Leiders moslimlanden: ‘aanslag Christchurch gevolg van islamofobe Westen’

Wel ja joh! Westerse landen zouden medeverantwoordelijk zijn voor het klimaat waarin de aanslagen in Nieuw-Zeeland hebben plaatsgevonden. De terreurdaad was het gevolg van Westerse islamofobie, aldus islamitische leiders. Dat meldt de Volkskrant.

Hier wordt vrijwel direct het ‘wij/zij’ gevoel aangewakkerd. Diverse leiders menen dat islamofobie en racisme flink zijn aangewakkerd en dat daardoor deze aanslag heeft plaatsgevonden. Ook Nederlandse media proberen de terreurdaad breder te trekken. De één schuift het onder de alt-right, de ander plakt het op Geert Wilders en Thierry Baudet en moslimleiders beschuldigen simpelweg heel het ‘islamofobe Westen’.

Helemaal onschuldig is het Westen natuurlijk niet (al zijn die islamieten ook niet allemaal lieverdjes!) . Maar wat ook al uit het artikel blijkt, is dat het al snel een ‘ja maar jij toen en toen’-situatie wordt. Islamitische landen krijgen de schuld van 9/11. Het Westen krijgt weer de schuld aan het ‘wij/zij’-denken door George Bush, waardoor ‘de moslims’ de vijand zijn. Moslims krijgen weer de schuld van Al-Qaida en IS. Westerse democratieën krijgen de schuld voor hypocrisie en het koloniaal verleden. Het wordt een wirwar van beschuldigingen, een gebed zonder eind.

Overigens doet niet iedereen aan dit spelletje mee. Joko Widodo, president van Indonesië, veroordeelde ‘dit soort geweld’ en sprak van ‘een diep leedwezen’. Ook Sheikh Hasina, premier van Bangladesh, stuurde simpelweg een condoleanceboodschap naar Nieuw-Zeeland. Verstandig om niet direct met het vingertje te wijzen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

114 reacties

 1. Esther

  De “bedreigde” moslims in het westen kunnen ook weer wederkeren naar de veilige moslim-landen! waar ze eigenlijk ook horen….
  Gaat vooral op voor de jonge vluchtelingen-kerels……

  1. Step one

   Die zit! Kudo’s, kudo’s en nog eens kudo’s. Hamer, tik, spijker, kop, raak!

 2. Gekko

  De moslimwereld is er als de kippen bij om deze aanslag aan te wenden om te preken voor eigen parochie. Vanuit de gekende slachtofferpositie uiteraard. Wat dat betreft verschillen de moslims weinig van links dat ook steevast iedere misdadige ontwikkeling of daad in de schoenen van rechts schuift.

  Uit de mediaberichten blijkt een Balkanconnectie van de dader. Wat daar in de loop der eeuwen is gebeurd tussen orthodoxen, katholieken en moslims tart iedere beschrijving. De haat tegen elkaar zit in de Balkan onpeilbaar diep. Dat heeft niks van doen met islamofobie, christofobie of welke fobie dan ook. Maar alles met het aloude oog-om-oog, tand-om-tand principe.

 3. Ritter

  En de islamitische ideologie is verantwoordelijk van de talloze aanslagen die zijn gepleegd door moslims in Europa en daarbuiten.

  Moslims die geïnspireerd zijn door de islam hebben in Europa veel aanslagen gepleegd in naam van de islam.

  Toen in New York die aanslag plaatsvond werden in de islamitische wereld snoepjes uitgedeeld. Zo blij was men met de aanslag in een westers land.

  Dat is dan toch het gevolg van de islamitische ideologie die niet compatibel is met de westerse waarden/normen/levenswijze.

  Hoeveel islamitische scholen ( zoals b.v. die in Amsterdam) prediken anti-westerse ideeën.

  Salafisten, jihadisten, enzovoorts verwerpen de westerse samenleving en promoten hun eigen islamitische ideologie die dus niet compatibel is met de westerse waarden/normen/levenswijze. Waarmee ze in essentie omverwerping promoten van ons westers systeem.

  In de islamitische wereld vinden geregeld aanslagen plaats op christelijke kerken. Neem b.v. Pakistan en Egypte als voorbeeld.

 4. Esther

  Reken maar dat de moslimlanden en de moslims dit leuk vinden….kunnen ze eindelijk weer zwelgen in zelfmedelijden en op het gevoel van anderen werken om hun drammerigheid door te drukken omdat ze vinden dat hen onrecht is aangedaan, terwijl zij zelf heer en meester zijn in aanslagen plegen en juichen als zij weer eens 3000 (9/11) onschuldige mensen hebben vermoord……

  1. TheresaGeissler

   Spijker op de kop, vinger op de zere plek, complimenten!
   Iedereen terug binnen zijn eigen grenzen is nog steeds de beste oplossing; het wordt toch nooit iets.
   Geldt dus evengoed voor westers Links: Gebruik, voor zover mogelijk, even je (kippen)hersens, stop met je rol als stut en steun van alles wat Moslim is, en richt je tenminste op je eigen mensen en wat díe nodig hebben.
   Scheelt heel wat ruzie en ergernis!

 5. tomygun

  De aanslag is de schuld van de Westenfobo moslims.
  Links en moslim altijd in de slachtoffer rol .
  FF je brilletje opzetten ff naar wiki internet fietsen
  Tereur aanslagen en zeg maar goede morgen
  dat is de islam kijk alleen maar van 1950 tot nu .
  Daar ga je van over je nek !

 6. Toverkol

  Uit de volkskrant; “Driekwart Nederlandse moslims vindt Syrië-gangers helden”
  Na alle aanslagen gepleegd in Europa, alle christenen die vervolgd en vermoord zijn en joden die beledigd, bedreigd vermoord zijn….
  Durven ze nog te spreken van islamfobie…..
  Wie heeft er hier boter op zijn hoofd ?
  Toch iets om rekening mee te houden ; westerlingen kunnen óók aanslagen plegen !

  1. santiago

   Onthoofden, verkrachten, stenigen, verbranden, vliegtuigen laten crashen in woontorens, kinderen misbruiken en ga zo maar door. Dat kan allemaal nog door de beugel en hoort er inmiddels allemaal bij. Maar 50 moslims doodschieten in een moskee en ook nog met een machinegeweer is toch verschrikkelijk. Hier moet echt wat aan gebeuren hoor.

   1. Korporaal Monty

    “extreemrechtse mensen die moeite hebben om hun “eigen schuld dikke bult” reflex in te slikken”

    1. Bosche draak

     Dat kunnen we dan ook van hun zeggen “wie de bal kaatst kan hem terug verwachten”
     Het was een kwestie van tijd voor de constante agressie van islam een grover weerwoord zou krijgen.
     Maar als de volgende aanslag zich weer aandient vanuit islam’s kamp dan horen we je zeker niet meer Luitenant Lamlul ?

     1. Korporaal Monty

      Dit waren niet mijn woorden maar die uit de Column van Jan Roos gisteren.

      Zou hij ernaast zitten?

    2. Toverkol

     Islam is net als olie het vermengt zich niet met water, het verdringt totdat er alleen nog maar olie is.

  2. Satty

   ‘Toch iets om rekening mee te houden ; westerlingen kunnen óók aanslagen plegen !’

   Dat hoef je in het mo en Afrika niet te vertellen. We zijn net als de joden de genocides niet vergeten, de aanslagen in Kenia op stakende arbeiders of de verkrachting van de vrouwen. De drone terreur is ook gewoon terreur hoor, bekijk de filmpjes maar door Pakistani gemaakt ipv door propaganda machine uit het westen.

   Nee dat is werkelijk waar geen nieuws. De voc had in die zin al terreur als wapen, net als een bepaalde tak Franse anarchisten die bommen in mensenmassa’s gooiden rond 1850. Dat ook westerlingen terreur plegen is in de rest van de wereld overbekend. Ik denk een bepaalde groep mensen, ongeacht religie of huidskleur geweld gewoon als oplossing ziet om hun wil aan anderen op te leggen.

   1. Siemien

    De islam begon 1400 jaar geleden al Satty

    1. Satty

     En daarvoor waren er anderen die het deden. Ik wou dat het zo simpel was dat er 1 kenmerk was dat we konden zeggen dat is verantwoordelijk.

     1. Siemien

      Zonde! Satty zonde dat is het kenmerk

    2. Step one

     En al 1400 jaar staat de Islam voor oorlog, haat en vernietiging.

   2. markw

    Oh ja laten we Pakistaanse propaganda bekijken..

    Het spijt me zeer maar die zwijnen uit Pakistan moeten helemaal hun smoel houden die zijn zelf zo extremistisch als het kan en dagelijks worden daar christelijke en atheïsten opgehangen.

    Maarja dat interesseert Jou niet. Beter gezegd jij vindt dat waarschijnlijk allemaal terecht en fantastisch..

    Want ongetwijfeld zijn ze daar ook extreem islamophobisch

 7. Tguard

  In nieuw zeeland is een aanslag gepleegd en hier in Amsterdam worden de moskeeën extra beveiligd. Leg uit, ik heb geen verhoging van het aivd gehoord Maar dit doen we alvast uit voorzorg of zo.

  1. Satty

   Ik denk dat ze bang zijn voor het sneeuwbal effect, lijkt me niet geheel onterecht als je bv moslim geweld in mombasa bekijkt. Vaak lijkt het of de ene terrorist de volgende heeft geroepen. Ik verwacht overigens ook een antwoord van een moslim extremist, ook daar hebben we in mombasa voorbeelden van. Het lijkt er jammer genoeg op dat de ene aanslag de andere uitlokt.

   1. TD

    Mombasa? Afrika?
    bah,alweer Afrika erbij gehaald!

    1. Satty

     Ach slimpie je minderwaardigheidscomplex is kolossaal. Niet mijn probleem.

     1. Siemien

      Ja Satty waar jouw minderwaardigheidscomplexe hart van vol is, hè

 8. Ritter

  Wat je ziet is dat de linkse media en islam een soort verbond hebben.

  Wat is de standaard reactie in deze linkse gevestigde media?

  Als moslims aanslagen plegen dat putten de media zich uit om het idee te promoten dat het “verwarde” mensen zijn en dat een aanslag die door moslims is gepleegd niets met de islamitische idelogie heeft te maken.

  Als een aanslag op moslims word gepleegd dat promoten dezelfde media het idee dat het alles met ideologie te maken heeft en krijgen mensen die kritisch zijn op de islam de schuld van de aanslag.

  Uiteraard om mensen die kritisch zijn op de islam monddood te maken. Zo werken de media.

  Uiteindelijk zien we iedereen met gezond verstand allang weet en ziet; de islam is niet compatibel met de westerse waarden/normen/levenswijze. Op ieder niveau zien we botsingen en zijn de verschillen groot. En naarmate er meer moslims bijkomen en die steeds meer hun islamitische levenswijze zullen promoten zullen er meer problemen bestaan.

  Neem nu als voorbeeld het salafisme.

  Salafisme zit in de lift. Het groeit in veel westerse landen. Niet alleen in Nederland maar ook b.v. in Duitsland. En salafisme verwerpt de westerse samenleving en wil die vervangen door een islamitische samenleving. Dat kan nooit goed aflopen.

 9. NoDoubt

  Een druppel uit de Koran:
  De truc is om de niet-islamieten te doen geloven dat het aan hen ligt;
  De 3 fasen van jihad om de macht (met geweld) te veroveren. Het eerste geweld begon bij Mohammed (800 vermoord) De wereld trapt erin. Moslims zullen niet integreren als er een imam komt. Dat is waarom de eerste moslims niet voor rottigheid zorgt want dan is er geen imam. Wekelijks wordt haat gepredikt in de moskee door o.a. imam Erdoghan.

  Oorlogsverklaring; Verover en islamiseer de [westerse] wereld
  Koran 61:9, 48:28, 9:33

  Moslims zijn superieur aan ongelovigen. Hun kinderen zijn brandhout voor het hellevuur. Migreer naar landen van ongelovigen en beroof hen van hun eigendommen. Geniet ervan. Allah belooft jullie een grote buit en beschermt jullie op dit rechte pad:
  Koran 22:78, 3:110, 3:10, 8:69, 8:74/75, 9:28, 33:27, 48:20

  Haat, veracht, verneder, vernietig, verwond, vermoord, vermink, verbrand, verraad, martel, mishandel, bevecht, bestraf, bestrijd, onthoofd, terroriseer, chanteer en bekeer de ongelovigen tot de wereld geïslamiseerd is.
  Koran 2:191, 2:193, 2:216, 3:32, 3:112, 3:157, 4:56, 4:74, 4:76, 4:89, 4:171, 5:33, 7:138, 8:12, 8:39, 8:60, 8:65, 9:14/15, 9:29, 9:41, 9:111, 17:18, 22:22, 25:25, 47:4, 48:25, 48:29, 96:13.

  Lieg, bedrieg en span de nuttige ongelovigen voor je karretje om de islam te beschermen en te versterken:
  Koran 2:225, 3:28, 3:54, 9:3, 16:106, 40:28, 66:2

  Moslims zijn ongelovigen tot niets verplicht. Sluit geen vriendschappen of verdragen mits je hen ermee belazert. Geloof ongelovigen nooit, het zijn verliezers en bedriegers. Zij haten moslims. Ongelovigen zijn vervloekt en verdoemd.
  Koran 2:6, 2:8, 2:88, 2;121, 3:28, 3:73, 3:118, 3:149, 4:89, 4:144, 5;51. 5;81, 9:7-9, 9:23, 60:1, 60:9, 76:24.

  Volkeren die zich afwenden van de islam, worden vernietigd en vervangen.
  6:6, 47;38, 9:30, 3:141, 10:13, 19:98, 21:10, 28:43, 28:78, 36:31

  Vrouwen zijn domme tweederangs wezens, als huisdieren zonder bezittingen. Trouw jonge meisjes voor seksueel genot. Maak van ongelovige meisjes jullie verhandelbare seksslavinnen:
  Koran 53:27, Muslim B1N142, Bukhari 6:301, 4:3, 4:24, 23:1-6, 33:50, 65:4, 70:30, Bukhari 62:137, Bukhari 34:432, Ibn Ishaq 693, Tabari IX 113

  1. PMG

   Nou, lust u nog peultjes, nu weet u waar Wilders de mosterd halt, overduidelijk zo, wegwezen met die engerds! Oprotten naar Turkije, Syrie en Marroko ook het gebroed!

 10. Korporaal Monty

  Zou de dader zijn haat jegens de moslims alleen hebben opgebouwd uit eigen ervaringen met de wandaden van de moslims die hij heeft ervaren?
  Of zou hij ook door anderen of de media en politiek zijn beïnvloed?

 11. Satty

  ‘Hier wordt vrijwel direct het ‘wij/zij’ gevoel aangewakkerd.’

  Gek he? Het zijn die leiders die er alles aan doen om het wij/zij gevoel te promoten.

  Hierin gaan imams natuurlijk ook niet allemaal vrijuit, neem bv die as soennah kliek.

  Dan hebben we ook nog een keur aan opinie schrijvers die vol op polarisatie inzetten in hun artikelen die nu heel achterbaks “wel ja, joh!” schrijven.

  Polarisatie is wat mij betreft het grootste probleem op dit moment. Het zou mooi zijn als er eens iemand opstaat die in oplossingen denkt ipv de polarisatie nog meer aanwakkeren zoals bij1 en DENK doen. Tja, we staan aan het begin van een donkere periode, de partijen die extremisme tot een realistische optie maken, links en rechts, religie anti religie en religie onderling trekken vele kiezers.

  Baudet is overigens de alt right vertegenwoordiger in Nederland, die 2 zijn niet los te zien van elkaar.

  1. biggeorge

   niet aan het begin hoor dit is al veel langer aan de gang christelijke en islamitische volkeren hebben al honderden jaren conflicten met elkaar.

   1. Satty

    Ik heb het hier over de polarisatie in Nederland. Je hebt inderdaad een punt het is zo oud als de mens. Nederland heeft een relatief lange periode van betrekkelijke rust gekend, die lijkt voorbij.

    1. Toverkol

     Uit volkskrant: ” Driekwart Nederlandse moslims vindt Syrië-gangers helden”
     Polarisatie die moslims zelf wensen, en faciliteren !

     1. Satty

      Een deel inderdaad. Ik vind het knap om tot driekwart te komen. Het is net zoiets als kijkcijfers

     2. Vit

      @Satty

      Al was het maar 25%, dan is het nog zorgelijk.

 12. Rien Noppen

  Na de aanslagen op de Twin Towers werd wereldwijd van alle individuele moslims geëist te verklaren dat ze het gedachtengoed van Al Qaida niet deelden.
  Nu eist men van ons helder uit te spreken dat we het islamofobe gedachtengoed van Wilders c.s. niet delen.

  Voor sommigen hier zal dat een lastig koekje van eigen deeg zijn.

  1. Vabis

   Ik deel het gedachtegoed van Wilders met volle teugen gezien het feit dat ik op Wilders ga stemmen de eerstvolgende keer dat dit mogelijk is, en ik heb schijt aan wat moslims daarvan vinden.

   De heer Wilders is op een legale en democratische manier politiek aan het bedrijven en als moslims vinden van niet kunnen zij wat mij betreft fijn dood vallen.

   1. Satty

    Zoals blijkt uit jouw woorden is extremisme voor velen een realistische optie. Welke bijdrage je verwacht te leveren is voor mij een compleet raadsel maar goed dat zal iets zijn wat je voor jezelf prima begrijpt en daar gaat het om.

    1. Siemien

     Satty, is als andersdenkende een extremist en hoort hier niet thuis..
     Islamknuffelaar pur sang

     1. Siemien

      Ja Satty en er zijn mensen die het er niet mee eens zijn, sterker nog die jouw bekritiseren met wat jij allemaal uitkraamt en dan met name hoe jij de Nederlander schoffeert..

    2. Bosche draak

     Niemand heeft jouw de schooljuf gemaakt die alles dient goed te keuren.
     Je narcisme zou bijna indrukwekkend zijn als het al niet zo strontvervelend was.

     1. Satty

      Ik geef gewoon mijn zienswijze, vrijheid van meningsuiting. Als ik jou daar mee kwets is dat niet mijn probleem. Het is extreem gedachtengoed wat de PVV aanhangt en verschil met salafisme is niet zo groot.

      Schooljuf en narcist. Je kunt er niet verder naast zitten. Eerder de studente die wil leren van anderen en daarom alles ter discussie stelt.

    3. sjun

     Mohammed zelf was een extremist. De gegeven orders om de bevolking van Khaybar te decimeren en kritische dichters om te brengen zou ik tenminste niet als beschavend voorbeeld ter navolging willen beschouwen. Wie hier meer van wil weten leze de soenna van Mohammed van Ibn Ishak.

     1. Rien Noppen

      Het schijnt dat figuren als Abraham, Mozes en David ook heuse extremisten waren.

      🙂

     2. Siemien

      Ja, Rientje doet er alles om de islam een warm hart toe te dragen en dan zegt hij dingen waarin hij zelf niet gelooft..

   2. Rien Noppen

    Vabis bewijst het gelijk van de leiders van de moslimlanden. De islamofobie in het westen is, zoals het antisemitisme dat was en is, het gif dat dit soort ziek geweld voedt en inspireert.

    Vabis bepleitte hier eerder alle Nederlandse moslims op te sluiten in concentratiekampen en alle Nederlandse mannen op straffe van deportatie te steriliseren.
    Met dit soort racistische waanzin hebben we ook in Nederland te maken.

    Het is tijd voor bezinning.

    1. Siemien

     Wat jij bewijst is dat jij een zéér warme pleitbezorger bent van de islam, jij hebt last van Nederlandofobie en verdedigd een pedofiel.

     1. Bosche draak

      En hij is een perverse islamofiel

     2. Step one

      Kortom: Gewoon een maatschappelijke pervert.

    2. Vabis

     Zolang jij geen citaten kan ophoesten beschouw ik dit maar als liederlijke laster Noppes, je bent en blijft een zwendelende leugenaar van de bovenste plank.

     1. Rien Noppen

      Ontkent Vabis deze uitspraken te hebben gedaan?

  2. Siemien

   Uiteraard is Rientje er als de halalkippen bij om zijn sympathie voor de islam te etaleren natuurlijk..

   1. plakband

    Semien: laat Rientje toch links liggen. Daar hoort hij. Noppen woont in de Fillipijnen, verteert daar zijn linkse uitkering en heeft de pest aan Nederlanders.

  3. Gekko

   Natuurlijk Noppen, Al Qaida is hetzelfde als Wilders. God man, wat takel jij af.

   Een demente trol op DDS, dat is weer eens wat anders.

  4. Scaldis

   gedachtegoed

  5. sonar

   Noppes je bent echt geestelijk gestoord,na de aanslagen Twin Towers stonden de moslims op straat te dansen en het te vieren.
   Daarna zijn ze wereldwijd doorgegaan met aanslagen op christenen en kerken opgeblazen,toen gingen de burgemeesters niet naar kerken toe .
   We hebben een Rutte die naast de Nieuw Zeelanders staat volgens de NOS .
   Hij staat naast iedereen in de wereld,hij kan eens beter voor zijn eigen volk eens gaan staan zonder liegen en bedriegen.
   Noppes laat je opnemen en verlos ons van jouwe gezwets.

   1. Siemien

    @sonar +++++

  6. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   U vergeet dat in veel moslimslanden veel mensen feestend de straten opgingen toen de Twin Towers opgeblazen werden.

   Het meisje dat terug naar het VK wil vond de bomaanslag in Manchester bij een concert van Ariana Grande gerechtvaardigd.

   Ik bedoel maar. Je praat dingen goed, maar legt nooit verantwoordelijkheid bij moslims die over de scheef gaan, nooit. Volgens mij ben je een extreem li ks antifa lid die zijn nou eenmaal blind en zienalleen gevaar van rechts. Was Mao ook een voorbeeld voor jou net als Rosenmöller?

 13. NoDoubt

  Burgemeesters van de grote steden hebben moskeeën bezocht en verschillende gemeenten hangen de vlag halfstok, meldt de NOS.
  Want gut o gut wat is het erg en wat zijn die moslims zielig omdat er aan de andere kant van de wereld iets gebeurd is. Maar waar was het medeleven met christenen toen moslims een kathedraal op de Filipijnen opbliezen met 20 doden tot gevolg ? Moskeeën krijgen extra beveiliging. Waar bleef de extra beveiliging voor kerken toen vorige week de monumentale kathedraal in moslimstadsdeel Saint-Denis in Parijs vernield werd ? In 2013 werden er tientallen koptische kerken verwoest in Egypte, er was geen verontwaardiging, geen medeleven, geen extra beveiliging en laat staan spijtbetuigingen van moslims.

  Vorige maand kregen Nederlandse moskeeën al extra beveiliging nadat er in Frankrijk negen (9) kerken aangevallen waren in elf (11) dagen:

  Na de 34720 islamitische aanslagen sinds 9-11 is dit de tweede keer dat er van de kant van de slachtoffers iets terug gedaan wordt. Het is van een zeldzame terughoudendheid als je beschouwt welk een dood en verderf islam zaait.

 14. Esther

  Ik stem nu op Boudet / Hiddema van FvD en mijn man stemt op Geert Wilders van de PVV……En nu helemaal…..
  Anders dacht ik er nog over om op Henk Krol van 50PLUS te stemmen, maar dat doe ik nu even niet……
  Eerst even op Baudet en Wilders stemmen zodat zij voor altijd verankerd blijven in ons politieke klimaat…..

 15. Siemien

  De islam is een systeem, een ideologie met componenten:
  1 – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..
  2 – justitieel (sharia, wetgeving)
  3 – militair (jihad)
  4 – economisch (uitlenen zonder rente)

  De islam is de enige religie die zijn gelovigen opdracht geeft niet-gelovigen te doden.
  De islam is de enige religie die oproept tot het doden van apostaten.
  De islam is de enige religie die totalitarisme ondersteunt.
  De islam is de enige religie die kindbruiden/pedofilie ondersteunt.
  De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft mensen te onthoofden.
  De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft vrouwen te doden door steniging.
  De islam is de enige religie die zijn volgelingen de opdracht geeft vrouwen aan zich te onderwerpen.
  De islam is de enige religie die tegen de vrijheid van meningsuiting is.
  De islam is de enige religie dat geen kritiek verdraagt.
  De islam is de enige religie met een eigen volksrecht. (Islamitische sharia rechtbank)
  De islam is de enige religie waarbij religie in het huwelijk belangrijker is dan liefde.
  Islam is de enige religie waar slachtoffers van verkrachtingen in staat van beschuldiging worden gesteld als zij geen vier mannelijke getuigen kunnen leveren.
  De islam is de enige religie die tegen de democratie is.
  De islam is de enige religie die tegen de universele mensenrechten is.
  De islam is de enige religie die zijn volgelingen oproept tot onverdraagzaamheid naar niet-islamitische godsdiensten.
  De islam is de enige religie waar de twee belangrijkste sekten al 1400 jaar en met tussenpozen een heilige strijd tegen elkaar voeren.
  De islam is de enige religie die zijn eigen voedsel heeft. (Halal en Haram).
  De islam is de enige religie met een eigen islamitische Bank.
  De islam is de enige religie met een eigen gebedsrichting.[Ka’aba]
  De islam is de enige religie die opdracht geeft de baard te laten staan.
  De islam is de enige religie waarvan de aanhangers gruwelijk gewelddadig, gevaarlijk en barbaars zijn.
  De islam is de enige religie die tijdelijke huwelijken toestaat.
  De islam is de enige religie met de opdracht te regeren over de mensheid op aarde.
  De islam is de enige religie die de mensheid in twee groepen verdeeld.
  Islam is de enige religie waarvan volgelingen de Koran lezen om hun onmenselijke daden te rechtvaardigen.
  De islam is de enige religie dat slavernij toestaat.
  Islam is de enige verkeerd begrepen religie op aarde met fatale gevolgen.

  1. Rien Noppen

   Siemien pikte deze tekst zonder bronvermelding van een vieze islamofobe site.

   Triest.

   1. biggeorge

    triest… maar wel de waarheid dat dan weer wel

   2. Toverkol

    Triest zijn……. alle zinloze slachtoffers van de islam wereldwijd….
    Die door dhr. Noppen ontkent worden !

   3. Siemien

    Zolang Rientje begint over bronvermelding weet ik dat hij he-le-maal uit z’n dak gaat en de haren uit z’n kop trekt zo gefrustreerd als hij is, en het is nog maar 10.30uur dit gaat een lange dag worden voor Reintje

   4. cmsuijkerbuijk

    Graag jouw ontzenuwing en weerlegging van deze feiten! Kom op, je kunt het. Zo niet, houdt dan voortaan je waffel!

    1. Rien Noppen

     Ik reageer niet inhoudelijk op islamofobe waanzin, Suijkerbuijk. Dat u uw wereldbeeld ontleent aan dit soort bronnen is overigens tragische domheid.

     1. Vabis

      Je bedoelt dat je niet in staat bent deze feiten te ontkrachten en daarom noem je het maar islamofobe waanzin, sukkel.

     2. DeBruijn

      @ Rien Noppen,

      Dan een vraag waar alle Joden en christenen die in het Middenoosten, noord Afrika en Eurazië? Er woonden tientallen miljoenen, nu vaak nig maar 1%.

      Waar zijn die gebleven als het allemaal pais en vree is? Hindoestanen en Boeddhisten ondergingen hetzelfde lot in Pakistan.

     3. Siemien

      Nee Rientje! reageert alleen op feitelijkheden!, nou dan is dit je kans Rientje, wat ik schreef zijn feitelijkheden, kijk dat jij dit gelijk schaart onder islamofobie dat overigens niet bestaat maar dit terzijde, is natuurlijk omdat dit tegen je zere en tere beentjes wordt geschopt..

     4. Rien Noppen

      Begrijp ik goed, Vabis, dat je ontkent deze uitspraken te hebben gedaan?

     5. Vabis

      Ja hoor dat ontken ik, jij verzint je eigen versie van die uitspraken, tot aan het moment dat jij een citaat kan geven van hetgeen jij beweert beschouw ik dit als liederlijke laster zoals we overigens van je gewend zijn, je bent namelijk een pathetische leugenaar en zwendelaar.

  2. TD

   Siemien:
   Juiste analyse!
   ++++++++++++

  3. tomygun

   De islam is door en door verrot , een vader of opa
   die z,n eigen dochter / kleindochter dood gooit .

  4. AAA

   @Siemien Precies…

 16. Siemien

  islamofobe Westen? Leiders uit moslimlanden zijn afgoden dienaars en eren demonen

  1. TD

   Over de hele wereld territoriseren de moslims,alle niet-moslims.
   9/11 was tot dusver de ergste aanval.Maar de niet-moslims in de USA kunnen tenminste huis en haard beschermen en verdedigen tegen allerlei gespuis dankzij de wapenwetgeving,uiteraard moeten vuurwapens geregistreerd worden!
   Als iemand ’s nachts in je huiskamer staat,mag je deze door het venster weer naar buiten schieten,mag daar allemaal ter verdediging.
   Als het maar een semi-automatisch wapen is,automatische wapens mag men niet bezitten!
   Geeft een veilig gevoel lijkt me!

 17. biggeorge

  Wat zou het fijn zijn als iedereen weer in zijn eigen land gaat wonen. Europa is een broeinest van islamitisch tuig geworden. Deze laffe aanslag is triest maar het meeste geweld en haat komt toch uit islamitische hoek.

  1. Siemien

   +++

 18. J.C.

  Als de moordenaar nu maar niet uit de linksliberale ecofacistische hoek komt……..

 19. AAA

  @Esther u heeft helemaal gelijk houdt die moslims lekker in moslim landen… bay the way Moslims slachten de meeste moslims af wereldwijd.En nu is het een keer omgekeerd en het politieke correcte verraders zooitje staat op zijn achterste benen.Heb ook gelezen dat je een zieke geest hebt als je vindt dat het een koekje van eigendeeg is.Maar sec gesproken klopt dat natuurlijk wel.Of zijn we nu ineens de aanslagen van Parijs Hebdo,het theater,aanslagen met vrachtauto’s e.d en nog tig aanslagen tegen de westerse wereld vergeten…allemaal fantastische moslims zeker.Vinden ze van wel hoor in die moslim landen die nu huilie doen.

 20. Duke

  Het gevolg komt niet door een verzinsel (islamofobie) maar is een gevolg van de daden van IS, Al-Qaeda, Taliban, Hamas, ‘Rohingya’, Tsetsjenen, Boko Haram, Britse Paki-pedo bende, en andere groeperingen die moslims een slechte naam bezorgen, en natuurlijk die ‘verwarde mannen’.

  1. sonar

   Duke je vergeet een paar namen bij verwarde mannen,zoals noppes ,en consorten of vallen die onder geestelijke gestoordheid.

 21. Jantje

  Dat ze elkaar uitmoorden met nog veel gruwelijker aanslagen in Kabul, Bagdad etc. is geen probleem. Tenminste ik heb daarna nog nooit een ‘geschokte’ moslim en /of politicus gezien.
  Als de uiterst duivelse Boko Haram weer eens een Christelijk dorp platbrandt en de jonge meisjes meeneemt en als slaven misbruikt, weer geen enkele ‘geschokte moslim en /of politicus. Maar als 1 iemand zijn geduld met de moslims verliest dan buitelt men over elkaar heen van geschoktheid en angst?
  Erg geloofwaardig allemaal. Not!
  politici die dit doen zoeken de verkeerde vrienden uit.
  Moslims zijn betrouwbaar in onbetrouwbaarheid.

  1. Siemien

   mooi betoog voor Satty

  2. Lelygattet

   @Jantje ++++++(

  3. Step one

   politici die dit doen zoeken de verkeerde vrienden uit.

   Doet me zeer sterk denken aan het gezegde “Zeg me wie uw vrienden zijn en ik weet wie u bent.” Gaat er al een lampje branden?

 22. Rud56

  Achterbakse reacties vanuit de slachtofferrol!

  Nou, dit is het harde gegeven: Waar de moslim verschijnt, is het de vrijheid, vrede en veiligheid die verdwijnt!

  Hoe dat komt? Door de dominante, intolerante, superieure en wrede ideologie die die labielen aanhangen!

  By the way, zullen we even stilstaan bij de islamistisch gerelateerde moordpartijen en aanslagen, zoals 9/11, Parijs, Brussel etc. etc.?!

 23. DeBruijn

  Wat is dan de schuld van al die aanslagen op kerken, synagogen, hindoetempels, jezidigebedshuizen, enzovoorts?

  Christenfobie, Hindoefobie, Jezidifobie, Jodenfobie en wat heb je nog meer? Oh ja, Sjietenfobie.

  Het is vreselijk wat in NZ is gebeurd, maar de moslimlanden moeten eerst eens naar zichzelf kijken. Nergens ter wereld komen 500.000 mensen op de been als een moslim mogelijk iets krititisch over andersgelovigingen of nietgelovigen zegt, maar als iemand in een moslimland mogelijk(geen bewijs zelfs) iets heeft gezegd over hun profeet en dan eisen zij zonder proces dat een zwakke kleine vrouw en haar hele familie uitgemoord worden. Honderdduizenden mensen komen dan op de been.

  Is dat ook Wilders zijn probleem? Proberen de splinter uit ons oog te halen, terwijl zij zelf een balk in hun oog hebben. Nergens zijn andersgelovigen vrij in moslimlanden. Het hele middenoosten woonden christenen en Joden.

  Beste moslimleiders, waar zijn zij gebleven? In eurazië woonden veel christen, Joden, Hindoestanen en Boeddhisten, moslimleiders: waar zijn zij gebleven? Turkije had miljoenen christenen, moslimleiders: waar zijn deze gebleven?

 24. Gosselaar333

  Overal kom je Rien Dopper Noppen tegen met zijn verheven maniertjes. Zullen vast mensen in jou privé sfeer tegen jou gezegd hebben , maar kerel wat ben je toch een ongelooflijke pedante hufter.

  1. Siemien

   Rientje komt ook nooit meer buiten, waarschijnlijk wachten ze hem op, zodra hij buiten komt krijgt hij ze gelijk…

 25. van Urk

  Er is altijd een oorzaak of schuld ergens van. Punt is dat alles dan meteen maar over een kam gescheerd moet gaan worden alsof iedereen medeschuldig of de veroorzakers ervan zijn. Laten wij en de moslims eerst beginnen in ons eigen spiegel te gaan kijken voordat er weer met vingers gewezen moet gaan worden.

 26. Step one

  Hoog tijd dan maar dat die Moslims het door hen zo perifide gevonden Westen verlaten en ophoepelen naar hun shit hole Moslim landen.

 27. Step one

  Duitse vrouw opengesneden – Syriër voor de rechtbank: Als moslim mag ik dat

  Posted op augustus 23, 2018 door Rommel in Artikelen, Home2 // 24 Comments

  Een naar eigen zeggen zeventienjarige Syriër wordt berecht omdat hij met een wrede mesaanval een 24-jarige Duitse vrouw bijna heeft vermoord. De “vluchteling” Abdullah A. had de vrouw van de borst tot en met de onderbuik opengesneden. Hij vertelde de rechter dat zijn religie het hem toeliet. Het slachtoffer heeft het als bij wonder overleefd.
  Met het mes brak de immigrant niet alleen de ribben van slachtoffer Vivien K., maar raakten ook lever, maag, nieren, darmen en alvleesklier ernstig gewond. De jonge vrouw viel in coma. Delen van haar milt en alvleesklier moesten verwijderd worden. De misdaad vond plaats in Hannover.

  De Syriër heeft nu aan de rechtbank uitgelegd dat het in zijn land vanzelfsprekend is dat conflicten worden opgelost “met het mes”. Wordt men beledigd, “mag je toesteken”. In ernstige gevallen “mag je de persoon doden”. Dat zijn de gewoonten in zijn eigen land, waar de verdachte zich ook op beroept. De advocaat beschrijft wat zijn mandaat had gezegd: “Zijn gedrag was volgens de religieuze vereisten niet afkeurenswaardig”. Abdullah A. “begrijpt niet waarom hij gevangen moet worden gezet”, schrijft het Duitse dagblad Bild.

  Dergelijke verklaringen maken duidelijk waarom massale immigratie van moslims moet leiden tot een botsing van culturen. Zeker als je de reden van de beestachtige aanval kent: zijn broer en een neef van de beklaagde kwamen in de supermarkt in een dispuut met Vivien’s vriend. De 17-jarige voegde zich bij hen. Het trio sloeg vervolgens hun slachtoffer op straat in elkaar. Vivien K. kwam tussenbeide en probeerde te bemiddelen. Vervolgens stak de dader haar neer en sneed haar hele bovenlichaam van het borstbeen naar de onderbuik open. Een litteken van 40 centimeter lang getuigt daarvan voor de rest van haar leven.

  Abdullah A., die onder jeugdstrafrecht verantwoordelijk is voor zijn poging tot doodslag, omschrijft zichzelf als een “modelvluchteling”.

 28. Step one

  Australische politicus: massale immigratie oorzaak aanslag in Nieuw-Zeeland

  Posted op maart 15, 2019 door Rommel in Artikelen // 15 Comments

  Fraser Anning is lid van de Australische Senaat waar hij de staat Queensland vertegenwoordigt.

  De Australische senator Fraser Anning becommentarieert in een verklaring de moskee-aanval van vandaag in het buurland Nieuw-Zeeland. “De echte oorzaak van het bloedvergieten op de straten van Nieuw Zeeland vandaag is in de eerste plaats het immigratiebeleid dat moslim-fanatici toestond om naar Nieuw Zeeland te migreren”, zegt hij.
  Na de moskee-aanvallen van vandaag in Nieuw-Zeeland kwamen de veroordelingen van de politici van de wereld. Zo verklaarde de PVV-voorman Geert Wilders dat Nederlandse moskeeën potentieel beveiligd moeten worden als ook zij aanslagen riskeren, terwijl we dit nooit hoorden als christenen in kerken in het Midden-Oosten door moslims worden afgeslacht, maar vandaag koos hij ervoor om wegens een gebeurtenis aan de andere van de planeet om persoonlijk voor de bescherming van moslims in Nederland te pleitte.

  Een politicus die er echter voor gekozen heeft om het incident vanuit een ander perspectief te becommentariëren is de Australische senator Fraser Anning, die in een schriftelijke verklaring het immigratiebeleid van Australië en Nieuw-Zeeland aanvalt.

  “Ik ben volledig gekant tegen alle vormen van geweld in onze samenleving en ik veroordeel ten volle het gedrag van de dader”, citeerde Anning in de verklaring, die doorgaat:

  “Dit gezegd hebbende, hoewel dit soort gewelddadigheid nooit kan worden gerechtvaardigd, wijst het op de groeiende angst in onze samenleving, zowel in Australië als in Nieuw-Zeeland, voor de groeiende aanwezigheid van moslims.

  Zoals altijd zullen linkse politici en de media in allerijl beweren dat de oorzaken van de schietpartijen van vandaag de dag liggen bij de wapenwetten of bij degenen die nationalistische opvattingen hebben, maar dit is allemaal clichématige nonsens.

  De echte oorzaak van het bloedvergieten op de straten van Nieuw-Zeeland vandaag is in de eerste plaats het immigratiebeleid dat moslim-fanatici toestond om naar Nieuw-Zeeland te migreren.”

  De verklaring van Fraser Anning werd al snel door de Australische premier Scott Morrison veroordeeld:

  – De uitspraken van senator Fraser Anning die de moorddadige aanvallen van een gewelddadige, extreemrechtse terrorist in Nieuw-Zeeland aan de immigratie de schuld geeft, zijn walgelijk, zei ze.

  – Deze meningen hebben geen plaats in Australië of in het Australische parlement.

  Het is niet de eerste keer dat senator Annings in zwaar weer belandt. In augustus vorig jaar riep hij op tot een referendum over de vraag of moslims naar Australië mogen immigreren. Zelf omschreef hij het als “een definitieve oplossing voor het migratieprobleem”, waardoor zijn politiek correcte collega’s door het dak gingen.

  – In feite was alles wat ik zei dat de uiteindelijke oplossing voor het migratieprobleem een Australische volksstemming is. Ik betreur niets. Ik zal me niet verontschuldigen of iets terugnemen wat ik heb gezegd, zei hij toen.

  De verklaring van senator Anning over de aanslag in Nieuw-Zeeland in zijn geheel:

 29. shidaian

  en waar waren de mensen met de grote mond toen bekend werd dat in Nigeria 50 Christelijke mensen in de pan waren gehakt door opkomende moslimterroristen?

  1. Rien Noppen

   Dit is wel een terecht punt, maar begrijpelijk is die eenzijdige berichtgeving wel: aanslagen in het Westen komen dichter bij onze belevingswereld en krijgen daarom veel meer aandacht.

   1. Siemien

    Over eenzijdige berichtgeving gesproken

 30. marco1

  Aanslagen in het westen door moslim terroristen schuld islamitische landen omdat ze haat naar het westen in stand houden. Noem het maar westenfobie.

  1. Siemien

   +++++++++++++++++++++

 31. Vit

  Ik kan me voorstellen dat moslims zich nu zelfs in ons Nederland niet meer veilig voelen wat ze aan hun broeders te danken hebben, het verstandigste is ook voor hen te remigreren naar land van herkomst.

  1. Original NL

   En wel zo snel mogelijk Vit!!!

   1. Vit

    Laten we met de pet rond gaan voor een enkele reis, arme stumpers. Die tyfus westerlingen ook.

 32. nienke

  Leiders moslimlanden:aanslag Christchurch gevolg van Islamofobe Westen!!!!!

  Zou IS. door Wilders zijn ontstaan?????
  Wat een dom gelul zeg.
  Hersens van een garnaal.

 33. Ome Wim

  En hoe zit het met de aanslagen op Westerlingen door Christenofoben, of moet dat woord nog uitgevonden worden ?????????

 34. kritische hamburger

  Misselijk makende reacties van de politici. Ik glij bijna uit over m’n eigen braaksel. Burgemeesters die moskeeën bezoeken. Waar zijn zij als er weer eens tientallen Koptische christenen worden afgemaakt in Egypte?? Daar halen die politieke huichelaars hun schouders voor op. Ze kijken ook graag de andere kant op als onze olieleverancier Saoedi-Arabië een paar duizend Jemeniet wegvaagt. Koninklijke ridders van de dubbele moraal.

 35. AAA

  @nienke niet GW of wie dan ook van rechts heeft hier schuld aan. De aan jagers van dergelijke figuren en wat mij betreft prima zijn de wegkijkers de politiek correcte schoften! dat zijn de aan jagers van deze tegen!! aanslagen,en er zullen er steeds meer volgen vermoed ik allemaal de schuld van de ontkenners van het islam probleem cq kankergezwel in elke maatschappij waar dat triefel zich infiltreert…

 36. Nuts

  Yep…… De aanslag is een nep aanslag georganiseerd door de Linkse Deep State..

  Wat toevallig dat John Podesta daar op 10 Maart was….

 37. Nuts

  DDS haalt kritische berichten weg.

  Vreemd DDS..

 38. Vit

  Dat de Rohingya’s moesten vluchten was ook de schuld van het islamofobe westen toch, of waren de oorspronkelijke bewoners van Myanmar ze gewoon zat?

 39. lancar

  De Bijbelse “moraal” zegt, dat als er zonden zijn begaan God/ Allah pas dan tevreden is als er veel bloed heeft gevloeid en dat dit ook het bloed van onschuldige mensen mag zijn.
  De islamitische moraal is gestoeld op het christendom, want de Koran is een aangepaste kopie van de Bijbel, en de rest van alle wereldreligies is een kopie van een kopie van een kopie, en ga zo maar door.
  De Bijbel/ Koran verklaard in niet misvertstane teksten dat ook onschuldige mensen gestraft moeten worden voor zonden die anderen hebben begaan. Dit is een van de voornaamste redenen om sterk te twijfelen aan de waarde van de Bijbelse/ Islamistische moraal wat inhoudt dat God/Allah niet bestaat, maar dat de Bijbel/ Koran geschreven is door kwaadaardige mensen om medemensen te overheersen en te onderdrukken.

  Daarom, als er ergens op deze aarde een bom ontploft of er is een aanslag gepleegd door een gelovige of ongelovige waarbij onschuldige mensen zijn afgeslacht op straat of in een discotheek, in een kerk of waar dan ook ter wereld, besef dan wel dat Allah/ God hierachter staat.

  En dan ziet men na het gruwelijke bloedbad wereldwijd de religieuze mensheid met betraande ogen snikkend haar mening ventileren over de gewelddadigheid en wreedheid van de dader(s). Maar het komt geenszins in ze op, dat feitelijk God/ Allah de hoofddader is die de afgrijselijkheden heeft geboden en bij voorbaat zijn volgeling of meerdere een vrijgeleide heeft gegeven naar de zogenaamde Hemel of naar het Walhalla, waar niet één maar wel 72 maagden staan te popelen van ongeduld om de massamoordenaar die de nabootsers van God/ Allah zijn, met open armen te ontvangen.

  … Neen, maar sadomasochistisch zoals de gelovige mensheid is gaat ze juist kaarsen branden, ze drommen zich in de kerk om de doden te vieren die ze bij gelegenheid rouwen noemen, en vragen God/ Allah middels zang en gebed om genade en een vrijbrief voor de slachtoffers zodat ze in de hemel worden opgenomen. En hun geweeklaag en gejank is zo intens dat zelf de engelen in de hemel die niet bestaan uit hun nachtrust worden gestoord. Dan heb je Maja-de Bij die fluks van zich laat horen, en de ene hypocriete club na de andere spreekt haar medeleven uit, puur uit winstbejag en showpikkerij.

  Dit, terwijl Allah/ God de dood van de slachtoffers op zijn geweten heeft en de nabestaanden bewust in ellende heeft gedompeld. De gelovige mensheid is inderdaad zo bekrompen gemaakt door haar religie dat er geen plaats meer is in hun brein om na te kunnen denken.

  “Daarom, als er een god zou bestaan en ik mocht god zijn, dan zou ik de paus en alle godsdienstleiders evenals alle gelovigen die zonden hebben begaan ontiegelijk veel harder straffen dan de ongelovigen en ze vastmetselen in de muren van mijn hemelse paleizen. Daar zullen ze eeuwig ingemetseld blijven totdat ze wegrotten in het niets. Dit omdat ze het beter wisten maar toch dagelijks zonden hebben begaan.
  … En de ongelovigen krijgen van mij na hun straf altijd een eerlijke tweede kans, maar de gelovige mensheid hoeft absoluut op geen tweede kans van mij te rekenen, omdat deze blijkens de geschiedenis overeenkomstig haar kwaadaardige religieuze overlevering telkens in herhaling valt. En dit religieus gedrag is desastreus voor alle levende wezens die onderhevig is aan de baarlijke Natuur evenzo voor de mensheid in het algemeen.”

  1. Siemien

   1 God en allah zijn niet dezelfde, allah is een maangod (lees: afgod= demon= satanisch = duivel)
   2 je liegt als je zegt dat God vind dat er bloed moet vloeien vanwege zonde.
   3 je zou eens de Bijbel goed moeten bestuderen wat God doet met mensen die bv aan kinderen komen, of leraren die valse leer prediken.
   4 Romeinen 12 vers 19 zegt: Wreek uzelf niet, geliefden, maar laat ruimte voor de toorn, want er staat geschreven: MIJ komt de wraak toe, Ik zal het vergelden, zegt de Heere.

   God overal de schuld van geven is natuurlijk makkelijk, geef jij God ook de schuld als een klein kind wordt geboren?

  2. Vit

   In zijn wijsheid heeft god/allah de schurk er maar niet bijverteld dat je zonder stoffelijk attributen en hormoonhuishouding in het paradijs aankomt dus die 72 maagden blijven ook maagd.

 40. Eric 1

  Ja hoor en weer speelt de Islam het slachtoffer. Zij zijn het kwaad

  1. Rien Noppen

   Natuurlijk, Eric1, de slachtoffers hebben het geweld veroorzaakt.

   Toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.