Verkiezingsuitslag: Forum voor Democratie DE GROOTSTE, VVD eindelijk onttroond!

Geen categoriemrt 21 2019, 6:33
Ein-de-lijk is er een nieuwe grootste partij van Nederland.
Jarenlang slaagde de VVD er keer op keer in om de grootste te worden bij de verkiezingen. Of die nou over de Tweede Kamer, Provinciale Staten (en dus de Eerste Kamer) of het Europees Parlement gingen, steeds weer was de VVD 'de winnaar,' zelfs als er zetels ingeleverd werden ten opzichte van eerdere verkiezingen. Gisteren is er dan ein-de-lijk een einde gekomen aan die triomftocht van de nepliberalen. Forum voor Democratie werd bij de verkiezingen van woensdag namelijk de grootste partij van het land.
Volgens de nieuwste informatie heeft Forum tienduizenden stemmen meer gekregen dan de VVD. In de Eerste Kamer vertaalt zich dat weliswaar in eenzelfde zeteltal -- 12 voor allebei -- maar het punt staat dat FVD de grootste partij van het land is. Thierry Baudet, Theo Hiddema, Annabel Nanninga en Henk Otten zijn er in geslaagd om de VVD te onttronen en een écht rechts alternatief neer te zetten; een alternatief dat nu zo populair is dat we er serieus rekening mee moeten houden dat de partij na de volgende Tweede Kamerverkiezingen misschien wel de volgende premier mag leveren. Het zou wat zijn.
Forum werd de grootste partij in Zuid-Holland en Flevoland. De VVD is alleen nog maar de grootste in Noord-Brabant en Gelderland. En ook in andere provincies heeft FVD prima gepresteerd, met name in gemeenten waar de VVD en de PVV voorheen (samen) groot waren.
Het is een schitterend resultaat... en eentje waarover het partijkartel zich ongetwijfeld grote zorgen zal maken. Bij verschillende verkiezingen in het verleden leek het erop dat een outsider partij de grootste kon worden -- te weten de PVV -- maar die kwam toch steeds weer te kort. FVD is een nieuwe, succesvolle speler, met vrijwel onbeperkt potentieel. Dit is geen 'tweede PVV,' maar een partij die vanaf nu écht een actieve, machtige rol in de landelijke politiek kan en zou moeten spelen.
En de VVD? Laten we hopen dat zich daar nu eindelijk eens gaan bezinnen over de 'centristische' politiek van Mark Rutte, die de partij van een 'liberale club' veranderde in een light-sociaaldemocratische partij a la de PvdA van Wim Kok.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten