Verkiezingsuitslag: Forum voor Democratie DE GROOTSTE, VVD eindelijk onttroond!

Ein-de-lijk is er een nieuwe grootste partij van Nederland.

Jarenlang slaagde de VVD er keer op keer in om de grootste te worden bij de verkiezingen. Of die nou over de Tweede Kamer, Provinciale Staten (en dus de Eerste Kamer) of het Europees Parlement gingen, steeds weer was de VVD ‘de winnaar,’ zelfs als er zetels ingeleverd werden ten opzichte van eerdere verkiezingen. Gisteren is er dan ein-de-lijk een einde gekomen aan die triomftocht van de nepliberalen. Forum voor Democratie werd bij de verkiezingen van woensdag namelijk de grootste partij van het land.

Volgens de nieuwste informatie heeft Forum tienduizenden stemmen meer gekregen dan de VVD. In de Eerste Kamer vertaalt zich dat weliswaar in eenzelfde zeteltal — 12 voor allebei — maar het punt staat dat FVD de grootste partij van het land is. Thierry Baudet, Theo Hiddema, Annabel Nanninga en Henk Otten zijn er in geslaagd om de VVD te onttronen en een écht rechts alternatief neer te zetten; een alternatief dat nu zo populair is dat we er serieus rekening mee moeten houden dat de partij na de volgende Tweede Kamerverkiezingen misschien wel de volgende premier mag leveren. Het zou wat zijn.

Forum werd de grootste partij in Zuid-Holland en Flevoland. De VVD is alleen nog maar de grootste in Noord-Brabant en Gelderland. En ook in andere provincies heeft FVD prima gepresteerd, met name in gemeenten waar de VVD en de PVV voorheen (samen) groot waren.

Het is een schitterend resultaat… en eentje waarover het partijkartel zich ongetwijfeld grote zorgen zal maken. Bij verschillende verkiezingen in het verleden leek het erop dat een outsider partij de grootste kon worden — te weten de PVV — maar die kwam toch steeds weer te kort. FVD is een nieuwe, succesvolle speler, met vrijwel onbeperkt potentieel. Dit is geen ‘tweede PVV,’ maar een partij die vanaf nu écht een actieve, machtige rol in de landelijke politiek kan en zou moeten spelen.

En de VVD? Laten we hopen dat zich daar nu eindelijk eens gaan bezinnen over de ‘centristische’ politiek van Mark Rutte, die de partij van een ‘liberale club’ veranderde in een  light-sociaaldemocratische partij a la de PvdA van Wim Kok.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

111 reacties

 1. Jumping

  Baudet heeft gewoon aan getoond dat Nederland af wil van Rutte.
  Baudet wordt de redder van Nederland, als zijn tegenstanders hem laten leven.

  1. m.van.rosmalen

   Hahaha de redder van Nederland
   Dat is er maar 1 en dat is Wilders
   Schijtebroekie is mij teveel fan van de Pislam
   Het allergrootste probleem in Ned.
   Vraag me af hoe die 2 eik3ls dat gaan aanpakken
   Beveiliging hebben ze nog steeds niet
   Ik verheug me erop.
   Als je zo graag een kopie van een partij wil worden
   Maar voor deze sukkels geld wel de lusten niet de lasten

   1. biggeorge

    Clowns peroxide koppie heeft zijn langste tijd gehad leg jezelf daar nou eens bij neer en stem volgende keer ook gewoon FvD. Het doel heiligt de middelen!!

    1. m.van.rosmalen

     Wat boeit mij iemands haar nou.
     Zelf jarenlang op em gestemd zeker
     Wanneer dank je deze verwijfde homo weer af?
     Als hij binnen 2 jaar niet aan alle verwachtingen voldoet
     Het is geen stuk speelgoed
     Verwende kleuter

  2. Robert75

   Ja kom je nog wel achter Nederland wil af van Rutte. Maar geloof me maar dat dat met Baudet niet gaat gebeuren hoor. Want ze roepen alleen eindelijk verandering en weet ik wat allemaal. Maar zal ik je eens vertellen er veranderd geen ene mallemoer.

   1. Lugar

    @Robert: FvD is de grootste in de Eerste Kamer, denk je nou echt dat ze Rutte in het zadel willen houden? Dan heb je niet gehoord wat Baudet gister heeft gezegd, en wat hij zei past nog steeds in het partijprogramma, hij heeft er zelfs een boek over geschreven: “Breek het partijkartel”.

    1. m.van.rosmalen

     Lachwekkend Lugar binnenkort verschijnt er weer een nieuw boek.
     Hoe Forum voor Debielen lid werd van het partijkartel.

    2. Robert75

     Geloof je nu werkelijk dat Rutte morgen ze biezen pakt. Geloof er geen reet van.

     1. Lugar

      @Robert: Niet morgen, maar wel ‘overmorgen’.

      De positie van Rutte is onhoudbaar geworden, hij is zijn meerderheid in de Eerste Kamer kwijt en zal concessies moeten doen die ervoor zorgen dat Rutte III gaat stranden. En dan zal Rutte naar huis gaan.

      En FvD zál samenwerken met PVV, let op mijn woorden! Veel partijstandpunten komen overeen, denk aan politie, justitie, zorg, immigratie en de EU.

      Ik ben niet jouw tegenstander, ik ben jouw medestander!

 2. Tante Sidonia

  Even de Volkskrant kopen.
  Genieten van de zure commentaren op Baudet en de jubeltonen voor Groen-Links en gekrijs voor verlies PVV.
  Volkskrant? De krant die Nederland verraad! I.s.m. NPO.

  1. Jumping

   Inderdaad Tante,
   Baudet zet alle Linkse wegkijkers te kijk.
   Hij gaat de Nederlanders weer het gevoel, van eigenwaarde terug geven.
   En nu op naar Mei.

   1. santiago

    Jumpie. Haha, in mei bestaat het fvd niet eens meer.

  2. Arie B

   Pak ook de peilingen er nog eens bij. Groen Links zou een nek aan nek race met FVD voeren. 4 (!) Zetels verschil maar liefst!! Ongeveer het hele SP electoraat.

  3. Lugar

   “I.s.m. NPO.”

   Zoals Baudet gisteravond sprak in Zeist (AD deed verslag).
   FvD gáát de NPO saneren!

   1. m.van.rosmalen

    Lekker democratisch hoor @lugar
    Afrekenen met een zuigtrol.
    Dat debielenpartijtje van jou word binnenkort ook afgerekend reken daar maar op

    1. Veteraan

     Hé @rosmalen
     Ik weet niet waar jij vandaan komt maar je reageert met erg weinig respect naar normale reageerders.
     Jammer, er zijn genoeg echte Trollen waar jij je op kunt af reageren.
     Ik heb ook nog een keer PVV gestemd gisteren maar heb geen moeite met FvD en ben blij met de tegenstand die ze kunnen bieden tegen het linkse blok.
     Jammer voor de PVV, ik had liever gezien dat ze samen konden regeren maar het zij zo. Ondanks dat ik erg veel moeite heb met de Islam zijn er te weinig Nederlanders die er NU ook zo over denken en dat is dan nu niet anders.
     In de komende decennia zal dit wel verder veranderen maar nu moeten we het er mee doen.
     Wat niet wil zeggen dat je blij moet zijn met de islam, ik zie dit zelf ook als het grootste gevaar voor het westen en de democratie.
     Vandaar dat ik ook fel ben tegen jodenhaters en halve moslims, gelukszoekers en de rest van de criminelen onder het islam tuig.

     Dat schelden op de FvD vind ik jammer want we moeten blij zijn met elke rechtse stem aangezien de VVD ook al steeds linkser wordt.
     Zit je bij de onderlaag van de PVV waar ik ook niets mee hebt of kan je meegaan met mensen die ook moeite doen om zich in te lezen, goede discussies te houden en na te denken.
     Dus zou fijn zijn als je wat meer inhoudelijk kan reageren ipv alleen maar af te geven.

     1. Lugar

      @Veteraan: FvD is natuurlijk ook niet blij met islam, waarom zouden ze? Zijn er redenen om aan te nemen dat islam een positieve invloed heeft op het partijprogramma van FvD? Zijn er redenen om aan te nemen dat islam een positieve invloed heeft op onze Nederlandse waarden, onze normen en onze geschiedenis?

      Zijn er misschien redenen om aan te nemen dat islam een positieve invloed zal hebben op het terugdringen van de stortvloed aan migranten? Is er een reden om aan te nemen dat de islam een positieve invloed heeft op ons onderwijs? Is er wel iets positiefs aan islam?

      Nee! FvD zal dus niet meewerken aan de islamisering van ons land omdat dit nu eenmaal niet past in het partijprogramma van FvD. Wat dat betreft zullen FvD en PVV absolute samenwerking zoeken en vinden.

     2. m.van.rosmalen

      Nou ,over respect gesproken met je trollen en kabouters dat is ook niet zo netjes.
      Andersmans meningen moet je ook respecteren en alleen al de zin:

      Zit je bij de onderlaag voor de PVV zegt al genoeg wat voor een minachting je hebt voor een groep medelanders.
      Jammer dat je erin gestonken bent dat een brede volkspartij als de PVV alleen uit zgn zelfverzonnenTokkies zou bestaan is een verzinsel van de Linkse rotzooi inc Forum v Debielen om tweedeling binnen de PVV te veroorzaken en ze zo op die manier de mond te snoeren.Letterlijk
      En het komische van alles is dat jij die je wat Beter/ Meer voelt dan een ander (Tokkie of whatever) er nog ingestonken bent ook.
      dat zegt genoeg over je iq

 3. m.van.rosmalen

  Nou nu maar afwachten wanneer deze 2 jokers de Islam es gaan aanpakken.
  Ze willen toch zo graag de PVV nadoen en ons advocaatje heeft zelfs PVV gestemd.
  Wat een losers

  1. biggeorge

   Wie wijs is binnen de PVV aanhang en de trots opzij kan zetten gaat ook FvD stemmen . De PVV heeft zijn langste tijd gehad en zal gereduceerd worden door FvD. Dat zie je nu al met deze EK verkiezingen. Alleen het Tokkie volk zal hier achter blijven en zal het niet meer dan een splinter partijtje worden. De FvD pakt het gewoon veel slimmer aan en staat niet van die kansloze uitspraken vd toren te schreeuwen wat Wilders jaren gedaan heeft. Dat peroxide clowns koppie heeft het zelf verkloot.

   1. m.van.rosmalen

    Oef wat een haat zeg jegens Wilders
    Hebben ze je niet genoeg op je kont geneukt

    1. biggeorge

     heeft niets met haat te maken gewoon realistisch zijn en niet als een kleuter janken dat de uitslag tegenvalt. Iedere Josti kon dat al aan zien komen

     1. Lugar

      @George: m.van.rosmalen is natuurlijk een zuigtrol, dat had je kunnen weten. Zoals FvD gaat afrekenen met het partijkartel, zo kun jij afrekenen met de zuigtrol. Als je niet reageert verdwijnen ze vanzelf.

     2. biggeorge

      @LUGAR nee hoor M.van rosmalen is teleurgesteld dat de PVV verloren heeft . Dat snap ik wel hoor niets aan de hand

     3. Lugar

      @George: O dan kan ik het mij wel voorstellen inderdaad. Toch komen er wel degelijk kansen! FvD zál wel zeker gaan samenwerken met PVV, veel standpunten komen overeen.

     4. Robert75

      Jawel het is wel pure haat. Wat opzicht erg vreemd is waar die afkeer voor de PVV toch vandaan komt. Ik zou zeggen wees blij met Wilders. De man die nu al meer dan 10 jaar zwaar beveiligd moet worden maar ondanks dat als een echte held doorgaat. Dankzij Wilders zijn al die discussies die we vandaag de dag voeren over islam, immigratie, integratie en noem maar op allemaal op de politieke agenda beland. Iets meer respect is wel op zijn plaats dacht ik zo.

     5. Lugar

      @Robert: Ik bén blij met Wilders en heb in 2017 op hem gestemd en FvD zál samenwerken met PVV!

      Ik ben anti-islam en ben dankbaar voor de plaats die Wilders nog steeds inneemt. FvD en PVV zullen op tal van gebieden gaan samenwerken, let op mijn woorden.

 4. Ries

  De druiven zijn behoorlijk zuur ter linkerzijde van de magische grens idiotie-verstand Gisteren schreef ik al dat de wormen beginnen te kronkelen. Nu merk je dat weer over de manier waarop ze van een ongelofelijk pak slaag een gezellig onderonsje maken. Met verbale technieken waarbij ze alle clubjes uit de grabbelton bij elkaar vegen, schijnen ze voor zichzelf uitgemaakt te hebben dat ze toch hebben gewonnen en op die manier verder kunnen gaan met het manipuleren van mensen. Gutteguttegut…

  1. Lugar

   @Ries: Nederland, en vooral linksaf, zal niet meer om FvD heen kunnen. De tijd van het kartel is voorbij, zoals Baudet gisteravond sprak: “We sturen het kartel naar huis.”

   De winst voor FvD is ook wat dat betreft te verklaren, de kiezers zijn de oude kliek spuugzat, te beginnen in de Eerste, en daarna in de Tweede Kamer waar de ‘gekozen’ politici steevast nooit doen wat de kiezer wil.

   Te beginnen met de invoering van het bindend referendum. Ik heb vertrouwen in jouw stem en samen zijn wij prima in staat om Den Haag te laten weten wat jij en ik willen. En daar hebben ze maar naar te luisteren!

 5. Esther

  Mag ik FVD van harte feliciteren met hun fantastische overwinning..

 6. BB

  Slapen de roeptoeters nog?

  1. Original NL

   Nee..BB die houden een stille optocht…lol.

 7. RPML

  Forum voor Democratie heeft aangetoond dat velen het jarenlange wegkijken en gekonkel meer dan zat zijn. Het tekenen bij een kruisje door regenten die het geen biet interesseert wat de consequenties zijn omdat ze zelf toch nooit het slachtoffer worden, ze zitten zelf hoog en droog. Ze zullen nu alles in het werk gaan stellen met hun getrainde gekonkel om FvD dwars te zitten en nog verder gaan ondermijnen, bang om de macht te verliezen. Eén van de waardevolste assets van de zittende politici is hun rubberen ruggengraat; zodra ze door krijgen dat ze verloren hebben kiezen ze eieren voor hun geld en waaien ze met alle winden mee. Ik mag hopen dat FvD dat soort lieden erbuiten houdt, laat ze op de blaren zitten van hun jarenlang gekonkel, wegkijken, geframe en loze beloftes. Tijd voor een frisse wind die gestoeld is op feiten en niet op feel-good grafiekjes en tabellen. Tijd voor onderwijs en zorg, en geen invullen van statistieklijstjes, een politie die weer kan optreden in plaats van toekijken, een klimaat- en milieubeleid gestoeld op feiten en met zinvolle investeringen in plaats van symboolpolitiek. De reset-knop is gedrukt, het opbouwen op de puinhopen kan beginnen.

  1. Lugar

   @RPML: Hear, hear!

 8. santiago

  Het volk wil een nieuwe Pim.
  Nou, baudet lijkt er niet op.
  Deze door de elite geregiseerde en betaalde charlatan kan niet in Pim Fortuyn ’s schaduw staan.
  Nederland wordt op een gigantische manier belazerd.
  Maar het volk heeft zijn speeltje en is er weer een poosje druk mee.
  De politiek wordt een nog groter zootje.
  Baudet gaat de democratie herstellen.
  Zet em op sjerry.:))

  1. santiago

   Voorts blijf ik van mening dat wanneer we de democratie terug willen , de monarchie etc etc etc.

  2. biggeorge

   Pim zus Pimp zo …Pim is niet meer dus daar kan je over blijven janken maar je moet naar de toekomst kijken. Voorlopig is de beste optie Baudet en mocht die het niet waarmaken trappen we die er even makkelijk weer uit de volgende verkiezingen.

 9. Ritter

  De gevestigde media zullen nu vooral hun pijlen richtten op Baudet in plaats van Geert Wilders

  Dus Baudet kan rekenen op een zeer groot portie demonisering door de gevestigde media.

  1. RPML

   Het eerste stukje stond vanmorgen al in de Telegraaf!

   1. Lugar

    “Het eerste stukje stond vanmorgen al in de Telegraaf!”

    Natuurlijk, de msm wil niets van FvD weten, net als ten tijde van Trump. Hij zou het nooit worden, president van Amerika. 🙂

  2. santiago

   Ritter. Dat heb je scherp opgemerkt. Is een groot voordeel voor wilders. De stemmen die baudet nu heeft komen langzaam aan allemaal weer terug naar de pvv.

   1. biggeorge

    Niet tegen beter weten in achter de PVV aan blijven lopen . De PVV heeft zichzelf buitenspel die hadden wat genuanceerder moeten opereren door de jaren heen. Gaat hem niet meer worden partij wordt ook bv door het buitenland niet serieus genomen. Wees wijs stem FvD dan heb je nog wat om naar uit te kijken volgende verkiezingen.

    PVV is eeuwig langs de zijlijn schreeuwen maar geen flikker kunnen veranderen.

    1. Lugar

     @George: “PVV is eeuwig langs de zijlijn schreeuwen maar geen flikker kunnen veranderen.”

     Er zal vruchtbare samenwerking ontstaan tussen PVV en FvD. M.n. op gebied van integratie, immigratie en islam gaan die twee écht wel samen op weg!

  3. m.van.rosmalen

   Hopen dat ie ook in een safehouse mag gaan wonen dan piept onze kearel wel anders

   1. Nederland-op1

    En dát is natuurlijk al belachelijk, waarom zou iemand met een duidelijke mening in een safehouse moeten wonen? Compleet achterlijk dat zoiets nodig is, maarja linkse gekkies zijn tot alles in staat.

 10. Meriadoc Brandebok

  Het is uiteraard zeer slecht nieuws voor Nederland dat zij een politicus die naakt aan het zwembad ligt de grootste maakt. Het duidt op een sterkse verloedering van de politiek.

  Het goede nieuws is dat de VVD evenveel zetels heeft en de schade voor de coalitie meevalt. Met behulp van de PvdA is de bestuurbaarheid van Nederland gewaarborgd. Er verandert weinig.

  1. BB

   Zucht…

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik kan het niet mooier maken dan het is. Helaas is Baudet de grootste geworden. Dat is slecht nieuws voor ons land, maar we zullen het ermee moeten doen.

    Baudet wil niet samenwerken met deze regeringscoalitie. Zijn eis was om eerst drie ministers te laten opstappen en dat gaat niet gebeuren. Hij gaat dus vier jaar voor noppes meedoen. De PvdA vormt met zeven zetels de meerderheid die het kabinet nodig heeft.

    1. BB

     Zucht…

     1. Lugar

      @BB: Niet reageren is beter.

  2. biggeorge

   de druiven zijn zuur hé

 11. poldi

  FVD van 0 naar 12 en misschien wel 13 zetels.
  Het lijkt wel een kosmische big bang.
  Ik heb PVV gestemd maar ondanks het verlies van de PVV ben ik gezien de vele overeenkomsten met het FVD toch ontzettend blij met deze uitslag.

  Verder geniet ik van al die zure reacties van links en nooit geweten dat leedvermaak zo’n fijn gevoel kan geven.
  De @Rien Noppens en @Sattys zullen frustraties via voorspelbare reacties uiten.

  1. Lugar

   @Poldi: FvD zal absoluut samenwerken met PVV, daar is geen twijfel over. Veel uitgangs- en standpunten komen toch overeen? Baudet sluit PVV écht niet uit hoor!

  2. Vit

   @Poldi

   Het beste vermaak is leedvermaak.

 12. biggeorge

  Daar ga ik er vanavond eentje op drinken. Wat iedereen al zag aankomen is gebeurd en dit is nog maar het begin. De BEZEM gaat door politiek Den Haag heen. Weg met al die linkse salonsocialisten. De ouderwetse partijen worden uitgekotst door die nep politiek die ze bedrijven. De PVV zal verder worden opgeslokt door de FvD . De Tokkies zullen er nog trouw aan blijven (niets mis mee) maar het gros zal toch echt overstappen.

  Dit wodt een leuke tijd

  1. sonar

   Bigvarken als er een een tokkie is dan ben jij dat wel met jouw degenererende reacties.
   JJ valt in de categorie van links,beschaafd zijn in vreemd voor jou.

 13. fusilier

  Hoop natuurlijk wel dat Baudet zich laat omringen door goede beveiligers , want die linkse gekkies zijn tot overal toe in staat. Waar bevindt zich trouwens die linkse moordenaar van Pim.

  1. poldi

   @fusiler, “dat Baudet zich laat omringen door goede beveiligers”

   Daar dacht ik gelijk aan want dit is een zware slag voor de gevestigde orde en ook voor Brussel voor de komende verkiezingen.

  2. m.van.rosmalen

   Is niet nodig
   Hij heeft het nooit over de Islam de wegkijker
   Zo slim is ie wel

   1. biggeorge

    niet waar hij gaat de islam ook indammen maar staat dat niet zo kansloos rond te schreeuwen als peroxide koppie

    1. m.van.rosmalen

     Peroxidekoppie of whatever heeft al het voorwerk voor deze loser gedaan.
     En alles wat ie rondschreeuwde vlgns jou was de waarheid als een koe en duidelijk.
     Ben benieuwd hoe Derry de Islam gaat indammen dan
     Zeker helemaal ingekleed en verpakt in dure woordjes met z’n zoete hautaine stemmetje waar niemand de ballen meer van snapt.
     We hebben een echte leider nodig iemand met ballen
     Dat heeft deze verwijfde homo zeker niet
     Schijtebroekie schijt 7 kleuren strond voor de Islam

     1. biggeorge

      De PVV krijgt in de toekomst misschien wel een handreiking van de FvD. Een kluif toegeworpen om mee te mogen doen dat zou toch mooi zijn.

     2. Lugar

      @George: FvD zál samenwerken met PVV!

      Daar waar het verfoeide kartel de PVV kon en wilde negeren, daar zal FvD vruchtbare samenwerking zoeken met de PVV. Samenwerking op gebied van de zorg, politie en justitie, immigratie en de EU.

    2. Robert75

     Met de fluwelen handschoenen zeker. Als je al denkt dat er ook vrolijke interpretaties te vinden zijn in de islam dan moet dat eigenlijk al genoeg zeggen over de intentie van Baudet en wat hij over islam denkt.

     Ik vraag me alleen af welke vrolijke interpretaties hij bedoelt. Dat je mag blijven leven als je erkend dat allah god is en Mohammed zijn boodschapper?
     Dat ze kop niet afsnijden als je de jizyah betaald ? Of dat je als vrouw niet verkracht wordt als je een kuis een boerka draagt? Zijn dat die vrolijke interpretaties die hij bedoelt.

     Naïeve mensen zoals jij en het overgrote deel van de forumstemmers hebben totaal geen besef waar we mee te maken hebben. Je hebt hier te maken met een ideologie die al 1400 jaar lang niets anders doet dan gebieden door middel van jihad veroveren en islamiseren. Een imperialistische ideologie wat nog verderfelijker is dan communisme, fascisme en nazisme bij elkaar.

     En om dat te bestrijden hadden we potverdorrie toch een wereldoorlog nodig zeg. Maar we zijn hier zo naief dat er nog steeds mensen zijn die dus blijkbaar geloven dat een verderfelijke ideologie wat al 1400 jaar communisme, fascisme en nazisme is te bestrijden valt met de fluwelen handschoenen. Als je maar genoeg thee drinkt zeker ?

     Zoals Fortuijn zei desnoods voeren we er een koude oorlog tegen. Die had het tenminste wel begrepen met welk gevaar de westerse maatschappij te maken heeft. Als je gaat beweren dat er ook vrolijke interpretaties te vinden zijn in de islam dan heb je totaal niet begrepen met welke vijand je te maken hebt.

     En vijanden zijn ze. Of we of dat nu wel of niet erkennen want alles wat niet islam is wordt als vijand van islam beschouwd en het is dan ook een heilige plicht om die vijanden te bestrijden. en dat doen ze al 1400 jaar lang en dat zullen ze altijd blijven doen.

     Maar naïeve mensen snappen er niets van. En die naïviteit zal onze ondergang worden. En geen Baudetje die daar wat aan kan doen. Maar ik zou zeggen forumstemmers droom maar lekker verder in jullie droom.

     1. Vit

      @Robert75

      “Zijn dat die vrolijke interpretaties die hij bedoelt.

      Ik leg het je even uit:

      Het is hetzelfde als met homeopathische verdunning, een vlieg vang je beter met stroop als met Azijn, hmm misschien is dat nog te ingewikkeld.

 14. HierBenIk

  Ik ben zeer verheugd met deze uitslag. Toch ook wel teleurstelling omdat de PvdA of de Gestapo partij Groen Links Mark Rutte in de 1e kamer nog steeds aan een meerderheid kunnen helpen. Ik vrees dan ook het ergste en dat Het Kabinet een nog meer linksere koers zal gaan varen om een meerderheid aldaar te vinden. Dat heeft Rutte ook al min-of-meer voor aanvang van deze verkiezingen kenbaar gemaakt. Als Rutte dit doet neemt hij ook wel een enorm risico voor de VVD omdat er dan nog meer mensen zullen gaan overstappen naar het FvD. Maar ja, dat zal hem een zorg zijn, dan zit hij toch al in Brussel… Puinhoop blijft dan dus achter voor de VVD. Nu maar hopen dat het FvD de groeit weet vast de te houden tijdens de aankomende EU verkiezingen en, wanneer dan ook, tijdens de 2e kamer verkiezingen. Zou mooi zijn wanneer hierbij ook de PVV weer iets hersteld. Je zult het zien: Het Kabinet laat het FvD vooralsnog buitenspel omdat de klimaatplannen er door moeten. Nu maar hopen dat Het Kabinet toch nog ergens over gaat vallen (CDA ziet gelukkig niet op Groen Links ‘te wachten’) en dat de groei van de FvD doorzet, zodat FvD de hoofdrolspeler zal worden. De VVD zal alleen maar kleiner worden bij het doorzetten van een links beleid.

  1. RPML

   De VVD kan 2 dingen doen, meeheulen met de vijand (GL) en medeverantwoordelijk zijn voor een nóg linksere politiek, ofwel samenwerking op rechts zoeken. Bij de eerste keuze worden ze door de FvD nog verder leeggevreten (een rechtgeaarde VVD’er zit niet op links beleid te wachten) ofwel eieren voor hun geld kiezen en een verdere uitholling van hun achterban zien te voorkomen door samen te werken. Voor de verdere groei van de FvD is de eerste keuze het beste, om dingen ook nu al écht veranderd te krijgen de tweede 😉

   1. Lugar

    @RPML: +1

    Zoals Hiddema gister zei: “Het ging bij ons om de inhoud: directe democratie, immigratie en het klimaat”

   2. PMG

    @RPML – precies, VVD draait terug naar rechts, anders kunnen ze wel stoppen.

 15. Ome Wim

  De kiezer heeft duidelijk laten zien dat ze schoon genoeg hebben van januskop Rutte en zijn leugens en bedrog en van immigranten pamperaars (s)links, de Nederlandse burger voelt zich steeds ongemakkelijker en onveilig in eigen land, verpauperde en onveilige wijken in de grote steden die veranderd zijn in schiettenten van criminelen, zich onveilig voelen in het OV en de zakken wordt leeg getrokken met een onzin-klimaatakkoord louter en alleen om geld binnen te harken om het desastreus beleid van een dictatoriale zatlap en zijn kliek in Brussel te financieren, hopelijk herstelt Baudet het vertrouwen van de burger in de politiek.

 16. poldi

  12 zetels en pas 93% van de stemmen geteld.
  Forum v Democratie gefeliciteerd!
  Een hele grote prestatie na zo belaagd te zijn door de Politiek de NOS/NPO gesteund door diverse subsidieafhankelijke planningbureaus.
  En ook voor de durf van de kiezers want o wee…als je Forum een warm hard toe draagt deug je niet en ben je een racist of fascist !

  De VVD wordt zo gedwongen om steeds verder naar links te moeten gaan winkelen en dat met een rechts gezicht. Dit zal flinke spanningen teweeg brengen binnen de VVD en dat kan nooit goed gaan.

  Verder moet indachtig de moord op Pim Fortuyn, Thierry Baudet net als Geert Wilders goed beveiligd worden.

  1. Lugar

   “Dit zal flinke spanningen teweeg brengen binnen de VVD en dat kan nooit goed gaan.”

   Klopt, de verhoudingen in de Eerste Kamer kunnen er inderdaad voor zorgen dat Rutte III onderuit gaat. Ik hoop en verwacht dat dit in september 2019 het geval zal zijn. Daarna zal FvD de winst in de Eerste, ook in de Tweede Kamer gaan opstrijken en afrekenen met het arrogante dove pluche dat alleen haar eigen en haar partijbelang voor ogen heeft.

   De kiezer heeft gesproken en laten weten dat ze heeft afgerekend met de valstrikken en leugens van Rutte en zijn adderengebroed. Weg ermee!

 17. Lugar

  Dat is fijn wakker worden!

  Forum voor Democratie de grootste in de Eerste Kamer en straks in de Tweede Kamer.

  Ik heb het al gezegd, nu alleen nog even de zuigtrollen negeren, alstublieft, daarmee doe je jezelf, anderen en mij een groot plezier.

  Felicitaties aan FvD en aan mijzelf.

  1. biggeorge

   gefeliciteerd Lugar!!

   Dit is een goed teken nu op naar de EU verkiezingen!!!

  2. TD

   Lugar:
   Gefeliciteerd!
   Het is een gedroomde uitslag,en nu op de rem gaan staan,klimaat,immigratie,en verdere linkse waanzin!

  3. Lugar

   @George & TD: Dank jullie wel, de moeite was niet voor niets!

 18. Vit

  Thierry de verwijfde homo (mijn held) heeft het als verwacht zeer goed gedaan als fascist met zijn forum van debielen, grinnik.

  Om dat heugelijke feit te vieren ga ik mezelf vanavond verwennen met minstens 4 vingers whisky, daarbij zal ik op alle azijnzeikers proosten.

  Thierry topgozert gefeliciteerd!!!

  1. m.van.rosmalen

   Idd het is de Linkse media in samenwerking met Trutte gelukt.
   De debielen van Ned zijn erin gestonken en de mensen met verstand zijn de PVV trouw gebleven.
   Proost daar maar op op de ondergang van Ned sukkel

   1. biggeorge

    mensen met gezond verstand zijn overgelopen PVV> FvD…

  2. Lugar

   “Thierry topgozert gefeliciteerd!!!”

   En vergeet het verlies van D66 niet, dat was voor mij toch ook wel een doel op zich!

   1. Vit

    @Lugar

    Dat verlies hebben ze ook wel 100% verdiend!!!

    Btw, ene Rosmalen vind ons debielen, lachen toch?

   2. Scaldis

    @Lugar Ik heb genoten hoor van Zure Robbie

 19. Ries

  Vandaag worden vele zure druiven gegeten en wel de meeste door Mr. Pinokkio himself. De linkse kliek in Europa zal het Pinokkio kwalijk nemen dat hij niet in staat is geweest rechts te verlammen en op een zijspoor te zetten. Dat maakt de toegang tot een Europese pluchestoel er niet eenvoudiger op. Maar dat is geen porbleem. Pinokkio wilde toch al niet…

 20. Ries

  ‘Peroxidehoofdje’, ‘Derry’, ‘hautain stemmetje’, ‘verwijfde homo’, ‘schijtebroekie’. Hier kronkelt een troll wel heel erg. Doet zeker veel pijn? Gelukkig maar! Een glanzende overwinning voor het verstand.

  1. m.van.rosmalen

   Een glanzende overwinning voor het verstand.
   Dat valt nog te bezien

   1. Nederland-op1

    Nee, stemmen op de linkse kliek die alleen maar uit zijn op nog meer belasting innen en nog meer islam in Nederland, dat is verstandig zeker? En als je niet begrijpt wat Baudet allemaal zegt, zoek die dure woorden eens op, leer je ook nog wat.

  2. Bosche draak

   Ik kan die jankerd uit Rosmalen helemaal vanuit hier horen.
   Hoe meer partijen op rechts hoe beter toch?

 21. Duke

  VVD + CDA +D66 +CU + PvdA = 38 zetels. Net als bij de Tweede Kamer verkiezingen, een meerderheid van +1 zetel. De VVD maar 1 zetelverlies is ook verdacht.
  De ‘winnaars’ Groen Links en Forum blijven allebei aan de zijlijn met deze ‘uitslag’.

  1. Scaldis

   Precies, de VVD is nu overgeleverd aan links. Dat zal over 2 jaar de volledige ondergang betekenen voor die partij.

   1. Duke

    Van het horrorkabinet Rutte 2 weten we dat deze PvdA niet linkser is dan de VVD.

  2. Lugar

   @Duke: Dat zullen we nog gaan ontdekken. Als VVD nog meer over links gaat zal ze zichzelf kunnen opheffen. Kwestie van tijd voor het Kabinet valt en dan wordt het spelletje pas echt interessant. Rutte weet dat natuurlijk ook wel en anders is dit mijn gratis advies: ga alvast praten met PVV en FvD!

 22. Vit

  Even iets van huishoudelijke aard:

  Redactie doe is wat aan dat inlogprobleem, elke keer als ik terug wil naar het item waarop ik heb gereageerd ben ik zogenaamd niet ingelogd, maar bij andere wel wat zeer vervelend is.

 23. Robert75

  @Robert: Ik bén blij met Wilders en heb in 2017 op hem gestemd en FvD zál samenwerken met PVV!

  Ik ben anti-islam en ben dankbaar voor de plaats die Wilders nog steeds inneemt. FvD en PVV zullen op tal van gebieden gaan samenwerken, let op mijn woorden.

  ————————————————————————————————-

  Nee die gaat niet samenwerken met de PVV want dan gaat Baudet die als fatsoenlijk rechts wordt neergezet ineens samenwerken met een rechts radicale moslimhater die alle zielige moslims discrimineert. En dat hij natuurlijk niet hebben. En wat zou toch doen met Georgie Boy als ineens blijkt dat zijn held uit het Amsterdamse kak gebied grachtengordel ineens gaat samenwerken met die rechtse fascist die alle zielige moslims het land uit wil knikkeren.

  Dat kan Baudet niet hebben dus kiest voor veilig en het gematigde VVD.

  1. Lugar

   @Robert: Ik ben het niet met je eens! FvD zal wel degelijk de samenwerking met PVV aangaan. Veel partijstandpunten komen overeen:

   – migratie
   – EU-politiek
   – eigen grenzen
   – politie, justitie
   – zorg
   – onderwijs
   – soevereiniteit
   – Nederlandse identiteit
   – islam

   Vooral die laatste is voor FvD wel degelijk een punt.

   Lees maar in het AD van 19-5-2018

   “Zijn agenda: pro Nederland, tegen EU, tegen immigratie, pro westerse waarden, tegen het islamisme.”

   “De linkse partijen hebben de poorten wijder opengezet dan de poorten van Troje en daardoor is Europa overspoeld door immigranten uit islamitische landen en radicale ideeën.”

   1. Robert75

    Je snapt er helemaal niets van. Ook al zou Baudet willen dan kunnen ze dat niet eens want andere partijen willen niet met de PVV. Het Forum en de VVD zijn dan ook aan elkaar veroordeeld. Of denk jij dat VVD nu ineens met Wilder wil of het CDA?

    Nee dat gaat niet gebeuren. Zoals Wilders al had aangegeven een stem op het Forum is een stem op de VVD want die zal je er bij krijgen. Had je ze allebei willen hebben had je de PVV moeten stemmen dan was die kans groter geweest.

    1. Rien Noppen

     “een stem op het Forum is een stem op de VVD”

     Dat lijkt me onwaarschijnlijk.De VVD heeft het FvD helemaal niet nodig en heeft ervaring met samenwerking met de PVV.
     Het water moet ze wel behoorlijk hoog aan de lippen staan voordat ze koffie gaan drinken met Baudet.
     Slim zou het ook niet zijn: deze electorale concurrent kunnen ze beter door zelfontbranding ten onder laten gaan.

     1. Robert75

      Ja klopt theoretisch hebben ze het Forum niet nodig want die meerderheid zouden ze nog kunnen krijgen door bv PVDA of Groen Links. Maar dan veranderd er niets terwijl ze juist hebben gezegd stem op ons want dan komt er eindelijk verandering.

      Dus het Forum heeft eigenlijk geen keus als meedoen want als ze langs de zijlijn blijven staan veranderd er niets en komt ook dat klimaatakkoord er gewoon. Terwijl dat juist een van de grootste reden was om op het Forum te stemmen.

      Dijkhoff heeft allang aangeven de deur voor het Forum open te houden alleen de bal ligt nu het Forum. Doen ze het wel of niet. Maar eigenlijk hebben ze geen keus als het wel te doen. Want als ze het niet doen veranderd er niets en blijft alles bij het zelfde en heb je voor Jan met de korte achternaam op het Forum gestemd.

      Doen ze het wel moeten ze samenwerken met VVD en D66. twee partijen die zijn kiezers juist het liefst uit de kamer zien verdwijnen.

 24. Veteraan

  Er is weer hoop voor Nederland en het westen.
  Vele zullen volgen en uiteindelijk gaan we naar normale normen en waarden terug en zal het eeuwige misbruik ophouden.
  Weg met alle criminelen, foute allochtonen [70% mag vandaag nog Nederland uitgezet worden] en andere gelukszoekers, ook de Tokkies onder ons [crimineel is crimineel].
  Dat we nog jaren geduld moeten hebben voordat er verdere stappen worden gezet is een feit maar de opstand moet ergens beginnen niet ?
  Erdogan en andere dictators doen het niet democratisch maar geven wel voorbeelden van hoe het kan. Dus iedereen die je niet in je land wil hebben maak je het zo moeilijk mogelijk.
  En ik vond gisteren een goed begin, 2019 het jaar waarop de verandering begon.

 25. poldi

  Elsevier
  ———
  Deze uitslag brengt VVD in onmogelijke positie
  De VVD rest alleen de kamikazeroute, als de partij wil doorregeren. Rutte III moet het steven dan nog verder naar links wenden. En dan zal de VVD de komende tijd nog meer electoraat verliezen.

 26. Robert75

  Vit 5 minuten ago
  @Robert75

  “Zijn dat die vrolijke interpretaties die hij bedoelt.

  Ik leg het je even uit:

  Het is hetzelfde als met homeopathische verdunning, een vlieg vang je beter met stroop als met Azijn, hmm misschien is dat nog te ingewikkeld.

  ————————————————————————————————-

  Ja wuif het maar weg en maak en maak er maar een lolletje van. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd zeggen ze altijd. Alleen islam is geen lolletje maar keiharde realiteit.

  Had Rutte moeten zeggen vrolijke interpretaties in islam. Wedden dat ze hier allemaal onder de stoeptegel vandaan waren gekropen om die uiterst stupide uitspraken te veroordelen en te bekritiseren. Maar Baudet zegt het en ze slapen lekker verder onder die stoeptegel waar ze zich bevinden.

  1. Vit

   Dat moet je snappen maar het is ingewikkeld ik begrijp het.

 27. PMG

  Ja, dit VVD zit met een gigantisch probleem, verder draaien naar links is leden en kiezers verliezen en verder draaien naar rechts is aanpassen programma. Ik vermoed dat voor het laatste gekozen gaat worden.

  Met het grote bedrijfsleven achter zich en de intelligentie en ervaring zal de VVD geen andere keuze hebben de ommezwaai te maken, tenzij ze zelfmoord willen plegen.

 28. Vit

  Thierry als je dit leest, misschien had je jouw standpunten beter kunnen uitleggen in Jip en Janneke taal, het had je zeker 2 zetels extra opgeleverd in de eerste kamer.

  Een moordgozer ben je.

  1. Vit

   Ps, en mijn held wat ene rosmalen er ook van vind.

  2. Rien Noppen

   Gelukkig zal die moordgozer van jou politiek geen deuk in een pakje boter kunnen schoppen.

   🙂

   1. Vit

    Grinnik.

   2. Peter Oudshoorn

    De krijtzure reacties van Rien Noppen zijn erg vermakelijk. Het toegeven en verwerken van dit enorme politiek verlies zit niet in zijn bagage.

   3. Meriadoc Brandebok

    Precies, Rien. Baudet eiste het aftreden van drie bewindslieden, want als dat niet gebeurde ou hij het kabinet niet steunen. Daarmee heeft hij zich bij voorbaat buitenspel gezet, omdat men niet drie ministers naar huis gaat sturen als Baudet zegt dat hij dat wil. De PvdA vormt nu een aanzienlijk aantrekkelijker gedoogpartner.

    Eigenlijk heeft Baudet het kabinet naar links geschoven door FvD als gedoger te diskwalificeren. Een absolute stommiteit, maar ik veronderstel dat hij straks quasi-verbaasd over zijn met gel ingesmeerde haar wrijft en roept dat de elite hem negeert. En dat iedereen erin trapt. Want het is altijd de schuld van de ander.

    1. Peter Oudshoorn

     Als het partijkartel zo dom is om het FvD te cordon-sanitairen en op de eigen weg door gaat, is het zo goed als zeker dat er een nog veel grotere winst voor het FvD in het verschiet ligt bij komende verkiezingen. En waarschijnlijk zijn ze zo machtsgeil en dom.

     1. Meriadoc Brandebok

      U trapt er dus in.

 29. Niet L niet R

  Dit is de grootste afgang in het bestaan van de VVD!
  Rutte beroeps leugenaar moet nu snel zijn nieuwe baan veilig stellen, bij de industriële kan hij nu niet meer terecht!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.