Sorry blijkt niet genoeg! Utrechtse demoniseerdocent nu op non-actief gesteld!

Geen categoriemrt 22 2019, 18:00
De Universiteit Utrecht heeft de demoniseerdocent die op Facebook het bericht 'Volkert waar ben je?' plaatste, op non-actief gesteld. Z'n excuses waren kennelijk niet genoeg en het regende klachten op de universiteit! Via RTV Utrecht.
De voorbeeldfunctie en verantwoordelijkheid die het leraarschap met zich meebrengt, woog kennelijk niet op tegen de rabiate impuls van deze docent om maar lukraak te gaan demoniseren. Ook nog eens door de moordenaar van Pim Fortuyn aan te halen! Half Nederland viel over het bericht heen en stuurde boze reacties naar de Universiteit Utrecht, want één van hun docenten was duidelijk defect.
De docent wist het schuim van z'n bek te vegen, de traantjes te drogen en weer bij zinnen te komen, en bood z'n excuses aan. Die was op zich prima:

"Ik meende niet wat ik zei, en neem er met klem afstand van. Ook bied ik mijn excuses aan aan iedereen die deze opmerking gekwetst heeft."

Al mist er voor velen wel een stukje geloofwaardigheid. Ook de universiteit voelde dit goed aan en reageerde met deze opmerking:

"Wij vinden dit een verwerpelijke reactie, waarvan de Universiteit Utrecht nadrukkelijk afstand neemt. Dat hebben we ook laten weten op Twitter en Facebook. De medewerker is gemeld dat hij op zeer korte termijn een uitnodiging kan verwachten voor een gesprek met het Faculteitsbestuur over zijn uitlating."

Hartstikke goed dus dat ze hier zo serieus mee omgaan. De familie van Fortuyn overweegt zelfs juridische stappen en gaat een klacht indienen bij het universiteitsbestuur. Of het ook allemaal echt zo hoog zal worden gespeeld? Ik heb er mijn twijfels bij. Ik denk dat de docent z'n excuses niet echt meende, maar wel flink geschrokken is van de publiciteit en publieke verontwaardiging die hij met één berichtje heeft gegenereerd. En terecht!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten