Exit-poll Zuid-Holland: FVD pakt GLORIEUZE overwinning! 16% van de stemmen, verslaat VVD!

Exit-poll Zuid-Holland: FVD pakt GLORIEUZE overwinning! 16% van de stemmen, verslaat VVD!

De eerste exit-poll voor Zuid-Holland is binnen! Om precies 21.00 uur werden de stembussen gesloten en het tellen begonnen! Zuid-Holland is als provincie een belangrijke graadmeter van de verkiezingen omdat 1 op de 5 Nederlanders daar woont. En een meerderheid stemde Forum voor Democratie! Ongelofelijk!

De stemmen tot 20.30 uur zijn geteld en de foutmarge is rond de ~1 zetel dus er kunnen nog kleine verschuivingen plaatsvinden. Forum voor Democratie pakt volgens de exit-poll ruim 16% van de stemmen en is daarmee groter dan de VVD (15,6%).

[caption id="attachment_222550" align="aligncenter" width="800"]Exit-poll Zuid-Holland. Bron: Screenshot NPO1 Exit-poll Zuid-Holland. Bron: Screenshot NPO1[/caption]

Alle traditionele partijen moeten flink inleveren. VVD, PVV, D66, CDA, PvdA, SP en SGP verliezen allen stemmen. Met 16% van de stemmen haalt FVD de VVD in en hebben ze in Zuid-Holland een overwinning geboekt in de Provinciale Staten!

[caption id="attachment_222554" align="aligncenter" width="800"]Exit-poll Zuid-Holland. Bron: Screenshot NPO1 Exit-poll Zuid-Holland. Bron: Screenshot NPO1[/caption]

Met 3,7 miljoen inwoners is Zuid-Holland natuurlijk flink overbevolkt en staat de provincie bekend om de spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen. De Turks-Nederlandse partij DENK heeft daar een flinke aanhang en de populistische revolte van Pim Fortuyn vond natuurlijk ook haar oorsprong in de provincie.

En nu lijkt de provincie de bakermat te worden van een nieuwe Europese renaissance! Zou het dan toch? Ja? Kippenvel....

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer