Thierry Baudets visie voor Nederland: “Minder immigratie, meer soevereiniteit, klimaatwet van tafel… investeren in politie, zorg en onderwijs”

Dat klinkt de meeste Nederlanders ongetwijfeld als muziek in de oren.

Als mensen zich zo kort voor de verkiezingen nog afvragen op welke partij ze moeten stemmen, stel ik voor dat ze even naar deze tweet van Thierry Baudet kijken. Daarin zet hij op bijzonder korte en heldere wijze namelijk uiteen wat het ‘verkiezingsprogramma’ is van Forum voor Democratie:

Dus:

1. Minder immigratie (van kansarme mensen uit werelddelen met weinig tot geen binding met Nederland)

2. Meer soevereiniteit voor Nederland in plaats van een Federale Verenigde Staten van Europa

3. Weg met de walgelijke, onbetaalbare klimaatwet van het Nachtmerriekabinet Rutte III… en andere extreemlinkse mafketels

4. Vervolgens wordt het geld dat bespaard wordt door bovenstaande maatregelen geïnvesteerd in de zorg, het onderwijs, en de politie. Met andere woorden, in zaken waar Rutte III zich niet eens bijna druk om kan maken

5. Invoering van het bindend referendum zodat de politieke elite de mening van gewone burgers niet meer naast zich neer kan leggen

Dit klinkt natuurlijk — op de meeste punten in ieder geval — ge-wel-dig. En het belangrijkste: met Forum voor Democratie hebben we nog geen reden om aan te nemen dat Baudet en co. het niet menen. Dat dit alleen maar een theatervoorstelling is voor de bühne, zoals met de VVD natuurlijk het geval wél is.

We gaan zien hoe Nederlanders later deze maand stemmen, maar als je zou naar dit soort punten kijkt kun je niet anders dan vermoeden dat FVD héél groot gaat worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. HendrikJan

  Inderdaad Baudet.

  Dit de eerste stap, op weg naar herstel.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Lugar

   @HJ: +1

 2. Vit

  Moordgozer, mijn held.

  1. Lugar

   @Vit:

   +1

   Stem Forum voor Democratie!

 3. Kleptomaantje

  Het fvd boert heel goed op dit moment onder de vvd, d66 cda zelfs bij pvda worden er stemmen afgesnoept.
  Men begint langzaam in te zien dat het fvd een serieuze en stabiele partij is.

  1. Lugar

   “Men begint langzaam in te zien dat Forum voor Democratie een serieuze en stabiele partij is.”

   +1

 4. Tante Sidonia

  Baudet , je bent mijn man!!!

  Minder immigratie.
  Meer soevereiniteit.
  Klimaatwet van tafel.
  En de enorme bedragen die we daarmee besparen investeren in politie, zorg en onderwijs.
  Plus:
  Invoering bindend referendum.

  Wat wil de “normale” Nederlander nog meer?

  1. Marija

   Ik weet het nu zeker, ik stem jammert genoeg geen PVV, het wordt toch FVD.

   Stem FVD of PVV

   1. Marija

    Jammer min t

   2. Vit

    Heb dank, ook namens mijn vriendin.

   3. Satty

    Sidonia stemt erop. Trotse fascisten onder elkaar.

    1. Vit

     Houisop met je fascisten.

    2. Vit

     “fascist BETEKENIS & DEFINITIE
     (in linkse kringen) iemand met fascistische denkbeelden; een onverdraagzaam, rechts- radicaal en autoritair persoon; een rechtse klootzak; een varken. Voor communisten was het de favoriete scheldnaam om een kapitalist mee aan te duiden. Sedert de jaren zestig ook een schimpnaam voor een politieagent, vooral dan tijdens betogingen. Het woord fascist heeft net als NSB’er sedert de Tweede Wereldoorlog een erg beladen betekenis gekregen. Een fascist is eigenlijk een aanhanger van het fascisme, volgens Van Dale een ‘politiek systeem berustend op ultranationalistische, corporatistische, autoritaire en onverdraagzame (m.n. anti-communistische) beginselen’. ”

     Daar kun je het FvD toch niet van betichten wel?

     1. Satty

      Vit
      Voor mij voldoet het fvd aan alle punten die Umberto eco als afvink lijst gebruikt voor fascisme. Let wel ik geloof dat een groep stemmers verblind is, net als toen de nsb.

      Leninisten of stalinisten zijn een verschrikking.

     2. Vit

      @Satty

      Voor jou ja dat zou kunnen, gelukkig zit het anders.

    3. DeBruijn

     Zegt de fascist die een heel land weg wilt hebben.

     Je weet trouwens kennelijk niet, met je economie studie, dat in een land met fascisme geen vrije verkiezingen zijn of wel soms?

     In landen zoals bijvoorbeeld Palestina is dat al jaren niet of in S. Arabië of in Tur.kije waar gesjoemeld is met de verkiezingsuitslag, of in Jemen, of in Egypte.

     Er is één land waar wel vrij verkiezingen zijn in het Midden-Oosten, laat me rade: jawel Israël.

     1. Vit

      En zeker geen bindend referendum.

    4. Vliegenvanger

     Satan ga af.

   4. Lugar

    “Stem FVD of PVV”

    +1

    #stemzeweg

 5. Meriadoc Brandebok

  Baudet zegt meer soevereiniteit, betekent dit dat hij zijn Nexit-standpunt heeft laten vallen? Als dat klopt is hij dus keihard gedraait, teneinde meer zetels te bemachtigen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Gedraaid.

  2. Vit

   Soevereiniteit is Nexit.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat weet ik niet zeker, Vit, althans: dat staat er dus niet.

   2. Vit

    Dat kun je op 1 vinger natellen.

   3. markw

    Als je uit de EU wil moet he geloof ik PVV stemmen.

    FVD wil de Europese Unie een meer conservatieve weg in sturen door samen te werken met landen als Polen, Hongarije en Italië

    Ben persoonlijk bang dat de economie in Nederland zo is verbonden met die van landen als Duitsland en België dat het onrealistisch is om er nog uit te willen zonder ons land en de economie te slopen of tenminste serieuze schade toe te brengen.

    In principe jammer dat Engeland eruit is want anders was de conservatieve stem binnen de EU alleen sterker.

    Als Europa een minder linkse weg in slaat dan hoeven wij er niet uit. Tenminste zolang we scherm blijven op die bureaucraten in Brussel

    1. Satty

     Juist baudet is tegen een douane unie, 1 of ander onzin verhaal over de who als motivatie.

    2. Meriadoc Brandebok

     Ik geloof dat Baudet zich in verkiezingsprogramma’s nadrukkelijk aangegeven heeft te streven naar een Nexit, markw, en je hebt gelijk dat dat niet gaat zonder de economie kapot te maken.

     1. Stanly2000

      Guus uit het verkiezingsprogramma van FvD:
      Het is tijd om te stoppen met de muntunie en de open grenzen, en daarna de EU te verlaten. We willen samenwerken en handel drijven – en dat kan uitstekend via de Europese Vrijhandelsassociatie, eventueel via lidmaatschap van de Europese Economische Ruimte, en uiteraard via tal van andere internationale verdragen. Maar de EU, de open grenzen en de euro: daar moeten we vanaf.
      Of de economie dan kapot gaat moeten afwachten, maar zonder Brussel hebben we het ook gered, dus waarom nu ineens niet?

     2. Meriadoc Brandebok

      De Europese Vrijhandelsassociatie leidt onvermijdelijk tot minder soevereiniteit. Nederland wordt in die optie gedwongen de (meeste) regels van de interne markt over te nemen, onze bijdrage te betalen, maar we hebben dan geen invloed meer op de besluitvorming. Wie meer soevereiniteit wil, moet dat nu net niet doen. Merkwaardig dat Baudet deze Vrijhandelsassociatie tegenover meer soevereiniteit stelt.

      Om de laatste zin uit een uitstekend artikel van de Rabobank te citeren: “Daarom is het nu beter om op te houden met de kolderdiscussie over Nexit en ons beraden op de vraag: hoe zorgen we ervoor dat de EU beter functioneert en dat de belangen van ons land daarin het beste worden gediend? Daarmee komen we tenminste vooruit.”

      En zo is het precies.

      economie.rabobank.com/publicaties/2018/augustus/niet-meer-maar-juist-minder-soevereiniteit-na-een-nexit/

  3. Piet Patat

   @Meriadoc Brandebok : Er staat souvereiniteit TERUG op de poster, niet MEER souvereiniteit. In de tweet staat dan weer meer maar ik ben er zeker van dat hij terug bedoelde. We weten allemaal dat Nederland vervallen is tot een vazalstaat van Brussel. Die souvereiniteit zijn we allang kwijt geraakt aan het zooitje ongekozen dictators zoals een Timmerfrans en drankorgel Juncker. €U is een groot drama, rampzalig voor het klootjesvolk, top voor het grootkapitaal en machtswellustelingen die zo nodig master of the universe willen spelen in hun Brusselse ivoren toren.
   NEXIT ! Weg met het Brusselse zooitje !

   1. Meriadoc Brandebok

    Dus wil Baudet de Europese Unie nu hervormen door meer soevereiniteit aan de lidstaten te geven of wil hij de EU verlaten zonder er verder naar om te kijken? Dit komt in de standpunten niet helder naar voren en daar heeft de kiezer wel recht op, meen ik.

 6. Rosasolis

  Gehoord van morgen op het nieuws dat er duizenden vacaturen voor medewerkers in bedrijven, fabrieken, ziekenhuizen, en in het zorg zijn. Wegens hogere opleidingen in Nederland, zijn er te weinig laag-gescholden om de leegte posities te vullen.
  Wij hoeven geen “gast arbeiders” meer uit Marokko en Turkije te halen, maar wel uit een aantal oost-Europese landen. Zij werken voor onze economie, en wij helpen hun aan een goede ban te komen. Wij hebben enkele fijne, eerlijk Polen in ons dorp.
  Iedereen die de klimaat problemen willen negeren, is een idioot! Die problemen worden steeds erger. Daarom werken vele wetenschappers aan oplossingen. Daarom komen vele duizenden mannen, vrouwen en kinderen morgen naar Amsterdam.
  Daarom zijn de kranten dagelijks vol met recent rapporten over klimaat problemen;
  geschreven door wetenschappers.
  Baudet is helemaal dol op sensatie…bovenstaande is het nieuwste.

  1. PiewievD

   Grmpftssss welke klimaatproblemen WAKE UP!!!! u word voorgelogen, ga zelf is onderzoek plegen. Heel die klimaat bullsjit is een farce om je geld uit je zak te kloppen. T ergste is dat ze dmv europeesche financiering de kinderen daarvoor misbruiken, schande om kinderen (scholieren) deden ze in 2de wereldoorlog dat heette toen Hitlerjugend. Die gaven zelfs hun eigen ouders aan……

   1. PMG

    B R E A K I N G ! ! !

    Het verhaal van Jetten over nodige buitenlanders is N E P N I E U W S volgens het CBS! Klopt niks van dus Jetten liegt de hele zaak bij elkaar, komt mij beetje bekend voor …..

  2. Gekko

   Rosalis, Rosalis, Rosalis, wat ben je toch een schattig naïef CDA-vrouwtje. Wat jij vanmorgen op het nieuws hebt gehoord, was het plan van D66 Rob Jetten om 50.000 arbeidsmigranten naar Nederland te galen. Dat plan is inmiddels al helemaal onderuit geschoffeld door het CBS.

   1. Rosasolis

    @ Gekko, wat bent u inderdaad helemaal GEK. U moet NOOIT meer schrijven
    over “schattige naief CDA vrouwtjes”! Hoe dom ben je? En Hoe is het met uw gezondheid en verdere kennis? HELAAS zijn er sommige mannen die denken dat zij het beter weten, en dat zij willen voorkomen dat intelligente vrouwen mogen deel
    nemen in onze maatschappij. Dit is heel erg voor alle vrouwen en meisjes.

  3. Madpo

   Zo Rosasolis, wij hebben helemaal geen arbeidsmigranten nodig in dit land. Laten ze eerst maar eens beginnen werk naar waarde te belonen, de kosten mogen niet te hoog worden van de heren. Vies of zwaar werk ? dan geld erbij, wil ik wel eens zien of hier geen Nederlandse kandidaten voor zijn. Het halen van oost europeanen is er alleen maar om ons monddood te maken. Staken kunnen we ook al niet meer, want de rechters zijn net zo politiek-corrupt als de rest van Den Haag. De mensen met werk kunnen helemaal niet staken omdat ze vast zitten aan hoge kosten voor een hypotheek of één of twee dure auto’s. Wil iemand wel de straat op dan lachen de bazen zich krom, “ga jij maar staken jongen er zijn 50.000 oost europeanen die het wel over willen nemen”. Of wel, we zijn met hand en tand uitgeleverd aan de miljoenen verdienende CEO’s van de MultiNationals.

 7. PiewievD

  Als ze echt waarmaken wat er nu geplaatst word. Zou dat t begin mogen zijn van power back to the ppl
  Bindend referendum en de mogelijkheid om politici verantwoording te laten afleggen, dan gaan dr een hele berg gevangenis straf krijgen , ivm liegen bedriegen oplichting valsheid in geschrifte. Daar waar nu een gewone burger gevangenis straf oploopt , komt een politicus ermee weg ??????

  1. Satty

   Dat is democratie door het volk volgens jou?

   1. joker

    @ Spatty.
    Wie in Nederland nog durft te spreken over een “democratie” is volslagen blind en stokdoof én nooit verder gekomen als de BLKO-opleiding.
    Óóit was Nederland idd. een democratie, die verdween als sneeuw voor de zon toen Pinokkio ten tonele verscheen.

 8. Spaanse kok

  Na het lezen van de objectieve analyse van de verkiezingstweet (nog minder dan een A4tje) van FvD, kan ik nauwelijks de neiging onderdrukken om een Top reactie te geven.

  1. Vit

   Ik vind het goed dus komop.

   1. Spaanse kok

    Al antwoord gekregen van Hem op uw brandende vragen?

    1. Vit

     Ik weet even niet waar je het over hebt.

     1. Vit

      Ohh wacht effe nee nog niet en dat valt me wel een beetje tegen, we hebben hier ook een reaguurder HEM dus het kwartje viel wat langzaam.

     2. Spaanse kok

      Dat zal de leeftijd wel zijn.
      U had Hem toch ergens een mailtje over gestuurd?

     3. Vit

      Klopt, om te praten over het klimaat waarover zijn ideeën iets anders zijn dan die van mij.

    2. Blikopener

     Spaanse Vlieg, D66 stemmer: heb je al meegekregen dat die idioot van een Rob Jetten heeft staan liegen over de noodzakelijke import van 50.000 Polen?

     Hoe kun je toch zo stom zijn om op die pratende robot en die domme ondergangspartij te stemmen?

     Oh wacht, je bent zelf net zo oliedom.

     1. Meriadoc Brandebok

      In liefde en oorlog mag alles.

      Toch?

     2. Spaanse kok

      Ojee, keukengerei loopt al 3 uur met een gezwollen geslachtsdeel rond, roepend :”Ik heb een punt gescoord”
      Had kurkentrekker een sterk gemotiveerd verhaal?
      Nee, een ander ging behoorlijk in de fout en schuimspaan viert het als een persoonlijke overwinning.
      Speciaal om blikopener een nog groter plezier te doen zal ik hem even feliciteren met zijn zogenaamde gescoorde overwinning.
      Soeplepel, u heeft gelijk, Jetten is behoorlijk op zijn plaat gegaan.
      .
      Zo, doe uwer antiekhangertje nu maar weer in de broek.

     3. Blikopener

      Haha, die Spaanse Oliebol toch. Het falen van Robot Jetje was vanochtend al om 10 uur bekend hoor: GeenStijl -het onmisbare baken voor echt en zuiver nieuws- had de primeur.

      Dat jij niet kunt verkroppen dat je glibberige aalhomo er voor de zoveelste keer totaal naast zit en uitsluitend napraat wat een ander hem onder ogen schuift, zegt natuurlijk alles over je incasseringsvermogen: dat is nihil.

      Spaanse Vlieg is pissed en hij laat zich kennen. Zo kennen we de onnozelaar weer.

 9. C.A.Barstow

  Helemaal mee eens, Baudet is mijn man.
  Mijn stem hebben zij.

  Weg met die leugenachtige en verraderlijke politieke elite

  Stem FVD!, stem voor je Vaderland, stem tegen de EU.

  1. Spaanse kok

   Quote: verraderlijke politieke elite
   .
   En vervolgens stemt u op de meest elitaire partij uit ons bestel welke reeds heeft aangegeven tot het kartel te willen toetreden.

  2. Lugar

   “Stem FVD!, stem voor je Vaderland, stem tegen de EU.”

   +1

  3. Lugar

   ✅ Minder immigratie.
   ✅ Meer soevereiniteit.
   ✅ Klimaatwet van tafel.
   ✅ En de enorme bedragen die we daarmee besparen investeren in politie, zorg en onderwijs.

   Plus: ✅ Invoering bindend referendum.

   Stem #FVD op 20 maart.

 10. Satty

  Racisme en fascisme zijn weer een normaal goed in Nederland.

  1. joker

   @ Spatty.
   Kom nou eens uit je hol, kijk om je heen en aanschouw de werkelijkheid.
   Als de huidige z.g. “elite” er in dit z.g. “rijke” landje niet zo’n grote klote-zooi van had gemaakt dan waren diverse politieke partijen niet nodig geweest.
   De z.g. “elite” heeft geprobeerd om de slachtoffers van hun “politiek” monddood te maken, maar dankzij een enkele partij lukt hen dit niet.
   Wat is hier verkeerd aan ?
   Net als vele reaguuders zal ik zeker gaan stemmen op een partij die anti-Pinokkio en anti-EU is.
   Beiden, Pinokkio én de EU, hebben Nederland straat- en straatarm gemaakt.

  2. DeBruijn

   @ Satty Ja dat blijkt wel als mensen zoals jij Satty hele landen willen opheffen met 8 miljoen mensen.

   Je bent het zelf overgoten met een sausje van liefde voor Palestijnen, haat jij gewoon 8 miljoen mensen en die moeten verdwijnen.

   Dat is pas racisme!

   Ga eerst maar eens terug naar school met die ongefundeerde onzin. Baudet roept tenminste niet op om landen op te heffen zoals jij. Zij doen gewoon mee aan de verkiezingen, wat ze in jou o zo geliefde landen helemaal niet hebben.

 11. Niet L niet R

  Een perfect programma!
  Ik maak mij alleen zorg, dat Baudet in dien hij de kans krijgt om mee te regeren hij veel zal laten vallen, en aanschuift bij de elite club, de tijd zal het leren.
  Slechts één persoon is consequent gebleven Dhr.Wilders, kijk of Baudet ook ballen heeft!

 12. PMG

  @ Rosalis – jij woonde toch in de statige Kroon, in Den Helder, da’s geen dorp hoor!

  1. Rosasolis

   @PMB. Ik heb niet geschreven dat ik in Den Helder woon. Inderdaad Den Helder is een kleine stad. Ik heb wel geschreven dat ik in een dorp woon. Vindt u het leuk om wat mensen schrijven om te draaien tot iets anders?

 13. PMG

  En de rest van de standpunten vindt u op de website van het Forum voor Democratie!

  Wat ben ik blij dat er eindelijk een tweede, serieuzere partij is die tegen het kartel in gaat! Na de PVV wordt het nu voor mij FVD!!!

  1. Supernoodle

   Met dezelfde gejatte programma punten van de PVV, stemt u FvD!?
   En u denkt dat het FvD een serieuze partij is van de gejatte programma punten van de PVV??
   Serieus??
   Wat Pim al eens gezegd heeft: Zalig zij de onnozelen van geest.

   Theirry is een farizeeër.

   1. Lugar

    “Thierry is een farizeeër.”

    Waar blijkt dat uit?

    1. Lugar

     Een beetje kletsen is niet moeilijk, er lopen er nog een paar rond hier, helaas.

 14. Supernoodle

  Beter goed gejat dan slecht bedacht zal Theirry wel denken.
  En alle FvD fanboy Muppets zijn lyrisch opeens.

  Precies hetzelfde wat de PVV heeft als programmapunten.
  Stem voor het orgineel, stem PVV.

  1. Lugar

   “Stem voor het origineel, stem PVV.”

   Dat keur ik ook goed, PVV & FvD zullen dan ook gaan samenwerken.

 15. plakband

  Geweldig. Een beknopt en duidijk beleid. Geen gezwollen taal, geen holle retotiek, recht op de man af. Ik hoop dat het FvD groot wordt. Zelf stem ik (al jaren) op de PVV. Ongelofelijk knap hoe de mensen van die partij zich staande hebben gehouden naast het partijkartel. Het gaat je echt niet in de kouwe kleren zitten om jarenlang als paria te worden behandeld terwijl je je inzet voor het landsbelang.
  Het partijkartel mag van mij uprutten. #stemzeweg, nexit

 16. Julian

  Tot zover de de zendtijd voor politieke partijen. Is dit het FvD partijblaadje 2.0..

  Wat een belachelijk onduidelijk programma.

  Minder immigratie…. Hoeveel, hoe…1 immigrant minder is al minder immigratie

  Onze soevereiniteit terug. Er staat niet Nexit….weer onduidelijk

  Geld wat bespaart wordt… Hoeveel geld?

  Klimaatwet van tafel… Er is helemaal geen klimaatwet…

  het enige wat duidelijk is… bindend referendum… Maar dat wil D’66 ook…

  1. Lugar

   “(…) bindend referendum… Maar dat wil D’66 ook…”

   O daarom werd het referendum met de snelheid van het licht en mede door D’66 de shredder in geflikkerd.

 17. Robert75

  Daarvoor kunnen we ook Wilders stemmen die wil ook minder immigratie, Soevereiniteit, De klimaatwet van tafel, en meer geld naar politie, naar zorg en ook belasting verlaging.

  Maar Wilders wil ook minder islam en de islamisering tegen gaan. Dus Wilders is een betere keus. Want ook die wil al deze dingen plus nog meer.

  Waar we Baudet dus nooit over horen.

  1. Lugar

   “Waar we Baudet dus nooit over horen.”

   Dat komt omdat je niet goed luistert.

   1. Robert75

    Ja dat er ook vrolijke interpretaties te vinden zijn in de islam. En dat moslims bij Nederland horen aldus Nanninga.

    Bijna elke motie die Wilders indient om islamisering te gaan stemmen ze op tegen. Of het nu gaat om een immigratiestop voor moslims. het sluiten van moskeeën of gewoon simpelweg de regering op te roepen te de-islamiseren het Forum stemt tegen.

    Ik luister wel goed, maar forumstemmers die het probleem de islam erkennen en het dus met Wilders eens zijn die geloven dat Baudet het zelfde denkt over islam en het probleem die het met zich mee brengt. Maar zo denkt Baudet helemaal niet.

    Wat betreft islam heb je geen moer aan hem, dan kwebbelt die het partijkartel na. Maar daar zullen forum stemmers nog wel achter komen.

 18. AS210854

  Ze zijn nog een belangrijke vergeten nl het subsidiesysteem .

 19. PMG

  Even heel eerlijk, als ik een oprechte gematigde moslim was in Nederland dan zou ik zo langzamerhand toch eens achter mijn oren gaan krabben!

  a. de centrale figuur in mijn geloof deed schijnbaar vreemde dingen waarvan ik afkeer heb
  b. binnen mijn geloofsgemeenschap gebeuren zaken waar ik mij niet kan verenigen, kindhuwelijken, vrouwen ondergeschikte rol en zeer dubieuze banden met allerhande enge organisaties
  c. ik zou mij kapot schamen voor wat IS uitvreet
  d. een hele grote groep mensen heeft de schurft aan mij en mijn familie

  Dan, wanneer ik dit allemaal op een rijtje zet, zou ik besluiten om of koffers pakken en back-to-paradise of deze religie en cultuur afzweren, mijzelf distancieren van de groep en zo goed mogelijk proberen te integreren in NL, als Zwarte Piet aangepast kan worden dan kan ik het ook!

 20. Gerlos

  Succes Thierry Baudet maar of het je lukt is een tweede.

 21. Lugar

  “Als we Klimaatwet in Eerste Kamer stoppen kunnen besparingen besteed worden aan verbetering koopkracht.”

  TPO 7-3-2019

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.