Ongelofelijk! In Noord-Brabant zeilt de FVD-renaissancevloot eveneens naar glorie!

Geen categoriemrt 20 2019, 21:30
Ook in Noord-Brabant steekt FVD de VVD van Mark Rutte naar de kroon! Net als in Zuid-Holland zijn er flinke electorale verschuivingen te zien! Het lijkt erop dat kiezers massaal overstappen op de Renaissancevloot van Baudet, die naar een glorieuze overwinning lijkt te zeilen. In de peilingen van Maurice de Hond zagen we het patroon al, maar dit patroon heeft zich versterkt!

Uitslag Provinciale Statenverkiezingen Noord-Brabant

[caption id="attachment_222563" align="aligncenter" width="800"]Exit-poll Noord-Brabant. Bron: Screenshot NPO1 Exit-poll Noord-Brabant. Bron: Screenshot NPO1[/caption]
Het lijkt erop dat de SP behoorlijk wat stemmen aan FVD is kwijtgeraakt en blijkbaar vertrouwen mensen van de lagere inkomensklasse de partij voldoende om erop te stemmen. Een forum voor democratie dus, waar ook mensen met een lager inkomen hun heil zoeken. Als we kijken naar de zetelverdeling van de Provinciale Staten in Noord-Brabant dan zien we een patroon dat lijkt als de uitslag in Zuid-Holland:

Zetelverdeling Provinciale Statenverkiezingen Noord-Brabant

[caption id="attachment_222562" align="aligncenter" width="800"]Exit-poll Noord-Brabant. Bron: Screenshot NPO1 Exit-poll Noord-Brabant. Bron: Screenshot NPO1[/caption]
De VVD verliest dus geen zetels, maar moet wel rekening gaan houden met FVD dat dus 8 zetels pakt in Noord-Brabant. Verder verliezen CDA, SP, PVV en D66 flink. GroenLinks wint ook, maar het is nauwelijks noemenswaardig in vergelijking met de klapper die de partij van Baudet maakt. Prachtig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten