Links woedend na historische zege Forum voor Democratie: “Wat erg!” “Racist!” “Poeplucht!”

Ach, wat zielig toch zeg.

Je zou bijna medelijden krijgen met links, nietwaar? Kijk maar eens naar deze tweets van boze linkse twitteraars, die het niet kunnen verkroppen dat Forum voor Democratie gisteren officieel de grootste partij van het land geworden is:

Boze linkse twitteraars. Afbeelding via Karin Stuivenberg op Facebook.
Boze linkse twitteraars. Afbeelding via Karin Stuivenberg op Facebook.

“Wakker… Kijk naar definitieve uitslag PS2019 en wil weer slapen en voorlopig niet meer wakker worden… wat erg” schrijft ene Sven Hijdra.

Ideologie-genoot Karin Donkers denkt er net zo over, maar is vooral woest op de Nederlandse kiezer:

“Al die mensen die de afgelopen weken campagne hebben gevoerd, programma uitgelegd, folders hebben uitgedeeld in weer en wind. En dan verliezen van een partij waarvan we [het] programma en kandidaten in provincies niet eens kennen. Hoe triest is het dan gesteld met Nederland?”

Ach ja. Lekker janken, Karin.

Volgens links-gekkie Marco Derksen moeten “Britten zich destijds ook [zo] hebben gevoeld toen ze wakker werden de ochtend na het Brexit-referendum.” In zijn eigen zouden “de Britten” toen dus ziek en misselijk geweest moeten zijn. Hilarisch, zeker als je beseft dat een meerderheid van de Britten nog altijd ferm achter Brexit staat en zelfs een no deal steunt.

Een andere twitteraar, @RubenSnippe, doet er nog een schepje bovenop:

“Normaal gesproken is het fijn wakker worden op 21 maart. Nu overheerst een bruine poeplucht de geur van de ontluikende lente.”

Ach gossie.

Maar de uitsmijter komt van ene Rebekka Timmer, die de verkiezingsuitslag maar weer eens aangrijpt om FVD (en daarmee dus Nederland) van… racisme te beschuldigen. Jawel:

“Baudet maakt van zijn overwinningsspeech een ode aan de etno-culturele superieuriteit die hij toedicht aan het witte Nederlandse volk. Prijst nog even de koloniale tijd, en daarmee de genocide op niet-witte mensen en de slavernij. Welke andere definitie van ‘racist’ heb je nodig?”

Met andere woorden: Baudet is een racist omdat hij de vaderlandse geschiedenis in ere houdt. Zo triest, zo extreem, zo Nederland-hatend is links tegenwoordig.

Maar goed, gelukkig hoeven we ons daar vandaag even géén zorgen over te maken. In plaats daarvan kunnen we vandaag juist lachen om zoveel linkse gekkigheid, verdriet en woede.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

106 reacties

 1. Ritter

  De gevestigde media zullen er alles aan doen om Baudet te ondermijnen.

  Zoals Trump zegt: de media zijn de “opposite party” die een eigen agenda hebben.

  1. AubelG

   100% waar !

  2. Rien Noppen

   Gelukkig werkt Trump lekker mee met de media. Ik las vandaag dat hij weer onsmakelijk op het graf van McCain zat te dansen.

   Dat gaat hem welzeker windeieren leggen.

  3. Vliegenvanger

   Juist daarom moet de FvD als ze straks in de tweede kamer ook groot zijn meteen de subsidie afschaffen voor de NPO oftewel de Nederlandse Populistische Omroep.
   Deze haatzaaiers hard aangepakt worden.
   Het enigste wat ze doen is deensen demoniseren en dat van ons belastinggeld.

 2. Meester Kong

  Je moet niet zo overdrijven Mike…

  NRC

  Het rechts-populistische blok is groot in zetelaantal, maar kan niet veel uitrichten in de senaat. De coalitiepartijen hebben al duidelijk gemaakt niet te geloven in structurele samenwerking met FvD en PVV. Los van de inhoudelijke verschillen dragen CDA en VVD de PVV het mislukken van gedoogkabinet-Rutte I nog altijd na. En trek in FvD hebben geen van de vier partijen.

  1. DeBruijn

   @ Meester Kong

   En dan gek vinden dat de FvD groot is geworden? Omdat veel mensen steevast gengeerd worden door de politiek, als ze dat arrogante gedrag doorzetten, zal de FvD nog groter worden volgende ronde.

   De mensen die geen huis kunnen kopej worden al decennia genegeerd als de pest door Den Haag, huurhuizen worden verkocht (en dankzij de VVD kregen de wooningbouwver. daarvoor geld, ook voor afbraak en ipv koopwoning bouwen). Alls dat niet erg genoeg is, laten ze honderdduizenden asielzoekers binnen die ook nog eens een huurwoning krijgen (binnen 6 maaden, met voorrang) en de gewone Nederlander (autochtoon of allochtoon) mag 8 tot 14 jaar wachten op een huurhuis.

   Dus laten ze vooral doorgaan met dit beleid, dan haalt de FvD of andere partij de rest allemaal in.

   Oorzaak en gevolg.

 3. Scaldis

  Laat links maar schreeuwen, net als de trollen hier. Topvermaak!

  1. Meester Kong

   @S
   79 % stemde niet rechts nationalistisch.

   1. Joop Klepzeikert

    Zowel VVD als CDA beloven elke keer weer dat ze nu wel klaar zijn met wegkijken. Zowel financieel als cultureel. Beide zijn van origine ook rechts nationalistisch.
    Nationaal socialistisch zijn GroenSlinks, PvdA, SP en D66.
    Nationaal socialistisch is niet nationalistisch. Hitler was ook nationaal socialistisch, maar wilde wel de hele wereld veroveren en gelijk maken. Net zoals de linkse partijen dat nu ook willen.

    1. F. Domela Nienhuis

     En vergeet de Islam niet.

   2. Mars020

    Daaraan kan dus iedereen zien, dat het hier sterft van de buitenlanders. Overal waar allochtonen in de meerderheid zijn, wordt massaal links gestemd.

  2. umhnz

   Hier wordt het hardste gejankt door PVVers, niet door links of zogenaamde trollen .

   1. Step one

    Je hoort mij niet janken over de winst van FvD. Het gejank komt van links. En bij VARA’s De Wereld Draait Door gingen ze nog wel zo op het orgel van Thierry Baudet bashen. 🙂

    1. Lugar

     “De Wereld Draait Door”

     Ik heb zo mijn redenen om dat niet te kijken. 🙂

     1. Step one

      Zelden zoveel engnekken bij elkaar zo hysterisch hebben horen krijsen afgelopen maandag. Compleet doorgedraaid.

 4. Kleptomaantje

  De linkerzijde vind zichzelf democratisch… als het ze uitkomt.

 5. nienke

  Hier begint het al, links kan niet tegen z’n verlies dus gaan we hem maar weer demoniseren welke scheldwoorden staan hem nog te wachten van links.
  Hoop niet dat ook deze man beveiligd moet worden, er lopen rare zieke geesten rond in ons land.

 6. van Urk

  Links houdt niet van ons land en zijn traditionele volk ook hebben zij geen speciaal gevoel bij de provincie of gemeente waar zij wonen. Dat boeit ze niet. Laten we hier duidelijk over zijn.

  1. Meester Kong

   @Urkie

   -speciaal gevoel bij de provincie of gemeente waar zij wonen-

   Je bedoelt zoals het gemeenschapsgevoel binnen de christelijke gemeenten.(Urk-Staphorst -Rijsen-Barneveld)

   1. DeBruijn

    En vele andere plaatsen! En wat is daar mis mee?

    1. van Urk

     DeBruijn, In die plaatsen wonen namelijk volgens Links nare en gekke Nederlanders omdat ze echte Nederlandse gebruiken en tradities in ere houden. Daar krijgt Links de kriebelende kippenvel van. Maar zoals Juf Anke dat mooi verwoord; ”Dat vinden wij niet raar maar heel bijzonder”.

     1. DeBruijn

      @ van Urk

      Ik ken ze ook, mensen die vinden dat er veel meer immigranten bij kunnen. Zijn altijd wel de mensen die in een 100% blanke buurt of straat wonen. Of ze wonen in een dure wijk met rijke expats en zeker niet tussen de vluchtelingen.

      Deze mensen vinden ook iedereen verdacht die zegt van zijn plaats of land te houden. Hier komen ook mensen uit de grote steden wonen. Binnen sommige mensen gelijk te klagen over ons. Er is teveel lawaai, we zijn niet beschaafd genoeg, we hebben geen homobar, enzovoorts.

      Waar ze dan wel onze huizen opkopen is mij een raadsel.

   2. van Urk

    Noem het maar trots Kong. Vraag me af of depressief Links -die hun eigen wortels al niet meer eens kennen- nog wel een gevoel van trots hebben.

   3. dario

    Het is Rijssen waslap

 7. santiago

  Tjerry moet eens met Geert gaan praten. Misschien heeft hij wel wat tips voor hem.

  1. Joop Klepzeikert

   Ik denk dat andersom verstandiger is. Thierry heeft heel wat meer stemmen binnengehaald dan Geert. Geert zou heel veel van Thierry kunnen leren. Vooral dat de problemen niet alleen door moslims veroorzaakt worden, maar ook door andere allochtonen en socialisten.

 8. Marija

  Maar wat zijn ze gevaarlijk die linkse doemdenkers.

 9. Ritter

  De andere partijen zullen het FVD net zo behandelen als ze de PVV behandelen…………dus het FVD buitenspel zetten via een cordon sanitaire.

  Ze zullen onder elkaar afspreken om niet samen te werken met Baudet.

