Thierry Baudets visie voor Nederland: “Minder immigratie, meer soevereiniteit, klimaatwet van tafel… investeren in politie, zorg en onderwijs”

Thierry Baudet en Henk Otten. Bron: FVD / Twitter.
Foto: Thierry Baudet en Henk Otten. Bron: FVD / Twitter.

Dat klinkt de meeste Nederlanders ongetwijfeld als muziek in de oren.

Als mensen zich zo kort voor de verkiezingen nog afvragen op welke partij ze moeten stemmen, stel ik voor dat ze even naar deze tweet van Thierry Baudet kijken. Daarin zet hij op bijzonder korte en heldere wijze namelijk uiteen wat het ‘verkiezingsprogramma’ is van Forum voor Democratie:

Dus:

1. Minder immigratie (van kansarme mensen uit werelddelen met weinig tot geen binding met Nederland)

2. Meer soevereiniteit voor Nederland in plaats van een Federale Verenigde Staten van Europa

3. Weg met de walgelijke, onbetaalbare klimaatwet van het Nachtmerriekabinet Rutte III… en andere extreemlinkse mafketels

4. Vervolgens wordt het geld dat bespaard wordt door bovenstaande maatregelen geïnvesteerd in de zorg, het onderwijs, en de politie. Met andere woorden, in zaken waar Rutte III zich niet eens bijna druk om kan maken

5. Invoering van het bindend referendum zodat de politieke elite de mening van gewone burgers niet meer naast zich neer kan leggen

Dit klinkt natuurlijk — op de meeste punten in ieder geval — ge-wel-dig. En het belangrijkste: met Forum voor Democratie hebben we nog geen reden om aan te nemen dat Baudet en co. het niet menen. Dat dit alleen maar een theatervoorstelling is voor de bühne, zoals met de VVD natuurlijk het geval wél is.

We gaan zien hoe Nederlanders later deze maand stemmen, maar als je zou naar dit soort punten kijkt kun je niet anders dan vermoeden dat FVD héél groot gaat worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

77 reacties

 1.   

  Inderdaad Baudet.

  Dit de eerste stap, op weg naar herstel.

  RUTTUP en NEXIT.

  1.   

   @HJ: +1

 2.   

  Moordgozer, mijn held.

  1.   

   @Vit:

   +1

   Stem Forum voor Democratie!

 3.   

  Het fvd boert heel goed op dit moment onder de vvd, d66 cda zelfs bij pvda worden er stemmen afgesnoept.
  Men begint langzaam in te zien dat het fvd een serieuze en stabiele partij is.

  1.   

   “Men begint langzaam in te zien dat Forum voor Democratie een serieuze en stabiele partij is.”

   +1

 4.   

  Baudet , je bent mijn man!!!

  Minder immigratie.
  Meer soevereiniteit.
  Klimaatwet van tafel.
  En de enorme bedragen die we daarmee besparen investeren in politie, zorg en onderwijs.
  Plus:
  Invoering bindend referendum.

  Wat wil de “normale” Nederlander nog meer?

  1.   

   Ik weet het nu zeker, ik stem jammert genoeg geen PVV, het wordt toch FVD.

   Stem FVD of PVV

   1.   

    Jammer min t

   2.   

    Heb dank, ook namens mijn vriendin.

   3.   

    Sidonia stemt erop. Trotse fascisten onder elkaar.

    1.   

     Houisop met je fascisten.

    2.   

     “fascist BETEKENIS & DEFINITIE
     (in linkse kringen) iemand met fascistische denkbeelden; een onverdraagzaam, rechts- radicaal en autoritair persoon; een rechtse klootzak; een varken. Voor communisten was het de favoriete scheldnaam om een kapitalist mee aan te duiden. Sedert de jaren zestig ook een schimpnaam voor een politieagent, vooral dan tijdens betogingen. Het woord fascist heeft net als NSB’er sedert de Tweede Wereldoorlog een erg beladen betekenis gekregen. Een fascist is eigenlijk een aanhanger van het fascisme, volgens Van Dale een ‘politiek systeem berustend op ultranationalistische, corporatistische, autoritaire en onverdraagzame (m.n. anti-communistische) beginselen’. ”

     Daar kun je het FvD toch niet van betichten wel?

     1.   

      Vit
      Voor mij voldoet het fvd aan alle punten die Umberto eco als afvink lijst gebruikt voor fascisme. Let wel ik geloof dat een groep stemmers verblind is, net als toen de nsb.

      Leninisten of stalinisten zijn een verschrikking.

     2.   

      @Satty

      Voor jou ja dat zou kunnen, gelukkig zit het anders.

    3.   

     Zegt de fascist die een heel land weg wilt hebben.

     Je weet trouwens kennelijk niet, met je economie studie, dat in een land met fascisme geen vrije verkiezingen zijn of wel soms?

     In landen zoals bijvoorbeeld Palestina is dat al jaren niet of in S. Arabië of in Tur.kije waar gesjoemeld is met de verkiezingsuitslag, of in Jemen, of in Egypte.

     Er is één land waar wel vrij verkiezingen zijn in het Midden-Oosten, laat me rade: jawel Israël.

     1.   

      En zeker geen bindend referendum.

    4.   

     Satan ga af.

   4.   

    “Stem FVD of PVV”

    +1

    #stemzeweg

 5.   

  Baudet zegt meer soevereiniteit, betekent dit dat hij zijn Nexit-standpunt heeft laten vallen? Als dat klopt is hij dus keihard gedraait, teneinde meer zetels te bemachtigen.

  1.   

   Gedraaid.

  2.   

   Soevereiniteit is Nexit.

   1.   

    Dat weet ik niet zeker, Vit, althans: dat staat er dus niet.

   2.   

    Dat kun je op 1 vinger natellen.

   3.   

    Als je uit de EU wil moet he geloof ik PVV stemmen.

    FVD wil de Europese Unie een meer conservatieve weg in sturen door samen te werken met landen als Polen, Hongarije en Italië

    Ben persoonlijk bang dat de economie in Nederland zo is verbonden met die van landen als Duitsland en België dat het onrealistisch is om er nog uit te willen zonder ons land en de economie te slopen of tenminste serieuze schade toe te brengen.

    In principe jammer dat Engeland eruit is want anders was de conservatieve stem binnen de EU alleen sterker.

    Als Europa een minder linkse weg in slaat dan hoeven wij er niet uit. Tenminste zolang we scherm blijven op die bureaucraten in Brussel

    1.   

     Juist baudet is tegen een douane unie, 1 of ander onzin verhaal over de who als motivatie.

    2.   

     Ik geloof dat Baudet zich in verkiezingsprogramma’s nadrukkelijk aangegeven heeft te streven naar een Nexit, markw, en je hebt gelijk dat dat niet gaat zonder de economie kapot te maken.

     1.   

      Guus uit het verkiezingsprogramma van FvD:
      Het is tijd om te stoppen met de muntunie en de open grenzen, en daarna de EU te verlaten. We willen samenwerken en handel drijven – en dat kan uitstekend via de Europese Vrijhandelsassociatie, eventueel via lidmaatschap van de Europese Economische Ruimte, en uiteraard via tal van andere internationale verdragen. Maar de EU, de open grenzen en de euro: daar moeten we vanaf.
      Of de economie dan kapot gaat moeten afwachten, maar zonder Brussel hebben we het ook gered, dus waarom nu ineens niet?

     2.   

      De Europese Vrijhandelsassociatie leidt onvermijdelijk tot minder soevereiniteit. Nederland wordt in die optie gedwongen de (meeste) regels van de interne markt over te nemen, onze bijdrage te betalen, maar we hebben dan geen invloed meer op de besluitvorming. Wie meer soevereiniteit wil, moet dat nu net niet doen. Merkwaardig dat Baudet deze Vrijhandelsassociatie tegenover meer soevereiniteit stelt.

      Om de laatste zin uit een uitstekend artikel van de Rabobank te citeren: “Daarom is het nu beter om op te houden met de kolderdiscussie over Nexit en ons beraden op de vraag: hoe zorgen we ervoor dat de EU beter functioneert en dat de belangen van ons land daarin het beste worden gediend? Daarmee komen we tenminste vooruit.”

      En zo is het precies.

      economie.rabobank.com/publicaties/2018/augustus/niet-meer-maar-juist-minder-soevereiniteit-na-een-nexit/

  3.   

   @Meriadoc Brandebok : Er staat souvereiniteit TERUG op de poster, niet MEER souvereiniteit. In de tweet staat dan weer meer maar ik ben er zeker van dat hij terug bedoelde. We weten allemaal dat Nederland vervallen is tot een vazalstaat van Brussel. Die souvereiniteit zijn we allang kwijt geraakt aan het zooitje ongekozen dictators zoals een Timmerfrans en drankorgel Juncker. €U is een groot drama, rampzalig voor het klootjesvolk, top voor het grootkapitaal en machtswellustelingen die zo nodig master of the universe willen spelen in hun Brusselse ivoren toren.
   NEXIT ! Weg met het Brusselse zooitje !

   1.   

    Dus wil Baudet de Europese Unie nu hervormen door meer soevereiniteit aan de lidstaten te geven of wil hij de EU verlaten zonder er verder naar om te kijken? Dit komt in de standpunten niet helder naar voren en daar heeft de kiezer wel recht op, meen ik.

 6.   

  Gehoord van morgen op het nieuws dat er duizenden vacaturen voor medewerkers in bedrijven, fabrieken, ziekenhuizen, en in het zorg zijn. Wegens hogere opleidingen in Nederland, zijn er te weinig laag-gescholden om de leegte posities te vullen.
  Wij hoeven geen “gast arbeiders” meer uit Marokko en Turkije te halen, maar wel uit een aantal oost-Europese landen. Zij werken voor onze economie, en wij helpen hun aan een goede ban te komen. Wij hebben enkele fijne, eerlijk Polen in ons dorp.
  Iedereen die de klimaat problemen willen negeren, is een idioot! Die problemen worden steeds erger. Daarom werken vele wetenschappers aan oplossingen. Daarom komen vele duizenden mannen, vrouwen en kinderen morgen naar Amsterdam.
  Daarom zijn de kranten dagelijks vol met recent rapporten over klimaat problemen;
  geschreven door wetenschappers.
  Baudet is helemaal dol op sensatie…bovenstaande is het nieuwste.

  1.   

   Grmpftssss welke klimaatproblemen WAKE UP!!!! u word voorgelogen, ga zelf is onderzoek plegen. Heel die klimaat bullsjit is een farce om je geld uit je zak te kloppen. T ergste is dat ze dmv europeesche financiering de kinderen daarvoor misbruiken, schande om kinderen (scholieren) deden ze in 2de wereldoorlog dat heette toen Hitlerjugend. Die gaven zelfs hun eigen ouders aan……

   1.   

    B R E A K I N G ! ! !

    Het verhaal van Jetten over nodige buitenlanders is N E P N I E U W S volgens het CBS! Klopt niks van dus Jetten liegt de hele zaak bij elkaar, komt mij beetje bekend voor …..

  2.   

   Rosalis, Rosalis, Rosalis, wat ben je toch een schattig naïef CDA-vrouwtje. Wat jij vanmorgen op het nieuws hebt gehoord, was het plan van D66 Rob Jetten om 50.000 arbeidsmigranten naar Nederland te galen. Dat plan is inmiddels al helemaal onderuit geschoffeld door het CBS.

   1.   

    @ Gekko, wat bent u inderdaad helemaal GEK. U moet NOOIT meer schrijven
    over “schattige naief CDA vrouwtjes”! Hoe dom ben je? En Hoe is het met uw gezondheid en verdere kennis? HELAAS zijn er sommige mannen die denken dat zij het beter weten, en dat zij willen voorkomen dat intelligente vrouwen mogen deel
    nemen in onze maatschappij. Dit is heel erg voor alle vrouwen en meisjes.

  3.   

   Zo Rosasolis, wij hebben helemaal geen arbeidsmigranten nodig in dit land. Laten ze eerst maar eens beginnen werk naar waarde te belonen, de kosten mogen niet te hoog worden van de heren. Vies of zwaar werk ? dan geld erbij, wil ik wel eens zien of hier geen Nederlandse kandidaten voor zijn. Het halen van oost europeanen is er alleen maar om ons monddood te maken. Staken kunnen we ook al niet meer, want de rechters zijn net zo politiek-corrupt als de rest van Den Haag. De mensen met werk kunnen helemaal niet staken omdat ze vast zitten aan hoge kosten voor een hypotheek of één of twee dure auto’s. Wil iemand wel de straat op dan lachen de bazen zich krom, “ga jij maar staken jongen er zijn 50.000 oost europeanen die het wel over willen nemen”. Of wel, we zijn met hand en tand uitgeleverd aan de miljoenen verdienende CEO’s van de MultiNationals.

 7.   

  Als ze echt waarmaken wat er nu geplaatst word. Zou dat t begin mogen zijn van power back to the ppl
  Bindend referendum en de mogelijkheid om politici verantwoording te laten afleggen, dan gaan dr een hele berg gevangenis straf krijgen , ivm liegen bedriegen oplichting valsheid in geschrifte. Daar waar nu een gewone burger gevangenis straf oploopt , komt een politicus ermee weg ??????

  1.   

   Dat is democratie door het volk volgens jou?

   1.   

    @ Spatty.
    Wie in Nederland nog durft te spreken over een “democratie” is volslagen blind en stokdoof én nooit verder gekomen als de BLKO-opleiding.
    Óóit was Nederland idd. een democratie, die verdween als sneeuw voor de zon toen Pinokkio ten tonele verscheen.

 8.   

  Na het lezen van de objectieve analyse van de verkiezingstweet (nog minder dan een A4tje) van FvD, kan ik nauwelijks de neiging onderdrukken om een Top reactie te geven.

  1.   

   Ik vind het goed dus komop.

   1.   

    Al antwoord gekregen van Hem op uw brandende vragen?

    1.   

     Ik weet even niet waar je het over hebt.

     1.   

      Ohh wacht effe nee nog niet en dat valt me wel een beetje tegen, we hebben hier ook een reaguurder HEM dus het kwartje viel wat langzaam.

     2.   

      Dat zal de leeftijd wel zijn.
      U had Hem toch ergens een mailtje over gestuurd?

     3.   

      Klopt, om te praten over het klimaat waarover zijn ideeën iets anders zijn dan die van mij.

    2.   

     Spaanse Vlieg, D66 stemmer: heb je al meegekregen dat die idioot van een Rob Jetten heeft staan liegen over de noodzakelijke import van 50.000 Polen?

     Hoe kun je toch zo stom zijn om op die pratende robot en die domme ondergangspartij te stemmen?

     Oh wacht, je bent zelf net zo oliedom.

     1.   

      In liefde en oorlog mag alles.

      Toch?

     2.   

      Ojee, keukengerei loopt al 3 uur met een gezwollen geslachtsdeel rond, roepend :”Ik heb een punt gescoord”
      Had kurkentrekker een sterk gemotiveerd verhaal?
      Nee, een ander ging behoorlijk in de fout en schuimspaan viert het als een persoonlijke overwinning.
      Speciaal om blikopener een nog groter plezier te doen zal ik hem even feliciteren met zijn zogenaamde gescoorde overwinning.
      Soeplepel, u heeft gelijk, Jetten is behoorlijk op zijn plaat gegaan.
      .
      Zo, doe uwer antiekhangertje nu maar weer in de broek.

     3.   

      Haha, die Spaanse Oliebol toch. Het falen van Robot Jetje was vanochtend al om 10 uur bekend hoor: GeenStijl -het onmisbare baken voor echt en zuiver nieuws- had de primeur.

      Dat jij niet kunt verkroppen dat je glibberige aalhomo er voor de zoveelste keer totaal naast zit en uitsluitend napraat wat een ander hem onder ogen schuift, zegt natuurlijk alles over je incasseringsvermogen: dat is nihil.

      Spaanse Vlieg is pissed en hij laat zich kennen. Zo kennen we de onnozelaar weer.

 9.   

  Helemaal mee eens, Baudet is mijn man.
  Mijn stem hebben zij.

  Weg met die leugenachtige en verraderlijke politieke elite

  Stem FVD!, stem voor je Vaderland, stem tegen de EU.

  1.   

   Quote: verraderlijke politieke elite
   .
   En vervolgens stemt u op de meest elitaire partij uit ons bestel welke reeds heeft aangegeven tot het kartel te willen toetreden.

  2.   

   “Stem FVD!, stem voor je Vaderland, stem tegen de EU.”

   +1

  3.   

   ✅ Minder immigratie.
   ✅ Meer soevereiniteit.
   ✅ Klimaatwet van tafel.
   ✅ En de enorme bedragen die we daarmee besparen investeren in politie, zorg en onderwijs.

   Plus: ✅ Invoering bindend referendum.

   Stem #FVD op 20 maart.

 10.   

  Racisme en fascisme zijn weer een normaal goed in Nederland.

  1.   

   @ Spatty.
   Kom nou eens uit je hol, kijk om je heen en aanschouw de werkelijkheid.
   Als de huidige z.g. “elite” er in dit z.g. “rijke” landje niet zo’n grote klote-zooi van had gemaakt dan waren diverse politieke partijen niet nodig geweest.
   De z.g. “elite” heeft geprobeerd om de slachtoffers van hun “politiek” monddood te maken, maar dankzij een enkele partij lukt hen dit niet.
   Wat is hier verkeerd aan ?
   Net als vele reaguuders zal ik zeker gaan stemmen op een partij die anti-Pinokkio en anti-EU is.
   Beiden, Pinokkio én de EU, hebben Nederland straat- en straatarm gemaakt.

  2.   

   @ Satty Ja dat blijkt wel als mensen zoals jij Satty hele landen willen opheffen met 8 miljoen mensen.

   Je bent het zelf overgoten met een sausje van liefde voor Palestijnen, haat jij gewoon 8 miljoen mensen en die moeten verdwijnen.

   Dat is pas racisme!

   Ga eerst maar eens terug naar school met die ongefundeerde onzin. Baudet roept tenminste niet op om landen op te heffen zoals jij. Zij doen gewoon mee aan de verkiezingen, wat ze in jou o zo geliefde landen helemaal niet hebben.

 11.   

  Een perfect programma!
  Ik maak mij alleen zorg, dat Baudet in dien hij de kans krijgt om mee te regeren hij veel zal laten vallen, en aanschuift bij de elite club, de tijd zal het leren.
  Slechts één persoon is consequent gebleven Dhr.Wilders, kijk of Baudet ook ballen heeft!

 12.   

  @ Rosalis – jij woonde toch in de statige Kroon, in Den Helder, da’s geen dorp hoor!

  1.   

   @PMB. Ik heb niet geschreven dat ik in Den Helder woon. Inderdaad Den Helder is een kleine stad. Ik heb wel geschreven dat ik in een dorp woon. Vindt u het leuk om wat mensen schrijven om te draaien tot iets anders?

 13.   

  En de rest van de standpunten vindt u op de website van het Forum voor Democratie!

  Wat ben ik blij dat er eindelijk een tweede, serieuzere partij is die tegen het kartel in gaat! Na de PVV wordt het nu voor mij FVD!!!

  1.   

   Met dezelfde gejatte programma punten van de PVV, stemt u FvD!?
   En u denkt dat het FvD een serieuze partij is van de gejatte programma punten van de PVV??
   Serieus??
   Wat Pim al eens gezegd heeft: Zalig zij de onnozelen van geest.

   Theirry is een farizeeër.

   1.   

    “Thierry is een farizeeër.”

    Waar blijkt dat uit?

    1.   

     Een beetje kletsen is niet moeilijk, er lopen er nog een paar rond hier, helaas.

 14.   

  Beter goed gejat dan slecht bedacht zal Theirry wel denken.
  En alle FvD fanboy Muppets zijn lyrisch opeens.

  Precies hetzelfde wat de PVV heeft als programmapunten.
  Stem voor het orgineel, stem PVV.

  1.   

   “Stem voor het origineel, stem PVV.”

   Dat keur ik ook goed, PVV & FvD zullen dan ook gaan samenwerken.

 15.   

  Geweldig. Een beknopt en duidijk beleid. Geen gezwollen taal, geen holle retotiek, recht op de man af. Ik hoop dat het FvD groot wordt. Zelf stem ik (al jaren) op de PVV. Ongelofelijk knap hoe de mensen van die partij zich staande hebben gehouden naast het partijkartel. Het gaat je echt niet in de kouwe kleren zitten om jarenlang als paria te worden behandeld terwijl je je inzet voor het landsbelang.
  Het partijkartel mag van mij uprutten. #stemzeweg, nexit

 16.   

  Tot zover de de zendtijd voor politieke partijen. Is dit het FvD partijblaadje 2.0..

  Wat een belachelijk onduidelijk programma.

  Minder immigratie…. Hoeveel, hoe…1 immigrant minder is al minder immigratie

  Onze soevereiniteit terug. Er staat niet Nexit….weer onduidelijk

  Geld wat bespaart wordt… Hoeveel geld?

  Klimaatwet van tafel… Er is helemaal geen klimaatwet…

  het enige wat duidelijk is… bindend referendum… Maar dat wil D’66 ook…

  1.   

   “(…) bindend referendum… Maar dat wil D’66 ook…”

   O daarom werd het referendum met de snelheid van het licht en mede door D’66 de shredder in geflikkerd.

 17.   

  Daarvoor kunnen we ook Wilders stemmen die wil ook minder immigratie, Soevereiniteit, De klimaatwet van tafel, en meer geld naar politie, naar zorg en ook belasting verlaging.

  Maar Wilders wil ook minder islam en de islamisering tegen gaan. Dus Wilders is een betere keus. Want ook die wil al deze dingen plus nog meer.

  Waar we Baudet dus nooit over horen.

  1.   

   “Waar we Baudet dus nooit over horen.”

   Dat komt omdat je niet goed luistert.

   1.   

    Ja dat er ook vrolijke interpretaties te vinden zijn in de islam. En dat moslims bij Nederland horen aldus Nanninga.

    Bijna elke motie die Wilders indient om islamisering te gaan stemmen ze op tegen. Of het nu gaat om een immigratiestop voor moslims. het sluiten van moskeeën of gewoon simpelweg de regering op te roepen te de-islamiseren het Forum stemt tegen.

    Ik luister wel goed, maar forumstemmers die het probleem de islam erkennen en het dus met Wilders eens zijn die geloven dat Baudet het zelfde denkt over islam en het probleem die het met zich mee brengt. Maar zo denkt Baudet helemaal niet.

    Wat betreft islam heb je geen moer aan hem, dan kwebbelt die het partijkartel na. Maar daar zullen forum stemmers nog wel achter komen.

 18.   

  Ze zijn nog een belangrijke vergeten nl het subsidiesysteem .

 19.   

  Even heel eerlijk, als ik een oprechte gematigde moslim was in Nederland dan zou ik zo langzamerhand toch eens achter mijn oren gaan krabben!

  a. de centrale figuur in mijn geloof deed schijnbaar vreemde dingen waarvan ik afkeer heb
  b. binnen mijn geloofsgemeenschap gebeuren zaken waar ik mij niet kan verenigen, kindhuwelijken, vrouwen ondergeschikte rol en zeer dubieuze banden met allerhande enge organisaties
  c. ik zou mij kapot schamen voor wat IS uitvreet
  d. een hele grote groep mensen heeft de schurft aan mij en mijn familie

  Dan, wanneer ik dit allemaal op een rijtje zet, zou ik besluiten om of koffers pakken en back-to-paradise of deze religie en cultuur afzweren, mijzelf distancieren van de groep en zo goed mogelijk proberen te integreren in NL, als Zwarte Piet aangepast kan worden dan kan ik het ook!

 20.   

  Succes Thierry Baudet maar of het je lukt is een tweede.

 21.   

  “Als we Klimaatwet in Eerste Kamer stoppen kunnen besparingen besteed worden aan verbetering koopkracht.”

  TPO 7-3-2019

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!