Prognose Eerste Kamer: Coalitie verliest meerderheid, FVD mogelijk 12 zetels!

Geen categoriemrt 20 2019, 22:40
Maurice de Hond heeft zojuist een extra prognose gedaan van de zetelverdeling van de Eerste Kamer. Volgens De Hond gaan VVD en FVD nek aan nek en is de kans groot dat beide partijen 12 zetels halen. GroenLinks en de Partij voor de Dieren zijn naast de partij van Baudet overduidelijke winnaars.

Prognose zetelverdeling Eerste Kamer

[caption id="attachment_222597" align="aligncenter" width="600"]Peilingen van Maurice de Hond (Peil.nl) op basis van de exit-polls en zijn eigen onderzoek. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl Peilingen van Maurice de Hond (Peil.nl) op basis van de exit-polls en zijn eigen onderzoek. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl[/caption]
Bij Forum voor Democratie breekt een groot feest uit vanavond en de aanwezigen zullen een onvergetelijke avond tegemoet gaan. De Hond verwacht dat de coalitie 9 zetels verliest en op 29 zetels uitkomt. Maar ondanks het verlies van de coalitie was CDA-leider Sybrand Buma niet pessimistisch.
Sterker nog, hij leek stiekem wel een beetje opgelucht dat de rechtse partijen samen een overwinning hebben behaald. Want samen met FVD staan CDA en de VVD er natuurlijk hartstikke goed voor. En als de coalitie slechts 29 zetels pakt betekent dit dat GroenLinks het kabinet niet aan een meerderheid kan helpen!
Dan blijft er dus geen andere mogelijkheid over voor het kabinet om aan tafel te gaan met Baudet. Dat laatste is geweldig voor Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten