Ongelofelijk! In Noord-Brabant zeilt de FVD-renaissancevloot eveneens naar glorie!

Ook in Noord-Brabant steekt FVD de VVD van Mark Rutte naar de kroon! Net als in Zuid-Holland zijn er flinke electorale verschuivingen te zien! Het lijkt erop dat kiezers massaal overstappen op de Renaissancevloot van Baudet, die naar een glorieuze overwinning lijkt te zeilen. In de peilingen van Maurice de Hond zagen we het patroon al, maar dit patroon heeft zich versterkt!

Uitslag Provinciale Statenverkiezingen Noord-Brabant

Exit-poll Noord-Brabant. Bron: Screenshot NPO1
Exit-poll Noord-Brabant. Bron: Screenshot NPO1

Het lijkt erop dat de SP behoorlijk wat stemmen aan FVD is kwijtgeraakt en blijkbaar vertrouwen mensen van de lagere inkomensklasse de partij voldoende om erop te stemmen. Een forum voor democratie dus, waar ook mensen met een lager inkomen hun heil zoeken. Als we kijken naar de zetelverdeling van de Provinciale Staten in Noord-Brabant dan zien we een patroon dat lijkt als de uitslag in Zuid-Holland:

Zetelverdeling Provinciale Statenverkiezingen Noord-Brabant

Exit-poll Noord-Brabant. Bron: Screenshot NPO1
Exit-poll Noord-Brabant. Bron: Screenshot NPO1

De VVD verliest dus geen zetels, maar moet wel rekening gaan houden met FVD dat dus 8 zetels pakt in Noord-Brabant. Verder verliezen CDA, SP, PVV en D66 flink. GroenLinks wint ook, maar het is nauwelijks noemenswaardig in vergelijking met de klapper die de partij van Baudet maakt. Prachtig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Buzz68

  Yes!
  Op weg naar iets anders!

 2. Step one

  Nu kijken of FvD zich hard gaat maken voor wat ze uit de agenda van de PVV hebben gejat inzake bijv. massaïmmigratie, klimaathysterie en zo. Ze hadden een bruisende campagne gevoerd. Afgunst is niet op z’n plaats; Felicitaties wel. Weliswaar is een flink deel van de PVV overgestapt naar FvD; FvD heeft nog altijd meer nieuwe stemmen weggekaapt bij het partijkartel. De kartelpartijen hebben bij elkaar opgeteld stemmen en zetels verloren.

  1. TD

   Het FvD is aan zichzelf verplicht het partijprogramma/beloften trouw te blijven omdat 2021 dichtbij is,dat schept de electorale noodzaak om consistent te zijn!
   Tenminste als het volgende kabinet “Baudet 1” moet heten!

 3. santiago

  Het gaat precies zoals ik al een jaar roep. FvD halveert de PVV. Dat was de bedoeling, want Geert kreeg teveel macht. Nu is het FvD de tweede partij en kiest er voor om samen te werken met de VVD. Met de PVV nooit van zijn leven natuurlijk. Geert vecht al meer dan 12 jaar voor het volk en heeft zelfs zijn vrijheid voor ons ingeleverd. Wat doet het klootjesvolk, ze laten Geert in de steek voor farizeeer Baudet. Mensen die denken dat Geert wil samenwerken met Baudet hebben het mis. Als Geert dat zou doen raakt hij de andere helft van zijn kiezers ook kwijt. Baudet gaat binnen nu en een jaar geweldig op zijn bek en dan komt het met de PVV wel weer goed, maar door gluiperigheid van Baudet wordt de PVV wel 2 jaar teruggezet.
  Als je nu nog niet snapt waar baudet mee bezig is, dan ben je wel erg naief.

  1. toetssteen

   @santiogo
   Recht in het doel.

   1. m.van.rosmalen

    Precies roep ik ook al meer als een jaar
    Neppartij

  2. Korporaal Monty

   “Wat doet het klootjesvolk, ze laten Geert in de steek”

   Wilders heeft een minder goed verhaal het ‘klootjesvolk’ gelooft hem niet meer.

   Zet jij deze mensen nu weg als dom?

   1. santiago

    Jou in ieder geval zeker.

   2. m.van.rosmalen

    Een minder goed verhaal hmmm
    Es kijken eerst jarenlang natuurlijk zelf op em stemmen en nu heeft hij in 1 x poef een minder goed verhaal terwijl hij jarenlang een consistent verhaal heeft
    Daar kunnen anderen nog een puntje aan zuigen.
    En wat die lul dan voor een verhaal
    Meer Islam zeker

  3. Gewoonomdathetkan

   Santiago.
   Het is niet belangrijk wat jij denkt en wat je uit je mond poept.
   Debiel

 4. santiago

  Wat heeft het nederlandse volk zich bij de neus laten nemen. Baudet gaat samen met Rutte ons nog verder uitknijpen. Eigen schuld dikke bult.
  Baudet is een waardeloze , nagemaakte lul en dat zal nu blijken.

  1. Onzin456

   Want (((PVV))) is beter wil je zeggen?

   1. Lugar

    @456: FvD gaat absoluut samenwerken met PVV.

 5. Korporaal Monty

  Dat de coalitiepartijen hebben verloren is logisch, ze liegen en bedriegen.

  Maar hoe kan het dat een partij die alleen maar de waarheid spreekt en als enige het echte probleem in Nederland durft te benoemen ook fors verliest?

  Gelooft het volk Wilders niet meer?

  1. toetssteen

   KM
   U heeft het over d’66?

 6. Michael M

  Omdat naast 60 jaar oude partijen ook eens een nieuwe wind moet waaien binnen de politiek en welke er veel meer voor de mensen zijn. En dat zou zo maar eens FVD kunnen zijn.

 7. Willem Bever

  Samenwerken lijkt me een goede stap

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.