Faalmotie van Kuzu (DENK) pleit voor gedachtepolitie tegen ‘beelden van spanningen’

De politieke partij DENK diende zojuist in de Tweede Kamer wel een héél bijzondere motie in. Het lijkt een motie gericht op het opzetten van een gedachtepolitie! Maar. gelukkig werd hun motie keihard verworpen. Kamerlid Kuzu (DENK) pleitte in zijn motie voor het tegengaan van ‘verkeerde denkbeelden’. Want de uitkomsten van verschillende onderzoeken van het CBS bevallen hem blijkbaar niet. 

Volgens Kuzu is er iets niet helemaal in de haak met de ‘beeldvorming’ rondom de ‘spanningen tussen Nederlanders mét een migratieachtergrond en zonder een migratieachtergrond’. Ten einde die beeldvorming te verbeteren diende hij dus een motie in met als middel een onderzoek, echter kwam hij niet verder dan het indienen. De motie constateert twee zaken en pleit vervolgens voor het ‘tegengaan van deze beelden’. De motie leest als volgt:

“Constaterende dat het CBS constateert dat 68% van de Nederlanders stelt dat er spanningen zijn tussen mensen met en zonder migratieachtergrond;
constaterende dat het CBS constateert dat slechts 26% van de Nederlanders deze spanningen in hun directe omgeving ook daadwerkelijk ervaart;
verzoekt de regering, om een diepgravende studie te verrichten naar de herkomst van deze beelden teneinde concrete maatregelen te kunnen nemen om deze beelden tegen te kunnen gaan”

Na het verwerpen van deze faalmotie ging Kuzu weer over tot ‘de orde van de dag’ alsof er niets is gebeurd. Maar gelukkig hebben wij meegekregen hoe hij de motie stiekem indiende. Hij werd overigens gesteund door een aantal niet nader te noemen linkse partijen. Wat precies het probleem is van de twee constateringen blijkt niet uit de motie. Dat 68% van de Nederlanders stelt dat er spanningen zijn terwijl slechts 26% daadwerkelijk die spanningen ervaart spreekt zichzelf niet tegen. Immers kunnen mensen de spanningen in de samenleving zien zonder ze zelf te ervaren. 

Wat dus precies het probleem is met de twee CBS-statistieken is onduidelijk.

Maar blijkbaar vindt Kuzu het maar niks en moeten er ‘maatregelen genomen worden om deze beelden tegen te gaan’. Precies hoe Kuzu rolt, als het hem niet bevalt dan moet er maar iets veranderen aan de beeldvorming totdat het ‘beeld’ overeenkomt met zijn visie. Daarbij is blijkbaar geen ruimte voor een eigen interpretatie getuige de tekst ‘maatregelen’. Welke maatregelen? Dat het CBS niet langer dergelijke onderzoekjes uitvoert? Of dat een communicatiecampagne wordt opgezet om het ‘beeld van de Nederlanders’ te veranderen?

Brr, dit lijkt wel gedachtepolitie! Alsof mensen niet zelf in staat zijn om een eigen beeld te vormen van de realiteit. Nee, er moeten ‘maatregelen’ genomen worden om de denkbeelden die Kuzu niet bevallen tegen te gaan. Oké, doei Kuzu!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. tomygun

  Is zijn naam een afkorting van kut zucker ?

 2. Rien Noppen

  “verzoekt de regering, om een diepgravende studie te verrichten naar de herkomst van deze beelden teneinde concrete maatregelen te kunnen nemen om deze beelden tegen te kunnen gaan”

  Dit gaat dus niet om een verbod. Teunis snapte het niet.

  1. Koos sssss

   Citaat van Rien: “teneinde concrete maatregelen te kunnen nemen om deze beelden tegen te kunnen gaan”

   En hoe denkt Rien dat tegengaan dan wel te regelen? Chocolaatje als beloning wanneer je wat anders denkt? Ben je slechts naïef, of ben je kwaadaardig links?

   1. Rien Noppen

    Dat kun je met voorlichting en onderwijs proberen te doen. Verbieden kan niet, dat is in strijd met de Grondwet. Of was je dat niet bekend?

    1. edoc431

     Dat kun je met voorlichting en onderwijs proberen te doen. Verbieden kan niet, dat is in strijd met de Grondwet. Of was je dat niet bekend?

     HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA GRONDWET DIE LAPPEN WE NET ALS DE REST AAN ONZE LAARS …KINDERVRIEND

     1. Rien Noppen

      Domme jongen.

    2. bejaarde

     nog meer indoctrinatie in het onderwijs ongewenst!

     1. Aytas

      Welke bedoel je?

     2. edoc431

      @bejaarde ,Niet op antwoorden Aytas is alleen maar hier om uit te lokken gewoon negeren die vent

    3. DeBruijn

     Een grondwet had de held van Kuzu ook, mener Erdo….

     Die is ook niets meer waard. We weten allemaal waar hij zijn denkbeelden vandaan haalt. Hij zet niet voor niets mensen openlijk te kijken op internet die voor erkenning van de Armeense geno waren.

     1. Siemien

      @deBruin we weten toch allemaal waar Kuzu zijn sympathieën voor heeft..

  2. Blikopener

   Waarschijnlijk drukt Kuzu zich wat onbeholpen uit, vooral in het tweede deel van de zin. Als hij had gezegd “verzoekt de regering, om een diepgravende studie te verrichten naar de herkomst van deze beelden teneinde concrete maatregelen te kunnen nemen om deze spanningen weg te kunnen nemen”, had geen haan er naar gekraaid. En ik denk dat Kuzu dit ook zo bedoelde.

   1. Bosche draak

    Dat is nogal wat toelichting voor koekoek’s praatje.
    Maar er vanuit gaande dat de in het verleden begaande verbale strapatsen wel degelijk een nogal zuigende werking hadden en nul behulpvaardigheid toonden alsmede het feit dat Koeliejoelie nogal een gespleten loyaliyeit heeft met betrekking tot landsbeleid.
    Kan ik mij niet vinden in uw conclusie.
    Dit is z’n zoveelste uitglijder, maar laat hem gerust z’n godgezegende gang gaan.
    Bedenk: houd uw vrienden dichtbij maar uw vijanden dichterbij

   2. Rien Noppen

    Juist, Blikopener.

 3. Aytas

  ‘Wat dus precies het probleem is met de twee CBS-statistieken is onduidelijk.’

  Werkelijk? Met dat soort cijfers denk je aan mind control. Organisaties en opinie makers die door worden betaald om te polariseren met een doelstelling om een mooi land naar de kloten te helpen. Geert wilders is iemand die dit bewust doet, hij wordt er bewezen voor betaald.

  Triest dat er mensen intrappen.

  1. TD

   Kuzu moet behandelt worden om zijn hersenfuncties te checken:Eerst circa 20 electroshock behandelingen en daarna dmv neurofeedback alpha-golven registreren op schommelingen.
   Misschien is hij genezen en houdt hij dan zijn smoel!

   1. Rien Noppen

    behandeld

    1. edoc431

     Kijk de zeikerd bij uitstek weet het weer niet dan begint het taalneuqen weer .zielig ventje .Trouwens zag je vrouw net nog lopen met die grote neger, blijkbaar kan die wel wat jij niet kunt, maar je jij hebt zo ook liever iets jonger he .

  2. Siemien

   Nee Aytasje je laat je fetisj weer gelden, we hebben het hier over Kuzu niet over Wilders, je bent een ziek, ziek mensje die hier structureel tegendraads reageert zonder uitzondering overigens, plempt wat neer al zijnde feiten die berusten op meningen…

   Het enige trieste hier dat ben jezelf oh ja en je bent echt zo ziek zwakzinnig dat je het zelf niet eens door hebt…

   1. Aytas

    Nope. Dit klopt exact. Van wilders is bewezen dat hij door horowitz wordt betaald. Dat is geen mening.

    Ik vind dat wilders een groot gevaar is voor Nederland. Dat is een mening die ik onderbouw met het feit dat hij betaald wordt door horowitz.

    1. Siemien

     David Horowitz (77) is een Joods-Amerikaanse publicist die met de stichting die zijn naam draagt voornamelijk anti-islamitische websites ondersteunt.

     Ik heb gelijk, je laat je Wilders fetisj weer gelden uiteraard is het wachten op je fascisme fetisj.
     Maar jij als absolute islamimbeciel zal er alles aan doen om de islam uit de wind te houden..

    2. Siemien

     “Ik vind dat wilders een groot gevaar is voor Nederland.”

     Jij hebt helemaal niets met Nederland, sterker nog, deze site is te klein om jouw hekel aan Nederland te kunnen ventileren, je hebt een hekel aan diegene die het beste met Nederland voor heeft, daar heb jij een hekel aan..

  3. Gewoonomdathetkan

   Aytas zoek hulp idioot

  4. Gewoonomdathetkan

   Aytas ga weg uit Nederland.
   Ga ergens anders je handjes open houden .
   Jij hebt niks met Nederland net als ik dat met jou heb en nog veel meer mensen.
   Je antwoord overal tegendraads op .
   Overal heb jij een ander antwoord op .
   Volgens mij kom je er van klaar .

 4. TD

  Ignoreren die neppolitici van Denk,krijgen alleen stemmen van turkse,marokkaanse en verdere ongewenste uitkering trekkende import aso’s

 5. edoc431

  MET INGANG VAN DIRECT UIT DE TWEEDE KAMER TRAPPEN .

  1. Aytas

   Daar spreekt de democraat. Je vertegenwoordigd erg gevaarlijk gedachtegoed.

   1. edoc431

    MUIL HOUDEN HUISSNOL JIJ DOET NIKS ANDERS LEES JE EIGEN ROMMEL TERUG VETKLEP

    1. Rien Noppen

     Schreeuw niet zo, malle vent.

     1. edoc431

      waar bemoei jij je mee flapdrol voor jou zijn er andere sites je weet wel welke ik bedoel he veel plezier daar ruk ze nog .

 6. Heras

  Volgens mij ziet kuzu de bui ook wel hangen; wilders en baudet zijn razend populair geworden. Als zij de grootste worden; is het “dag kuzu”.

  Dus laten wij zoveel mogelijk aanhangers verwerven, en hen wijsmaken dat ze gediscrimineerd worden (dat er slecht over hen gedacht wordt).

  1. edoc431

   Precies stem PVV of FvD maak een einde aan dat linkse gezeik .

 7. bejaarde

  Volgens mij zijn gedachten vrij !
  Wat zeurt die man toch altijd weer.
  Werd er ook aangegeven hoe de andere kant over de Nederlanders denkt?
  Teiltje, oh nee, grote teil. Zum kotzen.

  1. Rien Noppen

   Gedachten zijn inderdaad vrij maar dat belet een politieke partij in de Tweede Kamer niet om te bepleiten via voorlichting en onderwijs kernwaarden van onze cultuur te bevorderen. Dat is wat Kuzu hier doet.

   1. edoc431

    ISLAMLOVER get a life idiot

    1. Siemien

     @Edoc431 klopt, zéér, zéér warme pleitbezorgers van de islam, zij zullen alles in het werk stellen om de islam te verdedigen en vooral uit de wind te houden, telkens weer opnieuw.
     Zij zullen het verdedigen met alles wat in hun zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken, nog veel sterker, of erger nog!, zij aanbidden het en vinden het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

     #islamimbecielen

   2. bejaarde

    Onze cultuur? Waar heb jij het over.
    Dat is nu net waar het om gaat.
    Ook ik wil onze eigen cultuur bewaren, belijden en niet door nieuwkomers worden belemmerd. In het onderwijs is LINKS aardig met de indoctrinatie bezig. Voldoende voorbeelden hier voorbij zien komen. Wat KUZU hier doet, is niet mijn cultuur beheren, maar ik zou mimoeten gaan aanpassen (als vrouw). NU, over my death body, nooit iets over mijn haren, nooit in een puptent en al helemaal niet de zeggenschap over mijzelf inleveren. Waar halen ze het vandaan, dat een vrouw altijd verantwoording aan een man moet afleggen, niet alleen naar buiten mag, geen auto besturen, etc etc, want dat is wat ons vrouwen te wachten staat al de islam hier leidende wordt. Het idee alleen al, zes meter diep en zand er over.

    1. Rien Noppen

     Gelijkwaardigheid en anti-discriminatie zijn belangrijke pijlers van onze cultuur, bejaarde. Die waarde wordt door Kuzu bepleit en daarin toont hij zich wat mij betreft een echte Nederlander.

   3. Raveltje

    De islam in het onderwijs en wat denkt u dat ze dan leren?

   4. Bosche draak

    Denk niet dat hij de Nederlandse cultuur aanhangt met zijn constante gezever betreffende Islam.

 8. Ries

  Daar is toch geen onderzoek voor nodig? Ik kan zonder onderzoek vaststellen dat er spanningen zijn en het zoeken naar het waarom van die spanningen is volstrekt overbodig. Het zijn de kuzisten, de aanhang en alles wat zijn oor graag naar betweter Kuzu laat hangen; lees moslim, linksaffer en mensen die sterk gepigmenteerd zijn. Zonder deze gasten waren er in het geheel geen spanningen, althand niet die waar Kuzu op doelt.

  1. edoc431

   Ries ++++

 9. Eric 1

  Mischien een idee om een gedachten denk party in te voeren. Kunnen alle zwakzinnige er toch aan denken.

 10. sjun

  Het valt me van Kuzu mee dat hij impliciet oproept om de koran en haar interpretaties te onderzoeken op veroorzaken van spanningen in de samenleving.

  1. Rien Noppen

   Sjun heeft de strekking van het bericht ook niet begrepen.

 11. Michael M

  Kuzuchstan…..

 12. Michael M

  Kuzu salaris: € 8900 per maand aangevuld met 2500 euro extra en de Subsidies voldoende om te Leven in een prachtig Nederland en dan nog blijven zeiken …… wat een ondankbaar mens. Wat is dan toch die ontevredenheid? De planeet te moeten delen met niet-moslims????? Ben blij dat ik mensen en vrienden ken van Turks en Marokkaans komaf welke juist wel tevreden zijn hier en ja ook met hun baan en ja ook met een salaris van 1400 euro per maand. Die mensen zijn er ook KOEZOE.

 13. FvD for the win

  Rien Noppen is het levende voorbeeld van wat de gevolgen zijn van een gebrek aan vaderliefde.

  1. Meriadoc Brandebok

   Dick Trol (t)rolt vrolijk verder.

   1. Rien Noppen

    Hoeveel nicknames heeft Lugar op dit moment op DDS wel niet in de lucht?

    1. Spaanse kok

     Zoveel als door DDS geaccepteerd wordt.

    2. Meriadoc Brandebok

     Ik tel er een stuk of vier.

     1. Spaanse kok

      Gelukkig is de simpele ziel binnen een paar postings te herkennen.

     2. Siemien

      Nou ja zeg dat is toch ook wat bevestigd Spaans dickie mijn gelijk…

     3. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, Spaanse kok.

  2. Siemien

   @FvD for the win

   “Rien Noppen is het levende voorbeeld van wat de gevolgen zijn van een gebrek aan vaderliefde.”

   Niet alleen Rien hoor, sommige die je tegenspreken zijn van de mannenliefde en een enkeling van de kinderliefde

  3. Dik

   @FvD for the win: +1

 14. Gosselaar333

  Noppen doet laatste wanhoopspoging. Faalt miserabel. Iemand die de vuile dictator Erdogan weigert te veroordelen, valt bij voorbaat al af.

  1. Rien Noppen

   Ik acht Erdogan evenzeer een vuile dictator, Gosselaar.

   1. Siemien

    Nee hoor, dat doet Rientje helemaal niet, Rientje is een vervend islamverheerlijker met DENk sympathieën

    1. Rien Noppen

     Je kunt me van alles leugenachtig toeschrijven, Siemen, maar ik ben bepaald geen fan van DENK (populistisch links van het verkeerde soort) en ik beschouw Erdogan als een smerige en gevaarlijke dictator.

     1. fockingworst

      @riennoppentrol is nog steeds aan het trollen.. Kansloze sukkel get a life.

     2. Siemien

      Nee hoor dit liegt Rientje dat hij/zij barst, in alles merk je dat gelogen is..

 15. Gerlos

  Het wordt eens tijd dat die kakkerlak Kuzu zijn achterban van Turken Marokkanen en andere immigranten/gelukszoekers gaat veroordelen.
  Ga ze vertellen dat ze zich aan de normen en waarden van ONS LAND moeten toepassen en niet in hun achterlijke islamitische wereld moeten blijven hangen. PAS JE AAN. Kuzu dan doe je goed werk inplaats van alles te willen veranderen in ONS LAND

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.