Klimaatwaanzin: Nederland sluit drie moderne kolencentrales, China opent er 1.171!

Als je écht wilt weten hoe knettergestoord het is om de GroenLinks-agenda te omarmen, lees dan verder.

De website Energievergelijk.nl bericht dat China fors gaat investeren in kolencentrales. Chinese energiebedrijven willen de komende jaren maar liefst 1.171 nieuwe kolencentrales bouwen. 80 procent daarvan zullen gebouwd worden in China zelf. Let wel, dit nieuws werd bekendgemaakt terwijl er op dit moment al 471 kolencentrales gebouwd worden in dat land.

Als alle geplande bouw voltooid is, telt China meer dan 3.500 kolencentrales.

En nu komt het: ondertussen gaan onze eigen politici gestoord verder met het sluiten van ónze kolencentrales omdat die zogenaamd zo ‘vervuilend’ zouden zijn. Ja, ja, wij moeten onze centrales sluiten, want alleen zo valt ‘de wereld te redden!’ Ondertussen bouwen ze er in China dus letterlijk 1.500 bij.

De tweet hierboven werd onmiddellijk geretweet door Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Als één van de weinige politici in Nederland is hij namelijk tegen het sluiten van kolencentrales, omdat hij maar al te goed beseft dat a) die klimaatwaanzin sowieso gekkigheid is en b) als het probleem echt zo groot was als men beweerde, dat Nederland dit nooit zelf kan oplossen.

Voor de goede orde voegde hij daar zelf nog aan toe:

Maar ja, leg dat maar eens uit aan VVD, D66, GroenLinks en al die andere fanatieke milieuclubs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. worstcase

  En, goodbye Hoogovens. Door de CO2 wurgtax zal dat bedrijf snel sluiten. Elders wordt de staalproductie geintensiveerd. Uiteraard veel vuiler dan hier. Met veel meer CO2 uitstoot. Maar ook een voordeel. Minder vuile lucht rond Islamsterdam. En het gebied wordt omgetoverd tot een prachtige nieuwe omheinde kustresidentie. Speciaal voor de partijbonzen van GroenLinks. Afgekeken bij de Castrodynasty in Cuba. Boordevol overdadige kastelen met uitzicht op zee en bewaakte eigen stranden. Ook Volkert van der Graaf profiteert mee. Met riante verblijven voor welkome gasten zoals Maduro. Jammer voor Paul Rosenmoller, die er de allermooiste villa bewoont, kunnen Hoxha en Pol Pot niet meer op bezoek komen.

 2. HendrikJan

  En wie doet er wat aan, deze achterlijke bende, NIEMAND.

  Want de PVV is een LINKSE club vlgs de schrijver.
  En de FvD zijn salon Democraten.
  En bijde partijen worden gedemoniseerd .

  STEM HET RUTTE KARTEL WEG.

 3. van Urk

  Opmerkelijk is dat er ook landen zijn die wel het klimaatverdrag ondertekend hebben maar ook gewoon doorgaan met het bouwen van tientallen nieuwe kolencentrales. Nederland telt maar tien centrales waarvan er nog maar vijf in werking zijn. Zijn ze daar in Den Haag soms besnuffeld dat zij denken dat de wereld alleen op de schouders van ons piepkleine landje rust..De Nederlandse regering en scholen moeten gewoon eens ophouden met die klimaatonzin over ons schone land en pak juist die landen aan die daadwerkelijk de wereld vervuilen.

 4. Meester Kong

  In het Kabinet Baudet (2024) zal Michael v/d Galien de post van Minister van Propaganda
  bezetten..

  Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het zoeken….

  1. PMG

   @aapje – jammer hè, zo’n bericht past je niet.

   En dan met zo’n zielig antwoord komen!

  2. van Urk

   Kan er anders niet om lachen Kongetje om een feit dat waar is. China stampt gewoon door. Daar hoef je Baudet of Michael niet voor aan te vallen die inderdaad gelijk hebben dat Nederland ontzettend krom manoeuvreert.

  3. TD

   Nee,ene zekere Frits Goebbels hebben ze op oog geloof ik!

 5. AS210854

  Wij sluiten 1 centrale en in Europa worden 27 centrales gebouwd, hoe kan zoiets in de EU.

  1. van Urk

   AS210854, Omdat onze regering te besnuffeld en te blind zijn. We denken dat de rest met ons mee doet, maar ondertussen lachen zij zich dood om die domme Hollanders die hun economische welvaart verruilen voor klimaathysterie .

  2. ZiggyStardust

   As210854, ik las net op tpook.nl
   dat vanuit de Europese unie gestreefd wordt naar CO2 neutraal in 2050. Het bouwen van 27 kolencentrales is idd tegenstrijdig. Dus bouwen en kort daarna stilleggen en afbreken waarschijnlijk. Waarschijnlijk ook nog gebouwd met eu subsidie en dan weer afgebroken met eu subsidie.

 6. Ritter

  Terwijl het westen haar economische en energie positie verzwakt met de klimaat hysterie gaan andere landen gewoon door met het versterken van hun industrie en energievoorraad.

  China streeft naar economische en technologische wereld hegemonie……………….en dat zal ze lukken. China stelt haar energie behoeften voor haar industrie en bevolking veilig.

  Want de energie kosten worden zo hoog ( en doorberekend in de producten) dat grote delen van de industrie zullen verdwijnen en zullen worden overgenomen door landen als China.

 7. biggeorge

  Nederland gaat groen & duurzaam failliet!!

  1. PMG

   @biggeorge – voor- of nadat we verzopen zijn?

   1. Siemien

    PMG wij hebben dijken 😛

    1. Henk-Jansen

     Die kun je niet eeuwig blijven ophogen.

 8. worstcase

  Met Groenlinks worden we het Venezuela van Europa. Let maar op. Ons nu nog welvarende land gaat binnen een paar jaar naar de kloten! Een clubje linkse uitbuiters profiteert en zorgt er voor dat ze zelf puisant rijk worden. Paul Rosenmöller is het al. Straks geen voedsel, medicijnen, water, warmte en elektriciteit meer. Natuurlijk is het dan, net als in Venezuela, de schuld van de VS imperialisten….

 9. biggeorge

  D66 & Groelinks staan voor: groen & duurzaam & werkloos thuis .

 10. TD

  “landen zijn die wel het klimaatverdrag ondertekend hebben maar ook gewoon doorgaan met het bouwen van tientallen nieuwe kolencentrales.”

  Gedurende het ondertekenen dachten deze landen al “fuck de EU”
  Nederland daarentegen is misplaatst loyaal,en heel consistent en consequent het beste jongetje van de klas,gehoorzaam aan de machtige leraar de EU!
  Goed sparend,als voorbeeld dienend,gediciplineerd,geld pompend naar Brussel!
  Ons land is het lachertje van de wereld,niemand is zó idioot bezig,nog even en er moet weer de jaarlijkse 7 miljard overgemaakt worden naar Brussel,overigens de drankkast van Juncker is leeg en moet dringend aangevuld worden!

  1. TD

   “fuck de EU”=”fuck het klimaatakkoord”

   1. Stanly2000

    Kan allebei!

 11. Eric 1

  Knetter gek

 12. Original NL

  We worden geregeerd door dwazen…de prijs die een volk hiervoor betaalt is meestal zeer hoog!

  1. Original NL

   Met in het achterhoofd de afbeelding van de dom grijnzende jetten die naar de hemweg staat te wijzen…..en wetende dat men elders er 1500 gaat openen.
   Tis toch om gek van te worden.

 13. Florissa

  He,Klimaatdrammers Jetten,Klaver ,en Rutte ,weet je wat ze daar doen met lui zoals jullie ,die worden even apart genomen ,en krijgen een baan in de kolenmijn ,en bij weigering hoor je nooit meer iets van ze .Drammen mag daar maar dan wel 200 meter onder de grond .

  1. tomygun

   Limburg OPEN Liburg OPEN Limburg OPEN !

   1. tomygun

    M omhoog .

    1. tomygun

     Kolen hebben we niet nodig maar het is een goede plaats
     voor die kolere drammers .

 14. Vrijedenkert

  Naief links is zoals zo vaak de weg kwijt op veel onderwerpen! Wij gaan de wereld niet redden ook niet met 2000 miljard Euro…

  1. Original NL

   Quote…
   …..Wij gaan de wereld niet redden ook niet met 2000 miljard Euro…..
   Wat niet in nood verkeerd, hoeft ook niet gered te worden…….toch?

 15. Henk-Jansen

  Verbeter de wereld, begin bij jezelf werd mij altijd verteld. Het is dan ook belachelijk dat hier mensen zijn die in land wonen waarvan 2/3e straks onderwater staat als we niets doen en
  vervolgens met het vingertje naar andere landen wijzen. Ga je schamen!

  1. worstcase

   Droom verder! Al zou NL geen gram CO2 meer uitstoten, dan nog stijgt de toename van CO2 onverminderd snel door. Wat wij hier doen heeft geen enkel effect. Dat wordt wetenschappelijk erkend. Het is hooguit een moreel dooddoenertje. Natuurlijk zijn isolatie, zonnepanelen, soms warmtepompen nuttig. Maar dan voor de eigen portemonnaie. Je bespaart ermee op de energienota. NL kan het geld beter gebruiken voor maatregelen om de zeespiegelstijging de baas te blijven. Het gaat honderden miljarden kosten om de zee- en rivierdijken aan te passen en het rivierwater verantwoord te bergen en af te voeren. Wat bovendien enorme hoeveelheden CO2 uitstoot met zich mee zal brengen, doordat alle benodigde materieel alleen op diesel functioneert en de productie en het vervoer van de benodigde materialen (beton-, staal-, stortsteen, zand, etc.) enorm veel energie verslinden en een enorme CO2 uitstoot met zich meebrengen. Met zonnepanelen, windmolens en warmtepompen los je dat probleem echt niet op.

 16. C.A.Barstow

  Niet verwonderlijk dat Nederland in het buitenland uitgelachen en bestempeld word als een gekkenland, ons land is niet meer serieus te nemen.
  Wij staan er weer mooi op in het buitenland, die lachen zich een slag in het rond.

  Stem die misleidende roversbende weg,
  STEM FVD!!!

 17. fusilier

  Het is gewoon de mensen een schuldgevoel aanpraten. In principe zijn ze uit op onze centjes en niks anders.

 18. Hendrik_Groen

  Wordt steeds gekker, eerst waren het er 700 volgens Baudet en nu al 1140! 700 maakte zeker te weinig indruk! Let op, volgende week worden het er 2000!

  1. Siemien

   Nou je moet er niet gek van op kijken dat China dit doet, en Nederland maar het beste jongetje van de klas proberen te zijn..

   1. TD

    Dit moet je eens bekijken!
    wwwpuntyoutubepuntcom/watch?v=BvqT1e_XNyE

 19. Cyber

  Er is maar 1 reden achter deze waanzin…

  Banken zijn failliet en de euro is dood. Om te te rekken wordt enorm veel geld bij geprint en mensen via allerlei wegen gedwongen om meer te lenen. Je huis isoleren, warmtepomp installeren, je auto vervangen naar een elektrische, je gasfornuis en oven ook nieuw want geen gas meer… GA MAAR EEN FLINKE LENING AFSLUITEN OM HET ALLEMAAL TE KUNNEN BETALEN!!!

  En daarmee rek je de tijd dat de banken echt sterven, en dat is goed.

 20. DennisEijs

  Tel daarbij de bruinkool centrales en de nieuwe gasvelden in Turkije, en je het aardig wat vervuiling erbij.

 21. Hendrik_Groen

  Waarom lees ik eigenlijk niets bij de DDS over die briljante move van Rutte om de energie verhoging weer terug te draaien? Is overal groot nieuws maar bij de DDS is het doodstil. 🙂

  1. Cyber

   Omdat het de zoveelste leugen is van Mark

   1. Hendrik_Groen

    Dan nog… Dan zou de DDS toch over deze zoveelste leugen moeten berichten… Dus waarom doen ze dat niet?

 22. Michael M

  Rutte voelt de bui al hangen omdat hij aan de verliezende hand is probeert hij gauw versnelt de boel terug te draaien en te sussen met een leugen dat alle huishoudens er niet op achteruit gaan. Wie gelooft nu nog de zoveelste leugen van de heer Rutte na al die jaren. Rutte probeert nu ook het hachje van Groenlinks en D66 vriendjes te redden. Deze partijen zijn allen op uw geld uit mensen, uw geld. Boven Nederland blijft het niet schoon en net ijs gaat niet aanvriezen als 1 van de 270 landen nu al meer dan 1000 kolencentrales bijbouwen. Wij krijgen het niet eens met 15000 miljard de temperatuur met 0,000007 graad lager. Nederland is over 10 jaar failliet en de complete bevolking in armoede en door landen als China weer met 10 extra graden opgewarmd en de Noordpool verdwenen. Wat loopt er toch nog een hoop naïeve mensen in Nederland die zich alles laten aanpraten en ze Groenlinks of D66 nog gaan geloven ook. Als die partijen roepen spring morgen van het dak af dat helpt, doe je het dan ook? Nederland is niet kritisch. Velen hebben geen stof tot nadenken zie die zielige klimaatgekte met die kinderen die door de meute worden voorgelogen. Uiteraard moeten we wat doen aan de klimaatverandering maar dan moeten 270 landen samen een vuist maken en op schone energie overstappen. Wij kunnen hier niet alléén tegenaan boksen, want dan zijn we allemaal in de toekomst straatarm en de andere landen lachen ons uit. Dus Groenlinks leer Chinees praten pak je koffers en ga de wereld rond en krijg iedereen mee met jullie plannen anders zal het never never nooit lukken.

 23. Michael M

  Kies je voor betaalbare energie en een toekomst waarin je nog normaal kunt leven kies dan niet voor Groenlinks of D66 of VVD, want dan kost het zeker je portemonnee.

 24. Josh

  Achterlijk beleid… echt oliedom handelen, kapitaal vernietiging, oh NL is toch rijk ondanks dat je steeds meer ziet dat de voedselbanken groeien

 25. Lugar

  Het is natuurlijk simpel en eenvoudig. De regeringen in Den Haag hebben decennialang geprofiteerd van de Groningse aardgasbaten, Groningen is door Den Haag altijd gezien als wingewest! Nu er nog nauwelijks gas uit de grond komt en er inmiddels gas wordt geïmporteerd zal er ook gecompenseerd moeten worden omdat de inkomsten terug zijn gelopen.

  Hoe doen ze dat?

  Milieu en klimaatheffingen.

  #stemzeweg

 26. Lugar

  De hopeloos arrogante idioterie die klimaatdoelen worden genoemd.

  Afrika: 1,2 miljard inw, 714 x groter dan Nederland
  Rusland: 144,5 miljoen inw, 402 x groter dan Nederland
  Amerika: 325,7 miljoen inw, 231 x groter dan Nederland
  China: 1,3 miljard inw, 225 x groter dan Nederland
  India: 1,3 miljard inw, 77 x groter dan Nederland
  Iran: 82 miljoen inw, 38 x groter dan Nederland
  Colombia: 47 miljoen inw, 26 x groter dan Nederland
  Turkije: 80 miljoen inw, 18 x groter dan Nederland
  Irak: 39 miljoen inw = 10 x groter dan Nederland

  CO₂ is niet giftig maar nodig.

  #stemzeweg

 27. Michael M

  Er komt géén 0,00007 graad daling in 2050 nadat wij met zen allen aan die waanzin gekte meer dan 1000 miljard euro kwijt zijn. 33 miljard per jaar. Reken maar uit. Armoede in zicht. 0.00007 graad omlaag door 1 landje van de 270 landen terwijl China meer dan 1100 kolencentrales bij bouwen naast de in aanbouw zijnde 471 kolencentrales. Dan is de Noordpool allang gesmolten. Slinkse manier gevonden om nieuwe belastingen te verzinnen om bedrijven en inwoners in Nederland kapot te maken. Hopelijk gaat het besef bij velen komen dat een stem op Groenlinks, D66, VVD, CDA in ieder geval de doodsteek is voor onze mooie piepkleine landje met 17 miljoen inwoners.

  1. Rien Noppen

   Is het Michael M ontgaan dat inmiddels is gebleken dat die bizarre duizend miljard totale onzin betreft?

   Het is echt aan te bevelen eens een krant te lezen.

   1. Vliegenvanger

    Noppen is een alias van Rutte.
    Stem bewust, stem ze weg.
    Stem FvD of PVV.

 28. Vliegenvanger

  VVD, D66, GroenLinks en al die andere fanatieke milieu clubs.Deze partijen moeten massaal ontweken worden bij de verkiezingen. Deze partijen helpen
  Nederland de afgrond in met d’r rare milieu gekte. Stem bewust, help niet mee die gekte van t milieu klimaatakkoord door te duwen.
  Stem bewust, stem FvD of PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.