Posters bewijzen: het partijkartel bestaat echt, D66 en GroenLinks zijn dezelfde partij

Dit is wel heel opvallend.

De oplettende Frank van Dijk is iets opgevallen: de verkiezingsposters van GroenLinks en D66 zijn totaal en compleet uitwisselbaar. Kijk maar:

“Zo te zien hebben D66 en GroenLinks hetzelfde reclamebureau ingehuurd,” schrijft Van Dijk op Twitter. “Uitwisselbare slogan en ontwerp van de poster. Waarom zou je op D66 stemmen en niet op GroenLinks?”

Het is natuurlijk een bijzonder goede vraag. Wat is het verschil eigenlijk, tussen D66 en GroenLinks? Behalve dan dat de laatste geleid wordt door een man die redelijk populair lijkt te zijn in het land, terwijl de eerste geleid wordt door een enorme nerd die nog niet eens op de stem kan rekenen van zijn bloedeigen moeder?

Kijk ook naar hoe hard zowel GroenLinks als D66 inzetten op ‘klimaat.’ Het is ongelooflijk. De twee lijken wel de politieke armen van Greenpeace te zijn. Ze zijn totaal geobsedeerd met het milieu en ‘klimaatverandering, roepen naïeve scholieren op om massaal te spijbelen, en hebben er lak aan dat deze plannen in belachelijk hoge kosten resulteren voor burgers — kosten die alleen de top 1 procent kan opbrengen, maar de rest niet.

Twee handen op één buik? Nee, het gaat veel verder dan dat. D66 en GroenLinks zijn gewoon één en dezelfde partij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. TD

  Jesse heeft een romantische+politieke klik met Rob?
  Zou kunnen, hetzelfde type,dezelfde dram eigenschappen.

  1. santiago

   Allebei homo. Ik heb niets tegen homo’s hoor, maar ik vind wel dat ze een beetje oververtegenwoordigd raken in de politiek.
   Een professor zei tijdens zijn college: Binnen nu en 15 jaar zijn alle mannen homo”. Waarop een student vroeg” Maar hoe zit het dan met de voortplanting.” Antwoord van de prof.:”Een paar viezeriken houdt je altijd wel.” Ik ben een viezerik.

   1. Sprookjesfiguur

    Rutte zit ook nog in de kast. Twijfelaartje.

    1. Vliegenvanger

     Rutte komt pas uit de kast als hij naar Brussel gaat.

    2. biggeorge

     de deur staat al op een kier

   2. Adriaan

    @Santiago, dit is nieuw voor mij dat Klavertje ook een homo is 🙂

    1. santiago

     Tuurlijk. Zie je zo toch?

     1. santiago

      Rutte Wiebes Koolmees Kuzu Ozturk . Ik ken eigenlijk weinig hetero’s in de kamer. Is een tendens. Ik weet ook niet waarom. Misschien zijn ze volgzamer, minder kritisch Ik heb geen idee, maar het is gewoon zo.

     2. biggeorge

      ze naaien graag mensen nou dan zit je in de politiek goed

   3. TD

    santiago:
    Dat is een goeie haha.

   4. TD

    Er komt een Marokkaan bij de burgelijkestand in Rotterdam en zegt: “ik kom mijn zoon aangeven” waarop de ambtenaar zegt: “dan moet je niet hier zijn maar bij de politie!!

    1. santiago

     :))))

     1. TD

      Toevallig gelezen,moet een grapje voorstellen.

    2. AS210854

     A.s je naar opsporing verzocht kijkt zou dat voor velen de beste oplossing kunnen zijn.

    3. Niet L niet R

     De man moest lang wachten, stonden duizenden voor hem!

     1. biggeorge

      marokkanen & negers klagen dat ze te weinig op TV zijn in verhouding tot autochtonen mensen…ze gaan het oplossen door opsporing verzocht 2 keer per week uit te zenden!!

 2. Ritter

  Terwijl het westen haar economische en energie positie verzwakt met de klimaat hysterie gaan andere landen gewoon door met het versterken van hun industrie en energievoorraad.

  China streeft naar economische en technologische wereld hegemonie……………….en dat zal ze lukken.

  Want de energie kosten worden zo hoog ( en doorberekend in de producten) dat grote delen van de industrie zullen verdwijnen en zullen worden overgenomen door landen als China.

  Het onderstaand bericht komt van de website “energievergelijk”
  —————————-

  China gaat 1.171 nieuwe kolencentrales bouwen

  Chinese corporaties zijn van plan om maar liefst 1.171 nieuwe kolencentrales te bouwen. 80 procent van de centrales komt in China te staan, de rest in het buitenland. Op moment van schrijven zijn er zelfs al 471 Chinese kolencentrales in aanbouw, zo blijkt uit gegevens van de Global Coal Plant Tracker. 700 centrales staan in de planning.

  Niet alleen China

  Niet alleen in China, maar ook in veel andere landen staat de aanbouw van nieuwe centrales in de planning. Wereldwijd gaat het om 1.600 nieuwe geplande centrales in, waaronder:

  China: 700
  India: 446
  Turkije: 93
  Filipijnen: 79
  Japan: 45
  EU: 27
  Zuid Korea: 26
  Zuid Afrika: 24

 3. Adriaan

  Ik zie twee verschillende kopregels en ik zie twee verschillende ontwerpen. Ik mis je punt Michael.

 4. Beukman

  Het was me al vaker opgevallen dat FvD-aanhangers opvallend vaak problemen met hun ogen hebben.

  1. santiago

   Beukman. Ook al weer vroeg wakker.

   1. Beukman

    Ben je inmiddels overgestapt naar die flapdrol Baudet, @Santiago?

    1. santiago

     lezen beuk. Je leest niet.

  2. DeBruijn

   @Beukman

   Komt waarschijnlijk dat de VVD de gezondheidszorg om zeep helpt?

  3. Vliegenvanger

   En de aanhang van de andere partijen gebruiken die ogen niet. Zij hebben oogkleppen op. Net als de leiders van die partijen.

 5. PMG

  En weer gedraai door Rutte!!! De gluiperd weet heus wel dat wat betaald wordt door bedrijven gewoon door de burger wordt opgehoest. Een bedrijf zou niet bestaan als er geen burger was die producten of diensten op een of andere manier betaald.

  De linkse klimaatgekkies vinden het prima want krijgen nu hun zin en doen net alsof de bedrijven voor het grootste deel opdraait voor de kosten en gaat dit verkopen aan hun achterban die hier met open ogen in gaan trappen.

  Mensen, laat u niet in de luren leggen, we hebben inmiddels wel gezien dat dit hele kabinet met Rutte voorop niet te vertrouwen is en ook GroenLinks niet, die kunnen geeneens rekenen.

  Wanneer u straks van het gas af moet dan geven ze niet thuis, denk niet dat een warmtepomp krijgt van de overheid. Subsidies worden ook gewoon door u bekostigd dus dat is een sigaar uit eigen doos.

  Wat ze willen gaat gigantisch geld kosten en dient uzelf te betalen, isolatie woning zoals spouwmuur, vloer, ramen en dak isolatie / luchtcirculatie & ventilatiesysteem / warmtepomp en geschik verwarmingssysteem / meterkast uitbreiding / installatie zonnepanelen / vervanging gasfornuis voor electrisch / electrische water verwarmer voor de badkamer en dan ook nog eens de electrische auto. 50 duizend euro lijkt het minimum. Heeft u dat op uw spaarrekening?

  En er is helemaal geen haast, zullen we eerst eens kijken of het ook anders kan?

  Dus … weet waar u aan begint, we kunnen nog een poging doen dit te stoppen, stem massaal FVD & PVV

  1. Lugar

   “Mensen, laat u niet in de luren leggen, we hebben inmiddels wel gezien dat dit hele kabinet met Rutte voorop niet te vertrouwen is en ook GroenLinks niet, die kunnen geeneens rekenen.”

   Aanvankelijk wilde Rutte zelfs regeren met de GroenLinks sekte.

   Bezint eer ge bemint.

   #stemzeweg

 6. PMG

  Wie nu nog VVD stemt stemt op links, het is maar dat u het even weet in alle verwarring!

  Mocht u toch op de VVD stemmen dan gaat u akkoord met een volledige verandering van uw leven en alle uitgaven die hiervoor nodig zijn (geschat 1000 miljard delen door 18 miljoen Nederlanders = 55 duizend euro per persoon, dus gezin met twee kinderen zit snel op 2 ton en dan nog betalen voor alle mensen die het niet kunnen betalen en uiteraard ‘onze’ asielzoekers)

  Stem FVD & PVV

  1. Lugar

   “(…) geschat 1000 miljard delen door 18 miljoen Nederlanders = 55 duizend euro per persoon…”

   Kleine nuance. In die 1000 miljard zijn ook de kosten meegenomen die het bedrijfsleven moet betalen,, weliswaar komt het merendeel van die rekening, via een omweg, op het bordje van de consument, maar ik denk dat je veiliger zit als je rekent op zo’n 40 duizend euro per persoon. En Den Haag, die heeft schijt aan de burger.

   1 juni 2005
   6 april 2016
   21 maart 2018

   Nederland zei NEE & kreeg keihard JA!

   Stem Forum voor Democratie!

   #stemzeweg

   1. PMG

    Ja, denk dat je gelijk hebt met 40 duizend per persoon, da’s weer een meevaller, nog 20 jaar doorsparen, moet lukken, dan zijn we nog maar met z’n tweetjes.

    1. Lugar

     @PMG: Het is natuurlijk evengoed een gore schande! Ons zo op het hakblok te leggen!

     #stemzeweg

     1. PMG

      @Lugar – Wat ik schreef was een grapje, waar haal ik 200 duizend euro voor ons viertjes vandaan? Kinderen studeren en zitten in dure kamers wegens gebrek aan plek!

      De huidige staatsschuld is al bijna 49 duizend euro per werkende inwoner!

      Mijn spaargeld is voor nood, wanneer de wasmachine kapot gaat of wanneer er nieuwe banden onder de auto moeten, het gaat allemaal net maar zou niet weten hoe ik alle nodige isolatie moet gaan betalen. Heb gelukkig dubbel glas en het dak lijkt redelijk geisoleerd maar vorig jaar net nieuwe HR ketel moeten laten plaatsen voor de winter. Dit gaat hem niet worden, ik hoop maar dat er nog heel lang gas is want wij kunnen beslist niet zonder!!!

  2. m.van.rosmalen

   Nee PMG
   Stem ALLEEN PVV
   Je moet zorgen dat Wilders de grootste word
   2 splinterpartijen waarvan dat wijf Derrie Kroket nog niet eens rechts is en bang is om het woordje Islam in de mond te nemen hebben we niks aan.
   Rutte lacht zich WEER ziek als grootste partij
   Daarom is Forum voor Debielen ook opgericht

 7. Meriadoc Brandebok

  Ik vind het D66-lettertype wel iets op dat van Forum lijken. Maar even serieus: het partijkartel isnog steeds niet bewezen, terwijl u meent opeens “the smoking gun” in handen te hebben.

 8. poldi

  KLIMAATPLAN, het nieuwe verdienmodel van de overheid gesteund door klimaatneuroten ten koste van vele burgers die met de opwarmingsangst worden geindoctrineerd.

 9. Lugar

  D66 & GroenLinks zijn inderdaad dezelfde partij. Alex Pechtold en Femmy Halsema wilde een paar jaar geleden al samengaan.

  Vertrekkend D66-leider Alexander Pechtold sloot in het verleden een fusie met GroenLinks niet uit door de goede chemie die hij had met toenmalig GroenLinks-leider Femke Halsema.

  Telegraaf 6-10-2018

 10. DeBruijn

  Klimaatbeweging en coc bedoel je, dat zijn hun hoofdsponsors

 11. vrijgezel42

  Dat was al een plan van Pechtold om een “huwelijk” tussen D’66 en GL, wat ook al tot uiting kwam op het vieze geflirt van genoemde persoon met Halsema (waarom denk je dat dat mens burgermeester van Amsterdam is geworden?).
  Jetten doet ook al aan geflirt met Feras [hardnekkig genoemd “Klaver”].
  Zal niet lang duren voor bekend wordt dat die 2 partijen samen gaan en verder dan een lijstverband.
  Van Mierlo en Borst zullen zich wel omdraaien in hun graf.

  1. Lugar

   @Vrijgezel: Pechtold stond op 27 oktober 2010 ook naast Halsema toen ze haar (aangenomen) motie indiende waarmee ze de Regering opriep om de islamisering te bevorderen.

   1. Vit

    Niet helemaal waar Lugar, de strekking was: “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”

    Bevorderen is wat anders.

 12. m.van.rosmalen

  Sterker nog
  Het partijkartel bestaat uit ALLE partijen in de Tweede Kamer inclusief die verwijfde homo
  GEDVER DERRIE kroket
  Uitgezonderd de PVV de partij voor ECHTE verandering

 13. Step one

  Bron: Gemalen houtversie Telegraaf

  De boodschap dat het klimaatakkoord
  burgers beperkt raakt, is ongegrond

  Door hoofdredactie op donderdag 14 maart 2019

  De boodschap dat het klimaatakkoord burgers beperkt raakt, is ongegrond. Hoewel de politiek had beloofd vóór de verkiezingen duidelijkheid te geven over de gevolgen van de groene plannen voor de portemonnee, is er vooral een rookgordijn opgetrokken.

  Het Centraal Planbureau (CPB) heeft slechts 128 van de circa 300 maatregelen doorgerekend. Veel klimaatplannen zijn zo vaag dat onduidelijk is hoeveel geld ze gaan kosten. Ook zijn tientallen maatregelen genegeerd omdat die buiten het domein van de overheid vallen.

  Daar komt bij dat de inkomenseffecten voor honderdduizenden huishoudens, die het zwaarst worden getroffen door de klimaatplannen, onzichtbaar zijn. De impact op hun koopkracht zou ‘onnauwkeurig’ zijn en wordt daarom niet vermeld. Wat de burger te zien krijgt, zijn slechts gemiddelden. Het doet denken aan de rel rond de inkomensafhankelijke zorgpremie van 2012, toen bleek dat tienduizenden gezinnen veel harder werden getroffen dan de politiek voorspiegelde.

  Nu het kabinet stelt dat het bedrijfsleven meer moet gaan betalen, zijn de getoonde koopkrachtplaatjes ook alweer achterhaald. Overigens mag de burger zich hier geen spekkoper wanen. Het CPB waarschuwt dat bedrijven het gros van de lasten aan de klant zullen doorberekenen. De verwarring is dus compleet.

 14. worstcase

  Wat is een jettenlag? Ik kan de betekenis nergens vinden. Maar het moet een soort vreselijk hardnekkige kater zijn. Die je krijgt als je helemaal de weg en het tijdsbesef kwijt bent. Klopt dat, weet iemand er meer over?

 15. DeBruijn

  Periode bij Groep Marxisten-Leninisten

  Van 1976 tot 1982 was Rosenmöller lid van de maoïstische Groep Marxisten-Leninisten/Rode Morgen (GML).[1] Tussen 1981 en 1982 was Rosenmöller bovendien bestuurslid bij de GML. De GML streefde naar een communistische staat in Nederland en steunde verschillende communistische regimes in het buitenland. Zo werden bijvoorbeeld de moordpartijen van de Rode Khmer in Cambodja in het partijblad van GML ontkend. In een interview met de Haagse Post verklaarde Rosenmöller in 1979 dat Nederland ook van Mao “ontzettend veel [kan] leren”. Hier voegde Rosenmöller nog aan toe: “Van wat [Mao] geschreven heeft ook. Wat hij in de praktijk heeft gebracht in China – dat is gewoon een voorbeeld, en nog steeds vind ik”. In 1976 reist Rosenmöller af naar de Socialistische Volksrepubliek Albanië, een communistische eenpartijstaat. Hier wil hij leren hoe het communisme in Nederland doorgevoerd kan worden. Onder meer HP/De Tijd[2] en Villamedia[3] bekritiseerden Rosenmöller om zijn communistische verleden. Hierbij werden met name geweldbereidheid van de GML en de steun aan communistische dictators belicht.

 16. biggeorge

  Heel Nederland zit straks Groen & duurzaam thuis zonder baan en de rest van de wereld gaat ons lekker voorbij. Ach als we zo stemmen verdienen we het eigelijk ook als je naar dit soort politici D66,GL enz je oren laat hangen.

 17. Arnoniemuss

  @MvdG. Als je wilt weten of twee partijen hetzelfde zijn, vormen de partijprogramma’s op hun websites een meer betrouwbare bron dan hun verkiezingsposters. En verder zie ik in de twee verkiezingsposters geen enkel bewijs voor de gelijkheid van Groen Links en D66 of voor het bestaan van een partij kartel. Met jouw talenten mag je de lat best wat hoger leggen, MvdG.

 18. Lugar

  Van 1976 tot 1982 was Rosenmöller lid van de maoïstische Groep Marxisten-Leninisten/Rode Morgen (GML). Tussen 1981 en 1982 was Rosenmöller bovendien bestuurslid bij de GML. De GML streefde naar een communistische staat in Nederland en steunde verschillende communistische regimes in het buitenland.

  Laat je niet in de maling nemen, GroenLinks is een gevaarlijk clubje.

  #stemzeweg

 19. Michael M

  In principe is D66/Groenlinks 1 partij en éénzelfde gedachtegoed. Zo ook met CDA/VVD. Alhoewel VVD steeds meer op D66/Groenlinks gaat lijken. PVDA ligt in het midden. Kortom een duidelijke kartelvorming.

 20. Roel van de Laak

  Beide sektes maken mensen bang, dom en arm…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.