Staatssecretaris Menno Snel loog tegen Tweede Kamer over Tesla-rel

In normale tijden zou deze man gedwongen worden op te stappen.

Het verhaal rond de subsidie van Tesla-auto’s wordt nóg controversiëler. De overheid heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s weggegooid aan ‘subsidie’ voor deze zogenaamde ‘schone’ auto, waardoor Tesla-eigenaars bijna gratis rondreden, terwijl de hardwerkende gewone Nederlander hun autorekening mocht betalen. Het is een grof schandaal, al was het maar omdat Tesla-eigenaars over het algemeen een bijzonder hoog inkomen hebben en dus prima zelf een auto kunnen kopen, zonder gedwongen hulp van Jan Modaal.

De subsidiekosten aan Tesla-eigenaren bleek veel hoger uit te vallen dat de regering eerst dacht. Dit kwam doordat een verkeerd rekenmodel gebruikt werd. Maar, zei staatssecretaris Menno Snel in antwoord op Kamervragen, de betrokken consultants hadden dat model nu veranderd, en het was allemaal wetenschappelijk gevalideerd door TNO en het Planbureau voor de Leefomgeving.

Met andere woorden: foutje bedankt, maar vanaf nu zit het wél goed. De berekeningen van het model die meegenomen zijn in het klimaatakkoord kloppen dus wél. Echt. Ja, honderd procent.

Helaas is er één klein probleem: Follow The Money bericht dat zowel TPO als het Planbureau ontkennen dat ze het model gevalideerd hebben. Zoals FTM het stelt betekent dit dat Snel (van D66, natuurlijk) de Kamer “verkeerd geïnformeerd” heeft. Of, beter gezegd: dat hij keihard gelogen heeft tegen het parlement. Dat hij Kamerleden bedrogen heeft. En daar waarschijnlijk nog mee wegkomt ook, want in Den Haag is dit soort wangedrag tegenwoordig volkomen normaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Jumping

  Genieten voor andersdenkenden, dan deze Linkse D66 leugenaar.
  Deze Rutteclan, moet de eer aan zich zelf houden en gewoon compleet opstappen.
  Baudet en Wilders hebben gelijk, slechter als deze Rutteclan, is niet mogelijk.
  Eerst in Mei, een anti EU partij kiezen.
  En dan in bv September, nieuwe Tweede Kamer verkiezingen.

  1. Original NL

   +++++
   Stem FVD!!

 2. Jumping

  Er komt nog een berichtje aan, met Sander Dekker in de hoofdrol.
  Het gaat over 21 gedetineerden.
  Het gaat goed met de Linkse Rutteclan.

  Stem op een Anti EU partij, in Mei.

 3. Rien Noppen

  Het is over het algemeen inderdaad onnodig om subsidie te geven aan elektrisch rijden. Dat wordt binnen de kortste keren, net zoals bijvoorbeeld bij zonnepanelen het geval was, rendabel uit zichzelf.
  Verstandig is misschien wel na te denken, zoals het Kabinet doet, hoe je kunt bevorderen dat de tweedehands Tesla’s en de kleinere elektrische auto’s beschikbaar komen voor de lagere inkomens.

  Overigens heeft het subsidiëren van de dure Tesla’s wel enig effect gehad door het elektrisch rijden een chique en cool imago te geven. Iedereen wil nu graag elektrisch rijden en dat is ook statusverhogend, een belangrijk element in het aanschaffen van auto’s.

  1. Vit

   @Rien Noppen

   Neem mij nou, ik zou nooit een nieuwe auto kopen want dan moet ik er bewaking bij huren om nog te kunnen slapen, dat wordt dus een occasion van een ettelijke jaren oud waarbij de accu aan vervanging toe is, voor wat dat kost heb je een knappe benzine occasion.

   1. Rien Noppen

    Over een paar jaar kun je, wellicht met subsidie van de overheid een elektrisch tweedehandsje kopen?

    Oefen geduld.

    1. Gekko

     Lachen met Noppen: Een 2e hands elektrische auto met een actieradius van 150 km. Waarvan de accu zowat versleten is. Joh, die wil helemaal niemand hebben. Je bent echt dom, he.

     1. Rien Noppen

      Het overgrote deel van de autogebruikers heeft aan een actieradius van 150 km meer dan genoeg.

    2. Vit

     @Rien Noppen

     Laat mij dan maar mijn Mazda 323F van 23 jaar oud met ruim 2 ton op de teller tot op de draad verslijten, die ouwe muts brengt me nog zonder problemen elke dag van A naar B.

  2. TD

   Rien Noppen:
   Ik heb een huis met energielabel A zonder zonnepanelen en waterpomp en die gaan er dus nooit komen!
   Overigens rijd ik een gloednieuwe auto op benzine.
   Het klimaatakkoord interesseert mij geen hol,en ga er nooitaan meedoen,ik ga lekker de planeet aan zijn einde helpen!

   1. Vliegenvanger

    @TD
    ++++++++++++++

   2. Rien Noppen

    .. en wat is het argument?

 4. RPML

  De Tesla is toch de bakermat van de klimaattransitie? Valideren is dan toch niet noodzakelijk, alleen toetsen is voldoende. Is de Tesla milieuvriendelijk? Ah, ik zie dat 97% van de Tesla-rijders het met mij eens is…

  1. Rien Noppen

   De verdienste van Tesla is dat men de elektrische auto fancy en begeerlijk heeft gemaakt.
   Ook RPML zal dolgraag in zo’n Tesla willen rijden maar wellicht is die voor hem nog te duur.

 5. Niet L niet R

  Wie deugen er wel bij D66
  Wie liegen er niet bij D66
  Hebben jaren het voorbeeld van Pechtold gehad!
  En dat blijft gewoon lekker zitten, maar ja Rutte kan natuurlijk niets zeggen, denkend aan wat er allemaal gepasseerd is bij hen!

 6. Gekko

  Nederland moet van de kolencentrales af. Wereldwijd zijn er 1600 kolencentrales in aanbouw, waarvan bijna 1200 alleen al in China.

  Nederland moet van het gas af. Wereldwijd wordt er voor honderden miljarden geïnvesteerd in exploratie en infrastructuur gasinstallaties.

  Buurland Duitsland steekt komende 5 jaar ruim 15 miljard in nieuwe gasaansluitingen.

  In buurland België krijg je subsidie op de aanschaf van een nieuwe gasketel.

  Conclusie: Nederland is gekke henkie. En Rien Noppen is knettergek (oh wacht, dat is een trol)

 7. C.A.Barstow

  Misleiden, voorliegen, bedriegen en het volk bestelen van de bevolking zijn de stokpaardjes van dit kabinet.
  Zonder deze stokpaardjes kunnen zij ons land niet meer besturen, het zegt iets over het feit hoe diep de opeenvolgende kabinetten ons land hebben laten zinken.

  Stem voor een nieuw Nederland, stem voor een Democratisch Rechtstaat,
  Stem ook in mei op FvD!

  1. henkie

   @C.A. Barstow

   helemaal gelijk, het partijkartel probeert aan de macht te blijven zolang, totdat alle macht is overgedragen aan de EU, en dat je er als volk nooit meer vanaf komt.

   Tot dan moeten alle middelen gebruikt worden om Baudet en Wilders te diskwalificeren ofwel te elimineren. Niet alleen links probeert dit, het hele partijkartel doet het. Het installeren van het “politiek correcte” 50 jaar geleden is uitgegroeid tot een methode van censuur en hersenspoeling en onderdrukking van diegene die niet zijn gehersenspoeld.

   De heer Baudet moet sprekers van bepaalde statuur zoals Geert Mak of Fidan Ekiz het gevaar van het “politiek correcte” laten uitleggen mede ook als OORZAAK van mislukken multiculturele samenleving EN polariseren van de samenleving.

   Het wordt bittere noodzaak dat de mensen hun ogen geopend wordt want de westerse samenlevingen beginnen erg veel op “animal farm” te lijken.

 8. Vliegenvanger

  Dram 66 heeft weer de boel geflest. Dram66 hangt van liegen en bedriegen aan elkaar. Die Menno Snel moet gewipt worden in de kamer. Leugenaars en bedriegers zitten er al genoeg, dus eens stevig de bezem door de kamer. Alle leugenaars en bedriegers er uit.
  Om te beginnen met Rutte, en zijn liegebeest vriendjes. Zou al een schone opruiming zijn.
  Stem.in mei FvD.

 9. henkie

  VVD, D66, CDA, PvdA de firma’s “List, Leugen, Oplichting en Bedrog”.

  Liegen en Bedriegen de nieuwe “normen en waarden” voor Nederland.

 10. RS

  een VVD’er die loog over de Dacia gesprek moest ook opstappen, dus deze D66 ‘er ook……..weg ermee

 11. M. Brandenburg

  Ach ik verbaas mij al een tiental jaren over het feit dat mensen denken dat gesubsidieerde zaken daadwerkelijk iets kunnen toevoegen. OF het nu over kunst, energie, of cultuur gaat, elke keer komt terug, indien het de eigen broek moet ophouden blijft alleen echte kwaliteit over. Iets dat werkt, iets dat wordt gewaardeerd, iets dat aanspreekt, daar hebben mensen geld en aandacht voor over, om de simpele reden dat het iets toevoegd.

  Heel links is vol lof over Elon Musk, de man is een innovator, geweldig, terwijl elke ondernemer jaloers kijkt, omdat zakelijk er geen een beter is dan Elon Musk, de nieuwe Steve Jobs, die laatste kon ook de grootste bagger aan mensen verkopen en mensen er nog trots op laten zijn, er is echter ook een verschil tussen de twee, JObs heeft nooit een cent ontvangen van een overheid om zijn product aan de man te slijten, misschien heeft hij kortingen op belastingen ontvangen, maar dat houd in dat je minder afdraagt wat van jou is, Elon Musk zijn bedrijf draait volledig en alleen op subsidies, 4.9 miljard enkel al van de staat California, die staat in Aamerica die zelf zijn broek niet kan ophouden en afhankelijk is van Republikeinse staten die wel economisch groeien en geld in het laadje brengen (met een veel lagere belastingdruk), in Nederland geldt hetzelfde, honderden miljoenen susidie, dat zonder deze injecties met belastinggeld vandaag nog bankroet gaan omdat ze niet renderen.

  Het wordt tijd om te stoppen met subsidie voor kansloze projecten als zonnepanelen (over ongeveer 15 jaar de ellende wanneer we gaan recyclen en we al die bagger in die dingen moeten zien te hergebruiken dan wel afbreken..), windmolens die maar niet willen produceren wat links en de fabrikanten roepen, en enkel maar hoger en groter kunnen worden, en vervolgens nog steeds niet produceren, waar energiebedrijven ze om de zeven jaar moeten vervangen omdat dan de subsidie stopt en ze direct zwaar verlies draaien, en de kosten volledig op de rekening naar de klant doorberekenen zou leiden tot masale sociale ongeregeldheden omdat dan exact de kosten van die onzin op het bord van de burger komt te liggen en die gaar zien wat het ECHT kost.

  Wil je subsidie geven doe het dan aan onderzoek, en niet zoals onze linkse vrienden doen subsidies, zonder te moeten rpesteren of uitgave en resultaat te communiceren, maar subsidie op onderzoek, waar subsidie wordt stopgezet als er niet binnen twee jaar tastbaar resultaat wordt geboekt, en waar de onderzoeker na dit misbruik van belasting geld vijf jaar lang geen aanspraak kan maken op subsidies. Voor niets gaat immers de zon op, en belastinggeld dient exeptioneel precies te worden uitgegeven en altijd met resultaat.

  Maar het systeem door links ingevoerd door donaties uit d ehanden te trekken van de burger en het een constante stroom van belastinggeld richting de door hen goedgekeurde instanties dient per direct te worden gestopt.

 12. J.Rademaker

  Dat is een tegenvaller, was van mening dat liegen en misleiden in de taakomschrijving stond.

 13. Punt50

  Wel lekker die soepsidies voor Tesla en de gebruikers van dit product.

 14. Pescador

  Ja rutte heeft steeds het goede voorbeeld gegeven, liegen en bedriegen is een must onder zijn leiding en daar maakt D66 graag gebruik van en het ligt ook precies in het straatje van rutte om de rijken rijker te maken , en de armere dat laten betalen.

 15. Veteraan

  D66 hé
  Need I say more ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.