Hatseflats! Voorarrest Utrechtse aanslagpleger Gökmen Tanis maximaal verlengd!

Geen categoriemrt 22 2019, 15:00
Gökmen Tanis, de 'vermeende schutter' die verantwoordelijk 'zou kunnen zijn' voor de aanslag in Utrecht, blijft zo lang mogelijk in voorarrest! Dat meldt het AD.
De rechter-commissaris heeft het voorarrest met de maximale termijn verlengd! Nu is dat helaas maar twee weken, al blijft hij wel in volledige beperking. Dat houdt in dat hij alleen contact met z'n advocaat mag hebben. Het verzoek kwam van het OM. Niet heel gek natuurlijk, gezien hem meervoudige moord en/of doodslag met terroristisch oogmerk ten laste wordt gelegd!
Het onderzoek is naar verluid in volle gang. Mocht dat voorarrest niet lang genoeg zijn, dan kan de rechtbank deze telkens met negentig dagen verlengen. Met andere woorden, Tanis blijft nog wel eventjes zitten!
Die kans is eigenlijk alleen maar groter als men naar z'n geschiedenis kijkt. Hij heeft al vier maanden gezeten wegens inbraak en de behandeling van zijn verkrachtingszaak staat gepland voor deze zomer.
Men kan dus in alle rust de stille tocht bijwonen die voor vanavond gepland staat. Er worden momenteel al zo'n 10.000 mensen verwacht. Of die toch heel stil blijft valt overigens te betwisten. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, premier Mark Rutte, justitieminister Ferd Grapperhaus en burgemeester van Den Haag Pauline Krikke zullen aanwezig zijn, maar ook Pegida-aanhangers!
Het is te hopen dat iedereen even z'n politieke denkbeelden en motieven buiten beschouwing kan laten, want uiteindelijk gaat zo'n tocht om rouw en respect.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten