Verrassing! Dikke oververtegenwoordiging allochtonen in criminaliteitscijfers

Dit vinden ze in politiek-correct Nederland helemaal niet leuk maar het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam op verzoek van de politie met misdaadcijfers naar etnische achtergrond op de proppen. Wat blijkt? Die ‘onderbuikgevoelens’ hebben gelijk!

U ziet in de grafieken een aantal etnische groepen, aangegeven per kleur. Elke grafiek, links naar rechts, staat voor een stap in de strafrechtketen. De cijfers links (Y-as) staan niet voor percentages maar voor de verhouding tot de groep met een Nederlandse achtergrond (blauw). De meest linker grafiek laat dus zien dat er per 1 verdachte met Nederlandse achtergrond er:

Per 1 verdachte Nederlander, er:
5 Marokkanen;
of 6 Antillianen/Arubanen;
of; 4 Surinamers;
of, 3 Turken;
of (bijna) 3 van een overig niet-westerse achtergrond worden verdacht.

(Pas op: Dus niet 21 niet-westerse verdachten per 1 verdachte Nederlander!)

Hier ziet u dus al dat ‘niet-westerse’ groepen dik zijn oververtegenwoordigd. Dat kennen we allemaal, zou voornamelijk komen door etnisch profileren, teveel Wegmisbruikers kijken en ‘de politie moet altijd mij hebben’. Maar dan:

Een flink aantal van die verdachten wordt vervolgd door het OM. Dat betekent dus dat er voldoende reden en/of bewijs is dat de verdachte ook daadwerkelijk schuldig lijkt aan het één of het ander! Van die vervolgden worden er nog eens flinke aantallen gedagvaard, ze moeten dus daadwerkelijk voor de rechtbank verschijnen.

Per 1 vervolgde Nederlander:
5 Marokkanen;
of 7 Antillianen/Arubanen;
of; 4,5 Surinamers;
of, 3 Turken;
of 3 overig niet-westerse achtergrond.

Per 1 gedagvaarde Nederlander:
7 Marokkanen;
of 10 Antillianen/Arubanen;
of; 5,8 Surinamers;
of, 4 Turken;
of 3 overig niet-westerse achtergrond.

Qua veroordelingen is het flink raak onder alle niet-westerse groepen maar qua gedetineerden is helemaal een feest! Antillianen, Arubanen en Marokkanen scoren zó gigantisch veel hoger dan de rest!

Per 1 veroordeelde Nederlander:
7 Marokkanen;
of 10 Antillianen/Arubanen;
of; 5,9 Surinamers;
of, 3,3 Turken;
of 3,1 overig niet-westerse achtergrond.

Per 1 gedetineerde Nederlander:
10,5 Marokkanen (!!!);
of 18 Antillianen/Arubanen (!!!!!!!);
of; 8,5 Surinamers;
of, 4 Turken;
of 4 overig niet-westerse achtergrond.

Of ze ook allemaal schuldig zijn en blank Nederland telkens met slechts een tik over de vingers de dans ontspringt dat laat ik aan u. Laat dit vooral maar eerst even bezinken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

151 reacties

 1. TD

  Veel allochtonen willen niet studeren en willen niet werken!
  Dan blijft criminaliteit over,want zonder opleiding kan je enkel aan de slag als,sleper in de bouw,kruiwagen rijden,stratemaker,sleufgraver,metaal slijper en daar wordt je moe van!
  Daar hoeft niemand een landelijk onderzoek op los te laten,dit is het gewoon!
  Let wel niet allen,maar de meesten!

  1. hans-e-pans

   Men zegt dat dit nieuws is, maar onder welke steen heeft degene die dit beweert geleefd.

 2. Rien Noppen

  Lagere inkomensgroepen, lager opgeleiden en kansarmen zijn altijd oververtegenwoordigd in misdaadstatistieken. Dat is nog nooit anders geweest.

  Helaas behoren allochtonen relatief vaker tot de kansarme, lager opgeleide en minder bedeelde bevolkingsgroep.

  Als je dit soort gegevens corrigeert naar sociaal economische status is dit effect verdwenen.

  1. toetssteen

   @RN
   De mafiakopstukken hebben allemaal gestudeerd…., mja…. De wereld is niet zo simpel als u meent. Zware criminaliteit gaat veelal hand in hand met een top die de lager opgeleide instrueert.
   Zelfde geldt voor IS en de katholieke kerk enzovoort.

   1. Satty

    Het is wel degelijk sociaal economisch. Nederland is weer naar beneden aan het glijden. Wees er blij mee en kies je slachtoffer omdat Nederland gefaald heeft.

    1. ZiggyStardust

     Waarom zijn Chinezen en Vietnamezen, Koreanen en singaporezen over het algemeen hoog opgeleid? Hoger opgeleid zelfs dan de autochtone bevolking hier in Nederland? Waarom komen zij nauwelijks voor in criminaliteitsstatistieken? Is ook discriminatie zeker? Hou toch op! Waarom zijn het vooral marrokanen, Antillianen en Surinamers die zich bezig houden met cocaïnehandel? Afghanen, Pakistanen, Iraniërs en Irakezen die zich bezig houden met heroïne handel? Noord-Afrikanen en Afghanen en Pakistanen die zich bezig houden met vrouwenhandel? Turken, Syriërs, Afghanen en Pakistanen die een patent hebben op eerwraak en zuuraanvallen? Best wel een stukje cultuur denk ik, datzelfde stukje cultuur wat ze ook belet om iets van het leven te maken in de westerse maatschappij met alle middelen die ze aangerijkt krijgen, want he, afvallige!! Zelfs Denk doet er aan mee, door özdil van groen links hypocriet te noemen, wat in het Turks nog erger is dan een afvallige en indirect je doodvonnis kan betekenen. Maar lekker oogkleppen op blijven houden. En niet klagen als……… je komt er wel een keer achter.

     1. Step one

      Uitstekend verwoord. Niets aan toe te voegen.

    2. markw

     En hoezo precies gefaald? Er zijn hele grote groepen Nederlanders die onder diezelfde omstandigheden leven.

     Als het zo was dat armoede altijd lijdt tot misdaad dan zal logica zeggen dat de misdaad van gemiddelde onder Nederlanders aanzienlijk hoger zal liggen dan de rest.

     Want een grot

    3. Koos sssss

     Antillianen, Surinamers, Marokkanen en Turken zitten lang genoeg in Nederland. Die hebben alle kansen gehad, net zoveel als welke blanke Nederlander ook.

     Dus (geldt ook voor Grien N.) kom alsjeblieft niet aanzetten met die totale jammerzwets over kansarmen. Die lui zitten vaak al generaties lang in Nederland, hebben alle kansen gekregen, maar wilden die kansen niet grijpen.
     Of konden die kansen niet grijpen, omdat hun ouders weigerden te integreren in Nederland. Dat geldt met name voor Marokkanen en Turken, die vast blijven houden aan hun eigen taal en hun eigen clubje.
     Als je de taal van je nieuwe vaderland niet oppikt en de gewoonten niet,
     dan gaat het ook nooit iets worden met je onderwijs en ben je kansloos op de arbeidsmarkt.
     Voeg daaraan toe, dat de lanterfantende allochtone jongeren de reputatie van hun diverse bevolkingsgroepen totaal naar de filistijnen hebbengeholpen.
     Dat belemmert de kansen van dat spul nog eens extra.

     Overigens is het linkse wanbeleid omtrent immigratie zwaar verantwoordelijk voor deze statistieken.
     Als je integratie van grote (homogene) groepen immigranten niet afdwingt, werk je onherroepelijk segregatie in de hand.

     “Multi cultureel” is dan ook een rampzalige vergissing en het is een kwestie van tijd, dat dit niet alleen de tekst is van Baudet of Wilders, maar dat ook linkse kopstukken last krijgen van een “voortschrijdend inzicht”.

     1. Top

      Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor.

  2. Satty

   Klopt rien. Zoek bv maar eens op verschil in straf tussen autochtonen en allochtonen. Fascisme is helemaal terug.

   1. TD

    Satty:
    Neuken jullie elkaar,tjonge jullie stalken elkaar ook nog!

    1. Tguard

     Doet u dit nu werkelijk om de boel op te stoken of meent u dat alle autochtone Nederlanders allemaal hoog opgeleid zijn. Tja en fascisme ……. alstublieft. Maak dat maar eens echt mee i.p.v. er zo vaak mee te gooien dat het werkelijk Geen waarde meer heeft.

     1. Satty

      Heb jij het idee dat de economische situatie hetzelfde is? Bekijk verdorie de achtergrond van criminelen eens, blank of donker. Zo moeilijk is het niet. Maak fascisme eens mee zeg je, dat maak ik mee hier op DDS. Ik weet niet hoe bekend jij bent met de nazi propaganda? Of de hutu propaganda? Hoe denk jij dat in Rusland en nazi Duitsland generaliserend over joden werd geschreven? Ik denk dat jij het gewoon niet wilt zien.

    2. joker

     @ TD.
     Ohguttegut TD toch !
     NIET laten neuken die twee ongeletterden !!!!
     Straks krijgen ze nog jongen ook !!!! Zitten we met nóg meer van dat minderwaardige soort in ons maag.
     Negeren die imbecielen, trouwens, wat zij als “reactie” beschouwen is voor ieder mens die méér scholing heeft gehad als de kleuterschool, niet goed leesbaar vanwege de schrijf- en stijlfouten.
     Ik vermoed dat het twee allochtonen zijn uit de onderste lagen van hún oorspronkelijke maatschappij.

   2. DeBruijn

    @Satty, nog even een reactie op iets wat je zei bij een andere artikel:

    Dus als de Joden Palestina verovert hadden en 500.000 doden hadden gemaakt dan had je er vrede mee gehad? Heb je niet door hoe waanzinnig dit klinkt?

    Kado gehad? 6 miljoen mensen vergast en in de fik gestoken!!!!!

    Kado gehad?! Je moest je ogen uit je kop schamen met zo een opmerking. Echt je ogen uit je kop schamen.

    Je framed jezelf echt met die domme Jodenhaat. Kado gekregen?! Te gek voor woorden. En nogmaals dankzij Israël is de bevolking van de Palestijnse gebieden 5X groter geworden. Hoe bedoel je genocide? Als zij zooo verschrikkelijk onderdrukt worden, hoe kan de bevolking dan zo hard gegroeid zijn? Precies.

   3. ZiggyStardust

    Beste Satty, ben jij hier geboren? Of ben jij hier naartoe gekomen? Maakt niet uit wat. In beide gevallen heb je bijna zeker ervaren dat je gelijke kansen had om hier te studeren en iets van je leven te maken. Wat is volgens jou de oplossing voor de ongelijkheid die er volgens jou is? Al die crimineeltjes maar een hbo diploma naar keuze geven zonder dat ze gestudeerd hebben maar zo toch mee kunnen doen in de maatschappij?

   4. Buzz68

    Pffff.,. Wat een bullshit.

   5. Buzz68

    Iedereen heeft zelfde kansen hier.
    En dezelfde verliijdingen.
    Mensen met kleur kiezen the short rood forum money.

   6. Zomaar73

    @ Satty / Aytas

    Jij bent echt niet fit, geen problemen als de Joden het land hadden verovert.

    Heb jij echt niet door hoe dom dat klinkt. Maar nu weten we eindelijk waarom moslims, Arabieren en Noord-Afrikanen de Joden haten: afgunst.

    Jij zegt dat DeBruijn jou framed, als je niet door hebt dat jij jezelf framed, dan zou ik maar eens hulp zoeken.

    Echt ongelooflijk, cadeau gekregen. Zij hebben dat land zelf opgebouwd, misschien hulp hier en daar, maar hebben zelf hard gewerkt en doen dat nog steeds.

    Wat een triest zeg, zo een domme redenering. Echt in en in triest, dat je zo iets gewoon durft te denken en zeggen.

  3. TD

   Lager opgeleiden autochtonen worden niet noodzakelijkerwijs crimineel,WEL de allochtonen!
   Allemaal fantasie Noppen,want alle cijfers zijn immers relatief,het percentage criminelen met migratie achtergrond beoordeeld en gerelateerd naar bevolkingaantal is hoger dan de autochtone bevolking,niettemin is de criminaliteit HOGER!

   1. Satty

    Ik dacht dat het cbs niet betrouwbaar was slimpie. Wat je laatste zin wil zeggen weet ik niet is geen touw aan vast te knopen.

    Alle allochtonen in economische achterstand zijn crimineel? Fascisme is terug.

    1. PMG

     Ja dit past je niet he, zwarte troela, en nu komt je ware aard boven, allemaal 1 pot nat, net zo gaan lopen janken als die TMF sloerie als we erover gaan beginnen en ons voor vanalles uitmaken maar de feiten liegen er niet om dus zou maar eens een tijdje je hele vervelende bek houden!

  4. Ride eat sleap repeate

   Hoe kan dat nou Rieneke?
   Zijn toch allemaal hoog opgeleiden die hier naar toe komen?
   Net niet hoog genoeg om niet gepakt te worden?
   Blijf me overigens verbazen hoe je met (schijnbaar) droge ogen deze mafklappers blijft verdedigen. Dit is overigens GEEN compliment, ik begin er nu ook langzaam van overtuigd te raken dat u dat blauwe vlakje bent. Want tja, minder slim, kansarm,… inkoppertje toch!?

  5. ZiggyStardust

   Als jij gecorrigeerd wordt naar sociaal economische status, verdwijn jij dan ook? Nee, helaas niet. Get over it Rien. Wel eens een p.i. bezocht? Ik wel. Het is gewoon realiteit. Alle kansen hier in Nederland, bijstandsuitkeringen, studiefinanciering, aanvullende bijstand, schuldsanering, en nog veeeel meer. Geen land ter wereld met zoveel mogelijkheden en kansen als Nederland. Nou ja, iig staan we in de top 10. Doe je met al die kansen niets, dan ligt dat niet aan discriminatie of aan sociale uitsluiting, omdat je in Nederland nu eenmaal ongeveer de meeste kansen van de wereld hebt. Beetje eigen inzet is ook gewenst Rien. Beetje taal keren, beetje normen en waarden leren, beetje rechtskennis, zoals de gemiddelde Nederlander zeg maar. Meer wordt er niet van je gevraagd. Beter je best doen mag altijd natuurlijk, en daar zijn in Nederland ook hele mooie voorbeelden van, van geslaagde immigranten zoals een Arib, Aboutaleb, Umar, Ekiz en nog meer mensen in het bedrijfsleven maar die namen zullen jou waarschijnlijk niets zeggen, want jouw doelgroep is de zieligheidsindustrie.

   1. Satty

    Wat een onzin. Het is gewoon al terug te voeren naar de tijd dat de eerste keuterboeren die daar niet meer van konden bestaan. Gelijke kansen, geloof jij dat werkelijk? Dan ben je erh naïef.

    1. ZiggyStardust

     Ja, die hebben we hier in Nederland. En nog meer zelfs dan in andere landen, en ik spreek uit ervaring vanwege mijn vroegere vrijwilligersbaan bij vluchtelingenwerk en stichting divers in Den Bosch.
     We pamperren hier mensen tot het uiterste. Zoals jij zelf vaak stelt, leer een keer je eigen broek ophouden.

    2. ZiggyStardust

     Mijn beste vriendinnetje vroeger, kwam op haar 10e naar Nederland uit Vietnam omdat haar familie moest vluchten voor de communisten. Het meisje, Sang Nguyen, leerde binnen 2 jaar vloeiend Nederlands spreken, gong door naar de mavo, daarna havo, daarna hbo en kreeg een goede baan bij van Lanschot bankiers. Inmiddels weekt ze ergens anders. Haar jongere broer is ook zeer succesvol. Het kan gewoon Satya, als je maar wil. Je kan ook hele dagen op straat rondhangen, en uiteindelijk coke gaan dealen en oma’s rippen. Het is gewoon een keuze. En kom niet aan met bullshitverhalen, ik woon in een van de beruchtste wijken van Nederland. Het is gewoon een keuze die je maakt, en cultuur heeft er alles mee te maken. Maar iedereen in Nederland krijgt dezelfde kansen aangerijkt.

  6. DeBruijn

   @Rien

   Onzin, onzin en nog eens onzin. Na de oorlog naaiden wij ondergoed van kunstmestzakken (wij komen uit en tuindersgezin), want we hadden geen geld voor ondergoed. Kleren werden door gegeven van broer op broer en zus op zus. Wij moesten voor schooltijd om 5 uur beginnen met werken en na schooltijd weer. ‘s-Avonds moesten wij kleine klusjes doen, vroeg naar bed en de volgende dag weer om 5 uur eruit.

   Wij waren kansarm en hebben kei- en keihard gewerkt om eruit te komen om Nederland op te bouwen. Geen haar op ons hoofd zou onze armoede misbruiken om te jatten, in te breken en te frauderen.

   Dit alles maar goed lullen slaat echt alles.

   Armoede brengt geen crimineel gedrag met zich mee, dat is door een verrotte kijk op de wereld.

   Ik hoop dat jij geen rechter bent geweest in je werkzame leven?

   Vraagje, dus mannen die vluchten, die dus geen seks hebben, is het dan ook te verklaren dat zij meer aanrandingen plegen? Praat je dat ook goed, ach het is zielig?

   Echt, dit slaat alles. Wij waren armer dan de allochtone bevolking nu is in Nederland. We hadden niks, echt niks. Gingen niet op vakantie, hadden geen tv, geen auto, niks. Maar de criminaliteit was toen een fractie van wat het nu was, terwijl de meesten arm waren.

   Echt je reactie slaat nergens op.

  7. Arie B

   Laag opgeleid heb je gewoon zelf invloed op. In Nederland staat niets je in de weg om je hoog te scholen. Het is een mentaliteitsprobleem dat ze niet willen leren en doorstuderen. Voor de lage lonenbaantjes halen ze de neus op. De Mercedes moet er echter komen.. Voor mij zijn deze cijfers niet verrassend. Als je de uitzendingen van ‘allochtonen gezocht’ wel eens hebt gezien weet je genoeg.
   De vlieger van Rien gaat niet op. Ik mis de grote groep laag opgeleide autochtonen in de overzichten, of dacht je dat alleen allochtonen lage inkomens hebben?

  8. sjun

   Misschien moeten we wat selectiever zijn aan de grens en minder kansloze lageropgeleiden binnenlaten? Dat zal allicht al schelen in het klimaat dat criminaliteit bevordert..

   1. Rien Noppen

    Sjun lijkt in elk geval de samenhang met de relevante sociaal-economische variabelen te beseffen.
    Minder slim is de veronderstelling dat je immigranten op opleidingsniveau zou kunnen selecteren.

  9. Original NL

   ……Als je dit soort gegevens corrigeert naar sociaal economische status is dit effect verdwenen………..
   En als je ze het land uit schopt is dit effect 100 % zeker verdwenen!!

   1. Rien Noppen

    Dat lijkt me juist maar alleen een mongool zal deze oplossing overwegen.

  10. Siemien

   “Als je dit soort gegevens corrigeert naar sociaal economische status is dit effect verdwenen.”

   Ja dit is hetzelfde als je harses 1 meter diep in het beton laten gieten dan is het er ook niet!!

  11. FJ

   Noppie, volgens onze regering kregen we toch alleen gestudeerden binnen.
   Jij hebt het opeens over lager opgeleiden en kansarmen.

   Waren allemaal hoger opgeleid en kansrijk, dus een zegen voor ons land.

   Ze zitten nu tendele in de bajes en zijn oververtegenwoordigd, want daar gaat het om. Niet dat politieke praatje van jou.

   1. FJ

    Als we deze statistieken niet mogen geloven, Noppie, hoeveel waarheid zit er dan in de cijfers over het klimaat of zijn die ook gemaninpuleerd.

    1. Rien Noppen

     We kunnen die statistieken wel geloven, FJ. Ik beweer toch nergens dat dit niet zo is?

     1. Siemien

      Rientje ons draaibipsje

     2. FJ

      Nee, Noppie je lult maar wat raak voor een knaak.
      Jij hebt het over kansarmen en lageropgeleiden, die er volgens onze regering niet kunnen zijn. Dus zitten daar allemaal apotheken, doktoren en chirurgen.

 3. Korporaal Monty

  Alles goed en wel maar hoe zit het met het aantal moslim extremisten waar we al meer als 15 jaar voor worden gewaarschuwd?
  Zij vormen iedere dag een direct gevaar voor onze samenleving.
  Hoeveel zijn dat er?
  Honderden?
  Duizenden zoals men ons doen wil geloven?
  Wie brengt dit in de openbaarheid?

  1. HendrikJan

   Kijk op tv, kijk en luister naar de haat, die haat komt mee.

 4. Satty

  ‘Of ze ook allemaal schuldig zijn en blank Nederland telkens met slechts een tik over de vingers de dans ontspringt dat laat ik aan u. Laat dit vooral maar eerst even’

  Over deze dingen zijn gewoon cijfers. Het verschil in straf tussen allochtoon en straf is gewoon te vinden. Plaats ook even cijfers over sociaal economische achtergrond.

  Het gaat in Nederland escaleren. Mensen als wout gaan onschuldige mensen vervolgen. De fascisten zijn terug en zijn weer geaccepteerd.

  1. DeBruijn

   @Satty,

   Echt onzin, wij waren vroeger ook arm, moesten altijd voor en na schooltijd werken.

   Wij stalen niet, braken niet in. Dus wie is hier nu de slechterik weer? Volgens jou de blanke natuurlijk. Maar de slechterik is degene die te gast is in een ander land en de boel leegroofd.

   Armoede betekent toch niet standaard dat je crimineel wordt? Waarom stoppen ze dan niet als ze rijker worden die Marokkaantjes?

   1. Onzin456

    @Debruijn,
    Leuk dat je heel vaak onzin roept.
    Wat pas een redpill is, zijn de statistieke in amerika. 1 op de 74 duizend(!!!) blanken die je tegenkomt heeft iemand gedood. Terwijl dat bij de neger bevolking 1 op de 12,333(let op dit is 12 personen geen duizend)
    Het ligt niet aan de blanken. Maar aan het slechte intellect van negers. Ik wil graag een linkje sturen maar dat moet weer allemaal geaccepteerd worden door DDS dus doe dat niet. Het is gewoon zo dat universeel negers niks waard zijn. (Behalve de top 15% die daadwerkelijk integreren)

 5. HendrikJan

  Dit bevestigt toch gewoon, wat er in Nederland echt aan de hand is, dit is de realiteit, die is ontstaan door jarenlang Links wegkijken en vertroetelen.

  En bij ieder ander geluid dan Links, kwam de racistenkaart te voorschijn.

  Fortuyn benoemde het probleem en werd gedemoniseerd en het gevolg is bekend.

  Wilders wordt als een paria behandeld en Links maakt zich zorgen om het
  klimaat.

  1. Korporaal Monty

   HendrikJan
   “Dit bevestigt toch gewoon, wat er in Nederland echt aan de hand is, dit is de realiteit”

   Nee HendrikJan dit zijn criminaliteitscijfers.
   Wat er ECHT aan de hand is is de islamisering van ons Land, toch?
   Tenminste dat is wat Wilders ons wil laten geloven tenminste.

   Daar moeten eens concrete cijfers van komen.
   Dan kan de winst Wilders zeker niet ontgaan.
   Waarom brengt hij deze niet naar buiten?

 6. Sprookjesfiguur

  Zijn de Nederlanders eindelijk een minderheid, worden de allochtonen toch wel door de wegkijkers in bescherming genomen. Wat mankeert de linksaffers toch? En zich dan ook nog afvragen waar de polarisatie vandaan komt. Oja, dat zijn natuurlijk die domme racisten weer… Het maakt niet uit met hoeveel bewijs je komt, ze willen het niet zien.

 7. Ritter

  Deze cijfers zijn geen verrassing omdat dit al jaren bekend is.

  Helaas worden deze feiten genegeerd door de politiek en hun vriendjes in de media.

  Het zal alleen maar meer worden want wat er nu binnenkomt uit Afrika vertoont hetzelfde beeld.

  Ook zien we dit in de VS waar door de illegale massa immigratie vanuit Midden-Amerika ook veel criminaliteit de VS binnenkomt.

  Daarom wil Trump de muur en word hij daarin tegengewerkt door de Democraten die deze immigranten als nieuw stemvee zien. ( de meeste latino’s stemmen op de Democratische partij)

  1. Sprookjesfiguur

   ‘deze immigranten als nieuw stemvee’

   Klopt, in Nederland lag dat voorheen niet anders. Daarom is het goed dat Denk er nu is. Eindelijk heeft politiek-kwaad een gezicht. Voorheen zaten ze verscholen in met name de PvdA. Een goede oplossing voor het intergratie probleem is het afschaffen van het 2de paspoort. En vooral verbieden in de eerste en tweede kamer. Waarschijnlijk scheelt dat een boel criminaliteit, als ze tenminste terug gaan. Maar ik denkt helaas van niet. Misschien dat de Oranjes het goede voorbeeld willen geven…. moet wel om lachen nu ik dit schrijf…

   1. Onzin456

    @sprookjesfiguur,
    Ik betwijfel op dag een slim idee is. Want dan kunnen we ook niet meer hun paspoort afpakken. En dan mag je ze niet deporteren naar hun eigen land. Wat wel slim is is om gelijk het paspoort aftepakken en terugtesturen op de boot naar afrika

 8. M. Brandenburg

  Het wordt helemaal schrikken als dan vervolgens de percentage van criminelen onder de specifieke doelgroepen gaat weergeven, dan zie je percentage, waardoor je direct gaat drnken, hoe komt het dat het allemaal hier naar toe mag komen en blijven… Het is niet alleen 1 op 5, 1 op 7, nee nu moet je ook die 7 én 5 inbverhouding gaan zetten tot de hoeveelheid Surinamers, Turken, Amerikanen enz, danbhebben je een situatie die er duidelijk op wijst dat men met het toelaten Van dit soort figuren actief de samenleving aan het ontwrichten is. En let wel al die bevolkingsgroepen hebben toegang tot exact hetzelfde onderwijs.. Dus klagen over hoog en laag opgeleid gaat niet meer op.

  1. Piet51

   Je zult inmiddels gelezen hebben, dat van die hele rekenpartij van Wout Willemsen helemaal niets klopt. Hij begrijpt de cijfers niet en dan komt er ook niets zinnigs uit.

 9. PMG

  Heeft niks met opleiding te maken maar met O P V O E D I N G en het uiterste milde strafklimaat in NL.
  Deze lui kunnen niet met hun vieze vuile gore poten van andermans spullen of personen afblijven en pakken gewoon waar ze zin in hebben, geweld, vermoorden, verkrachten en besodemieteren de boel.
  Totaal respectloze onderkruipsels die ons handenvol geld kosten in het staatshotel.
  Makkelijk opgelost door ze allemaal eruit te trappen!

  Zijn negers en marokkanen en turken toch nog ergens goed in en staan met stip op 1!

 10. Job Jansen

  Immigranten klagen dat er niet genoeg TV-programma’s zijn waar zij centraal staan.
  – De TV-zenders hebben hun excuses aangeboden en beloofd dat er meer Opsporing Verzocht zal worden uitgezonden.

  1. joker

   @ Job Jansen.
   +++++ !!
   Hij is goed !!!
   (verder niks meer van die immigranten vernomen ?)

 11. Lugar

  Geen nieuws, was al duidelijk en zal ook duidelijk blijven.

  Conclusie: Multiculturele maatschappij is mislukt.

  1. sjun

   Het had natuurlijk een reden dat elke stam een eigen territorium met eigen leefregels, eigen normen, eigen waarden, eigen aanspreekbaarheid en een eigen ruilhandelsysteem bestierde waarin de zorg voor de eigen gemeenschap gepraktiseerd werd.

   Om een of andere reden (noem het persoonlijk verdienmodel) heeft iemand bedacht dat het wel aardig zou zijn om alle tegenstellingen bij elkaar in een leefgebied te brengen en dan te verwachten dat er probleemloos met behoud van eigen identiteit en cultuur vermenging zou gaan plaatsvinden. Dit opgedrongen sprookje van maakbaarheid gaat niet slechts ten koste van oikos, aanspreekbaarheid, spaargeld, veiligheid en leefbaarheid maar resulteert uiteindelijk in burgeroorlog bij ongewijzigd beleid. Maar wie dit signaleert tracht men door framing tot racist, facist, kapitalist, islamofoob en doemdenker buiten de discussie te plaatsen omdat zulke bewustwording te zeer de eigen ideologie en/of het eigen verdienmodel (dat anderen best wat mag kosten) in de weg zit.

   1. marco1

    Vind het buitengewoon jammer dat ik het geheel met je eens ben. Soort zoekt soort dat is niet voor niks.

    1. Lugar

     +1

  2. Buzz68

   @Lugar
   Ik ben zelf ook lid van FvD.
   Volgens mij is iedereen het wel eens hier -zelfs de trollen -dat er een relatie is tussen kleur en criminaliteit.
   Trollen vervallen in goedpraten.
   De FvD en PVV stemmers zien bevestigd wat ze zien en weten.
   Wie komt er met een oplossing?
   Trollen zullen zeggen – dit mag je niet onderzoeken -of zullen de cijfers zo proberen te duiden dat het lijkt dat er geen probleem is.
   FvD en PVV zullen zeggen grenzen dicht; maar alleen dat lost criminaliteit niet op.
   Het is echt wel een issue, maar feitelijk neemt niemand het ECHT serieus.
   Wil je hier ECHT wat aan doen, dan moet er naar mijn mening HEEL VEEL gebeuren op heel veel vlakken -en sommige van de nodige maatregelen zullen ondemocratisch zijn.

 12. NoDoubt

  Dit zijn de kansenpareltjes van Rutte en ze krijgen inmiddels van de EU een creditcard zonder dat ze al een paspoort hebben. Wat strafbaar is. En er komen nog een paar miljoen naar NL vanwege de Marakeshdeal (Sorosdeal) het gevolg is nu al bekend. Het kost de werkende nl 500 miljard en op 500.000 vluchtelingen. Dus als er 2 miljoen bijkomen wordt dat dus 2.500 miljard. Nu weet al dat u langer moet doorwerken voor deze groep. En uw pensioen gaat met meer dan 15% omlaag omdat de pensioenen in de EU gelijk getrokken moet worden. Van werken ga je niet dood maar dat zal wel eens kunnen veranderen. En Rutte trekt een lange neus. Het gaat u goed.

 13. NoDoubt

  Oja en als u 70 bent bent u volgens Groenlinks overbodig. En dat past weer bij D66 die u de vrijwillige euthanasie aanbiedt. Natuurlijk niet gratis D66 zijn de nieuwe lijkenpikkers.

 14. Vrijedenkert

  Wat ik vooral dramatisch vindt is dat mensen met Surinaamse en Antiliaanse achtergrond waar wij gewoon een gedeelde geschiedenis mee hebben en we gewoon dezelfde taal spreken zo dramatisch hoog scoren!
  Onze gemeenschappelijke geschiedenis was ook van onze kant niet altijd even florisant, maar we delen voor een groot deel dezelfde normen en waarden en er zal ook voor een deel sprake zijn van racisme maar dat kan in mijn beleving niet de hoofdoorzaak zijn en deze cijfers zijn toch echt dramatisch en men moet binnen die groep toch echt de oorzaak bij zichzelf zoeken…
  Het meegaan van deze mensen in het gekrijs van SS en BIJ1 zal geen soelaas bieden en alleen maar meer tegenstellingen opwerpen.
  Cijfers over mensen met een Molukse of Nederlands-Indië achtergrond worden blijkbaar niet meer bijgehouden.

  Voor groepen met andere achtergrond en hoge misdaadcijfers moet gewoon de discussie over dubbel paspoort weer terug en daar knopen doorhakken en verder migratie fors terugdringen.

 15. HendrikJan

  Dit item bewijst hoe keiverrot Nederland is, lees de inbreng en laat het tot je doordringen.
  Een klein aantal Linkse wegkijkers, bepalen door hun overmacht aan ingebrachte bagger, het verhaal van dit item.
  Iemand begint weer direct om de naam Wilders in te voegen.?
  Geef het gewoon toe, dit Nederland is de laatste 40 jaar, niet gehinderd door de overheid, keiverrot geraakt.

  Schop in Maart en Mei de partijen van het Rutte kartel de straat op.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Toverkol

   HJ, je hebt gelijk…….
   Het is alleen jammer dat de maatschappij dit wederom kan dragen en oplossen.
   De politici kijken weg en lossen alles tijdelijk op door de allochtone bevolkingsgroepen te voorzien van uitkeringen etc. zodat ze “tevreden” zijn en hopelijk geen nare dingen doen.
   Dat deze politiek niet werkt merken wij in de maatschappij allang, wij Nederlanders hebben geen cijfers nodig voor een bevestiging van zaken waarvan we allang weten hoe ze zitten….

   1. joker

    @ Toverkol.
    Doorgaans lees ik uw reacties met belangstelling en instemming. Wat ik echter nú lees verbaast mij enigszins, tenzij ik mij vergis.
    “Het is alleen jammer dat de maatschappij dit wederom kan dragen en oplossen”, schrijft u.
    Volgens mij zit ’t als volgt : de maatschappij, u én ik en nog vele miljoenen inwoners van Nederland, MOETEN dit dragen, verplicht door de “overheid”.
    Wij kunnen het echter niet dragen, dat mag duidelijk worden uit de diverse groepjes tegenstanders van het huidige “beleid” (géén beleid is óók beleid; een gevleugelde uitdrukking binnen veel politiekorpsen), groepjes die keer op keer de kop opsteken en naar buiten treden, hun aantal zal verveelvoudigen, ik “beloof” het u.
    “Oplossen” ??
    Een bevolking, deels kapot gemaakt door Pinokkio & consorten, zal geen vinger uitsteken om dit op te lossen, daarvoor heeft dát deel v.d. bevolking te veel te lijden onder Pinokkio cs. (voedselbanken, gestolen pensioengeld, géén veiligheid, belastingverhogingen enz.)
    Uit de a.s. verkiezing, maart a.s., zal misschien e.e.a. duidelijk worden.

    RUTTUP en NEXIT
    (vrij naar HendrikJan)

    1. Toverkol

     @joker, daar heeft u gelijk in.
     Wij worden verplicht dit te dragen, en in onze onmacht doen wij dit en proberen door flexibel te zijn het te laten “werken”.
     Alleen….. alles wordt door deze houding gecompliceerd, te gecompliceerd!
     De maatschappij is totaal verziekt en kapot gepolariseerd, en langzaam maar zeker geassimileerd naar “iets” met andere normen en waarden en téveel subculturen.
     En van al die mensen wordt de maatschappij door voornamelijk de autochtone bevolking gedragen (zie cijfers cbs).
     Bij iedere migranten golf gaat mijn pensioen gerechtigde leeftijd omhoog.
     Ik hoop dat bij de aankomende verkiezingen nederland zal spreken en zich een andere toekomst zal gunnen.

 16. HendrikJan

  Even voor de goede orde het AD van hedenochtend.
  9 Maart 2019, 7.00 uur.

  Wantoestanden in detentiecentrum Rotterdam:

  Vreemdelingen vallen personeel aan.
  Landen van herkomst: Albanie, Marokko en Algerije.

  RUTTUP en NEXIT.

 17. RPML

  Ik heb bijzonder goede ervaringen met allochtonen/gelukszoekers en reken ze al jarenlang tot mijn vriendenkring; zo’n 30 jaar geleden hier naar toe gekomen met hun ouders, ze hadden helemaal niets. Ze dobberden op bootjes op de open zee en zijn door grote zeeschepen opgepikt. Ze zijn opgegroeid in achterbuurten in Rotterdam en Amsterdam, volgens Noppen dé plek om een excuus te hebben om crimineel te worden en statistici de kans te geven het effect weg te poetsen. Ze hebben alle kansen die hen als buitenlanders geboden werd met 2 handen aangepakt, school afgemaakt, gestudeerd en nu zijn het allemaal artsen, advocaten en (jawel!) apothekers. Rijden inmiddels in dikke auto’s rond, eten in de winter stamppot, spreken beschaafd Nederlands maar verloochenen hun roots zeker niet getuige de inrichting van hun huizen of in ere gehouden tradities bij bijvoorbeeld trouwerijen. Oh… ik vergeet de roots te melden: Vietnam! Allemaal PVV-stemmers inmiddels omdat ze zich groen en geel ergeren aan de handen ophoudende gepamperde nietsnutten en criminelen uit Noord-Afrika die helemaal niets van hun leven hebben weten te maken terwijl ze exact dezelfde kansen hebben gehad om er wél iets van te maken.

  1. Lelygattet

   @RPML +++++

 18. Fortiori

  Het komt er dus op neer dat het met de Turken wel meevalt. Dat is dus gunstig voor Denk. Een vreemd voorbeeld van statistiek blijft het wel.

  1. PMG

   Het enige dat meevalt in deze grafiek zijn de echte Nederlanders!

   1. tomygun

    PMG oeps foutje de echte Nederlanders ?omdat hun Roma naam
    er niet bij staat?

 19. Heras

  Deze staatjes laten zien dat autochtonen harde werkers zijn. Laag opgeleide mensen hebben hier alle kansen om naar avondscholen te gaan cursussen te volgen om zich beter te kwalificeren. dus er is niet een smoes om laag opgeleid te blijven. Maar mensen op de antillen zijn over het algemeen lui en zitten liever in de ww. Ik zou zeggen, maak ze zelfstandig door ze af te stoten; dan worden de leiders aldaar vanzelf volwassen en nederland is dan van de kosten af. Maar nee….we zijn er trots op enz..
  Omdat wij een slappe regering hebben, ettert dit maar door. De criminaliteit is verviervoudigd; maar dat mag niet bekendgemaakt worden. Ook de politie moet de cijfers naar beneden bij stellen.
  Laten wij de straffen verdubbelen, procedures verkorten, verplicht opleiding volgen anders verdwijn je, verplicht gaan werken, allemaal maatregelen die zo gemaakt kunnen worden om het etteren te stoppen.

 20. lIN-T

  Criminele cultuurverrijkers jippy! Nederland gaat kapot door al die criminele buitenlanders.

 21. Diederik van Walsum

  Dacht ik eindelijk is echt nieuws op de vroege morgen te vergaren, is het gewoon….nee, heel oud nieuws!

 22. poldi

  Één ding is zeker, de muilticulturele samenleving is grandioos mislukt en “minder marokkanen” is zeer terecht.

  Het tij is niet meer te keren of er moeten zeer drastische maatregelen worden genomen.
  Eens zal de wal het schip keren en binnen tien jaar zitten zullen er diverse opstanden plaatsvinden.

  1. poldi

   grandioos = hopeloos

 23. Rud56

  Luiheid, onbetrouwbaarheid en grootheidswaanzin c.q. machtwellust is een gen dat te vele allochtonen in zich hebben. En als je dan als zo’n allochtoon belandt in een land waar je na een uitgevoerde beroving alleen maar een taakstrafje krijgt waar vrijwel geen controle op is, of hoogtens vier jaar cel (met zeer ruime faciliteiten) of zelfs wordt vrijgesproken als je mensen hebt vermoord als strijder tegen de andersdenkenden, je je uitkering behoudt ondanks dat je er geen recht op het, dan waan je je oppermachtig. En zeker als je dan ook nog de dominante islamideologie aanhangt waardoor je je helemaal superieur voelt!

  Al ruim veertig jaar geleden waren de gevangenissen hier al overbevolkt door zwart en getint. Dit land had dus allang zijn/haar conclusies kunnen trekken: strafwetgeving is niet passend, wees selectief bij het hier toelaten. Want kijk naar Afrika en het MO, zolang die continenten bestaan vieren onder andere de corruptie, de achterbaksheid, machtwellust en hypocratie de boventoon!

  Maar dit is het land van leipe Henkie en Mientje Deug. Dit is het land dat zichzelf opoffert ten gunste van de allochtoon, want die zijn zo zielig en worden zo gediscrimineerd …..

  1. Rien Noppen

   Rud56 ziet een genetische oorzaak voor dit probleem.

   Uiteraard heeft dat niks met racisme te maken.

   1. Original NL

    …..Rud56 ziet een genetische oorzaak voor dit probleem……..
    En daar zou hij best wel eens gelijk in kunnen hebben!
    #stemdewegkijkersweg!!

    1. Rien Noppen

     Q.e.d.

 24. Benny

  Rien en satty zouden door 50 van die gelukszoekers tegelijkertijd brutaal verkracht kunnen worden, en zouden dat soort gasten nog een hand boven hun hoofd houden,,, hun antwoorden en stellingen komen totaal niet overeen met de werkelijkheid…. Ze zijn knetter links en totaal van de pot gerukt,,,, zij zullen het probleem van het multiculti drama nooit onder ogen zien

  1. Rien Noppen

   Waar komt toch die neiging van sommige reaguurders vandaan om over het verkrachten van mannen te fantaseren?

   1. edoc431

    Mannen heb jij niks mee … dat is hier wel bekent vent jij bent meer van de kleintjes he …..

  2. Top

   Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering, gelukkig niet hoog genoeg voor.

  3. Lugar

   “Ze zijn knetter links en totaal van de pot gerukt…”

   Dat is juist Benny.

   Bovendien zijn het opzettelijke trollen die expres tegendraads en omgekeerd reageren in de hoop en de verwachting dat er mensen zijn die erop reageren.

   Er is maar één succesvolle optie:

   #negeren

 25. Veteraan

  Ik zie weer mensen op de jodenhaters en moslims Rien en Satty reageren.
  Lees die onzin toch niet mensen en reageer in ieder geval niet.
  Zij hebben jullie aandacht zo hard nodig en zien elke reactie op hun beweringen als zwakte en overwinning, dus denk eens na.
  Zo saai

 26. Piet51

  Wat een klinkklare nonsense: per Nederlander 21 buitenlanders????? De cijfers bij het artikel passen helemaal niet bij het beeld dat ik van de strafrechtketen heb. Na eerste lezing leken ze me al de allergrootste nonsense. Maar bij tweede lezing en bestudering van het CBS-rapport zag ik de blunder, of was het opzet, van de heer Wout Willemsen. Het artikel lijkt me nu een tendentieuze en “creatieve” interpretatie van de onderzoekscijfers. Daarom heb ik het originele onderzoek erbij gepakt en dan lees ik iets heel anders.

  In tabel 1a van het eindrapport staan de cijfers in absolute aantallen. De cijfers uit het artikel hierboven zijn complexe relatieve cijfers; de rekensom staat netjes in het rapport uitgelegd, maar is blijkbaar te ingewikkeld voor de schrijver die hiervoor duidelijk niet heeft doorgeleerd. Die absolute aantallen geven een compleet ander beeld en luiden (check vooral het CBS-rapport):

  Vervolgingen Openbaar Ministerie
  Nederlandse achtergrond – 65 240
  Marokko – 9 780
  Ned. Antillen en Aruba – 5 170
  Suriname – 7 690
  Turkije – 6 250
  Overig niet-westers – 12 130

  Dagvaardingen Openbaar Ministerie
  Nederlandse achtergrond – 32 460
  Marokko – 6 490
  Ned. Antillen en Aruba – 3 410
  Suriname – 4 690
  Turkije – 3 860
  Overig niet-westers – 6 770

  Met andere woorden en in gewoon Nederlands:
  Per vervolgde Nederlander zijn er
  0,15 Marokkanen
  0,08 Ned. Antillen en Aruba
  0,12 Surinamers
  0,12 Turken
  0,19 Overig niet-westers

  En per gedagvaarde Nederlander:
  0,2 Marokkanen
  0,11 Ned. Antillen en Aruba
  0,14 Surinamers
  0,1 Turken
  0,21 Overig niet-westers

  Dat zijn heel andere cijfers die een heel ander beeld geven. De schrijver moest zich schamen en een rectificatie plaatsen. Een cursus statistiek zou ook geen slecht plan zijn.

  En de mensen die hier reageren vind ik ook heel vermakelijk. Zo gemakkelijk zijn mensen nou te misleiden. Gewoon een flauwekul-verhaal schrijven, dat lekker ligt op de vadsige onderbuik en iedereen, nou ja bijna iedereen, reageert weer kritiekloos zoals hieronder. Nadenken mensen, en nagaan of zo’n cijferbeeld past bij wat je zelf om je heen ziet en hoort. Ik ben benieuwd wat men na bovenstaande uitleg vindt van artikel en reacties. Maar ik hou wel mijn hart vast.

  En dan toch nog dit. Ondanks de schandalige interpretatie en weergave van de onderzoekscijfers, vind ik de criminaliteitscijfers van migranten toch ook te hoog. Zo’n onderzoek zou aanleiding moeten zijn naar detailonderzoek om de oorzaken te achterhalen. Er zijn bijvoorbeeld ook cijfers over criminaliteit in verschillende inkomensgroepen en inkomenscijfers voor verschillende migrantengroepen. De correlaties die dan te zien zijn, geven een interessant beeld. Tenminste, ………. als je het wilt zien.

  1. Veteraan

   Trol alert.
   Er probeert weer iemand met een nickname wat onzin te verkondigen.
   Altijd zo doorzichtig.
   Doei

   1. Lugar

    “Nederlandse achtergrond – 65 240
    Marokko – 9 780”

    Aantal Nederlanders 17 miljoen
    Aantal Marokkanen 350 duizend

    Zoek de verschillen en kijk naar de verhoudingen. De som is simpel: Het aantal criminele Marokkanen overstijgt het aantal Nederlandse criminelen bij 17.000.000 : 350.000.

    1. Piet51

     @Lugar
     Wat wil je hiermee zeggen? Dat het aantal Marokkaanse criminelen het aantal Nederlandse overstijgt, dus meer is? Het aantal Nederlandse criminelen is 65240 en het aantal Marokkaanse 9780, dus ongeveer 1/6 deel (0,15 volgens het CBS). Ik begrijp je rekensommetje niet of jij begrijpt het onderzoek en de uitkomsten niet. Ik neig tot dat laatste, maar misschien moet je het even uitleggen.

     1. toetssteen

      @Piet 51
      Realiseert u zich dat de term Nederlands (autochtoon), nogal misleidend is aangezien de derde generatie allochtonen bij de autochtonen wordt gerekend?

     2. Piet51

      @toetssteen
      Dat realiseer ik me zeker, maar ik heb die aangepaste cijfers niet bij de hand. Maar ik denk, dat de effecten van dergelijke correcties marginaal zullen zijn. De grote problemen en aantallen migranten zijn van de laatste jaren, in ieder geval ruim binnen een generatie.

   2. Piet51

    @Veteraan
    O.k., duidelijke reactie en daar kan ik tegen. Ik kan niet zo goed tegen nepnieuws en misleiding. Daarom toch een goedbedoelde tip: kijk eens naar het CBS-rapport waar de atikelschrijver Wout Willemsen zelf ook zijn cijfers uithaalt. Alleen interpreteert hij die cijfers heel erg verkeerd. Tabel 1a met absolute cijfers is voor iedereen te begrijpen, tabel 1b en 1c vragen wat voorkennis van statistiek.

   3. Piet51

    Als een DDS, blijkbaar zonder kwaliteitscontrole, op zo’n manier als hierboven met de uitkomsten van cijfermatige onderzoeken omgaat, vraag ik me serieus af wat we moeten geloven van andere analyses, ook gebaseerd op onderzoek, over bijvoorbeeld de klimaatverandering. Ook daar wordt geschermd met cijfers, trends, temperatuurstijgingen tot 5 cijfers achter de komma, percentages van de Nederlanders voor of juist tegen. Baudet is geen statisticus, Wilders al helemaal niet. Alles narekenen dus!

    1. PMG

     @Piet – Misschien kun je even uitleggen wat het percentage criminele Antillianen is onder de Antillianen in NL?

     1. Original NL

      Nee PMG..dat doet piet niet daar de uitkomst hem niet bevalt.

     2. Piet51

      @Original NL
      Die toelichting heb ik eerder uitgebreid gegeven. Wel een beetje opletten graag, want op deze manier blijf ik bezig. Misschien is het een idee om zelf dat CBS-rapport eens te lezen. Wout Willemsen verwijst er keurig naar, zodat zijn belachelijke conclusies perfect gecontroleerd kunnen worden. Zie vooral tabel 1a met de absolute aantallen.

  2. Tante Sidonia

   Piet51

   Ach…ach,… CBS rapport!!
   Elk onderzoek van CBS is gebaseerd op de wens van de regering!
   En deze regering is, Niet-Nederlander minded, Moslim-minded, enzovoort,.

   1. Piet51

    Jij hebt het nog steeds niet begrepen. De schrijver van het artikel, Wout Willemsen, citeert zelf uit het CBS-rapport. Ik corrigeer slechts zijn heel erg foute interpretatie. Als hij het rapport leest zal hij dat bij de heldere uitleg van de tabellen zelf ook zien.
    Maar tabel 1c legt hij in absolute cijferverhoudingen, terwijl die cijfers per migratiecategorie bedoeld zijn. Dat ziet hij niet, dom dus, of dat wil hij niet zien, misleiding dus. Ik vermoed dommigheid en misleiding. Opzet dus, maar als hij vervolgens uitsluit, dat zulke misleiding doorzien wordt, is hij ook oerdom.

    1. Tante Sidonia

     Piet51

     Ok , uitstekend verwoord.
     Fijne dag!

    2. PMG

     @Piet – Misschien kun je even uitleggen wat het percentage criminele Antillianen is onder de Antillianen in NL?

  3. Meriadoc Brandebok

   Het is altijd hetzelfde liedje. De redactie klooit wat met de feiten, vervolgens leegt iedereen de onderbuik op basis van een stukje waarin is aangeprutst met de feiten; en als iemand dan met de feiten op de proppen komt, hult de redactie zich in stilzwijgen.

   Maar de demonisering en criminalisering van hun target is dan weer wel geschiedt.

  4. Meriadoc Brandebok

   Er verschijnt zojuist een artikel op DDS met als tirel: “Schandalig KNMI klungelt met cijfers.”

   Is dit om in lachen uitte barsten of is dit om te snikken?

   1. Piet51

    Ik vind dit wel geinig. Rechts doetr zich met dergelijke uitingen erg tekort en daar ben ik niet zo rouwig om. Eerder dezer week werd in een dagblad (Trouw?) uitgelegd, dat rechtse mensen erg hechten aan autoriteit en die dan ook nog eens niet zo kritisch volgen. Dan kun je inderdaad allerlei onzin de wereld in slingeren en de onderbuiken reageren vervolgens voorspelbaar. Tegenwerpingen worden niet gehoord, niet begrepen of afgedaan met een scheldpartij, waarbij die kwalificatie van mij als trol natuurlijk heel acceptabel was. De enige die zich hiermee tekort deed was de inbrenger zelf, want hij wordt nu niet wijzer.

    1. PMG

     @Piet – Misschien kun je even uitleggen wat het percentage criminele Antillianen is onder de Antillianen in NL?

    2. HendrikJan

     Trouw.?
     Leuk stukje Piet51.
     EN nu weer je onder je andere NICK naam verder gaan.

    3. Meriadoc Brandebok

     Ik zeg u: als DDS morgen beweert dat er kaboutertjes bestaan, nemen de lezers dat zonder meer aan.

  5. Rien Noppen

   Moi en zeer houtsnijdend betoog Piet51. Zeldzaam op DDS.

  6. PMG

   @Piet – Misschien kun je even uitleggen wat het percentage criminele Antillianen is onder de Antillianen in NL?

   1. Siemien

    Weet je wat zeldzaam is? dat Rientje het eens is met iemand anders dan
    AYTAS, ERNST, QUISPEL, KOOS VAN WINTEREN, RIEN NOPPEN, DUIJNDAM, DENDERMONDE, CJD, ONNO, ONSLOW, MERIADOC BRANDEBOK(OCCULT FANTASIETJE) SPAANSE KOK, GUUS, TENGO, ELU, EU-KOK, KONG, BEUKMAN, FRITS JANSEN, ROSASOLIS, HENK-JANSEN, PROFESSOR ZONNEBLOEM, ADOLF HEINZ, ADOLF MEINOUD MARINUS, SVETLANA, BECKER, JOHNNY ROEST, SUZANNE, FORTIORI.

    1. Rien Noppen

     Onnozele mensen zijn vaker paranoïde.

     Zielig, maar we leven in een gebroken Schepping.

     1. Siemien

      Jaaaa got ye over onnozel gesproken, je trapt er in met open ogen, wat is Reintje toch een dom wichie..

   2. Piet51

    @PMG
    Ja hoor, kan ik. Ik ben toevallig erg vertrouwd met dergelijke statistieken. Vorig jaar woonden er ongeveer 155.000 Antillianen in Nederland. Volgens het CBS (zie hierboven) waren daarvan (Ned Antillianen en Aruba):
    * Vervolgingen – 5 170; dat is 3,3% van het aantal Antillianen, maar 0,03% van de totale NL bevolking.
    * Dagvaardingen – 3 410; dat is 2,2% van het aantal Antillianen, maar 0,02% van de totale NL bevolking.

    Interessant zijn vervolgens dezelfde percentages voor criminelen met een autochtone achtergrond: autochtonen in Nederland plm. 13.250.000. Volgens het CBS waren daarvan:
    * Vervolgingen – 65 240; dat is 0,5% van het aantal autochtonen, maar 0,38% van de NL bevolking.
    * Dagvaardingen – 32 460; dat is 0,24% van het aantal autochtonen, maar 0,2% van de NL bevolking.

    Dit bevestigt, natuurlijk, wat ik in mijn eerdere reactie al aangaf, namelijk dat het criminaliteitspercentage voor migranten veel te hoog is. En vooral, dat we daarom de oorzaak daarvan moeten onderzoeken. Want andere onderzoeken tonen aan dat de criminaliteit stijgt naarmate de leefomstandigheden dalen en dat het percentage migranten onder slechte leefomstandigheden relatief hoog is. Ziehier de correlatie.

    Verder moet men erg oppassen met percentages i.p.v. absolute aantallen. Als een bevolkingsgroep 100% crimineel is, heeft dat getal op zichzelf geen betekenis. Dat krijgt het alleen als er absolute aantallen bij genoemd worden. Als van een eiland uit de Stille Zuidzee slechts twee inwoners als allochtoon in Nederland wonen en beiden zijn crimineel, heeft dit feit op zich niet veel betekenis. Ondanks het feit dat 100% van de allochtonen van dat eiland crimineel zijn, blijven het er maar twee. Precies die denkfout wordt in de reacties hier veel gemaakt. Maar de start van deze gedachtewisseling met het artikel van Wout Willemsen is gewoon hartstikke fout en het zou teruggetrokken moeten worden of tenminste gerectificeerd.

    1. PMG

     @pietje

     bedankt, je hebt het huiswerk gemaakt en ik constateer uit bovenstaande resultaten:

     Antillianen: vervolgingen 3.3%
     NL: vervolgingen 0.5%

     Het blijkt dus dat een neger 3.3 / 0.5 = 6,6 keer meer crimineel is!

     1. Piet51

      @PMG
      Graag gedaan. Maar je conclusie, hoewel ik niets anders verwachtte, is niet helemaal correct. De Antilliaan is als allochtoon in Nederland inderdaad 6,6x crimineler dan de autochtone Nederlander in zijn eigen land en cultuur. Als je die vergelijking maakt tussen de Antilliaan en de Nederlander in het algemeen in zijn eigen land en cultuur, krijg je een heel ander beeld. En dan mis je nog een heleboel andere relevante variabelen, waarvan ik eerder een aantal voorbeelden heb genoemd. Maar feit blijft, en daar ging het me om in mijn eerste reactie, dat de conclusies van DDS/Wout Willemsen, nergens op slaan en een heel vertekend beeld geven. Met jouw vragen en mijn antwoorden daarop, wordt dat beeld wat genuanceerd.
      Ik wees er in mijn eerste reactie ook al op: de criminaliteitscijfers van allochtonen zijn te hoog en de oorzaak daarvan moeten we onderzoeken.

   3. Piet51

    @PMG
    Dat heb ik met veel genoegen en zo genuanceerd mogelijk hierboven gedaan als reactie op je herhaalde vraag. Ik ben blij, dat je je interesse toont met relevante vragen. Want alleen op die manier komen we tot een inhoudelijk opbouwende gedachtewisseling, waar feiten een belangrijke rol spelen. En DDS in de persoon van Wout Willemsen heeft voor mij een veel te creatieve manier voor de behandeling van feiten.

    1. tomygun

     Als je denkt dat dit relevant is dan zou je 3,3 %
     van de Nederlandse bevolking moeten nemen .
     Nu gebruik je een dood doener door te zeggen dat
     dit maar o,3 % is van de Nedelandse bevolking .
     Zo werkt links alles omdraaien mafklappers .
     als 3,3 % van de Nederlanders bij de rechtbank
     moet komen dan hebben zij daar een 3 ploegen
     dienst regeling nodig !

     1. Piet51

      @tomygun
      Ik geef geen dooddoeners, maar geef gewoon cijfers, onomstreden cijfers die wat meer perspectief geven. Je zou er bijvoorbeeld uit kunnen afleiden, dat verwijderen uit ons land van alle allochtonen de misdaadcijfers wat verbetert, maar dat er nog steeds heel grote groepen criminelen overblijven, namelijk de autochtonen. Zo zijn meer en andere conclusies mogelijk, alle beter dan de simpele en foute conclusies van Wout Willemsen.

 27. Niet L niet R

  Dat is toch geen nieuws, is al vele jaren zo, de bajes zit er vol van!
  Frauw Merkel en die gladjanus van Rutte hebben de poorten van Europa al jaren lang wijd opengezet.
  Beide zijn hierdoor mede schuldig aan deze criminelen, die rond schietend in woonwijken, plof kraken, ouderen in hun huis molesteren!
  De Politie heeft een blik agenten van hoog tot laag in hun bedrijf die samenwerken met criminelen!
  Ons land gaat door de ongebreidelde migratie geheel naar de knoppen, vele hebben na de oorlog voor een habbekrats ons land opgebouwd en wordt nu in korte tijd naar de verdoemenis gebracht!

 28. PMG

  We gaan dit topic flink in leven houden want dit is een vaststaand feit (buitenlanders zijn veel crimineler) en gevolg van beleid wat onze hele Nederland bedreigt aan de basis:

  – verhoging belastingdruk door oneindig oplopende kosten sociale voorzieningen, dit is “slechts” één punt maar van de jaarlijks door de belasting betaler opgehoeste 300 miljard wordt bijna 25% hieraan besteed
  – druk op beschikbare en betaalbare woningen
  – druk op werkgelegenheid
  – druk op politie en justitie, controleurs in openbaar vervoer
  – druk op zorg, al deze nieuwe gasten zitten in no-time bij tandarts op onze kosten voor volledige renovatie
  – druk op eigen identiteit door bijvoorbeeld het gezeik over Zwarte Piet
  – gevoel van niet veilig zijn in eigen huis
  – het moeten nemen van preventieve maatregelen tegen inbraak e.d.
  – beperking van vrijheid van meningsuiting door onzekerheid/represailles aanwezige anderdenkenden
  – onderdeel worden van aanpassingen zoals bijvoorbeeld verplicht halal eten
  – verlies van kwaliteit, een turkse taxichauffeur die schijt heft aan snelheidmaximum bijvoorbeeld en voorsteld om betaling in nature te doen
  – kosten meertalige overheidsinformatie, tolken en noem maar op
  – vorming politieke partijen en macht daarvan in de toekomst
  – verdeeldheid onder eigen bevolking

  Ik nodig iedereen uit deze lijst aan te vullen.

  Dit zijn geen geruchten meer maar feiten en die laten nu wel heel duidelijk zijn wat de gevolgen zijn n.a.v. het beleid buitenlanders toe te laten.

  Gek hè dat Trump die muur wil bouwen, daar zullen ze wel vergelijkbare cijfers hebben!

 29. Piet51

  Ik zie tot mijn grote genoegen, dat het artikel een klein beetje is aangepast. Maar,………….. er klopt nog steeds geen hout van.
  @Wout Willemsen
  Kijk nou eerst eens naar de absolute aantallen uit tabel 1a van het CBS-rapport. Als er 65240 vervolgingen zijn van criminelen met een Nederlandse achtergrond en 9780 voor Marokkanen, dan worden er toch niet voor elke Nederlander 5 Marokkanen vervolgd. Nee, dan worden er voor elke Marokkaan bijna 7 Nederlanders vervolgd, of voor elke Nederlander is er 0,14 vervolgde Marokkaan. Het blijft een moeilijk vak, die statistiek.

  1. Rien Noppen

   Ik ben ook aangenaam verrast over de aanpassing. Nu nog even zien of deze correctie ook nog wordt aangebracht.

   1. Piet51

    @Rien Noppen
    Het gaat niet om een aanpassing. Het hele stuk moet herschreven worden. Maar dan moet hij wel eerst de uitkomsten van het CBS-onderzoek begrijpen. En dan is het zelfs mogelijk om met de correcte uitkomsten de eigen verderfelijke mening te onderbouwen. Het gaat er maar net om, welke accenten hij dan legt. Maar inmiddels is die scoringskans voorbij, want als hij dat nu nog eens probeert is de foutkans nog steeds hoog en wordt hij bovendien niet meer serieus genomen.
    Ik ben een streekgenoot van hem en we lopen de kans elkaar vanavond in de kroeg tegen te komen. Dat wordt dan een boeiende ontmoeting, maar dan kan ik hem wel de essentie van statistiek uitleggen. Hoewel, in een kroeg op zaterdagavond???

    1. Rien Noppen

     De statistiek staat op DDS in functie van een rechts-populistische politieke ideologie en in die denkwijze daarin is de impliciete boodschap dat allochtonen in het algemeen en moslims in het bijzonder niet deugen vanwege hun genetische kenmerken ook niet kunnen deugen.

     Driekwart van de berichten op DDS heeft de bedoeling die boodschap erin te rammen. In dat streven wordt manipulatie van statistieken en nepnieuws niet geschuwd.

     Ik kom op DDS om deze praktijk te doorgronden en naar vermogen er gaatjes in te schieten.

     Mijn complimenten voor de grondige wijze waarop je dat hier deed. Zoveel moeite nam ik op dit onderwerp niet.

     1. Piet51

      @Rien Noppen
      Ik begin die missie van DDS door te krijgen en overweeg om me daar niet meer voor te lenen. Zo’n besluit van mij heeft twee effecten. (1) Ik hou tijd over voor andere dingen en voor communicatie met mensen die weliswaar met mij van mening verschillen (mijn drijfveer om hier nu nog mee te doen) maar wel kunnen luisteren en proberen zelf ook te groeien in hun overtuiging. (2) DDS vervalt steeds meer tot een site waar geen serieuze informatie wordt uitgewisseld maar alleen de eigen overtuigende info, desnoods aangepast of aangevuld met desinfo, wordt gehonoreerd. Dergelijke sites trekken alleen maar “eigen volk” aan, anderen laten die links liggen. En op die manier zal de aanhang ook niet echt groeien. Zie de peiling dit weekend, waar de PVV wat zakt en FvD wat stijgt met als effect op hun gezamenlijke aanhang nul-komma-nul.

     2. Piet51

      @Rien Noppen
      Je schrijft: “In dat streven wordt manipulatie van statistieken en nepnieuws niet geschuwd.”
      Maar als ik de correctie die Wout Willemsen, auteur van het artikel, gisteren aanbracht bekijk, moet ik toch ook constateren dat het hier en waarschijnlijk veel vaker gewoon domheid is. Dat past niet bij de status van Wouter Willemsen als HRM-student. Hij heeft geen idee, waarover het gaat, en meent die onkunde toch te kunnen gebruiken in het verspreiden van zijn politieke boodschap. Daar prikken mensen die iets van statistiek weten zo doorheen en ook veel andere lezers zien zijn onkunde, maar laten het schrijven over aan anderen. Die paar lezers die wel positief schrijven, laten zich meeslepen, omdat ze niet gewend zijn na te denken. Als dat beperkt blijft tot deze site, en zo breed wordt deze site niet gevolgd, kan dat verder geen kwaad.

     3. Rien Noppen

      @ Piet51,

      Het zal u toch niet zijn ontgaan dat de artikelen op DDS worden geplaatst in functie van een oorverdovende rechts-populistische agenda. Daartoe worden feiten slechts als een mening gezien en de feiten die in deze agenda te pas komen gebruikt en net zo gemakkelijk naar de hand gezet.

      Ik beklaag me hier overigens niet over: ik weet in welk wereldje ik me begeef en hoe men hier met de realiteit omgaat.

   2. tomygun

    Piet is Niks Nada Noppes kijk naar de tijd van reactie .
    Mafklapper gebruikt % van de Nedrlandse bevolking
    3.3% van de Nederlandse bevolking zou 561000 zijn
    het zijn er 6500 oeps.
    Maar het is wel 3.3% van die andere groep .
    Niks Nada Noppes expert ga verder met je donald duck .

    1. Piet51

     @tomygun
     Je begrijpt het cijferwerk niet. Dat is niet erg, maar probeer er dan ook geen slimme opmerkingen over te maken. Ik leg het niet nog een keer uit. Het CBS-rapport is heel duidelijk en dat kan iedereen lezen via de link van Wout Willemsen.

     1. tomygun

      Piet jouw eigen post van de Antilliaanse groep
      is het 3.3 % maakt geen fluit uit wat het toaal
      aantal is het is en blijft 3.3 % van een groep .
      Je eigen post 115 .
      En het klopt hoe jetje en plaspop rekennen begrijp
      ik ook totaal niet .
      De blinde vlek is het totaal aantal maakt niets uit
      de % van dat aantal verteld je alles .
      Staat de willie wortel niet meer in de donald duck ?

     2. Piet51

      @tomygun
      Toch nog een poging om e.e.a. bij te laten landen. Ik wil je laten zien, dat je niet zomaar cijfers naar eigen goeddunken kunt gebruiken. Bij 3,3% criminaliteit zou volgens jou het totale aantal niets uitmaken. Inderdaad, niet als het om een beeld van de criminaliteit binnen die groep gaat. Wel als je een beeld wilt krijgen van de ernst van zo’n constatering. Een eerder al gegeven voorbeeld kan dat verduidelijken:
      Stel, dat er in Nederland 10 inwoners van Tuvalu als migrant wonen en dat zijn allemaal criminelen; één familie, geen inkomen en in eigen land gezocht, je kunt het je voorstellen. Die migranten uit dat land zijn dus 100% crimineel. Is dat dan een cijfer dat ook maar een beetje interessant is en waar we ons grote zorgen over moeten maken? Nee, natuurlijk, want het zijn er maar tien. Bij Marokkanen en Antillianen ligt dat iets anders, maar je kunt geen reëel beeld krijgen als je niet ook naar de totalen kijkt, in verhouding tot het aantal inwoners is Nederland. En dat aantal is overigens 17.000.000 en niet 17.000.000.000. 😉 Sorry, geintje!

  2. tomygun

   Piet je redenatie is totaal fout en kort door de bocht .
   Nederlands 65240
   Marok 9780 , 65240 / 9780 = 6.67
   Nederlanders !7000000000
   Marok 350000 , 17,000,000,000 / 350,000 = 48,57 / 6,67 = 7,28
   Marok is hier ruim 7 maal meer de sjors .

   1. Piet51

    @tomygun
    Verwacht je hierop een serieuze reactie? Toen je je reactie schreef, was het nog vroeg na misschien wel een zware nacht. Je neemt als inwonertal van Nederland 17.000.000.000 (dus ZEVENTIEN MILJARD, veel meer dan het dubbele aantal aardbewoners) en dan krijg je inderdaad verrassende uitkomsten. Wat je verder met de warrige toepassing van absolute aantallen en relatieve cijfers per bevolkingsgroep en voor Nederland als totaal probeert aan te tonen is me echt een raadsel. Als je een serieus antwoord van mij wilt, ik ben altijd van heel goede wil en met veel geduld, moet je dat eerst uitleggen. Je vergelijkt appels met peren, en probeert zo appelmoes van peren te koken, terwijl je uiteindelijk rabarber meent te proeven. Ik raad ook jou aan om een basiscursus statistiek te volgen.

    Het valt mij hier nu wel op, dat statistisch inzicht op deze site heel dun gezaaid is, maar dat dat niemand weerhoudt om gewoon de eigen opvattingen te onderbouwen met wat wild geïnterpreteerde uitkomsten van het CBS-onderzoek. En nogmaals, als velen hier zo graag willen aantonen dat migranten echt helemaal fout zijn, dan kan dat zelfs met de correcte CBS-cijfers en een heel slimme conclusie. Zo’n analyse zou jullie echt verder helpen. Nu blijft het bij amateuristisch gezwets, te beginnen bij Wout Willemsen, de auteur. Maar ik ga jullie die statistisch correcte interpretatie, want het blijft natuurlijk wel een interpretatie, echt niet voorhouden.

    1. tomygun

     als je je zak japaner er bij gepakt zou hebben
     dan had je gezien dat de berekening 17,000,000 is.
     Ik zou het met je eens zijn als je van de groep in
     eigen land een percentage gaf .
     Wat je nu laat zien is dat Nederland een uitvalsbasis
     voor hun is en dat laten die % ook zien .
     Als dat 3.3 % is kan je er geen o,3 % van maken
     omdat er meer Nederlanders zijn .
     3.3 % blijft 3.3 % of het getal 10 , 100, 1000, 10,000
     of 10,000,000 zijn, maar ik ben het met je eens dat je
     hun niet in vergelijk met de gehele groep kan nemen .
     Dat houd alleen in dat wij hier de teringzooi hebben .

     1. Piet51

      @tomygun
      Sorry, sorry, mijn slordigheid. Ik zag 17.000.000.000 en ging ervan uit, dat je hiermee ook rekende. De rest van je sommetje heb ik toen gelaten voor wat het was.
      Maar wat ik daar over schrijf blijft toch wel mijn mening. Een beetje verduidelijking:
      Ik bereken, dat 3,3% van de in Nederland wonende 115.000 Antillianen wegens criminaliteit vervolgd wordt. Dat vind ook ik veel te veel, want onder de Autochtonen is dat 0,5%. Maar die 3,3% is slechts 0,03% (dus niet 0,3%!) is van alle vervolgingen in Nederland; die 0,5% onder autochtonen is 0,38% van alle vervolgingen in Nederland. Dat is interessant voor mij om het in perspectief te zetten en te zien waar maatregelen het meeste opleveren. Met het oplossen van een eventueel Antillianenprobleem lossen we m.i. het veiligheidsprobleem in NL niet op.

      Antilliaanse cijfers heb ik helaas niet, maar ik vrees, afgaand op persberichten, dat de criminaliteit daar in ieder geval hoger is dan onder Nederlanders hier en waarschijnlijk lager dan onder Antillianen hier.

      Tomygun, ik heb sterk de indruk, dat we het over het cijferwerk min of meer eens zijn, over de te nemen maatregelen niet. Maar dat is niet erg. Ik krijg ook de indruk, dat je het broddelwerk van Wout Willemsen net zo vermakelijk vindt als ik dat doe: 7 vervolgde Antillianen voor elke vervolgde Nederlander. Dat zijn er dus bijna 460.000. En dat onder 115.000 hier wonende Antillianen. Hoe verzint hij het?

 30. PMG

  Volgens berekeningen van Piet51 hierboven die ik onderschrijf is:

  een Antilliaanse neger 3.3 / 0.5 =

  6,6 keer MEER crimineel

  dan een autochtone Nederlander!

  Slaap lekker!

  1. Piet51

   @PMG
   Ik heb eerder al wat toelichting gezet bij die op zich correcte 6,6. Ook de conclusie die je trekt, de Antilliaan in Nederland is gemiddeld crimineler, dan de gemiddelde Nederlander, onderschrijf ik. Maar wat gaan we dan daaraan doen e helpt ons dat echt om de veiligheid in ons land te verhogen? Overigens voel ik me nergens en nooit onveilig.

   1. PMG

    @Piet51 – nou Piet, jij probeerde juist de boel te verzachten maar bent er nu schijnbaar zelf achter dat het toch iets anders zit hoewel je in je laatste opmerking weer probeert sterk te bagatelliseren!

    DIT ZIJN HELE ERNSTIGE FEITEN OVER BUITENLANDERS EN DAAR ZOUDEN WE MET ZIJN ALLEN TOCH EENS WAT MEER VAN WAKKER MOETEN GAAN LIGGEN!

    Grenzen dicht, stem FVD!

    1. Piet51

     @PMG
     Elders in deze discussie leg ik uit, dat die verhoudingsgetallen alleen interessant zijn als je ze betrekt op de totalen. In de discussie met Tomygun leg ik e.e.a. uit. En dan kun je zien, dat de oplossing van het probleem binnen de groep Antillianen, dat ik helemaal niet ontken, maar een kleine bijdrage is aan een verlaging van de criminaliteit in Nederland, namelijk 5000 van ongeveer 110.000 vervolgingen. Dat is zeker nuttig, maar even zeker geen oplossing van een eventueel groot veiligheidsprobleem.

     En op dezelfde manier zegt mij jouwe 6,6 die je correct berekende, niet zo maar iets heel dramatisch, zoals je suggereert. Het klopt feitelijk, maar wat betekent het en tot welke actie leidt het? Zie ook mijn eerdere voorbeeld met opmerkingen over die 10 migranten van een Zuidzee-eiland die 100% crimineel zijn. Absoluut irrelevant dus. Alleen op deze manier kijkend kom je tot oplossingen van echte problemen.

     En inderdaad, ik beleef de problemen nergens en nooit. Sterker nog, ik zet me pro deo in om jonge asielzoekers te begeleiden naar een goede plek in onze samenleving. Ik heb de overtuiging, dat dat veel meer oplevert, dan harde strafmaatregelen.

  2. Rien Noppen

   Moeten we de grotere neiging van de Antilliaan tot criminaliteit verklaren uit zijn christelijke achtergrond?

   Het is maar een vraag.

   1. Step one

    Misschien speelt IQ een rol mee wat betreft structureel achterblijven in het maatschappelijk prestatieveld. En ook de arbeidsmentaliteit. Zo zijn Europeanen ook significant intelligenter dan Noord-Afrikanen, Arabieren en zo.

 31. PMG

  oeps, en voor ik het vergeet: deur op slot!

  1. tomygun

   Neem een goede hond , die zijn van huis uit scherp tegen
   alles wat een kleurtje of geurtje heeft . LOL

 32. Step one

  Niet-Westerse allochtonen (Oost-Aziaten uitgezonderd; Dezen presteren zelfs boven het gemiddelde) zijn gewoon niet inpasbaar hier. Hun level playing field sluit niet op het onze aan. We moeten hen gewoon niet hier willen hebben. Want hun mentaliteit is ziek.

 33. Heras

  Ze weten dat wanneer ze gepakt worden, er met een taakstrafje van af komen. Of tijdelijk een enkelbandje. In het buitenland lachen ze zich rot om onze o.m.

 34. Bolkestein

  We moeten misdrijven verkeerd registreren, zeggen agenten

  DI 12 MAART, 17:59 AANGEPAST DI 12 MAART, 18:51 BINNENLAND
  GESCHREVEN DOOR

  Remco Andringa
  redacteur Politie en Justitie

  De politie stelt criminaliteitscijfers gunstiger voor dan ze in werkelijkheid zijn. Verschillende agenten zeggen dat ze onder druk van hun leidinggevende misdrijven weleens anders hebben geregistreerd dan zou moeten. Ook ontmoedigen agenten het doen van aangifte en worden zaken ten onrechte als opgelost beschouwd.

  Dat blijkt uit onderzoek van Investico, een platform van onderzoeksjournalisten dat de bevindingen deze week publiceert in De Groene Amsterdammer. Investico hield een peiling onder leden van de Nederlandse Politiebond, waar 1500 agenten op reageerden, en sprak met tientallen van hen.
  Volgens een deel van de ondervraagde politiemensen is sprake van ‘creatief boekhouden’. Honderden agenten zeggen te hebben meegemaakt dat delicten verkeerd worden geregistreerd in het politiesysteem.

  Op deze manier kunnen misdaadcijfers op lokaal niveau worden opgepoetst, stellen verschillende agenten. Foutieve registratie gebeurt volgens hen vaak onder druk van leidinggevenden, die worden afgerekend op de criminaliteitscijfers in hun gebied.

  Gevoelig
  Zo vertelt een agent van de eenheid Amsterdam over een bende die achter elkaar autoruiten insloeg, in de hoop op buit. Als er niets uit een auto werd gestolen, moesten de agenten de inbraak van hun leidinggevenden noteren als ‘vernieling’. Op papier valt dan het aantal autokraken lager uit.

  Er wordt vooral gegoocheld met delicten die prioriteit hebben en politiek gevoelig liggen, blijkt uit het onderzoek van Investico. Zo kan een straatroof ook worden geregistreerd als ‘zakkenrollerij’ of ‘diefstal’, een woninginbraak waarbij de inbrekers via de schuur zijn binnengekomen als ‘inbraak in schuur’ en een mishandeling als ‘ruzie’.

  Een andere reden waarom verkeerd wordt geregistreerd, is het ingewikkelde systeem waarmee de agenten moeten werken. Bij het registreren van een misdrijf kunnen ze kiezen uit bijna 700 categorieën. Alleen al voor diefstal kan een agent in het politiesysteem uit 65 verschillende vinkjes kiezen. Ook dat leidt ertoe dat delicten onder de verkeerde noemer worden weggezet.

  Vinkjes
  Hoe vaak misdaadcijfers rooskleuriger worden voorgesteld, valt niet te zeggen. Maar dát het gebeurt, staat voor veel respondenten vast. De meerderheid van de bevraagde agenten zegt niet te geloven dat de criminaliteit daalt, zoals de officiële statistieken laten zien.

  Akerboom schat dat de officiële cijfers maar een kwart van de totale criminaliteit laten zien, omdat lang niet iedereen aangifte doet. Hij zegt dat er binnen de politie al langer aandacht is voor de manier van registreren, maar heeft dus geen aanwijzingen dat cijfers bewust anders worden voorgesteld.

  “Als collega’s dit melden, vind ik wel dat we er serieus naar moeten kijken. Het is reden om hier goed onderzoek naar te doen en gesprekken te voeren met de teams op de werkvloer hoe ze dit ervaren.”

  Ontmoedigd
  Opvallend is ook dat honderden agenten vinden dat burgers ontmoedigd worden om aangifte te doen. Zo zouden mensen soms bewust worden bewogen om géén aangifte te doen, omdat er toch geen tijd en menskracht is om de aangifte op te pakken.

  Sommige agenten noemen ook het sluiten van politiebureaus. Volgens een agent daalde het aantal aangiften van fietsendiefstal in zijn gemeente spectaculair na het sluiten van het bureau. Beperkt geopende politieposten en het maken van een afspraak om aangifte te doen zouden belemmerend werken.

  Opgehelderd en opgelost
  Verder wijzen agenten erop dat het aantal opgeloste misdrijven lager ligt dan de officiële statistieken suggereren. Dat zou komen doordat de begrippen ‘opgehelderd’ en ‘opgelost’ ten onrechte door elkaar worden gebruikt.

  De politie hanteert de term ‘opgehelderd’ voor zaken waarbij een verdachte is gehoord. Dat betekent nog niet dat een verdachte daadwerkelijk is aangehouden en de zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie, want pas dan geldt een zaak als ‘opgelost’.

  Een van de respondenten beschrijft hoe na de aanhouding van een inbreker verschillende andere zaken zonder enig bewijs aan hem werden toegeschreven, om zo het aantal opgeloste woninginbraken op te krikken.

  Excessen
  “Structureel de cijfers manipuleren onder druk van de chef herken ik niet”, reageert Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond. “Ik ga ervan uit dat het excessen zijn.”

  Die excessen komen volgens hem vooral door tijdgebrek en onderbezetting bij de politie. “Er is wel eens discussie of iets een inbraak of een vernieling is, en dan wordt net iets makkelijker gekozen voor vernieling omdat agenten toch weten: we gaan niets met deze zaak doen.”

  Om diezelfde reden wordt het doen van aangifte ontmoedigd, denkt de vakbondsvoorzitter. “Een agent zegt: ‘Ik snap dat u aangifte wil doen, maar ik zal eerlijk zijn: we gaan dit niet onderzoeken, want we hebben het hartstikke druk’. Ik zie ook dat aangiften worden weggeschreven zonder daderindicatie, terwijl er misschien wel camerabeelden zijn of een buurvrouw iets heeft gezien. Dat ontmoedigt de burger, want die heeft geen zin om de volgende keer weer aangifte te doen.”

  NOS

 35. 56RdK

  Nu ruim twee jaar later is de criminaliteit door de allochtoon nog veel harder gegroeid, vliegen de kogels je op straat om de oren, worden minderjarigen afgeslacht en staat nu ook de Marechaussee voor de rechter omdat ze teveel zwarten en getinten aanspreken.

  De politiefunctionaris doet dat al niet meer, uit angst om voor facist te worden uitgemaakt en door de rechtelijke macht uit de functie te worden ontheven wegens stigmatiserend optreden.
  Het korps gaat nu wél verplicht ‘diversiteit’ binnenhalen, ondanks eerder falend diversiteitsbeleid (schendingen van integriteit, gebrek aan kwaliteit), dus binnen een aantal jaar hebben we hier korpsen die drijven op corruptie en incompetentie.

  Het programma Opsporing Verzocht is nu gehalveerd en straks verdwenen omdat het alleen maar zwarte en getinte criminelen betreft. Is stigmatiserend, hé.
  Maar wél zwart en getint schorem, vuilnis, dat programma’s mag maken bij diezelfde NPO. Op ons belastinggeld.

  En ja, ruim vijftig jaar geleden waren de gevangenissen al overbevolkt met zwart en getint gajes. Vijftig jaar geleden …

 36. 56RdK

  Twee jaar na dato vliegen door toedoen van allochtoon geweld de de kogels je om de oren, wordt er veel “geoefend” met het steken en snijden met messen.

  Mag er niet etnisch worden geprofileerd, .. is het programma ‘Opsporing verzocht’
  gehalveerd en straks helemaal van de buis, want … is allemaal discriminerend en stigmatiserend

  Wil de politiek c.q. de politie meer diversiteit in de korpsen, want belangrijk …!!

  Tja, twee jaar na dato de stand van Nederland!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.