Linkse indoctrinatie is ‘onzin’ maar in 2018 al gewoon bewezen, en hoe!

Oh oh oh, wat is iedereen weer op z’n teentjes getrapt door de stunt van FVD, met hun meldpunt voor linkse indoctrinatie. ‘Onzin!’, ‘is heus niet zo!’ en er kwam zelfs een brief! De vraag die iedereen zichzelf nu stelt is natuurlijk: heeft Baudet gelijk? Nou… Ja.

In HP/De Tijd deed men vorig jaar al onderzoek naar zo’n 40 schoolboeken, waarvan de oudste uit 2005 kwam. Daar vielen toch flink wat passages te ontdekken die voor linkse indoctrinatie kunnen doorgaan, of op z’n minst zéér dubieus zijn.

Hier een stukje maatschappijleer:

De overheid moet niet zoveel willen regelen, vindt de VVD. Laat de mensen het zelf maar uitzoeken. Wie het zelf niet kan, heeft pech.”

De SP en GroenLinks willen veel meer geregeld zien voor zwakke groepen in de samenleving. De welvaart moet eerlijker verdeeld zijn. Dus bijvoorbeeld: goedkopere medische zorg, betere pensioenen. De rijkeren moeten daar via belasting aan meebetalen. GroenLinks wil ook meer aandacht voor het milieu.”(Blikopener, maatschappijleer)

Zo is dat! Rechts vindt dat arme mensen maar gewoon minder arm moeten zijn en niet moeten klagen. Hartstikke neutraal! En laten we deze fraaie ook vooral niet overslaan:

Taarten in het gezicht van politici, ketchup over driedelig grijs, kogelbrieven bij het ontbijt: burgers zijn niet alleen actief in het stemhokje.”

Sommige terroristen vinden dat de rijke westerse landen de arme landen verschrikkelijk onderdrukken en plaatsen daarom bommen bij westerse ambassades of westerse bedrijven.”
(Impuls, maatschappijleer)

Niks mis mee! Zo neutraal als maar kan. Doodnormaal politiek activisme. Ach en wat die terroristen betreft, iedereen die er zo naar kijkt zou weleens terrorist kunnen worden!

Lees ook vooral de kronkelende gedachtegang wat betreft immigratie en de uitleg van de Amerikaanse cultuur. De leerling die het allemaal wel snapte en graag aan de slag wilde, kreeg een mooie werkopdracht mee:

Op jouw school zijn leerlingen met verschillende culturele achtergronden. Organiseer met elkaar een multicultureel feest. Iedere groep presenteert op dat feest iets van de eigen cultuur. Denk bijvoorbeeld aan muziek, dans, eten, drankjes, tradities, kunst en toneelspel. Doel van het feest is op een gezellige manier meer begrip voor elkaars cultuur te krijgen. Maak er een spetterend feest van.” (Impuls, maatschappijleer)

Hartstikke normaal allemaal. Vreemd dat de VVD vroeger zélf pleitte voor een indoctrinatiemeldpunt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Schele Joop

  Antwoord op deze 200 academici is simpel:
  https://twitter.com/ScheleJoop/status/1111681208172326912

 2. Zomaar73

  Dit zijn nog vrij zachte voorbeelden, er zijn veel ergere te vinden.

  1. Satty

   Laat eens zien. Kom op. Zijn dit voorbeelden?

   Ik zou wout een deradicaliserings opname aanbevelen.

   1. Zomaar73

    Satty – Dan moet ik al jouw reacties hier kopieeren, evenals Henk-Jan en Meester Kong.

    Dat is het bewijs 😉

    1. Satty

     Hahaha, scherp maar serieus.

     De puberteit heeft een veel te diverse uitkomst, alle stromingen zijn nog steeds gewoon vertegenwoordigd. Op dit moment is rechts zelfs sterk in opkomst. Dus van indoctrinatie kan geen sprake zijn.

     Ik vind het veel belangrijker om collegiale toetsing te bespreken. Daar zie ik wel problemen, onder andere bij klimaat maar ook bij sociologische studies en onderzoeken. Dit overigens aan beide kanten van het politiek spectrum. Niet indoctrinatie maar gewoon tunnelvisie.

     Leuk dat je het humorisch probeert. Er is al genoeg venijn, zei ze in de spiegel kijkend.

     1. Punt50

      @ Satty

      VERS NIEUWS UIT AFRICA !!!!

      > De voormalig president van Gambia, Yahya Jammeh, stal voor zeker 332 miljoen euro uit de staatskas in de 22 jaar dat hij het West-Afrikaanse land met harde hand regeerde. Dat blijkt vrijdag na een bijna twee jaar durend onderzoek naar de oud-leider. <

      Jammer toch voor het land Gambia zelf, dat het géén kolonie meer is. Als kolonie waren ze nu beter af geweest.

     2. koeiepoep

      @punt 50: Je bevestigt, wat Satty altijd beweert: Handel niet met dictators. Stropoppen op de troon gezet door multinationals, zodat het land nog verder geplunderd kan worden. Voor iedere euro ontwikkelingsgeld, wordt er 10 euro aan grondstoffen het land uit gesluist.
      Dat jij je daar vrolijk over kunt maken, omdat je dan denkt een lange neus naar Satty te kunnen trekken, is even triest als onzinnig, daar je juist haar gelijk aantoont. En eindeigen met: als kolonie waren ze beter af, is de arrogantie ten top. Hoe superieur denk je wel te zijn?

  2. Original NL

   Was dat niet bij maatschappij leer dat de vraag opdook…..wat vindt jij erger ..de brexit of trump.(waarschijnlijk de opleiding tot linkse trol)
   De vraag, wat is erger ..”clinton of jetten” zal je op scholen tevergeefs zoeken.
   En links maar ontkennen ….
   Stem FVD!!

 3. Satty

  Dit kan niet echt zijn. De indoctrinatie door baudet bewezen. Wout bewijst dat baudet degene is die indoctrineren.

  Zolang de uitkomst van puberteit divers is is er niets aan de hand. Volwassenen zijn veel eenvoudiger te indoctrineren, dat bewijs jij.

  Willen dat scholen liegen, wat een gek niet?

  Rechts is voor armoede, ieder zorgt grotendeels voor zichzelf,feit.Kinderen kunnen beter ruzie maken en onverdraagzaam zijn, of niet wout? Lees al shabaab laatste teksten en het gaat ook daarover.

  Haat boven liefde verkiezen. Tja, ik ben benieuwd wat Thierry hiervan vindt. Dit is niet serieus te nemen.

  Vandaag hebben hoogleraren hun zorgen over dit meldpunt geuit, volkomen terecht. Wat een idioterie.

  1. Vit

   @Satty

   “Zolang de uitkomst van puberteit divers is is er niets aan de hand. Volwassenen zijn veel eenvoudiger te indoctrineren, dat bewijs jij.”

   Nogmaals, het is psychologisch bewezen dat een mens geestelijk gevormd wordt tot ongeveer volwassenheid, wat daaruit volgt is dat je daarnaar handelt.

   Jij bent toch ook niet meer om te turnen ook al liggen de feiten duidelijk en dat blijkt wel.

   1. Satty

    Vit

    Ik ben op basis van onderzoek uitgekomen waar ik nu sta. Als ontevreden burger ben ik partijloos, ik heb geen idee waarop te stemmen. Toen zei iemand die ik respecteer kijk eens naar fvd en in het begin spraken bepaalde zaken mij aan. Ik ben bv van mening dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven en de uitkomst daarvan.

    Hoe meer ik over fvd te weten kwam hoe meer het me ging tegen staan. Ik ben juist erg zoekende in mijn leven op het moment en dat op zo’n beetje ieder gebied. Natuurlijk heb ik vooroordelen maar ik probeer toch eerst inhoudelijk naar iets te kijken voor ik iet helemaal afwijs.

    1. Vit

     @Satty

     Het beste alternatief is het FvD, niet racistisch of fascistisch in mijn ogen dan, hun standpunten spreken mij erg aan zoals een bindend referendum, als het achteraf dan toch niet bevalt kun je er wat aan doen, zoals ik al schreef gaat vallen sneller dan stijgen.

     1. Satty

      Vit

      Ik vind het racisme overtuigend bewezen. Zijn gesprekspartners zijn alt right, wil je brede oriëntatie zoek je het ook daarbuiten. Ik zou me kunnen voorstellen dat als je voor brede oriëntatie gaat je met jared Taylor spreekt en Peter hotez. Het is mij te eenzijdig.

      Ik vind het zorgwekkend dat baudet zijn economische voorstellen niet wil laten doorrekenen. De berekeningen aan de hand van wat nu bekend is laten zien dat de belasting inkomsten naar beneden gaan met een bedrag dat meer is dan de kosten van de zorg. Het lijkt erop dat hij een tekort heeft van 60 miljard om zijn beloften na te komen. Ik hoop dat onze zorg voor een ieder gelijk toegankelijk blijft.

      Mensen geen keuze geven op het gebied van de inrichting van hun leven is fascisme. Ik ben bang dat het daar op uit zal draaien. Omdat baudet al diverse keren duidelijk heeft aangegeven hoe superieur hij zichzelf en zijn gedachtegoed vindt. De schrijvers die als fascistisch worden beschouwd hebben deze taal ook, het lijkt erg sterk op hun taal.

      Ik hoop dat ik uiteindelijk mijn ongelijk moet toegeven, beter als gelijk hebben en in mijn vrijheid beperkt.

      Een fijne dag mijn beste.

     2. Bosche draak

      Laat haar toch , zegt ze niet zelf dat ze zoekende is?
      Menig mens op deze site stelt voor dat ze begint met d’r verstand.

     3. Vit

      @Satty

      Wellicht helpt het je te vertellen dat ik een secondant heb wat betreft psychologische zaken, want zij (Surinaamse en in de verte moslima) is een gepensioneerde psychotherapeute verbonden geweest aan het Riagg.

      En FvD stemster!!!

     4. Vit

      @Bosche draak

      Niet geschoten is altijd mis.

  2. Siemien

   Hokjes en vakjes denkers

 4. Schele Joop

  Ik zou zeggen tegen die 200 academici start je eigen politieke partij als je het allemaal beter weet. Maar om nu aan de zijkant te gaan staan schreeuwen daar schiet het land niks mee op.

  1. Satty

   Ja precies volgzaam zijn is beter of niet?

  2. Original NL

   Joop…Ik zou zeggen tegen die 200 academici start je eigen politieke partij …..
   Hebben ze al..d66 en groen links.

   1. Schele Joop

    @Original NL @Satty
    De echte Nazi’s hebben ook een dergelijke actie gedaan, 100 Nazi academici schreven een book, waarin ze het ongelijk van Einstein probeerde te bewijzen. Liep niet zo goed af voor de nazi’s want Einstein antwoorden simpel, “Als ik ongelijk heb dan is een academice meer dan genoeg”. Dussss dat zou ik ook zeggen tegen die Nederlandse academici.

    1. Brazil

     Ja inderdaad, met die fascisten liep het niet goed af.

     1. Schele Joop

      @Brazil
      Nee, nee dat klopt niet wat u zegt, de Nazi’s waren nationaal socialisten de fascisten zaten in Italië, die hebben weer andere boeken geschreven naar ik mag aannemen.

  3. Zomaar73

   Schele Joop – heb even je Twitteraccount gelezen. Interessant! Ga zo door!!

  4. Brazil

   Ik zou zeggen start Baudet scholen.

 5. umhnz

  Waar DDS liever de kop in het saharazand steekt, blijft TPO gewoon nieuws weergeven.
  https(dubbele punt)//tpo(punt)nl/2019/03/29/meer-dan-200-wetenschappers-docenten-en-onderzoekers-kotsen-eensgezind-thierry-baudet-uit/

  1. Rien Noppen

   TPO is een serieus rechts nieuwsblog. DDS is in vergelijking daarmee eerder een schoolkrant.

   1. TD

    DDS is de enige waar je niet wordt geblokt.

    1. umhnz

     Niet geblokt?
     Vreemd dat sommigen met andere inlog via vpn terug moeten komen.
     Dus DDS blokt net zo hard ip-adressen en namen .

     1. TD

      Ben overigens benieuwd hoelang VPN toegestaan is in de toekomst,De EU gaat illegale uploads al blokkeren,straks verbiedt “Big Brother” waarschijnlijk,Torrents,VPN,Tor etc

     2. Fortiori

      Bij sommige bibliotheken is de site van DDS door de beheerder geblokkeerd op de PC’s voor publiekelijk gebruik.

   2. umhnz

    In ieder geval minder slaafs richting Onze Grote Nieuwe Glorieuze Leider.

   3. Original NL

    Stem FVD!!!

    1. Heinz

     Drink Coca Cola
     Chief Whip op ieders lip
     Mascotte rolt 3x beter

     1. Original NL

      En stem FVD!

 6. TD

  Natuurlijk is er indoctrinatie!
  Langs mijn huis passeren elke dag vele scholieren,ivm scholencomplex atheneum,havo,mavo,met verkiezingen hing een poster van PVV achter mijn voorvenster.
  Schijnbaar was dat een bezienswaardigheid want deze trok veel aandacht van de studenten.
  Ik moet wel even vermelden dat de buurt overwegend bewoond is met GL types,gezien de posters.

  1. Brazil

   Posters voor je raam hangen is zo jaren 80 , geen wonder dat je bekijks krijgt.

 7. Brazil

  Nooit iets van gemerkt , of moet je hiervoor op school of een universiteit zitten ?

 8. C.A.Barstow

  Dat links met haar verachtelijke ideologie het onderwijs heeft verziekt en afgestudeerden aflevert die voor links geprogrammeerde robots kunnen doorgaan is bekend.
  Nu de aap uit de mouw komt voelt links nattigheid en wringt zich in allerlei bochten om onder de talloze bewijzen vandaan te komen.

  De tijd voor links is voorbij dat zij de maatschappij nog langer kunnen vergiftigen en verpesten met hun verachtelijke ideologie, het wordt steeds duidelijker wat voor een vernietigende invloed dat op ons land en onze cultuur heeft gehad en nog heeft.
  De ogen van de burger gaan gelukkig steeds verder open en zij willen verandering, zij willen een nieuw, rechtvaardig en werkelijk Democratisch Nederland,
  en geen land dat in de toekomst niet meer bestaat omdat haar bestuurders de soevereiniteit aan Brussel hebben verkwanseld, haar cultuur door s’lands bestuurders te grabbel is gegooid omdat zij ons laten overlopen en wegdrukken door een ideologie en cultuur die ons volkomen vreemd is en zal blijven en hier in het geheel niet thuis hoort.

  Stem in mei ook op FvD!

  1. Brazil

   Grapjas , De tijd voor links is voorbij, LOL.

  2. Tguard

   Het linkse of rechtse gedachtengoed is beiden niet verachtelijk. De invulling die bepaalde mensen eraan geven is verachtelijk. Helaas zitten er hier een paar waar geen fatsoenlijk woord mee uit te wisselen valt en ik daardoor geneigd ben om juist radicaler te reageren maar mijn verstand laat het gelukkig niet toe.

   1. Brazil

    Links is waar de duim rechts zit.

 9. Tante Sidonia

  Douwe Bob? Is dat niet die wauwelende zanger?
  Kruising van Noppen, Beukman en van.Rosmalen?
  Oeps,…..had op ander onderwerp gemoeten!

 10. koeiepoep

  Kliklijnen en meldpunten zijn zóó DDR. Als iets je niet zint, doe je aangifte bij de betreffende instanties. Fvd laat hiermee zien, dat ze vol op t onderbuikorgel spelen. Een gevalletje in de as poken, om nog wat extra vonkjes te laten opdwarrelen en alle in t vuur staarders: “oooooh” te laten roepen. Een goed begin, voor een partij die zo graag serieus wil overkomen.

  1. Brazil

   De film ‘ Das Leben der Anderen ‘ staat bij het FvD boven
   aan.

 11. Punt50

  Mensen, het is zaak de kinderhersentjes thuis weer op een rijtje te zetten. School doet het niet…

  1. Brazil

   Gezien de reacties niet alleen de kinderhersentjes, man man man wat
   een droefheid allemaal, kom een keer van je zolder af en gewoon weer onder de mensen.

   1. Punt50

    Ik constateer dat het bij jou ook is mislukt, geloof die linkse mantra’s maar lekker hoor..

    1. Brazil

     Maar je gelooft alles blindelinks wat op DDS staat ?
     Dan is je wereldje heel klein en beperkt.

   2. marco1

    Ja dat thuis de boel weer rechtzetten word lastig aangezien een gezin niet rond kan komen van 1 salaris.

 12. Beukman

  Wie struikelt over bovenstaande voorbeelden, moet wel heel erg zijn geïndoctrineerd door de politiek-correcte Rechtse Kerk. De eerste twee zijn gewoon waar, al is de eerste wel wat populistisch gesteld.
  Voorbeeld 3 is een suggestie, prima geschikt voor discussie in de klas, die absoluut niet misstaat in een boek maatschappijleer.

  FvD: mietjespartij óf Stasipartei? Waarschijnlijk beide.

 13. Veteraan

  Het gaat tot ver voor 2005 ook op hoor.
  Ook 40 jaar geleden was rechts fout en links goed.
  Vandaar al die allochtonen die hun [niet werkende families] er ook nog bij haalden en waarvan 40 % binnen 5 jaar al in de WAO zat, de kinderen van familie in Marokko gewoon opgaf voor kinderbijslag en nog vele frauduleuze handelingen meer.
  Op vakantie gaan naar Marokko en elk jaar dan 2 tot 3 maanden ziek worden ter plekke, niemand die het controleerde en ze werden niet ontslagen.
  Wat een verschrikkelijke mensen, de goede uitgezonderd die wel hebben gewerkt maar dat is een minderheid. En die nette NL’ers maar werken.
  En in die 40 jaar is het nog veel erger geworden, ze hebben een parallelle samenleving gecreëerd en willen ons allemaal weghebben uit eigen land zodat de islam kan groeien, dus hun waardeloze en agressieve geloof is er nog eens bijgekomen.

  1. TD

   Veteraan:
   Kan je nog herinneren de “oprotpremie”mbt remigratie,ik ken meerderen die het geld opstreken,terug gingen naar marokko,een nieuwe “pas” kochten en met andere naam terug kwamen naar Nederland,vakantie met geld toe!!

  2. Jumping

   Kijk Veteraan, dit is wat Nederland over zich zelf heeft afgeroepen.
   De zoetsappige wegkijk cultuur, heeft jaren lang voort kunnen woekeren en we vonden het allemaal best.
   We lieten ons uitschelden voor racisten en fasisten en lieten het op zijn beloop.
   En nu is het te laat.

  3. Brazil

   Tokkies doen toch precies het zelfde , hebben daarbij nog een
   hennepkwekerij op zolder , dikke wagen voor de deur die op een andere naam staat, en eind van de maand gratis geld.
   Die Tokkies gaan nooit meer werken , 2 keer per jaar op vakantie ,
   vinden alles van moslims maar gaan ondertussen richting
   Turkije op vakantie, hahaha prachtig.

   1. Veteraan

    Ja en ?
    Zijn die moslims dan minder fout omdat Tokkies het ook doen ?
    Voor mij mogen ze allemaal het land uit.
    Het punt is dat het al zoveel jaren gewoon wordt toegestaan.
    En van die foute moslims zijn er veel meer dan Tokkies.
    Eerst die moslims eruit en dan de Tokkies aanpakken want NL trekt het niet meer.

    1. Brazil

     Ja en we hebben al die jaren geen links kabinet gehad dus rechts heeft zitten slapen al die tijd en het laten gebeuren.
     Kun je nu wel huilie huilie doen over links dit en dat maar rechts was toch heel wat jaren aan het roer.

   2. marco1

    @brasil:Die tokkies met een hennepkwekerij op zolder zijn meestal kansloze schuldsanerings figuren die misbruikt worden door de grote jongens met dure auto’s die 2 keer per jaar op vakantie gaan.

 14. Tante Sidonia

  Bij deze neem ik afscheid om nooit meer te reageren op enig artikel DDS.
  Reden: er is alleen maar Noppen bezig met tientallen nicknames!
  Het ga u allen goed.

  1. Dik

   @Sidonia: Vinden ze alleen maar fijn. Negeren vinden ze pas vervelend!

  2. Henk Albarda

   Dus je geeft Rien Noppen vrij spel? Ik vind het prettig dat de heer Noppen in ongeveer 10 % van zijn bijdragen een feit geeft, al kloppen die meestal niet. Voor mij regelmatig aanleiding op internet de echte feiten te verifieren……… Nog eens heroverwegen hier te blijven reageren?

  3. umhnz

   Een grote leegte valt DDS ten deel.
   De enige die Dhr. Noppen verbaal de baas was, gooit het gastendoekje in de ring.
   U gaat gemist worden door West Europa.
   Het gaat u goed in den Belz.

   1. marco1

    Ja poffer ik lees het nu ook pas. Dit gaat een zware dag worden met zoeen groot verlies een plaats te gaan geven.

    1. umhnz

     Nu 5 minuten stilte een straks een stille tocht.
     Een geel hesje tijdens de wandeling lijkt mij een goede herkenning.

 15. Brazil

  Hahaha was weer lachen bij Jinek, twee van die bruinhemden of
  eerder zwart/blauw hemden.
  Herman Pleij heeft die gasten alle hoeken van de studio laten zien,
  eerst was het hele onderwijs links maar dan weer een aantal
  leraren, man man man wat een droeftoeters.
  Ze weten zelf niet meer wat Links en Rechts is, geweldig gewoon
  hilarisch.
  En dan Tommy boy met zijn fake berichten, ja ik weet niet
  of het allemaal waar is, man man man .

  1. Rien Noppen

   Gelukkig speelde Wibi mooi piano.

  2. poldi

   Je kunt aan al die opgefokte reacties wel merken hoe ver de linkse meute heen is.
   Men voelt zich meteen zwaar aangevallen.
   De bereidheid de hand in eigen boezem te steken ontbreekt geheel.
   Niet meer gewend aan, noch ontvankelijk voor, massaal verzet zoals momenteel gaande is, vraagt kennelijk niemand ter linker zijde zich af waarom er massaal afwijkend stemgedrag vertoont wordt.
   Ook het excessief losgaan op de “tegen partij” schijnt bij links geen vragen op te roepen. Kop in het zand of gewenning?
   Het zijn taferelen gelijk aan die bij Pim Fortuyn en Geert Wilders.

   Links Nederland, waar rook is, is vuur!!

 16. Henk Albarda

  In aanvulling op punt50:
  Door en door corrupte ‘kleurlingen’ regimes zijn er nog enkele zeer overtuigende meer:
  Mugabe in Zimbabwe (als Rhodesia een goed ontwikkeld land)
  Zuma, notabene Zuid-Afrika
  ‘Democratische Republiek Congo’
  Sudan
  Eritrea
  Somali

  En zolang azg doorgaat Afrika te helpen de bevolkings explosie te stimuleren, zal er nooit verbetering in Afrika komen, en heeft Europa geen andere keus dan de grenzen te sluiten. Dat begint in hele kleine stapjes vorm te krijgen, steeds 3 mini-stapjes goed, 2 ministapjes terug…….

  1. Satty

   1 dollar naar Afrika zijn minimaal 10 naar het westen. Gewoon een feit. Niet graag dat jij hersens van anderen op een rijtje gaat zetten wat op niet meer neer gaat komen dan uit zelfmedelijden redeneren.

   1. Bosche draak

    Hee mafketel!
    Hebben je nog niet gehoord over Gambia…

 17. victus

  En hou die kinderen vooral DOM! Dat is ook een indirecte taak. Laat ze als een kip zonder kop klimaat mantra’s opdreunen in plaats van relevante kennis. Veel ouders doen er hard aan mee met die flauwekul. Lijken ze over de rug van de kinderen zelf ook bewust en duurzaam! De zogenaamde hello-Fresh box generatie; niet in staat om zelf wat te bedenken.

 18. DidiMadloba

  Ik vind die voorbeelden niet zo schokkend.
  Maar natuurlijk vindt de VVD niet dat je het niet altijd maar zelf moet uitzoeken. Want ook de VVD is een beetje links!
  Echt rechts is de belasting voor de armen verhogen en voor de rijken verlagen: de methode-Trump.

  1. Gekko

   Zou Herman Pleij onder de nick DidiMadloba op DDS reageren?

   1. umhnz

    Welnee Dion, hoe kom je er bij.
    Oeps.

  2. marco1

   Is nog niet eens zo slecht om het bij de armen weg te halen, die zijn het toch niet gewend om wat te hebben dus zullen het ook niet zo missen.

 19. poldi

  Ingrid van Engelshoven, de minister van Onderwijs ( D 66) weet uiteraard héél goed dat het Onderwijs is geschoeid op linkse ideologieën……en daar heeft zij en haar partij geen enkel probleem mee;
  D66 IS wel degelijk een links bolwerk en zij ziet het als haar taak om juist de jongeren via het onderwijs linkse politieke idealen als bagage mee te geven.
  Dat FvD dit fenomeen nadrukkelijk aan de orde stelt is volkomen terecht.
  Zie hoe onze huidige samenleving is verworden tot de puinhoop die het momenteel is, dank zij de ingeslopen (s)linkse indoctrinatie.
  Met de komst en opmars van het FvD lijkt er voor links een kink in de kabel te zijn gekomen…..en dat werd ook hoog tijd………

 20. F. Domela Nienhuis

  Wie heeft er gisteren naar Jinek gekeken? Is die Herman Pleij nou een hystoricus? Ik zag enkel een hystericus. Totaal in de kramp geschoten bij ook maar enige confrontatie welke buiten zijn eigen linkse bubbel valt. Totaal vervreemd van de werkelijke wereld. Gewoon een volksvreemde stakker.

  1. poldi

   Ik heb ook gekeken en mijn al wat gekrompen tenen werden nog krommer na het aanhoren van dat vreselijke linkse hysterische misbaksel van een hystoricus.

   1. F. Domela Nienhuis

    Geen historicus, maar een hystericus.

 21. poldi

  Bij Eva Jinek
  ————–

  Beste meneer Pleij,

  Wat heb ik gisteren genoten van uw optreden bij Jinek naar aanleiding van die onderwijskliklijnen.
  Wat een afgang. Wat een prachtig bewijs dat de ‘gevestigde orde’ heel slecht kan omgaan met een tegengeluid. Heerlijk!
  Dat telkenmale hinderlijk onderbreken van uw ‘opponent’.
  Dat misplaatste lachje.
  Dat opzichtig ‘nee’ schudden.
  Die stemverheffingen.
  Die uitspraken van u tegen een oud-collega, die 34 jaar voor de klas heeft gestaan.
  “Dit is allemaal hear-say.”
  “Dit heeft geen zin hoor, om zo te discussiëren.”
  “Ik vind dat je echt op een hele verkeerde weg zit, hoor.”
  “Jouw manier van redeneren vind ik buitengewoon irritant.”
  “Mag ik je eens wijzen op didactiek.”
  “Ach, jongen.”
  “Ah joh, kom op.”
  “Arme leerlingen.”

  Ik vond het van zo weinig respect getuigen voor de keurige oud-docent tegenover u, Harm Beertema.
  En weet u wat het meest stuitende was?
  U keek ‘m ook nog niet aan als u tegen ‘m sprak.

  U bent een walgelijk superlinks mannetje !

  1. F. Domela Nienhuis

   Ging die Herman Pleij even op zijn plaat 🙂 Ik zag geen historicus, maar een hystericus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.