rekensom waarmee links ons voorrekent dat 97 % van de wetenschappers zou stellen dat CO2 de temperatuur op aarde beinvloedt en de mens daar invloed op uit kan oefenen).

    1. Lugar

     @Henk: FvD gaat zeker vergissen begaan, dat is inherent aan politiek. Maar FvD gaat ook de broodnodige vernieuwing bieden, en dat is cruciaal.

     En Noppen? Geloof mij maar, die kun je het beste negeren. Om die reden draai ik een script dat ervoor zorgt dat ik zijn reactie niet kan lezen. Werkt zeer plezierig kan ik je melden.

 13. santiago

  Ik wil nog wel even mijn excuses aanbieden van wat ik heb gezegd over meneer Otten. Ik heb hem uitgemaakt voor een tweede hands autoverkoper.
  Veel tweede-hands autoverkopers hebben mij hierover aangesproken en ervaren dit als een belediging. Dus bied ik mijn oprechte excuses aan, aan alle tweede-hands autoverkopers. Sorry, sorry sorry.

 14. santiago

  Al die imbeciele forumstemmers hebben Geert Wilders verraden en dat neem ik ze hoogst kwalijk. Schande om Geert, die al meer dan 12 jaar zijn leven geeft om nog wat van Nederland te maken zomaar aan de kant te zetten voor zo’n charlatan.

  1. m.van.rosmalen

   Precies ze moeten zich doodschamen.
   Niet meer klagen hier als er dadelijk wederom een aanslag is.
   Had je maar goed moeten gaan stemmen

 15. C.A.Barstow

  Een prachtige overwinning voor de echte democratie!
  maaaaar,
  het zal helaas niets uithalen, misleider pur sang Rutte die lak heeft aan de kiezer, zal koste wat het kost zijn rampzalige beleid willen voortzetten.

  Wat gaat Rutte nu doen?
  Dat kan je wel raden, hij gaat de reet likken van die linkse idioot Yassar Klaver,
  Rutte zal FvD er absoluut buiten willen houden, lukt hem dat niet dan is dat het einde van dit verachtelijke roverskabinet.
  Ik hoop werkelijk dat FvD voor vervroegde tweede kamer verkiezingen gaat zorgen en Nederland weer van de Nederlanders wordt.

  FvD, houd je poot stijf en zorg voor de val van dit rampenkabinet!
  En Baudet, zorg voor een hele goede beveiliging, vergeet Pim Fortuyn niet!
  dat smerige linkse ratten tuig is tot alles in staat.

  1. Satty

   Democratie zou een provinciale verkiezingsprogramma zijn geweest. Dom rechts heeft op het fvd gestemd.

 16. Satty

  ‘2. Strenger immigratiebeleid en afgedwongen integratie’

  Zolang er niets aan migratie redenen wordt gedaan zullen deze maatregelen fascistisch zijn. Het Afrikaanse geld moet terug gegeven worden of de grenzen open. Elk ander voorstel is oneerlijk. De gevolgen zullen miljoenen doden in Afrika zijn, genocide.

  Gedwongen integratie. Is er werkelijk iemand die zo’n uitspraak serieus neemt?

  Idiots are taking over.

  Punt 3 is niet te realiseren. Het zal misschien voor een korte periode werken maar de gevolgen daarvan zullen desastreus zijn.

  Deze alt right partij blijft liegen en bedriegen en een groot deel van de bevolking trapt erin.

 17. poldi

  Elsevier
  ———
  Uitslag brengt VVD in onmogelijke positie
  De VVD rest alleen de kamikazeroute, als de partij wil doorregeren. Rutte III moet het steven dan nog verder naar links wenden. En dan zal de VVD de komende tijd nog meer electoraat verliezen.

  1. Lugar

   @Poldi: Dat is exact de reden waarom het Kabinet, naar mijn verwachting, omstreeks september a.s. zal stranden. Met in haar kielzog de gedecimeerde D66 die volstrekt ten onder zal gaan.

   Directe democratie was hetgeen zij hadden moeten steunen, D66 is daarom haar leden en kiezers kwijt aan FvD.

 18. Lex

  Dacht dat de VVD toch groter was?

  Ach het zijn nog voorlopige peilingen.

  De PVV en Forum voor democratie kunnen een groot blok vormen in de 1e kamer aangevuld door CU. en wie weet nog een andere partij.

  Ik zal lachen als die milieu klimaatwet niet door de 1e kamer komt. En dat nog veel absurde wetten worden tegen gehouden.

  Jammer dat de PVV zetels in heeft moeten leveren dat deze niet weggetrokken van bij de VVD.

  We wachten af.

  Ik z

 19. Julian

  De klimaatwet gaat er komen. Met PvdA en/of GroenLinks is er een meerderheid. Dus let maar op die gaat er komen.

  1. Lugar

   “De klimaatwet gaat er komen.”

   Nee hoor, Nederland heeft óverduidelijk gekozen en wenst niet mee te werken aan een klimaatwet die offers brengt aan een god die niet bestaat. De landen die niet meedoen aan deze zwendel zijn minimaal 1700x groter dan Nederland. Zo’n wet moet je dus niet willen en de kiezers willen dat dus ook niet.

   Eerst in de Eerste en straks in de Tweede Kamer!

   1. Lex

    Het is heel simpel de meerderheid in de eerste kamer is nodig. Als deze er komt dan kan FVD hoog en laag springen dan word deze omstreden wet toch aangenomen en goedgekeurd.

    FVD zal flink moeten lobbyen bij politieke partijen om een meerderheid te krijgen in de 1e kamer als dat gaat lukken dan heb ik alle vertrouwen in de democratie weer terug.

    Ik vrees dat een meerderheid toch voor deze wet gaat stemmen.

    Ik vrees het ergste.

    Diepe zucht.

 20. Piet51

  Ik vind het echt knap wat Baudet voor elkaar gekregen heeft, maar ben ook wel tevreden, dat de winst voor populistisch rechts, dus PVV en FvD samen, niet groter is geworden dan de peilingen de laatste maanden al voorspelden. De groei lijkt er nog steeds uit. Die winst lijkt vooral gebaseerd op emoties en oordelen. Dat is niet waardeloos, zelfs niet minder waard dan concrete plannen, maar als het daarbij blijft vind ik het wel erg mager. Zulke emoties zouden snel moeten leiden tot inzichten hoe het dan in de praktijk van provincie en land concreet anders moet. Ik ben dus heel benieuwd op welke manier FvD zich de komende tijd zal manifesteren. Ik ben ook benieuwd op welke manier hun aanhang zal reageren, als blijkt dat de verhoopte politieke invloed nog even heel bescheiden zal blijven. Rutte kan voorlopig namelijk voldoende steun vinden bij PvdA en/of GL, bijvoorbeeld voor het klimaatakkoord (dat gaat gewoon door) en migratie. En soms, een enkele keer misschien ook bij FvD. Structureel samenwerken met FvD ligt niet voor de hand, vooral ook door de opstelling van Baudet die niet ophield om politieke tegenstanders te schofferen, zelfs vannacht nog. Voor constructieve samenwerking van welke partij dan ook met FvD en PVV is de politieke sfeer voldoende verziekt.
  Tegenstanders zullen wel weer zeuren over buitensluiten van iets meer dan 20% van de kiezers, maar er worden wel meer groepen uitgesloten. En nu is dit echt de leider van FvD te verwijten.

  Ik ben wel verbaasd, dat zoveel Nederlanders mee gingen in de beoordeling van bijvoorbeeld klimaatvisies. Wat dat betreft zijn het wel unieke landgenoten die zoveel overeenstemming onder klimaatwetenschappers gewoon ontkennen of negeren, waarschijnlijk niet gehinderd door kennis van zaken. 97% consensus is heel veel meer dan bijna niks. Misschien is die 97% niet zo handig en eenduidig gepresenteerd, want 97% waarvan dan precies? Maar als men zou stellen dat op elke sceptische klimaatwetenschapper er 32 de menselijke invloed wel bevestigen, is dat hetzelfde, is men het daarover ook veel meer eens, maar klinkt het heel anders. En die andere handvol onderzoeken worden bij het FvD volledig doodgezwegen, om over een veelheid aan verhelderende grafieken en tabellen maar te zwijgen.

  Verder riep de speech van Baudet vannacht grote vraagtekens bij mij op. Hij begon over de brokstukken van wat ooit de grootste en mooiste beschaving was die de wereld ooit heeft gekend. Hij bedoelde de westerse beschaving waar de Nederlandse prominent onderdeel van is. Omdat hij het daarna meteen over onze bestuurders had, zal hij vooral gedoeld hebben op de Nederlandse beschaving. Het deed mij onmiddellijk denken aan “De puinhopen van acht jaar Paars” van Pim Fortuyn. Het is een visie, inderdaad, Baudets visie. Maar die visie klinkt wel wat vreemd op de dag dat Nederland uitgeroepen werd tot het vijfde gelukkigste land ter wereld. Dat lijkt me een benijdenswaardige positie, voor bijna alle bewoners van deze aarde. Die brokstukken zullen er misschien hier en daar zijn, maar daar liggen dan maar heel weinig mensen wakker van. Gelukkig heeft Baudet voorlopig nog te weinig macht om deze benijdenswaardige positie te bedreigen met zijn ideeën. Want zijn klimaat-, EU- en migratie-visie zijn een directe bedreiging van onze welvaart en geluksgevoel.

  Het enige wat ik positief vind aan Baudet, is zijn focus op de behoefte van “gezien worden” en “mee mogen doen” die onder ruim 20% van de Nederlanders leeft en in zijn ogen genegeerd wordt. Wel of niet terecht, maar hier moet wat mij betreft elke politieke partij wel iets mee. Als dat gebeurt, is er toch nog iets positiefs te vermelden over populistisch rechts.

  1. PMG

   @Piet51 – wat bij jij een misselijk figuur joh, je begint met dat je het knap vindt en gelijk daarop ga je afzeiken, dus je vindt helemaal niks knap. Er is ook niets knaps aan!

   Het volk heeft gesproken Pietje en de resultaten zinnen je niet, da’s jammer voor jou, gebrek aan visie zullen we maar zeggen. Het volk vindt zich in de standpunten van het FVD en laat dat blijken, je moet dus niet het FVD afzeiken maar je buurman die op hen gestemd heeft.

   1. Piet51

    Iets knap vinden is heel wat anders dan iets leuk, of goed vinden. Ik het knap van Baudet en ik vind het een ramp voor Nederland en het had niet mogen gebeuren. Net zoals wanneer de Graafschap van Ajax wint: heel knap maar heel vervelend voor Amsterdammers.

    Dat afzeiken heb ik helaas gemist, ook na drie keer herlezen van mijn regelmatig dezelfde stijlvormen voor, maar ik druk me graag duidelijk, maar in fatsoenlijker termen uit. Als dat hier niet is gelukt, spijt me dat, maar voorlopig zie ik het nog niet.

    Dat het volk gesproken heeft is een waarheid als een koe. Maar dat slechts een grote minderheid van dat volk voor Baudet heeft gekozen, namelijk ruim 16%, is een even grote waarheid. Als ik stel, dat bijna 84% van het Nederlandse volk Baudet niet ziet zitten is dat precies hetzelfde, maar klinkt het heel anders.

 21. poldi

  Vers van de pers
  ———————
  ANP komt met een nieuwe prognose: Forum voor Democratie komt daarin uit op 13 zetels, 1 meer dan gedacht dus. Denk eindigt op 0 zetels voor de senaat. Op dit moment is 98,5 procent van de stemmen geteld.

 22. Robert Leiden

  HAHAHA!!!

  “… Het leek een probleem te worden voor Forum voor Democratie: de partij heeft meer zetels in de Provinciale Staten gewonnen dan ze kandidaten heeft. Partijleider Thierry Baudet heeft daar echter een oplossing voor gevonden. Forum gaat Poolse en Bulgaarse gastarbeiders naar Nederland halen om de zetels te bezetten…”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.