FVD op de valreep tóch nog een zetel erbij in Groningen!

Geen categoriemrt 22 2019, 20:00
Groningen, de provincie waar links normaliter toch zeer sterk vertegenwoordigd is, krijgt een klap te verduren! Forum voor Democratie krijgt op de valreep nog een extra zetel, ten koste van Partij voor de Dieren! Dat meldt de Telegraaf.
Na het verwerken van alle tellingen blijkt Forum niet vier, maar vijf zetels te krijgen in Groningen. Partij voor de Dieren gaat hiermee van twee naar één zetel. Hiermee heeft GroenLinks in die provincie maar één zetel meer dan FVD, en staat de partij van Baudet gelijk met de PvdA.
Het meest opvallende hieraan is nog wel dat FVD voorstander is van gaswinning in Groningen. Het lijkt er dan ook meer op dat men zó klaar is met het kabinet, dat het hele gedoe om dat gas het ze wel waard is. Daar moet natuurlijk ook wel bij worden verteld dat de nummer drie van de Provinciale lijst de schades door gaswinning wil compenseren met de opbrengsten.
Eveneens wordt opgemerkt dat er in Zuid-Holland het een en ander is verschoven. De VVD kreeg geen tien maar negen zetels, en de PvdA gaat van vier naar vijf zetels. FVD werd hier de grootste met uiteindelijk maar liefst elf zetels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten