Inzending FVD'er met migratieachtergrond: De demonisering van Baudet en de persoonlijke aanvallen van links

Geen categoriemrt 22 2019, 19:00
Het is eigenlijk te gek voor woorden, denk ik weleens bij mezelf als ik de politiek en de media volg. Na de gruweldaden op de moslimgemeenschap in Christchurch begon het bij mij alweer te jeuken als ik sommige berichtgeving las. De ideeën van Baudet (en ook Wilders) en vooral hun liefde voor het eigene zou dit soort daden ‘’uitlokken’’, een naar mijn idee verwerpelijke uitspraak waar veel mis mee is, en dit is niet het enige probleem met de linkse media!
Ik ben Tobi, een 21-jarige rechtenstudent met half Nigeriaanse en half Nederlandse afkomst. De reden dat ik dit vermeld is om mezelf in te dekken voor inhoudsloze argumenten zoals: ‘Je bent gewoon een oude racistische blanke man’ en omdat ik wil aantonen dat een FvD kiezer niet per definitie is wat de media ervan maakt.
Ten eerste, er is er niks mis met het eigene of met het houden van je land en je volk. Ik ben half Nigeriaans en half Nederlands, maar dat belet mij niet van het ‘eigene’ te houden. Ik ben hier opgegroeid, ik beheers de taal en probeer het beste ervan te maken, voor mezelf en mijn landgenoten. Ik ben Nederlander en daar ben ik trots op, en wanneer ik zie wat de ongecontroleerde immigratie doet met ons land, vrees ik voor de toekomst. Maakt dit mij een racist? Koester ik hierdoor meteen een haat of wrok jegens een ander ras of mensen met een andere geloofsovertuiging dan mij? Zie ik het ene ras hierdoor als superieur dan het ander? Nee, natuurlijk niet. De term racist wordt tegenwoordig zo losjes toegepast op iedereen die ook maar een schrijntje nationalisme of liefde voor het eigene vertoond dat de echte betekenis van het woord verloren is gegaan.
Het heeft niks met racisme te maken maar met feiten, wat we zien dat in de samenleving gebeurt. Een islamitische school in Amsterdam preekt Jihad theorieën, en vervolgens wordt er beweerd dat dit niks met de Islam te maken zou hebben, dat dit geen factor in extremisme zou zijn, en wanneer je dit wel zou erkennen zou je meteen alle moslims over een kam scheren ondanks dat keer op keer gezegd wordt, het overgrote deel van de Moslims heeft geen enkel kwaad in de zin. Het blijft echter een feit, degenen die deze extremistische ideeën koesteren baseren ze wel op hun geloofsovertuiging en de teksten in de Koran, en vooral de manier waarop die gepredikt wordt.
Dit doet verder niks af aan goede moslims, die niet acteren op bepaalde overtuigingen in de Koran en die anders interpreteren. Maar dit is nou eenmaal de werkelijkheid en die moeten we kunnen erkennen, net zoals dat we rechts- en links-extremisme moeten erkennen als factor in het ten uitvoer brengen van gewelddadige acties op basis van die overtuigingen.
De hypocrisie in de linkse media is in ieder geval niet te houden. Thierry Baudet en Wilders zouden daden, zoals die in Christchurch, uitlokken, maar wanneer een terroristische aanval plaatsvindt in naam van Allah, heeft het niks de islam te maken. Dan zijn het gewoon "gekken". Dit terwijl er nog veel minder verband is tussen de standpunten van Baudet en de terroristische aanvallen in Christchurch dan tussen de teksten in de Koran en de aanvallen in naam van Allah. Nooit heeft Baudet gezegd dat je immigranten of mensen met een andere afkomst moet vermoorden, in tegendeel! Hij heeft gezegd dat iedereen gelijke kansen behoeft en dat men in concreet geval beoordeeld moet worden, niet op basis van overtuiging of ras. Het is juist in de Koran waar meerdere malen opgeroepen wordt tot het vermoorden van ongelovigen, ‘tot het afhakken van hun hoofden en vingertoppen’. Natuurlijk is er altijd het verweer dat dit soort citaten niet in de juiste context geplaatst worden en dat, wanneer je dit wél doet, ze een hele andere betekenis hebben. Dat geloof ik best maar maakt verder niet uit voor de discussie. Wat is makkelijker om verkeerd te interpreteren? De uitspraken van Baudet of die in de Koran? Ik weet het antwoord wel.
De trend is in ieder geval heel zorgelijk. Baudet wordt belaagd, een vertekend beeld over hem geschetst dat hij racist zou zijn, en de vergelijking getroffen met Adolf Hitler, een man die 6 miljoen joden ter dood heeft veroordeeld. Onjuiste veronderstellingen van de werkelijkheid. Wanneer de rationele discussie niet kan worden gewonnen, worden er meteen persoonlijke aanvallen richting Baudet gedaan. Ik echter, als ‘inwoner met migratie achtergrond’ geloof in zijn standpunten en heb mij nooit negatief bejegend gevoeld door uitspraken van Baudet of de standpunten van de FvD.
Het valt mij juist op dat links het idee heeft dat mensen zoals Baudet een dreiging zijn voor mensen zoals mij maar zoals Theo Hiddema in de tweede kamer zei, het is toch vreselijk als je als trotse zwarte man op staat, klaar voor een nieuwe dag, en je naar het nieuws zit te kijken en er verkondigd wordt dat je beschermd moet worden van alle gemene ‘racisten’. Dat je steun nodig hebt. Ik kan echter prima voor mezelf nadenken en behoef absoluut geen steun van links voor zogenaamde ‘racisten’ die dat eigenlijk helemaal niet zijn. Hiddema had groot gelijk toen hij deze uitspraken maakte, maar het enige waar men over viel is dat hij het woord ‘neger’ gebruikte, niet de eigenlijke inhoud van zijn betoog.
Hier ligt dan ook naar mijn mening ook de kern van het probleem. Links probeert Thierry Baudet te demoniseren, omdat ze niet onder ogen kunnen zien dat hij gelijk heeft. De inhoudelijke argumenten die hij aandraagt worden aan de kant gezet omdat ze geen tegenargument kunnen verzinnen. Het is ongelofelijk hoe hij en het FvD geanalyseerd worden door sommige media. Leugens, stroman argumenten en persoonlijke aanvallen, er wordt van alles geprobeerd om Baudet zo slecht mogelijk te laten lijken. Niet alleen is dit moreel verwerpelijk, maar ook nog eens uiterst gevaarlijk zo leert de geschiedenis. Thierry Baudet is al met de dood bedreigd door een hoogleraar in Utrecht en zijn huis is meerdere malen belaagd door linkse extremisten.
Het tij is echter aan het keren, en mensen beginnen eindelijk door deze schijnvertoning heen te zien, blijkend uit de enorme zegen van FvD in de eerste kamer. Ik heb trots FvD gestemd met de Tweede Kamer- en Provinciale Statenverkiezingen en zou het zo weer doen! Het wordt tijd dat we eens wakker worden, dingen gaan benoemen zoals ze zijn, en stoppen met de eindeloze en inhoudsloze demonisering van Thierry Baudet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten