Gökmen Tanis, aanslagpleger Utrecht, heeft bekend!

Geen categoriemrt 22 2019, 17:00
Het hoge woord is eruit! Gökmen Tanis, voormalig hoofdverdachte van de aanslag in Utrecht, heeft bekend! Dat meldt de NRC.
Eerder berichtten wij al dat zijn voorarrest voor de maximale termijn werd verlengd (en dat hier gewoon telkens negentig dagen aan vast kunnen worden geplakt). Hij wordt verdacht van drie strafbare feiten: meervoudige moord of doodslag met terroristisch oogmerk, poging daartoe én bedreiging met terroristisch oogmerk. Qua motieven houdt het OM rekening met:

“een geradicaliseerd gedachtegoed, géén geradicaliseerd gedachtegoed, of een combinatie van motieven." Ze houden wel een slag om de arm en voegen hier aan toe “persoonlijke problematiek in combinatie met een geradicaliseerd gedachtegoed” niet uit te kunnen sluiten.

Tanis heeft nu dus bekend dat hij drie mensen heeft vermoord en zeven anderen verwondde. Hoe dit binnen het hierboven geschetste plaatje pas, wordt dus nog onderzocht. Dit scheelt echter al een hele hoop in het proces, want eindeloze onderzoeken en analyses om zijn ontoerekeningsvatbaarheid of mentale toestand vast te kunnen stellen lijkt nu dus van de baan te zijn.
In het uiterste geval kan de man voor zijn walgelijke daden een levenslange straf krijgen. Voor minder lijkt vanuit de maatschappij ook haast geen steun te zijn! Helemaal gezien zijn verleden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten