‘Racismevrije potloden’ – Onderwijsnetwerk komt met oplossingen die er écht toe doen!

Het moet een ware strijd zijn geweest om dit product te kunnen lanceren maar het is er eindelijk: racismevrije potloden! De Belgen in Leuven hebben de deug-award voor 2019 al praktisch in de zak!

Nou denkt u misschien dat dit goedkoop scoren is over de rug van daadwerkelijke slachtoffers van racisme en dat deze potloden de ernst van het thema niet echt onderstrepen! Nou, het zijn potloden, dus onderstrepen kunnen ze wel! Verder had u eigenlijk gewoon gelijk…

Wat bezielt zo’n clubje nou om dit aan te bieden? Het gaat hier om onderwijsnetwerk ‘Samen Onderwijs Maken’, want ze hadden een naam nodig die als afkorting ‘iets met onderwijs’ te maken had: SOM. Deze club hoort zich druk te maken om het verbeteren van het onderwijs, maar doet liever experimentjes met kinderen die tekenen. En wat blijkt? Mohammed en M’kumbé pakten steevast de lichtroze kleurpotloden om een huidskleur te geven aan hun tekeningen/kleurplaten van mensen.

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat kindjes in België met een Arabische of Afrikaanse achtergrond niet hun eigen huidskleur kiezen als ze een huidskleur willen inkleuren, dat is racisme! Dus wat is de oplossing? M’kumbé en Mohammed kunnen nu lekker hun eigen huidskleur kiezen door de potlodenset van SOM. Wát een overwinning op racisme.

Ik zou graag een voorstel willen doen dat er ook diverse soorten zandkleuren aan de collectie worden toegevoegd, zodat kinderen bij het kleuren van een omgeving niet direct naar groen grijpen, maar ook kunnen overwegen om een woestijn te kleuren. Misschien is het ook een idee om er wat tekeninstructies bij te voegen zodat ze niet gebonden zijn aan het tekenen van een kat, hond, koe of paard, maar ook een kameel of panda kunnen tekenen! Al zou ik de panda wellicht achterwege laten, want dat stimuleert zwart-wit-denken. Zo ontstaat racisme en daar krijg je nazi’s van.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. DeBruijn

  Net zoals dat Spangas een punt maakte dat kinderen niet meer mochten zeggen zoals zwart als de nacht of dat je niet zwart/wit mocht zeggen. Want zwart zou voor slecht staan en dan zou je wel eens een donker iemand kunnen kwetsen.

  Echt de grootste onzin, ten eerste vind ik het raar dat mensen zich zwart noemen of black, want ze zijn bruin. Ten tweede is het onzin om de kleur van de autochtoon ineens wit te noemen, ik ben niet wit. Blank is prima, hebben we altijd gedaan.

  Dit is muggenziften van de politiek correcte stasi brigade.

  1. Onzin456

   “Zwarte” zijn gewoon negers, maakt het allemaal veel makkelijker

   1. DeBruijn

    @ Onzin,

    Dat is ook weer niet nodig.

    1. Joop Klepzeikert

     En waarom zou dat niet nodig zijn? Neger is gewoon een Nederlands woord, wat zelfs in de dikke van Dale staat.
     Dat links dat nu ineens gelijk trekt aan nikker, wat wel denigrerend bedoeld is, wil nog niet zeggen dat het verkeerd is.
     Links gaat steeds verder met hun gedram. Nog even en we mogen het woord mens niet meer gebruiken omdat anderhalve gek zich daardoor beledigd voelt.

     1. Onzin456

      @Joop,
      10 punten erbij!

 2. C.A.Barstow

  De linkse krankzinnigheid ten voeten uit.
  Ik begin werkelijk te geloven dat het steunen van of geloven in het linkse gedachtegoed een hersenziekte of genetische aandoening is.

  Stem in mei ook op FvD!

  1. Henk-Jansen

   Doe toch eens niet zo dom kerel. Aan beiden kanten heb je idioten, aan de linkerkant die bruine potloden willen en aan de rechter kant mensen die alle moslims op de brandstapel willen zetten.

   Dit noem ik nou een goed voorbeeld van ‘cherry picking’.

   1. TD

    Voorlopig zijn de witte potloden aan het werken om het overgrote deel van de bruine/zwarte potloden aan het vreten te houden!

    1. AS210854

     TD, +++++++++

   2. C.A.Barstow

    Ook een slecht verliezer?
    en ook nog humorloos, triest hoor.

    Stem ook in mei FvD!

 3. Scaldis

  Met een ROOD potlood stemde de meerderheid van de kiezers op FvD. Wat VUURRODE hoofdjes van woede bij populistisch links tot gevolg had. Die huidskleur mis ik toch echt bij de potloodjes. Racistisch clubje dus, die SOM.

 4. Duke

  Potloden zijn vies, potloodventers enzo. Kunnen ze geen viltstiften gebruiken of wasco?

 5. TD

  Alles wat Baudet ooit gezegd of verklaard heeft interesseert mij geen bal.Het boeit mij ook niet als hij boedhist,facist,narcist,seksist of wat dan ook is!
  Mij gaat het erom dat zijn partij er alles aan doet de immigratiestroom en klimaatpsychose te stoppen!
  Men heeft niet op het FvD gestemd vanwege zijn kop!

 6. Tante Sidonia

  ?????????????????????????????????
  Zwarte potloden een probleem?
  En een Zwarte SS geen probleem?
  De wereld staat op zijn kop!

 7. Pedrito

  Echt een onderwerp voor het geval er geen andere ter zake doende problemen zijn. Links zeikt over kleurpotloden, iets waar ik gewoon schijt aan heb.

 8. Willem Bever

  Ik ga Ollengren bellen dit moet fake nieuws zijn 🙂

 9. Heinz

  Typisch een onderwerp voor beginnende forummers, hier kan naam gemaakt worden.

  1. Dik

   Best wel opmerkelijk hoe nietszeggend jouw bijdragen zijn. Doe je dit nu expres of opzettelijk?

 10. Dik

  Ongekend, dit geschreeuw van de dictatuur van de minderheid.

  Oprutte!

 11. Ries

  Fantastisch Wout. Ik zag je bericht vanochtend en je hebt mijn dag al helemaal goed gemaakt. Humor van een 1 april niveau. Dank Dank Dank.

 12. F. Domela Nienhuis

  Hoe gedegenereerd is dat onderwijs geraakt zeg. Niets om je meer zorgen te kunnen maken? In de werkelijke wereld gebeuren er dit soort dingen in het onderwijs.

  ‘BELGISCHE KLEUTERS VERTONEN GERADICALISEERD GEDRAG’

  KASPER HERMANS

  21 AUG 2017

  Radicalisering dat begint tegenwoordig al schrikbarend jong, dat blijkt uit een intern verslag van een school in het Belgische Ronse, dat in handen is gevallen van het Laatste Nieuws. Volgens de leraren zouden zelfs kleuters op de school al extremistische uitingen vertonen.

  Gematigden voorbeelden die aangehaald worden zijn het citeren van verzen uit de Koran, het vrijdag uit geloofsoverwegingen niet naar school komen en het weigeren van een hand geven aan medeleerlingen.

  ‘VARKENS’

  Echter gaat het in sommige gevallen nog zelfs een stukje verder. Want ‘moordbedreigingen door een kind uitgesproken aan ongelovigen’, ‘andere kinderen ‘varkens’ noemen’ en ‘met de vinger aan de keel bewegingen maken’ staan ook in het interne rapport. De ouders van de desbetreffende leerlingen zouden erop aangesproken zijn, maar veelal de kritiek hebben weggelachen.

  Karin Heremans, verantwoordelijk voor het project Deradicalisering onderwijs, binnen de Europese Commissie vindt de jonge leeftijd schokken, maar wil er aan de andere kant niet te zware conclusies aan verbinden. „ Kleuters zijn spontaan en spelen alleen maar na wat ze ergens anders horen en zien.”

  AANPAK IN BELGIË

  Scholen in België zijn serieus bezig met het aanpakken van radicalisering. Sinds 2016 zijn er al 481 dossiers aangemaakt voor scholen die vragen en/of problemen hebben, maar nog nooit ging het over zulke jonge kinderen.

 13. Danielle

  Zat eerst te denken aan een vreemde vertaling van het bron artikel toen ik dit las, maar hoe bedenken ze die politiek correcte onzin?
  De enige ‘witte’ mensen zijn volgens mij namelijk de japanners met hun geisha’s sinds de rest door de melanine geen natuurlijk witte huid kan kweken. Zelfs japanners hebben daar moeite mee zonder externe hulp dus wanneer word de witte huidskleur als racisme gezien hé?

 14. Arie B

  Yasser Klaver kan elk moment een statement naar buiten brengen over te weinig groen, Henk Krol over te weinig grijs. Wel mooi dat elk potloodje een wit randje draagt overigens.

 15. De Uil van Minerva

  “Nee, Achmed, jij hebt een andere kleur! Heel leuk hoor dat jullie mensen allemaal dezelfde kleur tekenen (en dus denken dat iedereen gelijkwaardig zijn) maar jij bent echt anders hoor! En dat is Madelief ook en Nkosana is ook weer anders”)

  Wie maakt er hier nu onderscheid? Wie benadrukt dat er een verschil in rassen is?
  Ik geloof in het menselijke ras -allen gelijkwaardig- en daar heb je goede en slechte versie van. (Dus niet allemaal gelijk)

 16. Raveltje

  Zoiets is grote kolder

 17. Raveltje

  Kinderen kijken meestal niet naar de buitenkant
  Spelen met iedereen. Maar worden er zowel voor
  wakker geroepen om te discrimineren

 18. Jantje

  Kortom, het is gewoon een businessmodel, waar goed aan valt te verdienen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.