Hatseflats! Voorarrest Utrechtse aanslagpleger Gökmen Tanis maximaal verlengd!

Hatseflats! Voorarrest Utrechtse aanslagpleger Gökmen Tanis maximaal verlengd!

Gökmen Tanis, de 'vermeende schutter' die verantwoordelijk 'zou kunnen zijn' voor de aanslag in Utrecht, blijft zo lang mogelijk in voorarrest! Dat meldt het AD.

De rechter-commissaris heeft het voorarrest met de maximale termijn verlengd! Nu is dat helaas maar twee weken, al blijft hij wel in volledige beperking. Dat houdt in dat hij alleen contact met z'n advocaat mag hebben. Het verzoek kwam van het OM. Niet heel gek natuurlijk, gezien hem meervoudige moord en/of doodslag met terroristisch oogmerk ten laste wordt gelegd!

Het onderzoek is naar verluid in volle gang. Mocht dat voorarrest niet lang genoeg zijn, dan kan de rechtbank deze telkens met negentig dagen verlengen. Met andere woorden, Tanis blijft nog wel eventjes zitten!

Die kans is eigenlijk alleen maar groter als men naar z'n geschiedenis kijkt. Hij heeft al vier maanden gezeten wegens inbraak en de behandeling van zijn verkrachtingszaak staat gepland voor deze zomer.

Men kan dus in alle rust de stille tocht bijwonen die voor vanavond gepland staat. Er worden momenteel al zo'n 10.000 mensen verwacht. Of die toch heel stil blijft valt overigens te betwisten. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, premier Mark Rutte, justitieminister Ferd Grapperhaus en burgemeester van Den Haag Pauline Krikke zullen aanwezig zijn, maar ook Pegida-aanhangers!

Het is te hopen dat iedereen even z'n politieke denkbeelden en motieven buiten beschouwing kan laten, want uiteindelijk gaat zo'n tocht om rouw en respect.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties