Met verkiezingen in aantocht kondigt Robert Jensen aan: 'Geert Wilders te gast in mijn programma!'

Geen categoriemrt 11 2019, 8:00
De PVV-leider heeft een vriend gevonden.
Heel lang was Geert Wilders nauwelijks te zien op tv. Nou ja, hij kwam natuurlijk met enige regelmaat langs in nieuwsitems, maar zelf naar een studio afreizen? Dat deed hij maar zelden. De reden daarvoor was natuurlijk helder. Hij wist, dat als hij naar een studio ging, hij daar keihard afgebrand zou worden door de politiekcorrecte, anti-nationalistische en anti-populistische nepnieuwsmedia. Dat zou gebeuren bij de publieken én bij de commerciëlen.
Maar, sinds kort heeft RTL iets wat de andere zenders niet hebben: een rechtse talkshowhost die a) de klimaatwaanzin tegenspreekt, b) de Trump-haat tegen gaat, c) rechts is en d) Geert Wilders en diens partij zowaar serieus neemt en met respect bejegent. Misschien zelfs wat met sympathie -- hoewel hij minder nationalistisch overkomt dan Wilders. Ik heb het dan natuurlijk over Robert Jensen.
Eerder dit jaar was Wilders al te gast in het tv-programma van Jensen. Dat was een groot succes. Hij werd met open armen ontvangen, niet alleen door de presentator zelf, maar ook door zijn publiek. Voor Wilders was dat natuurlijk een genot. Geen wonder dan, dat hij deze week wéér langskomt in het programma.
https://twitter.com/robertjensen/status/1104760923254865923
De timing van dit tweede bezoek is erg goed voor Wilders. Zijn partij staat er volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond namelijk helemaal niet zo florisant voor. Als er volgens De Hond vandaag Tweede Kamerverkiezingen waren zou de PVV genoegen moeten nemen met 15 zetels. Dat zijn er vijf minder dan de partij scoorde bij de laatste verkiezingen.
Hoewel dat over de Tweede Kamer gaat weten we allemaal dat Tweede Kamer-peilingen ook behoorlijk veel zeggen over Eerste Kamerverkiezingen (of, nou ja, verkiezingen voor de Provinciale Staten). Het valt te verwachten dat de PVV ook bij die verkiezingen, die er al heel snel aankomen (20 maart!), een minder score zal neerzetten dan Wilders graag zou willen.
Daarom is het van het grootste belang dat hij actief campagne voert en zich laat zien. Die andere tweet outsiders, Thierry Baudet en Theo Hiddema, doen dat vaak bij Harry Mens, Wilders opt voor Jensen -- wat gezien de onderlinge verstandhoudingen best te begrijpen valt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten