Henk Otten (FVD) na historische verkiezingsoverwinning Forum: "Er moeten nu échte politieke veranderingen worden gerealiseerd"

Geen categoriemrt 21 2019, 8:00
Forum voor Democratie wil best meedoen... maar dan moet er wel het één en ander veranderen.
Het zal niemand verbazen dat het vannacht groot feest was bij Forum voor Democratie. De partij werd immers de grootste van het land bij de Provinciale Statenverkiezingen -- en dus die voor de Eerste Kamer. Het was een ongekend resultaat, al ware het maar omdat de VVD na al die jaren van systematisch kiezersbedrog dan ein-de-lijk onttroond is. Dat werd tijd.
De lijsttrekker van FVD voor de Eerste Kamer, Henk Otten, reageerde dan ook euforisch op de zege. Nu, zei hij, is het tijd voor de gevestigde partijen van het partijkartel om FVD serieus te nemen. En ja, FVD wil best meehelpen. Maar dan moet er wél het één en ander veranderen:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1108564436955136001
"Forum voor Democratie is een jonge partij, maar een serieuze partij met solide mensen," aldus Otten. "Wij zijn de politiek ingegaan om politieke veranderingen te realiseren in Nederland, en na de uitslag van vanavond zal die verandering ook gerealiseerd moeten gaan worden. Men kan in Den Haag, na deze uitslag, niet doorgaan op de ingeslagen weg."
"Forum voor Democratie is bereid verantwoordelijkheid te nemen," ging Otten verder, "landelijk maar ook in de provincie. Maar dan zullen er wel écht zaken moeten veranderen."
Zoals? Nou, ook op dat punt was hij helder:

"In de Eerste Kamer zullen we zeer kritisch zijn ten aanzien van het Kabinet-Rutte. We willen de klimaatwet, die onbetaalbaar is en ondoordacht, van tafel!"

Die uitspraak werd met luid gejuich ontvangen door het aanwezige FVD-publiek.
En er zijn meer punten waarop FVD koerswijziging eist:

"De immigratie zal moeten worden gecontroleerd en de integratie moet harder worden aangepakt, en moet verbeterd worden. Daar zullen we ons ook hard voor maken."

Weer applaus.

"Maar ook zal de koopkracht van alle werkenden en gepensioneerden drastisch omhoog moeten om de fouten die Rutte heeft aangericht, en de schade die hij heeft aangericht de afgelopen afgelopen jaren, snel en drastisch te herstellen."

Met andere woorden, FVD wil best verantwoordelijkheid dragen, maar wil daar drie punten voor terugkrijgen:
1. Weg met de waardeloze, onbetaalbare, en inefficiënte klimaatwet
2. Strenger immigratiebeleid en afgedwongen integratie
3. Koopkrachtverbetering voor werkenden en gepensioneerden
Dat zijn punten die elke rechtsliberale en rechtsconservatieve kiezer zal onderschrijven -- en die punten zijn natuurlijk precies waarom Forum voor Democratie gisteren zowaar, officieel de grootste partij van het land geworden is. Ja, groter nog dan de nepliberale huichelaars van de VVD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten