Broer en chauffeur Pim Fortuyn roepen op te stoppen met demoniseren!

Geen categoriemrt 22 2019, 16:00
Als er twee figuren zijn die het effect van demoniseren van dichtbij hebben meegemaakt, dan zijn dat wel Simon Fortuyn en Hans Smolders. Zij roepen op: 'Stop met dit soort onzin', waarmee ze natuurlijk doelen op het 'Volkert waar ben je?'-bericht van een universitair docent.
Links Nederland zat tijdens (en na) de verkiezingen schuimbekkend en met tranen in de ogen op Twitter en Facebook. De bubbel waarin ze verkeerden, die hen heeft overtuigd dat heel Nederland stond te trappelen om het klimaat te redden en alles helemaal kapot te tolereren, was geknapt.
'Goh, misschien hebben we dan toch iets niet helemaal in de smiezen gehad', was de reactie die ieder weldenkend mens zou hebben gehad. Dat viel vies tegen. Eerst kwam er ongeloof en woede door de totale verrassing. Al snel volgde de analyse: Het politieke klimaat is weer 'een beetje eng', 'exact het jaar 1933 in Duitsland' en FVD-stemmend Nederland 'had nog nooit een geschiedenisboek gelezen'.
Door deze vloedgolf aan 'alles wat me niet aanstaat is fascistisch en letterlijk Hitler'-reacties, voelden sommigen zich gesterkt in hun drang om een stapje verder te gaan, want het was onmogelijk dat zij fout zaten of overmoedig waren! Er is gewoon een politiek element dat even hardhandig verwijderd moet worden en dan klopt de wereld weer! De uitspraak: 'Volkert, waar ben je?' zette, samen met nog een paar uitspraken, de toon. Zowel Smolders als de broer van Fortuyn werden er onpasselijk van!
En geef ze eens ongelijk? Het lijkt toch ook verrekt veel op de situatie in 2002? Nu bevat links sowieso al behoorlijk wat slappe zolen, die actief onder hun eigen principes uit proberen te komen. Die gedachtegang gaat als volgt:

'Democratie is geweldig ([hier volgt een Churchill-citaat over dat het de minst erge staatsvorm is]) en geweld is altijd verkeerd, maar FVD is net als de nazi's en Baudet is letterlijk Hitler, dus wat nu?

Eureka! Ik ga zelf niet over tot actie maar laat wel merken dat ik het niet erg zou vinden als Baudet iets overkomt. Wat Volkert namelijk deed was weliswaar verkeerd, het kwam mij destijds wel goed uit en ik heb zelf uiteindelijk niets misdaan! Huh? Dat is niet demoniseren, ik uit gewoon mijn mening of het was ironie! Mijn omgeving weet dat ik tegen geweld ben.

Kritiek op mijn uitspraken vanuit rechts kan ik ook gewoon wegwuiven, want zij demoniseren zelf allerlei groepen! Wie kaatst kan de bal verwachten, hoop ik, haha, maar ik kaats hem niet zelf hoor! Wat zijn het ook hypocrieten dat ze nu slachtoffertje gaan spelen! Hey, m'n biologische groene thee is klaar! Nu kan ik lekker met m'n kat Snuggles op schoot, Ex on the Beach terugkijken. M'n guilty pleasure, haha!'

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten