D66'er Sjoerd Sjoerdsma associeert aanslag Nieuw-Zeeland met Geert Wilders, krijgt kritiek en doet er gewoon een schepje bovenop!

D66'er Sjoerd Sjoerdsma associeert aanslag Nieuw-Zeeland met Geert Wilders, krijgt kritiek en doet er gewoon een schepje bovenop!

Een verderfelijke tweet van Sjoerd Wiemer (ja, echt) Sjoerdsma leidde tot ophef op Twitter. Bijna 1200 reacties, grotendeels kritiek, mag niet baten! Hij doet er gewoon nog een schepje bovenop!

'Ik vind u een minderwaardig mens', 'je moet je schamen', 'bah, wat een framing' en reacties van vergelijkbare aard, vormen de bulk van de reacties op zijn Tweet. Ergens had je dan een keer een reactie verwacht met de strekking van: 'Hey, sorry jongens, dit had ik inderdaad niet zo moeten zeggen, mijn oprechte excuses.' Maar we hebben het hier over D66, die tegenwoordig het reflectief vermogen van een klomp lood hebben.

Wat een morele verhevenheid! En natuurlijk altijd weer dat standaard argument 'normaliseren van haat'. De stok waarmee je zo'n beetje iedere vorm van kritiek mee kan slaan. De paraplu waar iedere politiek-incorrecte mening aan kan worden gehangen. Dat 'minder Marokkanen' in Nederland willen, gelijkstaat aan een mafklapper die moslims overhoop schiet in Nieuw-Zeeland, is volstrekt logisch in het hoofd van Sjoerdsma.

Dit is toch een gedachtekronkel van jewelste?! Eentje die zich makkelijk tegen types als Sjoerdsma kan keren, ook nog. Als er weer een 'eco-terrorist' losgaat omdat bijvoorbeeld (Westerse) overbevolking een grote factor is van klimaatverandering door de ecologische voetafdruk van een westerling, is Sjoerdsma dan verantwoordelijk voor het gecreëerde klimaat van haat tegen de CO2-uitstotende mens?

Het is vrijwel dezelfde retoriek, maar je kunt er donder op zeggen dat het dan ineens 'allemaal anders ligt' en het dan wel gewoon om een individueel geval gaat. Wat een hansworst die Sjoerdsma. De Tweets zijn ook nog eens van de dag van de aanslag zelf, want goedkoop scoren over de rug van slachtoffers is kennelijk prima geoorloofd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties