Met verkiezingen in aantocht kondigt Robert Jensen aan: ‘Geert Wilders te gast in mijn programma!’

De PVV-leider heeft een vriend gevonden.

Heel lang was Geert Wilders nauwelijks te zien op tv. Nou ja, hij kwam natuurlijk met enige regelmaat langs in nieuwsitems, maar zelf naar een studio afreizen? Dat deed hij maar zelden. De reden daarvoor was natuurlijk helder. Hij wist, dat als hij naar een studio ging, hij daar keihard afgebrand zou worden door de politiekcorrecte, anti-nationalistische en anti-populistische nepnieuwsmedia. Dat zou gebeuren bij de publieken én bij de commerciëlen.

Maar, sinds kort heeft RTL iets wat de andere zenders niet hebben: een rechtse talkshowhost die a) de klimaatwaanzin tegenspreekt, b) de Trump-haat tegen gaat, c) rechts is en d) Geert Wilders en diens partij zowaar serieus neemt en met respect bejegent. Misschien zelfs wat met sympathie — hoewel hij minder nationalistisch overkomt dan Wilders. Ik heb het dan natuurlijk over Robert Jensen.

Eerder dit jaar was Wilders al te gast in het tv-programma van Jensen. Dat was een groot succes. Hij werd met open armen ontvangen, niet alleen door de presentator zelf, maar ook door zijn publiek. Voor Wilders was dat natuurlijk een genot. Geen wonder dan, dat hij deze week wéér langskomt in het programma.

De timing van dit tweede bezoek is erg goed voor Wilders. Zijn partij staat er volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond namelijk helemaal niet zo florisant voor. Als er volgens De Hond vandaag Tweede Kamerverkiezingen waren zou de PVV genoegen moeten nemen met 15 zetels. Dat zijn er vijf minder dan de partij scoorde bij de laatste verkiezingen.

Hoewel dat over de Tweede Kamer gaat weten we allemaal dat Tweede Kamer-peilingen ook behoorlijk veel zeggen over Eerste Kamerverkiezingen (of, nou ja, verkiezingen voor de Provinciale Staten). Het valt te verwachten dat de PVV ook bij die verkiezingen, die er al heel snel aankomen (20 maart!), een minder score zal neerzetten dan Wilders graag zou willen.

Daarom is het van het grootste belang dat hij actief campagne voert en zich laat zien. Die andere tweet outsiders, Thierry Baudet en Theo Hiddema, doen dat vaak bij Harry Mens, Wilders opt voor Jensen — wat gezien de onderlinge verstandhoudingen best te begrijpen valt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. santiago

  Heb respect voor meneer Wilders. Al meer dan 12 jaar vecht hij tegen de verrotte elite van Nederland. Hij gaat het niet redden, maar als je toch wilt stemmen , doe het dan op de pvv. Misschien helpt het iets en worden de mensen toch verstandig.
  Voorts blijf ik van mening, wanneer we onze democratie terug willen, de monarchie etc etc etc.

  1. Korporaal Monty

   santiago
   “Al meer dan 12 jaar vecht hij tegen de verrotte elite van Nederland”

   Nee hier vecht hij niet tegen.
   Wilders vecht al jaren tegen de islam.

   Hoe moeilijk is het om Wilders te begrijpen.

   1. sjun

    Het verraad der ‘klerken’ is in Nederland al even goed zichtbaar als destijds voor de poorten van het nog niet geïslamiseerde Mekka. Ergo heeft dhr Wilders niet enkel een strijd tegen islam maar ook tegen haar zelfislamiserende bondgenoten te voeten. Die motie Halsema van oktober 2010 verheldert nog even wie zo geadresseerd kunnen worden.

    1. HendrikJan

     @sjun.

     Inderdaad, zonder die beschermende paraplu van de verrotte elite van Nederland, had de Islam in Nederland nooit zo groot kunnen worden.

     RUTTUP en NEXIT.

   2. santiago

    Door de verrotte elite krijgt de islam de kans. We hebben leiding nodig in Nederland.

 2. HendrikJan

  Als dit maar gaat gebeuren, in Maart, Rutte bij het grof vuil.

  En in Mei, de start van de ontmanteling van de EU in deze vorm.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Julian

   Een ding is zeker Rutte gaat in maart niet bij het grof vuil. Het zijn provinciale staten verkiezingen. Wilders wil er graag een landelijk tintje aan geven. Maar uiteindelijk gaat het om de provincie. Iets wat Wilders totaal niet interesseerd.

   1. santiago

    Totaal niet interesseert.
    Laat maar.
    Meneer Wilders is in meer dingen geïnteresseerd dan jij denkt.

   2. Lugar

    “Een ding is zeker Rutte gaat in maart niet bij het grof vuil.”

    Klopt, en de Provinciale Statenverkiezingen worden wel degelijk aangegrepen om de trend van 2017 (VVD – 9 zetels) door te zetten. Omdat ons het referendum is ontnomen zullen de diverse verkiezingen, meestal met uitzondering van de gemeenteraadsverkiezingen, worden aangewend om tegen te stemmen.

    En dat is exact wat de VVD gaat ondervinden. Nu bij de PS-verkiezingen en straks bij de TK-verkiezingen.

    #stemzeweg

    1. Satty

     Wat een democratische schande is natuurlijk.

     1. TheresaGeissler

      Oh? En waarom dan wel?
      Als de verkiezingsuitslagen er aanleiding toe zouden geen is er geen sprake van een ‘democratische schande’, als dat mocht gebeuren.
      Niet dat ik er echt in geloof: Zolang er bij de PVV intern geen knop omgaat, heb ik er helaas een hard hoofd in.
      Maar ik moet er niet aan denken, wat jij dan vermoedelijk wèl “democratisch” vindt: waarschijnlijk een overwinning van de combinatie GL en Bij1 met een vleugje D66: Als het maar lievvv is voor de Moslims en Zwarte Piet er uit schopt, is het niet zo?

 3. Rien Noppen

  De kijkcijfers van Jensen zijn gelukkig erg laag.

  1. Vliegenvanger

   Noppen is een alias van Rutte.

 4. Hendrik_Groen

  Jammer voor Wilders, wie kijkt er nu naar die volgevreten Jensen die alleen maar zichzelf leuk vind?

 5. TD

  Het enige programma dat ik kijk op de Nederlandse zenders.
  Steeds meer mensen kijken naar het programma,men vindt het verfrissend eens een ander geluid te horen dan dat eeuwige linkse gedram!
  Hopelijk zet het programma mensen aan het denken,en gaan ze zichzelf herkennen in de onderwerpen van Geert Wilders.

  1. santiago

   TD. Zou leuk zijn. +

   1. poldi

    ++++

  2. Lugar

   “Het enige programma dat ik kijk op de Nederlandse zenders.”

   Ik kijk het terug, via internet.

   Ik kijk ook naar “Hofbar” van PowNed.

 6. AAA

  Beste mensen gooi je stem niet weg.Dat is exavt wat je doet als je op de pvv stemt.Geef je stem aan Fvd of mij partaan 50+ maar pvv nul resultast al tig jaren. Hij zegt ook wat denk maar niemand neemt Wilders serieus helaas maar waar…

  1. Rien Noppen

   Een stem op het FvD is evenzeer een verloren stem. PVV en FvD zullen beiden geen enkele rol kunnen spelen in het landsbestuur. Het blijft lawaai aan de zijlijn dan wel spek en bonen.

   1. DeBruijn

    @Rien Noppen

    Heel de dag reageren op artikelen waar je het mee oneens bent, is ook verloren….tijd.

    Maar ja, als je echt niets anders te doen hebt.

   2. DeBruijn

    @Rien Noppen

    Hier reageren met tegendraadse reacties is ook herrie aan de zijlijn en daar zal Nederland ook niet van veranderen.

    Goed gezien.

    1. Top

     Blablabla. Blaaskaak genaamd Noppen. Voorheen in dit theater, als Ernst Quispedoor, Duijndam, Dopper. Een man om op te spuwen. En niet te vergeten, een hele zielige en eenzame stervende man. Altijd anderen de maat nemen. Alles beter weten. In ieder geval een ‘Narcist’ predicaat waardig. Ik begroet hem dan ook altijd met alle d’ honneurs, die hij zo graag ontvangt.

   3. marco1

    Het zou wat zijn als alle FvD stemmers naar u zouden luisteren en die Henk Krol straks de grote winnaar word

    1. Top

     Zelfs dan, Ja zelfs dan, wensen wij hem geen afschuwelijke ziekte zoals wat je moeder heeft niet toe. Hoe is het met haar? Ik hoop, dat het met haar beter gaat, dan met jou.

  2. santiago

   AAA. Daar heb je natuurlijk wel een punt.
   Kan jij na deze inhoudelijke bijdrage de dag wel weer door. Je had er misschien nog bij kunnen zeggen dat alles de schuld van Trump is, maar dat komt waarschijnlijk nog.

  3. Heinz

   Ben ik met u eens. Wilders is als een stripverhaal van Tante Sidonia wat al duizend keer is gelezen en elk woord bekend is. Plaatjes en praatjes blijven onveranderd. Leuk voor in de leesmand.

   1. Lugar

    Of voor op de bakfiets.

   2. Lugar

    Mooi dat Geert Wilders bij Jensen op televisie komt. Veel kijkers dus meer mogelijkheden om stemmen te winnen voor zijn campagne: “Weg met Rutte”

    #stemzeweg

  4. Lugar

   “Beste mensen gooi je stem niet weg.”

   Exact, ga jij niet stemmen? Jesse Klaver gaat wel!

   i.imgur.com/0NZ7lTo.png

  5. Supernoodle

   En het Forum en 50+ hebben wel resultaten geboekt?
   Wat een simplistisch geraaskal.
   Geef mij gewoon Wilders maar. En niet dat eeuwige gedraai van die farizeeër Baudet.
   Wilders staat tenminste ergens voor, zie ik die grachtengordel ventje nog niet doen.

   Een verloren stem is een FvD stem.
   0,0% politieke ervaring.
   Dat moet straks een freakshow gaan worden.

  6. sonar

   Aaa aan de drank.

   1. Supernoodle

    Geen idee!

    Vraag het eens aan een FvD’er!
    Die zijn nog steeds stomdronken van de peilingen van Maurice de hoax.
    En weten in de waan van de euforie, realisme van gekkigheid niet te onderscheiden.

    En ik ben aan de drank?

    Wordt eens wakker man.

 7. Heinz

  Dat die Jensen nu niet op het idee is gekomen om het eerste kamerlid Marjolein Faber te interviewen ! Dat ligt toch meer voor de hand. Ronald Jensen in een te krap jasje en Marjolein in maatkostuum. Ronald weet zich geen raad met de situatie…

 8. Hendrik_Groen

  Er heeft zich in de afgelopen jaren een enorme omwenteling voorgedaan in het denken over het klimaat. Er zijn nog altijd mensen (Baudet) en media (De Telegraaf) die volhouden dat er weinig aan de hand is, maar bijna niemand gelooft hen meer.
  Het percentage Nederlanders dat het eens is met de stelling dat „verhalen over opwarming van de aarde overdreven zijn” is meer dan gehalveerd, van 24 procent naar 11 procent. Tegelijkertijd zegt nu bijna 58 procent van de bevolking grote zorgen te hebben over opwarming van de aarde – 23 procentpunt meer dan tien jaar terug. Dat schrijft NRC op basis van een onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut. In 2009 vond 43 procent van de VVD’ers en 46 procent van de PVV-kiezers verhalen over klimaatverandering „sterk overdreven”. Nu vindt 20 procent van de PVV’ers dat nog en 13 procent van de VVD-stemmers. Onder CDA’ers is de scepsis gehalveerd, van 25 procent naar bijna 13.

  Bron(nen): Nidi NRC

  1. Rien Noppen

   Ja, Wilders en Baudet proberen kiezers te trekken op een achterhaalde agenda. Zelfs onder de eigen aanhang begint het klimaatkwartje te vallen.

  2. DeBruijn

   @Hendrik_Groen

   In Noord-Korea stemde 100% op Kim Jong Un. De als ik zo mag redeneren dat het hoogste percentage gelijk heeft, dan zit het wel goed met Noord-Korea. Want tegen 100% kun je niet ingaan.

   Percentages van wat mensen vinden zegt heel weinig. Iets is waar of niet. In de glastuinbouw pompen ze op zonnige dagen 5x zoveel CO2 de kassen in omdat de planten dan sterker worden, beter groeien en grotere en betere vruchten oplevert.

   Met anderen woorden, als we meer zon krijgen en hoge temperaturen, dan zullen planten meer CO2 opnemen en dalen de waardes weer. Zo simpel is het.

   Al 40 jaar gebeurd dit in de glastuinbouw, omdat het werkt. 0,04 verhoging van de CO2 is verwaarloosbaar, in de tuinbouw pompen ze wel 500% meer in de kas in voor een betere groei. Is ook niet giftig voor mens (ik deed het ook toen ik nog tuinder was).

  3. Gekko

   Ja Hendrik, voor een ouwe knar als jij is het ook zeer verwarrend. Jij bent nog van de generatie die meende dat de krant een meneer is. Die je onvoorwaardelijk op zijn woord kon geloven.

   Helaas, die bordjes zijn verhangen. Kranten geven niet meer objectief nieuws door. Kranten kleuren hun nieuws politiek in. En aangezien de NRC links-liberaal is (van de VVD-D66-PvdA, zeg maar) wordt het nieuws geframed (moeilijk woord, sorry) naar wat de linkse kartelpartijen willen uitdragen.

   Dus Hendrik, ga maar gauw weer terug naar je verzorgingshuis. Misschien heeft de directrice nog een lekker gebakje bij de koffie besteld. Mmmm.

   1. HendrikJan

    @Gekko.

    Ik weet niet welke Hendrik jij voor ogen hebt, maar HendrikJan is geen maagd meer hoor.

    Hendrik_Groen is waarschijnlijk een creatie uit de uit de NOP of KOK hoek.

    RUTTUP en NEXIT.

  4. sjun

   Ach, zou George Soros er weer wat sponsorgeld tegenaan gegooid hebben om het noodlijdende suffertje zijn klimaat en immigratiecircus te laten uitventen?
   Sinds het redactioneeltje van 6 mei 2002 is de geloofwaardigheid van het NRC Handelsblad hard achteruit gehold. Het moet dus andere bronnen van inkomsten dan abonneegelden genereren. Klimaatzwendel met het oog op de verkoop van nooit rendabele warmtepompen en prijzige groene energie, islam en EU-Propaganda betaalt uitstekend.

 9. HendrikJan

  Rutte is een verloren begrip in Nederland.
  Rutte 3 is op sterven na dood.

  Er is al ruimte gecreeerd voor Rutte, bij het grof vuil, de lokatie kent hij, want hij en alleen hij, heeft er in 2017 ca 1,4 Miljoen eerlijke oprechte kiezers gedeponeerd.

  Zijn leugenkabinet (fictief) is met ca 40% gekrompen, van 76 naar 48 zetels.

  RUTTUP en NEXIT.

 10. Spaanse kok

  Wie zoekt de publicaties?
  Jensen, Wilders of allebei?

  1. santiago

   Scherp kokkie, je bedoelt waarschijnlijk de publiciteit.

 11. Hendrik_Groen

  Lachen als het de hele dag slecht weer is met de verkiezingen, dan komt er geen mens van de PVV of de FvD opdraven. Allemaal toetsenbord ridders.:-)

  1. DeBruijn

   @Hendrik_Groen

   Zo Rien of Satty weer een nieuw account aangemaakt? Hoeveel heb je er nu een stuk of 8?

 12. fusilier

  Een klimaat wetenschapper verdient ook zijn geld met de klimaatgekte . Dat hele mooie natuurgebieden naar de mallemoer gaan met de komst van windmolens interesseert hun geen biet. In het groene hart van Overijssel, tussen Ommen en Hardenberg worden er 10 stuks neergezet dit jaar van pakweg 150 meter hoog. Het is een gebied waar zwanen,ijsvogels, en weidevogels graag vertieren. Kwam er toevallig langs dit weekend.

 13. poldi

  Rien Noppen is als een bloeddorstige jakhals die elke mogelijkheid aangrijpt om op pro-PVV, pro-FVD, klimaatsceptische en anti-moslim reacties met een voorspelbare tegenreactie te reageren.
  Hij is dagenlang 24 uur van de dag als een bezetene bezig en vanwege deze dwangneurose m.i. rijp voor een broodnodige bezoek bij de psychiater.

  1. Top

   Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

 14. Ries

  Er zijn hier schatjes bij wie het kwartje nog steeds valt. Dat muntje kan al jaren niet meer vallen. Gooi er eens 50-cent tegenaan! Daarvoor moet het trollengeld toch nog wel toereikend zijn?

 15. nienke

  Rien Noppen@

  De kijkcijfers van Jensen zijn gelukkig erg laag.

  Wat ben jij toch een misselijkmakend figuur.
  Ben erg blij met Jensen teminste nog iemand die anders denkt dan al dat linkse tuig waar de TV. van overloopt.
  Als men niet denkt zoals het linkse tuig. deug je niet in hun ogen.
  We leven in een democratisch land en iedereen mag z’n eigen mening hebben.
  Daarom hoef je de PVV. niet altijd te demoniseren ook al denken zij anders dan jij.

  1. Original NL

   @ nienke……
   U verwacht toch niet echt dat noppen voor rede vatbaar is
   #negeerdelul
   #kansloos
   #stemzeweg!!

  2. Rien Noppen

   “We leven in een democratisch land en iedereen mag z’n eigen mening hebben.”

   Zo is het!

 16. Tante Sidonia

  Ik ga kijken naar Jensen!
  Beter dan Jinek, waar, waarschijnlijk, een links iemand gaat vertellen dat door klimaatverandering de wereld binnenkort vergaat!

  1. Heinz

   U kunt ze ook allebei bekijken

 17. Supernoodle

  Heel goed!
  Ik ga zeker kijken. Wedden voor een record aantal kijkers!?

 18. Julian

  Hahaha zitten mensen nog te klagen over een zogenaamde linkse publieke omroep. En dan verzuchten bij een Robert Jensen als eindelijk iemand. Een programmamaker die openlijk oproept tot een stem op de PVV en dan een uitzending met Wilders… Tsja wat zou dat worden…. Ik hoor op de NPO nooit stemadviezen door programmamakers. Wilders en Baudet die nauwelijk durven te verschijnen in NPO programma’s bang voor kritische vragen. Bij Jensen weten we al wat we gaan krijgen daar hoef ik al niet voor te kijken. Voorgekauwde vragen en antwoorden.

  1. Top

   Pak eens een handdoekje en wrijf je eens droog achter je oortjes. Als dat niet helpt? Maak een wereldreis, maar hou op met je domheid hier te etaleren.

  2. ruudjeenjose

   Hoor jij nooit stemadviezen op de NPO?Dan zou ik toch maar eens de oortjes laten uitspuiten. Wilders vertelt wat ik wil horen. Hij huichelt niet mee met de rest van de partijen die ons land weggeven aan de islam en aan de asielparasieten. Ja en 20 maart komen er weer meer senatoren van de PVV in de eerste kamer. Reken maar dat de PVV alle begrotingen die betrekking hebben op de NPO zal tegenhouden. Ook al die onzin van groen slinks gaat een halt worden toegeroepen.20 maart PVV!!

 19. ruudjeenjose

  Inderdaad is het de elite die ons met de islam opscheept
  Onze laatste kans op een islamvrij Nederland is stemmen op de PVV. De PVV is tegen de islam tegen de haters van Israël en tegen de asielparasieten. Ook stappen zij uit de verrotte EU.20 maart kan een ommekeer te weeg brengen. Vindt u de PVV niets stem dan op het FvD. Eigen volk eerst!!

 20. Mar

  Haha, Wilders was vandaag bij EenVandaag. Het ging niet echt soepeltjes bij Wilders.
  Het valt ook niet mee als een kattenkop je interviewt in plaats van een likkende Jensen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.