Filmpje! Thierry Baudet (FVD): ‘we kunnen de Klimaatwet nu nog stoppen in de Eerste Kamer!’

Vanavond om 21.00 uur gaan de kieslokalen dicht en dus rest nog maar weinig tijd om een stem uit te brengen. Een belangrijke stem is het zeker want als het aan het kabinet Rutte 3 ligt gaat Nederland komende jaren miljarden uitgeven om klimaatverandering tegen te gaan. Parlementair verslaggever Ernst Lissauer sprak erover met Henk Otten (FVD) en Thierry Baudet (FVD).

De Klimaatwet, met haar bizarre doelstelling, werd dan wel door de Tweede Kamer gedrukt, maar kan via de Eerste Kamer nog worden gestopt. De partij wil ‘de klimaattrein stoppen’ en dus aan de handrem trekken. Hoe goed de handrem werkt ligt aan de uitslag van de verkiezingen vanavond. Als FVD vanavond wint dan is de handrem in ieder geval aanwezig.

Thierry Baudet besprak met Lissauer ook de verschillen tussen de PVV en FVD. Volgens Baudet ‘zijn wij liberaler en willen wij niet snel zaken verbieden’. Daarmee verwijzend naar naar het Koran-verbod dat Wilders wil doorvoeren.

Ook neemt de FVD-voorman de VVD op de hak omdat de partij van Rutte haar liberale wortels kwijt is: ‘de VVD lijkt op de PvdA’. En daar heeft Baudet wel een punt. Onder Rutte is de belastingdruk flink gestegen. FVD wil dus de belastingen verlagen, maar dit heeft natuurlijk wel impact op de sociale zekerheid.

‘Wat gebeurt er dan met mensen met een kleine portemonnee als FVD aan de macht komt?’ vroeg Lissauer zich dan ook af. Volgens Baudet gaan ook de lagere inkomens erop vooruit als de belastingen worden verlaagd.

De partij heeft hiervoor het voorstel gedaan om het inkomen uit arbeid tot €20.000 vrij te stellen. Het voorstel is daarmee een variant van de negatieve inkomstenbelastingen, een stelsel dat econoom Milton Friedman als een effectief middel ziet om zowel de lage als ook de hoge inkomens te laten profiteren van belastingverlagingen.

Of de klimaattrein van Klaver vanavond definitief tot stilstand komt en FVD aan de handrem kan gaan trekken is vooralsnog even afwachten. Alles hangt nu af van de kiezer en met nog enkele uren te gaan is de spanning dan ook om te snijden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Rien Noppen

  Als het FvD in de Eerste Kamer de Klimaatwet wil tegenhouden zal ze dubbel zo groot moeten worden als nu uit de peilingen blijkt.

  Dat gaat dus niet gebeuren.

  Het FvD gaat goed scoren in deze verkiezingen maar over twee jaar bij de Kamerverkiezingen is de kans groot dat deze rommelige beweging alweer uit elkaar is gevallen.

  1. Crassus

   Baudet is dan de leider van het Nederlands Danstheater.

  2. Henk-Jansen

   Ja, het FVD is hetzelfde lot als de LPF beschoren.

   1. van Urk

    LPF had dan ook maar een zielige 4000 leden. FvD heeft anders meer leden dan de VVD.

  3. TD

   haha,hoop,hoop

 2. m.van.rosmalen

  GO DERRIE GO ( maar niet heus)
  Met je ellelange gezever over het klimaat.
  Net 3 stemmen voor de PVV een partij die meer zaken belangrijk vind en het grootste gevaar nl de Pislam aankaart.
  Zo iemand verdient nou steun iemand die zo beveiligd word
  Iedere autochtoon zou er verplicht op moeten stemmen.
  Schaam jullie

  1. Satty

   Sprak de democraat. Waarom je dan nog zou moeten stemmen is mij een raadsel maar goed. Ik denk dat je het niveau van de gemiddelde pvv er goed weergeeft.

   1. m.van.rosmalen

    En wat is jouw niveau dan?
    Niveau zegt me niet zoveel
    Bij sommigen vraag je je echt af of ze hun diploma bij een pak koffie hebben gekregen.
    Democratisch =een eigen mening mogen hebben.
    Zegt genoeg over jou dat als jou iets aanstaat je er meteen niveau bij moet halen
    Kijk eens in de spiegel

    1. Satty

     Democratie gaat over invloed op bestuur. In een democratie kun je als het goed is je mening geven. Een verplichting om op een partij te stemmen heeft niets met democratie te maken.

     1. m.van.rosmalen

      Ik verplicht niemand tot niets hoor kan ik ook niet.
      Maar ik mag wel verwoorden hoe ik erover denk en dat is wat ik heb gedaan.

 3. m.van.rosmalen

  Dat kan ook met de PVV hoorrrr kearel

 4. Meester Kong

  Gatsamme wat een dure jasjes dragen die kapitalisten.

  Doorsnee arbeider moet daar een maand hard voor werken.

  1. van Urk

   Meester Kong heeft zijn kast alleen maar vol hangen met Mao pakjes zeker..

  2. umhnz

   Joris draait op volle toeren.

 5. Satty

  Uitholling van de democratie door de partij die beweert voor de democratie te zijn. Een democratie begint in je directe omgeving, daar dien je controle op te hebben als burger waardoor je meer controle op de bovenlaag hebt. Dit is een voorbode van het soort democratie wat baudet wil.

  Het is een feit dat het fvd de grootste wordt, baudet wordt de volgende premier. Ik hoop zo dat ik het mis heb maar ben erg bang voor de gevolgen. Ik geloof niet dat de fvd stemmer per definitie een fout of slecht mens is.

  Bij deze felicitaties voor de mensen die hier denken een verandering ten goede te krijgen, ik kan alleen hopen dat jullie gelijk hebben en ik het mis heb. Dat zal mij erg veel plezier doen om dat over 10 jaar toe te moeten geven.

  1. m.van.rosmalen

   Satty
   Ons nieuwe orakel

 6. Rosasolis

  De klimaatwet proberen te stoppen in de eerste kamer, zal niet lukken, en bovendien zal het alleen tot compleet chaos en anarchie leiden. De meeste burgers, jong en oud, zijn bewust van van de groeiende klimaat problemen. Geen enkele gewone politicus heeft de recht om te vertellen dat het allemaal “onzin” is, zoals Baudet zei van morgen op radio 4.
  Wij moeten niet “hysterisch” worden over de vele klimaat problemen die steeds erger worden, maar wij moeten ze niet negeren omdat zowel Trump en Baudet dat willen.
  Wij moeten de rapporten van wetenschappers volgen. Dan kun je zien wie de
  waarheid schrijft, en wie werkelijk onzin preekt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.