  Daarbij zullen deze partijen de steun krijgen van de gevestigde media die vooral negatief zullen berichtten over Baudet.

  1. Scaldis

   In dat geval zal Baudet zeker de volgende premier worden.

  2. C.A.Barstow

   De media is een door links vergiftigd ratten nest, net als justitiële apparaat en het onderwijs dat zijn.

   Het is tijd daar eens flink de bezem door te halen.

  3. Lugar

   “Daarbij zullen deze partijen de steun krijgen van de gevestigde media die vooral negatief zullen berichtten over Baudet.”

   Dat deden en doen ze al. Maar niet getreurd, de kiezer heeft nu laten zien dat ze daar doorheen prikken. Straks, bij de TK-verkiezingen, zullen ze daar opnieuw doorheen prikken want dan blijkt dat FvD ook daar de grootste wordt.

   FvD gaat het kartel wegsturen!

   1. Seneca

    @Lugar
    met u hoop ik dit van harte edoch verkoop de huid van de beer voordat deze geschoten is… wat betreft de media, vanmorgen luisterde ik naar BNR dit staat voor business nieuws radio. men zou verwachten dat deze zender een beetje fatsoen had zeer zeker om de ‘businessmen’ van NL niet te schofferen. niets is minder waar, wat is dat een radiozender met een extreem links karakter. BNR is een idee van FD maar als FD zijnde zou ik, met een dergelijke hoofdredactie, toch eens achter de oren krabben…

  4. Marija

   Klopt, is al in gang gezet.

 10. Scaldis

  Rutte zal z’n ziel (wat er van over was) moeten verkopen aan de linkse racismeroepende populisten, echt diep zal hij moeten buigen. Het alternatief is samenwerken met rechts.

 11. Veteraan

  Tja, wie niet luisteren wil moet maar ……..

 12. sonar

  Links gaat altijd voor eigen gelijk ,en verketteren mensen met een andere mening .

  1. van Urk

   Dacht dat Links altijd openstond voor veranderingen. Nu verandert er misschien wat, is het weer niet goed.

   1. Step one

    Zo dacht ik ook dat links altijd voor diversiteit was. Maar bij een diversiteit aan meningen schieten ze in de kramp. 🙂

 13. Arie B

  Ze zullen tegen beter in niet weer een nieuw cordonne gaan zetten en FVD-ers en aanhang verdacht gaan maken. Het effect is averechts gebleken. Ze graven er hun eigen graf mee en bewijzen slechte verliezers te zijn.
  De oude politiek met hun periodieke dansjes (foldertjes, rozen, petjes, stoere taal en acties ‘toevallig’ net voor de verkiezingen..) legt het af tegen een partij die niet eens een programma in een provincie neerlegt. Dat moet toch genoeg te denken geven.

  Het VVD moet kleur bekennen. Als ze nog linkser worden verliezen ze hun laatste rechtse veren en zullen een (ongeloofwaardige) 180 graden zwaai moeten maken bij de volgende verkiezingen.

 14. Eric 1

  Het rechts zal steeds en steeds groter worden. Hier een op roep aan linkse. Emigreren

 15. Nuts

  Idereen gefeliciteerd met deze uitslag.

  Dit is nog maar het begin mensen…

  1. Original NL

   En bijna de helft van nl boeit het allemaal niets hoe ze bedonderd worden en gaat niet eens stemmen.

   1. Lugar

    @Original NL: Inderdaad, dat is nog steeds een slecht teken.

 16. C.A.Barstow

  Het linkse volksdeel blijkt dus ook, buiten het feit dat zij Nederland naar de ondergang willen helpen, een bijzonder slecht verliezer te zijn.

  Wat een misleid, triest, en zielig volk is dat toch.

 17. poldi

  Elsevier
  ———
  De uitslag brengt VVD in een onmogelijke positie
  De VVD rest alleen de kamikazeroute, als de partij wil doorregeren. Rutte III moet het steven dan nog verder naar links wenden. En dan zal de VVD de komende tijd nog meer electoraat verliezen.

 18. Marija

  Dat gifkikkertje Jetten, loopt al te verkondigen, dat samenwerking met FVD uitgesloten is.

  1. Lugar

   De partij van Jetten behaalde naar het zich laat aanzien zes zetels, een verlies van vier(!).

   Jammer voor Rob, maar deze Eerste Kamertrend zal zich doorzetten in de Tweede Kamer. D66 zal roemloos ten onder gaan omdat ze haar bestaansrecht, directe democratie door referendums, heeft verkwanseld. D66 kan zichzelf opheffen, of, want dat scheelt niets, fuseren met GroenLinks.

  2. Buzz68

   De aanwezigheid alleen al van FvD zal de agenda beïnvloeden. Meedoen is geen doel op zich. FvD verkoop alsjeblieft je ziel niet!

   1. Lugar

    @Buzz: Ben ik niet bang voor hoor. FvD blijft gewoon bij haar uitgangspunten en zal niet vergeten waartoe ze is opgericht. Noodzakelijke vernieuwing en het breken van het partijkartel. Het kartel zal daar zelf ook nog even aan moeten wennen sinds ze alleen maar konden doen wat ze zelf wilde.

 19. Ries

  Volgens Kong heeft 21% van het volk rechts gestemd. Dat was nog nooit zoveel. Dus het gaat de goede kant op. Dat is redeneren op z’n links. Als rechts de meeste senaatszetels heeft, heeft links gewonnen.

  1. Lugar

   @Ries: Negeren is beter. 🙂

  2. Arie B

   Als je maar lang genoeg zoekt haal je overal het gelijk naar je kant. Ik zag weer zoveel onzin langs komen: ons verlies was procentueel gezien het laagste blabla.. , teruggerekend naar de lagere opkomst van de vorige keer.. En zo troosten ze zichzelf.

 20. Marija

  In eens bedenk ik, wat is nou gevaarlijker voor ons land,
  Islam of links, beiden hebben heel wat op het geweten.

  1. Lugar

   @Marija: Ik keur beide goed. Links en islam zijn hetzelfde.

   #27102010

  2. Joop Klepzeikert

   Socialisme en islam hebben heel veel raakvlakken. Streven beide naar wereld overheersing, dulden beide geen tegenspraak en zijn samen verantwoordelijk voor 90% van alle oorlogen ooit op de wereld.

 21. Gekko

  Vroeger stond links voor progressief. Maar dat was vroeger.
  Tegenwoordig staat links voor verkalkte meningen.

  1. Lugar

   @Gekko: Links staat voor:

   – mega offers op het altaar van de klimaatgod
   – meer islam
   – meer immigratie
   – meer belasting
   – meer multiculti
   – meer agressie
   – meer EU
   – minder politie
   – minder Nederland
   – etc…

   1. Gekko

    Tja Lugar, dan houd je maar 2, misschien 3 partijen over die niet links zijn.

    FvD, PVV en SGP: Echt Rechts, samen 19 zetels (van de 75).

    Dat is ruim 25%. Zou toch minimaal 40% moeten worden, wil je echt meetellen.

  2. Joop Klepzeikert

   Progressief betekende altijd al meer belastingen, meer premies, meer overheid, meer migratie en meer ellende. Alles waar normale mensen juist minder van willen.

   1. Lugar

    @Joop: +1

  3. Step one

   Progressief is een heel misleidend woord. Links is juist het tegenovergestelde van progressief, namelijk regressief en repressief.

 22. poldi

  Over zure reacties gesproken !
  Dan moet je de reacties in Joop.nl bekijken.
  Heerlijk…..moet schoorvoetend toegeven dat er maar één vermaak is en dat is leedvermaak.

 23. Gekko

  Overigens: het beste nieuws van de verkiezingen vind ik dat we van die schreeuwlelijk Oztürk zijn verlost. Want Denk gaat geen zetel halen in de Eerste Kamer.

  Of zou die Oztürk nu toch blijven zitten in de Tweede Kamer? Bij Denk is zoiets echt wel mogelijk. Onbetrouwbaardere partij is er niet.

 24. Buzz68

  Wat ben ik trots op Nederland!

 25. van Urk

  Maar als Links wil; Dat belasting en WW fraudeurs gewoon hun gang mogen gaan, criminelen vrij mogen gaan rond lopen, Ons veiligheid en zorg nog verder uitgekleed gaat worden, Ziekenhuizen dicht moeten gaan, Moslims van ons welvaart genieten maar ondertussen een regering in Nederland wil hebben dat aansluit met die van hun moederland, Bepaalde economische takken in de steek worden gelaten, Onze vaderlandse geschiedenis en tradities gewijzigd moeten gaan worden, Ons land in de toekomst een armzalig uitgekleed provincie van Europa moet gaan worden, Andere mensen monddood willen maken ondanks onze vrijheid van meningsuiting, Meer open willen staan voor buitenstaanders dan voor het eigen volk, Nederland weg wil geven aan multinationals en Brussel, Bepaalde democratische partijen uitsluiten, Een autochtone volk geschoffeerd wordt en vogelvrij worden verklaard voor een zeldzame incident terwijl het allochtone volk al jarenlang in heel het land de hoogste criminaliteitscijfers hebben gescoord, Met weinig geld of rood staan op de bank toch meer willen betalen aan de klimaatgekte etc. etc. Dan moet je zo blijven doorgaan met het stemmen op de huidige partijen.

  1. Meester Kong

   @urkie je bent als de predikant die op zondag zijn leugens verkondigt.
   Geen haar beter.

   1. van Urk

    Dat de heer Meester Kong met zijn oogklepjes in een piepklein rood doosje leeft. Dat is men hier op DDS al een tijdje mee bekend.

   2. Siemien

    Heeft Kongsülsün op z’n donder gehad met de verkiezingen?

  2. Step one

   Maar wat links wil willen wij Nederlanders niet.

 26. Joop Klepzeikert

  Heerlijk zulke trieste reacties. Hoe slechter socialisten zich voelen hoe beter.
  Ondanks de winst van GroenLinks hebben de linkse partijen weer zo’n 4 zetels ingeleverd.
  Gaat eindelijk een heel klein beetje de goede kant op in Nederland.
  Nu alleen VVD en CDA weer terug naar rechts zien te krijgen. Daarvoor zullen ze Rutte en Buma moeten lozen en heel D66 de rug toe moeten keren.

  1. Gekko

   Een echte liberaal kan de VVD wel weer naar rechts krijgen. Maar waar vind je die?

   Het CDA heb ik afgeschreven. Dat waait maar met alle winden mee en gaat steeds meer op de ChristenUnie lijken.

   1. Step one

    Ik raad Pieter Omzigt, welke ik een integer persoon vind, ten zeerste aan bij FvD te gaan solliciteren. Het huidige CDA verraadt Nederland nog liever aan die engnekken van Groen Links.

  2. Step one

   Mooie analyse.

 27. Jumping

  In Mei volgt de rest.
  De EU in deze vorm moet verdwijnen.

 28. Tante Sidonia

  NPO, Volkskrant, Haagse Ministeries, en verdere Linkse Gutmenschen:
  Jullie “Bubbels” worden doorgeprikt en dat doet zeer!
  Er gaat vanaf vandaag een enorme hetze ontstaan tegen FvD.
  Zoals de Gutmenschen tegen Trump!

  1. Step one

   Wat zullen in 2020 de druiven weer zuur zijn bij moraal claimend links als Donald Trump wordt herkozen. 🙂

 29. ikweetwatikwil

  v Urk 2 minuten geleden.

  Helemaal met u eens

 30. Pescador

  ze laten hun ware gezicht nu wel zien, dat lings zelfs kinderen nodig heeft om wat stemmen te krijgen , wat een sukkels, heeft Klaver de jeugd ook verteld dat als lings de baas wordt dat die jeugd dan geen geld meer heeft om smartfone, ipad, of patatjes te kunnen komen omdat pa en ma er geen geld meer aan kunnen uitgeven en dat bijbaantjes steeds moeilijker gaan worden, is de jeugd nu echt zo stom dat ze niet in de gaten hebben dat lings ons land naar de kloten aan het helpen is. dat we de afgelopen tijd dat het beter ging met de economie we steeds minder te besteden hadden.
  hier zijn gewoon geen woorden voor, je moet de jeugd hoop op en een betere toekomst geven op deze manier lukt dat echt niet.

 31. santiago

  Baudet heeft het land volkomen onbestuurbaar gemaakt en doet daar onze graai, bea- elite een geweldig plezier mee. Het plebs is weer even druk. Mabel geef de kaviaer eens deur.

 32. Zouaaf

  Dagblad Trouw vandaag: provincies zitten opgescheept met een politiek Koekoeksjong. ” Ook de Gelderse gedeputeerde Jan Markink (VVD) krijgt woensdagavond uiteindelijk de vraag voorgelegd: kan hij in een nieuw college samenwerken met Forum voor Democratie nu deze partij in Gelderland acht zetels heeft veroverd?

  “Ik zou het niet weten”, zegt hij. “Ik weet niet eens wie de mensen zijn achter deze provinciale afdeling. Ik ken alleen de oneliners van Thierry Baudet”, aldus Markink. Hetzelfde geldt voor de andere provinciale vertegenwoordigers. Ze krijgen te maken met een in zetelaantal dominante partij, maar met wie moeten ze straks zakendoen? Kan de partij in werkelijkheid al die Statenleden leveren? En heeft de partij wel bestuurskwaliteit?

  Daarin heeft de beste man wel gelijk in vind ik. De LPF komt weer op het netvlies…

  1. Madpo

   ik zou zeggen,…..laat je verassen!!!

 33. poldi

  Vers van de pers
  ———————
  ANP komt met een nieuwe prognose: Forum voor Democratie komt daarin uit op 13 zetels, 1 meer dan gedacht dus. Denk eindigt op 0 zetels voor de senaat. Op dit moment is 98,5 procent van de stemmen geteld.

 34. Diederik van Walsum

  Het punt is… Baudet schopt tegen de gevestigde machthebbers in Den Haag en Nederland en tegen de NOS…. net als Pim Fortuyn destijds.
  Thierry moet dus uitermate waakzaam zijn met dezelfde beveiliging als Geert Wilders – anders maken ze hem een kopje kleiner.

  Ik hoop dus ècht dat Baudet èn Hiddema en Annabel inmiddels mogen rekenen op persoonlijke bescherming, aangeboden en betaald door de B.V. Nederland (die centen heb ik er graag voor over, dan zuigt Juncker maar een fles cognac minder). Omdat er ongetwijfeld ergens in Nederland een of andere Volkert-adept onder een steen wellicht op een “plan” zit te broeden.

  Het gevaar komt van drie kanten:
  – milieu activisten
  – extreem links
  – radicale moslims
  dit is niet om te lachen, dit is de realiteit.

  En Oh, wat hoop ik dat Rutte c.s. dit gaan negeren en hun toko in de lucht proberen te houden met allerlei toezegging aan GroenLinks of PvdA.
  Dat wordt het einde van de VVD.

  Ben ook benieuwd of de VVD ook antisemitisch wordt. Dan is het plaatje van die partij natuurlijk helemaal compleet. En hopelijk ook rebellie bij CDA, met mogelijk een uiteenvallen van het kabinet… kan mij niet snel genoeg gebeuren…. Op naar de 2e kamer verkiezingen.

 35. Punt50

  Het is toch geweldig hoe die linkse zeurpieten reageren. En dit zijn niet eens tweede kamer verkiezingen. Als de FvD straks met 30 zetels de tweede kamer binnenkomt moet je ze eens horen. Superleuk.

 36. Ome Wim

  Dat (s)linkse tuig heeft nog nooit een nederlaag kunnen slikken en zijn te arrogant en te vol van zichzelf om te denken dat het wel eens aan hun zelf zou kunnen liggen en niet aan de kiezer.

 37. Step one

  Winnaar Thierry Baudet (FvD): ‘Stupiditeit onbenul Mark Rutte is nu afgestraft’

  ‘Nu eind maken aan tijdperk van morele, politieke en culturele capitulatie’

  Forum voor Democratie triomfeert – Zware slag voor coalitie

  De stupiditeit van ‘onbenul’ Mark Rutte is afgestraft nu Forum voor Democratie (FVD) in één klap bijna ‘de grootste partij van het land is geworden’. Dat is net op tijd om de bedreigde beschaving in Nederland te redden, zegt FvD-leider Thierry Baudet.

  Forum voor Democratie triomfeert – Zware slag voor coalitie

  FvD verzamelt volgens exitpolls zoveel zetels in de Provinciale Staten dat de nieuwkomer tien senatoren naar de Eerste Kamer mag sturen. Alleen de VVD heeft er meer. “Wij sturen een boodschap aan Mark Rutte: FvD langer negeren, dat lukt je nooi”‘, jubelt Baudet.

  Die overwinning was hard nodig om ‘het land weer van ons te maken en een eind te maken aan het tijdperk van morele, politieke en culturele capitulatie’, aldus Baudet. “Wij gaan de trots van dit land herstellen. Vandaag is de eerste grootste veldslag gewonnen”

  Volgens Baudet is het land jarenlang ‘ondermijnd, door universiteiten, journalisten, mensen die kunstsubsidies ontvangen, die onze gebouwen ontwerpen. Maar bovenal worden we ondermijnd door bestuurders, onze bestuurders’.

  De FVD-leider opende zijn overwinningsrede met door de oude Romeinen ingegeven beeldspraak over de ogen die, blijkens de opmars van zijn partij, in Nederland zijn opengegaan. “De uil van Minerva is neergedaald”, sprak hij. Die moet volgens hem ‘de afgod die Transitie heet’, verdrijven. Daarmee doelt hij op de overgang naar een economie die minder schadelijk is voor het klimaat. Hij wil dat die niet zo veel geld kost.

  ANP

 38. Meriadoc Brandebok

  Ik heb ook rechtse partijen en bladen teleurstellend zien reageren. Het Reformatorisch Dagblad, toch geen links vod, startte hedenmorgen met het veelzeggende citaat:

  “Maar om de verkiezingsdag op zichzelf als een feestdag te betitelen, is wel een hele stap. De bekendste Britse politicus ooit, Winston Churchill, noemde de democratie de minst slechte van alle regeringsvormen. En de antirevolutionair Groen van Prinsterer haalde ooit met instemming een Franse politicus aan die stelde dat zich achter democratie chaos verbergt.”

  En dan waren er teleurstellende reacties van de VVD en het CDA. Op dit forum klonken er woedende reacties van de Wilders-loyalisten. Ik kan niet zeggen dat de teleurstelling zich louter beperkt tot links.

  1. DeBruijn

   @ Meriadoc Brandebok

   Maar is het gek dat mensen op de FvD stemmen? Even zaken op een rijtje:

   – ouderen zorg wordt steeds slechter
   – gezondheidszorg wordt uitgekleed, ziekenhuizen gaan dicht
   – allochtone bevolking voelt zich vaak geen Nederlander, sterker nog sommigen hebben een hekel aan ons en beschuldigen ons van de kruistochten, Afrika leegroven, willen Israël vernietigen, willen schilderijen met een blootbeen weg uit gemeentehuizen
   – huizentekort is 263.000
   – miljarden gaan naar het beschermen van Mali en Syrië, maar die mensen zien dat niet als hulp, maar als bezetten (net als Satty)
   – gemengd zwemmen gaat op de tocht
   – miljoen mensen in Nederland die geen Nederlands (willen) spreken
   – mensen die Ero.gan hun president noemen, terwijl zij al 3 generaties hier wonen

   Hadden de gevestigde partij die zorgen aangepakt, dan had het FvD niet eens bestaan, had Pim Fortuin niet opgestaan en nog geleefd en had Geert Wilders een rustig leven geleden in de achterkamertjes van de VVD.

   Oorzaak en gevolg.

   1. Meriadoc Brandebok

    DeBruijn, even los van dat onderzoeken van de VN ons laatst nog lof toebrachten als een van de meest gelukkigste landen ter wereld, is populisme en rsdicalisme nooit een antwoord.

    1. DeBruijn

     @ Meriadoc Brandebok

     Klaver is ook een populist, daar hoor ik u nooit over.

     U kunt ook wel weer een onderzoek aanhalen, zoals anderen. Maar daarmee veegt u de problemen van hele bevolkingsgroepen gelijk weer van tafel. Honderdduizenden mensen kunnen geen huis krijgen. Zegt u tegen hen ook ‘niet zeuren, we leven het een van de gelukkigste landen op aarde’?

     Dat is precies het probleem, de meerderheid die het goed heeft, vergeet de problemen aan de onderkant van de samenleving. En kunnen zich niet voorstellen hoe het is om 10 jaar op een wachtlijst te staan. Jongeren die 32 zijn, willen samen en trouwen en dan zegt iemand doodleuk ‘ja, wat maakt die paar jaar extra uit dat je thuis woont’. Vreemd dat het altijd mensen zijn die 2x modaal of meer verdienen die zulke betuttelende uitspraken doen.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik heb iets tegen alle partijen op de flanken, DeBruijn, enerzijds Baudet: zijn pleidooi voor bindende referenda, Nexit en dergelijke zijn slecht voor dit land. Anderzijds GroenLinks: haar pleidooi voor referenda, een EU-superstaat en dergelijke zijn al even slecht voor Nederland.

      Ik weet dat het politieke midden voor een groep Nederlanders gefaald heeft met het komen van goede oplossingen, terwijl zij juist ook veel goede zaken heeft bereikt voor Nederland. Maar meen je echt dat populistische flankpartijen de oplossing zijn voor problemen in ons land?

      Voorbeeld: inmiddels eist Baudet het aftreden van ministers, want anders steunt hij de regeringscoalitie niet. Een eis die de premier nooit kan inwilligen. Moet je zien hoe de populisten hun kiezers nu al weer in de steek laten: geen constructieve bijdrage aan het landsbestuur, maar tot aan de volgende verkiezingen aan de zijlijn zitten. Want Baudet weet donders goed dat hij de coalitie met deze eisen in de armen van de PvdA drijft.

    2. DeBruijn

     @ Meriadoc Brandebok

     Dat onderzoek gebruiken ze volgens mij ook in Den Haag, getuige dat de problemen steeds groter worden. Want we zijn toch gelukkig met zijn allen?

     Waarom stemmen dan zoveel mensen op de FvD? Kennelijk omdat er veel mis is, want geen van de punten die ik maak weerlegt u.

 39. AS210854

  Zo kennen we links , als het niet in hun straatje past is het alleen maar schelden en mensen met een gezond verstand ( wat ze zelf niet hebben ) uitmaken voor racist. Een zieligere vertoning is er niet.

 40. FJ

  Ik kan me goed voorstellen dat links woedend is.
  Hoe zou u reageren als uw handel naar de kloten geholpen wordt

  Handel (mensensmokkel Middellandse Zee)
  NPO (800 miljoen naar 50%)
  Groen (handel in windenergie en zonnepanelen)

  Ik zou ook niet blij zijn.

 41. Madpo

  Wat zijn die linkse nietsnutten toch `huilebalken`. Ik dacht dat bij de overwinning van Trump die zogenaamde democrstische schreeuwers een echt Amerikaans fenomeen lieten zien maar het blijkt toch echt een links fenomeen te zijn. Veriezen, dan huilen, janken, schelden en vloeken. Een goed voorbeeld van dit aso gedrag liet die Suri-neandertaler Prem zien op DWDD dinsdag avond j.l. die meer dan 60% van de Nederlanders idioten noemde. Laten we voor zulke mafketels inzamelen voor een reis naar hun afkomst. Thierry van harte gefeliciteerd, en nu doorzetten weg met de lamzakken van links.

 42. Madpo

  Wat zijn die linkse nietsnutten toch `huilebalken`. Ik dacht dat bij de overwinning van Trump die zogenaamde democrstische schreeuwers een echt Amerikaans fenomeen lieten zien maar het blijkt toch echt een links fenomeen te zijn. Verliezen, dan huilen, janken, schelden en vloeken. Een goed voorbeeld van dit aso gedrag liet die Suri-neandertaler Prem zien op DWDD dinsdag avond j.l. die meer dan 60% van de Nederlanders idioten noemde. Laten we voor zulke mafketels inzamelen voor een reis naar hun afkomst. Thierry van harte gefeliciteerd, en nu doorzetten weg met de lamzakken van links.

  1. Niet L niet R

   Perfect de waarheid weer gegeven!

 43. J.Rademaker

  Sinds ergens rond 1900 iemand schedels ging meten en Hitler de rassen indeelde is het racisme ontstaan. Er is maar een ras het menselijke ras.
  De druiven zijn heel zuur als je zulke non-argumenten nodig hebt afgezien van het democratisch besef, fatsoen verwacht ik niet eens van de nitwits.

  1. F. Domela Nienhuis

   Je inzicht in biologie is bedroevend als jij niet weet wat de organismen soort en ras inhouden.

   Soort

   Organismen (levende wezens) behoren tot één soort als ze onderling vruchtbare nakomelingen kunnen krijgen. Dit lijkt heel duidelijk en makkelijk te begrijpen, maar dat valt wel wat tegen. Hieronder zie je twee groepen dieren afgebeeld. Een groep apen en een groep mensen. Individuen in beide groepen kunnen zich succesvol voortplanten. Op de foto zie je gezonde apen babies en gezonde mensen babies. Aap en mens kunnen samen niet kruisen. Aap en mens zijn dus twee aparte soorten.

   Dat is duidelijk, maar er lopen heel veel organismen in de natuur rond waarbij het moeilijker te bepalen is of ze tot eenzelfde soort behoren, of tot twee verschillende soorten. Neem als voorbeeld de hond. Alle honden zijn onderling kruisbaar en alle honden brengen bij een kruising vruchtbare jongen ter wereld. Alle honden behoren tot dezelfde soort. Maar omdat er extreem grote uiterlijke verschillen zijn tussen alle honden maken we binnen deze uiterlijke diversiteit onderscheidt in rassen. Alle honden behoren tot dezelfde soort, maar tot verschillende rassen. Alle honden die nu op aarde rondlopen stammen allemaal af van de wolf. Alle rassen zijn te kruisen met de wolf. Hond en wolf behoren ook tot dezelfde soort.

   Paarden en ezels lijken uiterlijk ook veel op elkaar. Niet zo lang geleden zijn paard en ezel ontstaan uit een gemeenschappelijke voorouder. Paard en ezel zijn heden ten dagen nog wel onderling kruisbaar. Er ontstaat uit deze kruising ook een kind (muilezel, of muildier). De muilezel, of het muildier kan zichzelf echter niet voortplanten. Uit een kruising tussen een paard en een ezel ontstaan onvruchtbare jongen. Paard en ezel zijn dus twee verschillende soorten.

   1. J.Rademaker

    Probeer DNA eens en de literatuur van voor 1890.

  2. toetssteen

   @JR
   Ik zie al dat u niets af weet van de wetenschappelijke werken van Cornelius Kappers die nota bene kans zag dóór zijn werk joden te redden van deportatie.

 44. Vrijedenkert

  Links is compleet gestoord met hun idiote onrealitische politiek, beleid en naief wereldbeeld waarbij zo ongeveer de gehele wereld hier welkom is en de rest van de wereld gered moet worden met geld van de Nederlandse belastingbetaler!
  Links is zogenaamd weer eens woedend maar het is gewoon eigen falen dat burgers opschuifen naar rechts.

 45. Niet L niet R

  Al jaren luisteren die linkse meestal elite burgers niet naar de gewone hardwerkende burgers van Nederland!
  Daarom zijn zij van morgen geschrokken wakker geworden, en dan nog durf te zeggen die domme kiezers, hoever ben je afgedwaald van de werkelijkheid!

 46. jorisxl

  De grootste nazi’s zijn die honden van links die altijd voor de slechte zijn niet voor iemand die gewoon eerlijk door het leven gaat,ze helpen de misdadigers en slachtoffers links laten liggen.maar gelukkig zijn we gered door een rechtvaardige partij FVD ik ben iets gerust voor de toekomst van mijn kleinkind”!

 47. Karel de Grote

  De stem van het volk wordt dus weer genegeerd. Dat zootje linkse schorum is weer uit op het eigen gelijk, niks nieuws dus.

 48. Alfredo

  Als ik aan de linkse partijen denk dan denk ik aan de persoon met snor uit onze buurland in de jaren 40 – 45. Laat ze eerst maar eens gaan werken alleen de hand op houden is wel heel makkelijk en de werkende aan de rechtse kant maar alles betalen. Hoelang blijven jullie nog janken omdat Baudet de grootste en nog veel groter wordt? Nederland heeft dan linkse gelul eindelijk doorgekregen en gelukkig hebben we social media i.p.v. die linkse NPO.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.