Filmpje! Thierry Baudet (FVD): 'we kunnen de Klimaatwet nu nog stoppen in de Eerste Kamer!'

Geen categoriemrt 20 2019, 19:40
Vanavond om 21.00 uur gaan de kieslokalen dicht en dus rest nog maar weinig tijd om een stem uit te brengen. Een belangrijke stem is het zeker want als het aan het kabinet Rutte 3 ligt gaat Nederland komende jaren miljarden uitgeven om klimaatverandering tegen te gaan. Parlementair verslaggever Ernst Lissauer sprak erover met Henk Otten (FVD) en Thierry Baudet (FVD).
De Klimaatwet, met haar bizarre doelstelling, werd dan wel door de Tweede Kamer gedrukt, maar kan via de Eerste Kamer nog worden gestopt. De partij wil 'de klimaattrein stoppen' en dus aan de handrem trekken. Hoe goed de handrem werkt ligt aan de uitslag van de verkiezingen vanavond. Als FVD vanavond wint dan is de handrem in ieder geval aanwezig.
Thierry Baudet besprak met Lissauer ook de verschillen tussen de PVV en FVD. Volgens Baudet 'zijn wij liberaler en willen wij niet snel zaken verbieden'. Daarmee verwijzend naar naar het Koran-verbod dat Wilders wil doorvoeren.
Ook neemt de FVD-voorman de VVD op de hak omdat de partij van Rutte haar liberale wortels kwijt is: 'de VVD lijkt op de PvdA'. En daar heeft Baudet wel een punt. Onder Rutte is de belastingdruk flink gestegen. FVD wil dus de belastingen verlagen, maar dit heeft natuurlijk wel impact op de sociale zekerheid.
'Wat gebeurt er dan met mensen met een kleine portemonnee als FVD aan de macht komt?' vroeg Lissauer zich dan ook af. Volgens Baudet gaan ook de lagere inkomens erop vooruit als de belastingen worden verlaagd.
De partij heeft hiervoor het voorstel gedaan om het inkomen uit arbeid tot €20.000 vrij te stellen. Het voorstel is daarmee een variant van de negatieve inkomstenbelastingen, een stelsel dat econoom Milton Friedman als een effectief middel ziet om zowel de lage als ook de hoge inkomens te laten profiteren van belastingverlagingen.
Of de klimaattrein van Klaver vanavond definitief tot stilstand komt en FVD aan de handrem kan gaan trekken is vooralsnog even afwachten. Alles hangt nu af van de kiezer en met nog enkele uren te gaan is de spanning dan ook om te snijden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten