Och meid toch! D66-minister Van Engelshoven mekkert wéér over te weinig vrouwen aan de top

Och meid toch! D66-minister Van Engelshoven mekkert wéér over te weinig vrouwen aan de top

Eventjes was het stil maar deuggedram is nooit ver weg zolang D66-minister Ingrid van Engelshoven aan het roer blijft staan. Bedrijven doen te weinig om vrouwen aan de top te krijgen, zo meent ze. Dat meldt het AD.

Op hoge poten zit ze te miepen over dat slechts 13 van de 200 grootste Nederlandse bedrijven voldoen aan het streefcijfer van 30 procent vrouwen in de bedrijfstop. Het is werkelijk hilarisch om te lezen wat voor argumenten ze aanhaalt en hoe verontwaardigd ze is dat bedrijven compleet schijt hebben aan haar gelijkheidsideaal.

"Er staat een helder cijfer in de wet, maar we zien het maar niet gebeuren!’’

Haha ja, omdat er geen sanctie op staat. Tot die tijd proberen ze gewoon de meest capabele persoon in huis te halen. Een heel gezond instinct overigens. Het tweede argument dat aantoont hoe ver ze verwijderd van de realiteit is, is deze:

"Bedrijven zijn onderling best competitief. Ze willen de meeste winst binnenhalen, het snelst groeien en de groenste zijn. Ik hoop dat ze op dit vlak ook dat competitiegevoel krijgen.’’

Goh, want door groei en winst profiteren bedrijven het snelst en het meest. De enige redenen dat ze 'de groenste' willen zijn is omdat het goede PR oplevert en ze komende jaren een flinke boete boven het hoofd kan gaan hangen in de vorm van allerlei 'beleid stimulerende' maatregelen. Hoe krijg je het als minister voor elkaar om de conclusie te trekken dat bedrijven om ieder thema maar direct competitief willen gaan zijn met de concurrent, puur omwille van competitie?!

Steek vooral energie in het 'namen & shamen' van die bedrijven. Dat gaat vast beter werken dan om eens daadwerkelijk te kijken waarom de meeste bedrijven niet aan dat streefcijfer voldoen of waarom vrouwen wegblijven bij die functies.

Gaat ze niet doen natuurlijk, want ze sukkelt blind achter een ideologie aan dus haar verklaring en oplossing staat al vast. D66 heeft duidelijk haar beste tijd gehad.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer