Prognose Eerste Kamer: Coalitie verliest meerderheid, FVD mogelijk 12 zetels!

Prognose Eerste Kamer: Coalitie verliest meerderheid, FVD mogelijk 12 zetels!

Maurice de Hond heeft zojuist een extra prognose gedaan van de zetelverdeling van de Eerste Kamer. Volgens De Hond gaan VVD en FVD nek aan nek en is de kans groot dat beide partijen 12 zetels halen. GroenLinks en de Partij voor de Dieren zijn naast de partij van Baudet overduidelijke winnaars.

Prognose zetelverdeling Eerste Kamer

[caption id="attachment_222597" align="aligncenter" width="600"]Peilingen van Maurice de Hond (Peil.nl) op basis van de exit-polls en zijn eigen onderzoek. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl Peilingen van Maurice de Hond (Peil.nl) op basis van de exit-polls en zijn eigen onderzoek. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl[/caption]

Bij Forum voor Democratie breekt een groot feest uit vanavond en de aanwezigen zullen een onvergetelijke avond tegemoet gaan. De Hond verwacht dat de coalitie 9 zetels verliest en op 29 zetels uitkomt. Maar ondanks het verlies van de coalitie was CDA-leider Sybrand Buma niet pessimistisch.

Sterker nog, hij leek stiekem wel een beetje opgelucht dat de rechtse partijen samen een overwinning hebben behaald. Want samen met FVD staan CDA en de VVD er natuurlijk hartstikke goed voor. En als de coalitie slechts 29 zetels pakt betekent dit dat GroenLinks het kabinet niet aan een meerderheid kan helpen!

Dan blijft er dus geen andere mogelijkheid over voor het kabinet om aan tafel te gaan met Baudet. Dat laatste is geweldig voor Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties