Volkskrant gaat door met ‘journalistieke’ hetze tegen Baudet: “Ik ga me [door hem] minder veilig voelen in Nederland”

Het gaat maar door.

Houdt het dan nooit op? Nou nee. Inderdaad. Het houdt nooit op. Ze zullen net zo lang doorgaan tot Forum voor Democratie of electoraal kapot is gemaakt, of een malloot het ‘recht’ in eigen hand heeft genomen en diens leider, Thierry Baudet, op een andere manier onschadelijk heeft gemaakt. De linkse media willen bloed zien, en dus zorgen ze ervoor dat het vuurtje steeds meer wordt opgestookt.

Vandaag komt dat opstoken in de vorm van een artikel in de Volkskrant. Die linkse flutkrant sprak met zes verschillende Nederlanders met een immigratie-achtergrond. En raad eens wat ze allemaal zeggen? Juist, dat Baudet duidelijk een extreemrechtse man is en dat ze zich niet meer veilig voelen in ons land. Let wel, onlangs werd er in Nederland nog een aanslag gepleegd door een radicale-islamist, maar hé, Baudet is blijkbaar de échte bedreiging.

Een paar citaten:

“Ik ga me er minder veilig door voelen in Nederland. Er wordt een haatdragende samenleving gecreëerd, waarin mensen van kleur steeds meer macht en zeggenschap verliezen.”

“Ik ben nu vooral bang dat racisme in Nederland subtieler gaat worden, want daar is Baudet heel goed in. In tegenstelling tot Wilders komen zijn uitspraken op de gewone Nederlander niet over als racistisch, en daar zit het gevaar.”

“‘Ik maak me absoluut zorgen. Ik heb het altijd heel tof en mooi gevonden dat we in Nederland zo’n enorme diversiteit aan mensen en culturen hebben, dat er tolerantie is voor iedereen. Maar deze verkiezingsuitslag laat zien dat het een ontzettende schijntolerantie is.”

“[H]ij is echt de wolf in schaapskleren, de charmeur die met codewoorden verwijst naar het vooropstellen van het arische ras. ”

“Die aanslag in Nieuw-Zeeland, net voor de verkiezingen, maakte Baudets overwinning alleen maar heftiger. Want in zijn manifest had de schutter het over de westerse samenleving en witte superioriteit, en Baudet gebruikt diezelfde taal. Die taal horen wij nu in de politiek, op televisie, in de tram. Dat die ideologie nu zo normaal is, dat is voor mij het enge.”

Zoals Roderik Veelo twittert:

De wijze waarop de linkse nepjournalistiek omgaat met de overwinning van Thierry Baudet is ronduit schokkend. Ze proberen hem écht keihard weg te zetten als een vuile racist — die ook nog eens een groot gevaar is voor de samenleving.

Het is mij wel duidelijk welke kant ze hopen dat dit opgaat. Laten we in vredesnaam hopen dat Baudet goed beveiligd wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

118 reacties

 1. Nuts

  Als Baudet ook vermoord word dan is het voor mij over en Oorlog…

  Weg met communisten.
  Bertus,

  1. HierBenIk

   Voor mij ook Nuts, schrijf me alvast maar op je lijst, sluit me bij je aan!

   1. Kees

    Ik doe ook mee jongens!

  2. uil van minerva

   Count me in!

 2. Dik

  Voorbeelden, als je beweerd dat iemand racistisch of fascistisch is dan moet je met voorbeelden komen.

  O wacht… Het is ultralinks schijtpapier, ja wie leest dat nog? De extreemlinkse verliezers die elkaar bedienen met haat en agressie, piefpafpoef!

  Kom op OM, aan het werk!

  Stem FvD!

  1. Meester Kong

   Zo zo vandaag al 4 verschillende nickname’s gebruikt.
   Je moet wat met je haat.

  2. Fortiori

   Het Openbaar Ministerie staat boven de partijen.

 3. Meester Kong

  En ja hoor, Mike gooit nog wat olie op het vuur.
  Ziet met genoegen hoe zijn reaguurders radicaliseren.

  Als FvD 20 mei toch niet een daverende overwinning boekt zal dat de schuld zijn van de ……..

  1. Fortiori

   Van een boolean “In de informatica is boolean een datatype met slechts twee mogelijke waarden, true en false, bedoeld om de waarheidswaarde van logische expressies in computerprogramma’s en boolealgebra’s te representeren. Wikipedia”

 4. Heinz

  Als je in handen valt van de pers weten ze van geen ophouden. Net als met Alexander Pechtold…

  1. Dik

   @Heinz: Als je niet in handen valt van de pers weten zo ook van geen ophouden. De Nederlandse pers is vooral links en ultralinks. FvD gaat de NPO saneren, denk je dat ze dat leuk vinden?

 5. victus

  …Dan lever je gewoon je Nederlandse paspoort in bij het gemeentehuis en pak je het eerst beschikbare lijnvlucht naar een ver land van eigen keuze.. Het is niet zo moeilijk. Normale Hollandse burgers hebben die luxe niet. Die moeten gewoon hier blijven en al dat gezeur constant meemaken!

  1. Dik

   “Normale Hollandse burgers…”

   De normale Hollandse burgers (kiezers) hebben in meerderheid op Forum voor Democratie gestemd en zijn het linkse gespuis meer dan zat! De normale Hollandse burgers (kiezers) hebben de buik vol van de dictatuur van de schreeuwende minderheid die overal hun gelijk bij elkaar schreeuwen. De normale Hollandse burgers (kiezers) heeft besloten dat die minderheid aan schreeuwers een toontje lager moeten schreeuwen.

   Forum voor Democratie is de grootste partij van Nederland, wen er maar aan!

   1. Fortiori

    @Dik, u maakt een denkfour. Burgers en kiezers zijn twee begrippen. Burgers in aantal 100%
    Kierzers in aantal van opkomstpercentage. Van dat opkomstpercentage heeft een gedeelte voor Baudet gekozen. Hoeveel dat is zegt niets over de burgers. U kunt dit getalsmatig uitwerken.

    1. Gekko

     Nee Fortiori, jij bent degene die de denkfout maakt. Alle burgers zijn kiezers. En alle kiezers zijn burgers. Ook niet-stemmen is een keuze die de burger maakt. Een niet-stemmende burger is derhalve ook een kiezer.

     1. umhnz

      Hagedisje denkt dat elke inwoner van Nederland ook een stemgerechtigde is.
      Simpel beestje maar wel lief.

     2. Gekko

      Ach gut ja, glad vergeten. Je hebt van die peppi en kokki-figuren die je alles tot in de kleinste details moet uitleggen.

      Dus: 1. Stemrecht pas vanaf 18 jaar. 2. Alleen stemrecht indien in bezit van Nederlandse nationaliteit. 3. Bij provincie, gemeente resp. waterschap: Wonen in de provincie, gemeente resp. waterschap waarop je wilt stemmen.

 6. umhnz

  10:00 uur.
  Het wereldnieuws nummer 2 op DDS.
  Iemand vindt iets van Onze Nieuwe Glorieuze Leider.
  Schokkend.

  1. Top

   Mijn beste ‘sneeuwvlok’ zoek hulp. Het is echt nodig. En maak je school eerst af.

  2. Original NL

   En ik blijf het toch zeggen hoor. Stem FVD!!!

 7. Tante Sidonia

  Volkskrant?
  Mede veroorzaker van facistische, toekomstige gewelddadige, linkse haat tegen alles wat niet “Correct” doet en handelt.
  Levensgevaarlijke krant!
  Ook dit heb ik vele malen gezegd.

  1. Zouaaf

   @Sidonia…Niets gevaarlijks aan. Hier in de bibliotheek ligt hij gewoon op de leestafel. Tussen de Telegraaf, Trouw, Reformatorisch Dagblad. U kunt hem gewoon oppakken en lezen. U overdrijft !

 8. Gekko

  Waar je ziet dat dagblad Trouw zich nog een beetje inhoudt, gaat De Volkskrant helemaal los op Baudet. Alles wordt uit de kast gehaald om het FvD te linken aan het fascisme van Mussolini. Een bejaarde professor (Roger Griffin) laten ze opdraven die dit allemaal al had voorspeld. Ook deinst de VK er niet voor terug om te schrijven dat “aanhangers van extreem rechts stonden te juichen bij de aanslag in Utrecht”.

  Het loopt de linkse media dun door de broek. Want ze voelen wel aan dat het FvD met zijn ruim 30.000 leden een maatje groter is dan de PVV met maar 1 lid. Wilders hebben ze, na jarenlang gedemoniseer, in een hoekje weten te krijgen waar ze hem hebben willen: Zeg maar een isoleercel. Dat gaat ze bij Baudet niet lukken.

  1. Dik

   “(…) gaat De Volkskrant helemaal los op Baudet.”

   De Volkskrant is ultralinks schijtpapier, zo blijkt. Je kunt wel van alles roepen, maar voorbeelden blijven uit.

  2. Westerling

   @Gekko

   Ruim 34000 leden en meer en meer.

 9. santiago

  Baudet, ouwe jankbal. Jij wil het wiel opnieuw gaan uitvinden. Je ziet wat er nu allemaal op je afkomt. Ik heb een goeie tip voor je. Ga eens een keertje met meneer Wilders praten. Het echte leven, waar jij als arrogant kwalletje niets van af weet, is hard en veel gemener dan jij denkt. Je had je van het begin af aan bij Wilders en Bosma moeten aansluiten, maar ons corpsballetje moest het allemaal zelf doen. Voor de PVV heb je veel kapot gemaakt, gehalveerd heb je de PVV, het politieke landschap alleen maar meer verdeeld en zo de elite in de kaart gespeeld. Schandalig en onbeschoft.
  Nou, daar ben je dan, prettige wedstrijd. Ik hoop dat je gezond blijft, maar je gaat er niets van bakken.

  1. Vit

   @Santiago

   “Voor de PVV heb je veel kapot gemaakt, gehalveerd heb je de PVV”

   Dat komt omdat er ook intelligent volk onder de PVV aanhangers zit/zat.

   1. santiago

    Alle hoogopgeleiden zitten net als jij nu eenmaal bij het FvD.

   2. umhnz

    Quote: Dat komt omdat er ook intelligent volk onder de PVV aanhangers zit/zat.
    .
    Die konden heel goed verstoppertje spelen op DDS.

   3. m.van.rosmalen

    Nou je bent nogal intelligent.
    Whahahaha
    Wereldvreemde kerel kun je beter zeggen

  2. Zouaaf

   Inderdaad. Het is een idee van een aantal corpsleden vanachter de stamtafel in de favoriete kroeg. Je poetst het op met een paar mooie woorden.

   1. santiago

    Dank.

 10. victus

  En van al die lieden die de verdraagzaamheid, tolerantie, dialoog, inclusiviteit, naastenliefde, begripvol wijsheden in pacht schijnen te hebben en dit tot vervelends aan toe van de daken krijsen dag en nacht, horen of zien we… Helemaal Niets! Oorverdovende stilte. Zwijgen, Negeren en wegkijkgedrag. Moet je ook maar willen en kunnen .

  1. Dik

   @Victus: Al de eigenschappen die jij noemt gelden alleen als de wind ultralinks is. Zodra de heilige idealen in gevaar komen gaan ze schieten. Hier hangt ook zo’n engnek rond.

   Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
   ~Rien Noppen~

 11. poldi

  En wat te denken van autochtone Nederlanders die zich niet veilig voelen in de binnensteden van de grote steden ?
  Ik zou zeggen tegen die zes: “Rot op naar waar je vandaan komt.”

 12. RPML

  Dit is was FvD zelf schrijft:

  Asielbeleid naar Australisch model: Nederland beslist zélf wie hier wordt opgevangen. Immigranten met extreme politieke ideeën die niet in lijn zijn met onze westerse beschaving dienen terstond te worden uitgezet naar het land van herkomst.
  Overheidsgeld kan veel beter en effectiever worden besteed aan opvang in de regio.

  Asielaanvraag leidt niet meer (semi-)automatisch tot permanente verblijfsvergunning maar (hooguit) tot tijdelijke opvang. Doel moet zijn terugkeer naar het land van herkomst;

  Invoering GreenCard-systeem naar Amerikaans model voor tijdelijke arbeidsmigranten.

  Actief uitzetbeleid illegalen; strafbaar stellen illegaliteit.

  Dubbele paspoorthouders verliezen Nederlands paspoort bij (ernstige) misdrijven.

  Bevorderen remigratie waar integratie (assimilatie) mislukt.

  Hoger beroep tegen beslissingen in asielzaken beperken tot 1 instantie; feitenrelaas en- omstandigheden kunnen niet meer gewijzigd worden.

  Kan iemand duiden wat hier rascistische of fascistisch is?

  1. Dik

   “Kan iemand duiden wat hier rascistische of fascistisch is?”

   Je vraag is retorisch en je weet het. Je krijgt hier natuurlijk geen antwoord op want je hebt het antwoord al gegeven. 😉

   Het stellen van vragen aan (ultra) links is in feite nutteloos. Ze hebben besloten dat Baudet fout is dus hebben zij besloten dat Baudet fout is, snap je?

   Hetzelfde geldt voor hun klimaatafgod. Zij hebben besloten dat de belastingbetaler moet offeren aan hun klimaatgod dus hebben zij besloten dat de belastingbetaler moet offeren aan hun klimaatgod. En vragen stellen hoort daar niet bij, als je vragen stelt (kritiek hebt) dan ben je terstond een klimaatontkenner, een racist, een fascist, een xenofoob én een islamofoob, je kent het rijtje inmiddels wel.

   1. Dddddd

    Als Baudet 3 zetels had gehaald dan wat het stukken stiller geweest bij de linkse pers!
    Maar nu is een linkse meerderheid voorgoed een utopie!!

  2. Satty

   Baudet is een racist. Dat kun je niet ontkennen. Nederland heeft met zijn verleden geen enkel recht op wat voor grens dan ook. Erfzonde. Begin anders eerst maar eens aan een overleg over herstelbetalingen.

   1. RPML

    Dus Baudet is een racist omdat hij onze landsgrenzen erkent en geen herstelbetalingen wil gaan doen, is dat je goed doordachte onderbouwing? Laat me niet lachen…

   2. Peter Oudshoorn

    Satty is een fascistische racist. Dat is in al haar reacties te lezen. Diep van binnen schaamt ze zich daarvoor, waardoor ze haar overtuiging permanent projecteert op anderen.

   3. F. Domela Nienhuis

    Hou jij eens lekker je eigen broek op in plaats van je handje. En hou ook verder je mond. Je boeit en overtuigt hier niemand. Draadvervuilers kunnen we missen als kiespijn.

   4. Punt50

    @ Satty

    Zielig figuur met je “erfzonde”. En meteen de racisme kaart trekken. Simpel zieltje.

    Ik zal je eens wat vertellen. Vroeger, toen ik klein was, had je op de kleuterschool een spaarpotje voor de arme negertjes. Kreeg je van moeders elke week een kwartje mee voor dat spaarpotje.

    Heb jij enig idee hoeveel geld er in de afgelopen 50 jaar in Afrika gepompt is zonder dat het enig resultaat had anders dan totale verspilling? Leg mij nou eens uit waarom Afrikanen niks kunnen…

   5. Henk Albarda

    Satty, wees zo vriendelijk en specificeer ons 10 landen in Afrika waar op dit moment een zonder stiekeme intimidatie gekozen parlement, kabinet en president de regering vormen. Zoals je weet is Zuma corrupt en heeft volgens diverse bronnen (ik gebruik je eigen soort woorden en beweringen) met veel intimidatie kunnen voorkomen afgezet te worden. Mugabe, zelfs z’n eigen stam (dat is niet de bevolking van Rhodesia) moest hem niet meer, zo heeft hij zijn zakken gevuld en opdracht gegeven voor diverse moorden. Wordt moeilijk voor je democratische landen in Afrika te noemen met mijn randvoorwaarde, aangezien je niet weet wat ‘niet intimideren’ inhoud en niet weet wat democratie betekent. Succes.

    1. toetssteen

     @Henk Alberda
     +10

    2. koeiepoep

     Klopt.Daarom roept Satty ook herhaaldelijk op, om geen zaken meer te doen met de dictators. Open grenzen is onzin.

   6. Dddddd

    Afrika heeft met z’n overcorrupte verleden totaal geen recht meer op ontwikkelingsgeld! Het wordt nooit wat, zelfs jij ziet dat in door hier te zitten.

  3. santiago

   RPML. En geen woord over het grootste gevaar voor onze samenleving. De Islam.

  4. m.van.rosmalen

   Beetje ingekleed met een Latijns opgeblazen kwalletjes sausje.
   Kortom precies dezelfde oplossingen gejat van Wilders alleen maar ingekleed om wat interessanter over te komen en om de Islam maar niet te hoeven benoemen.
   Nou pikkie je komt er niet onderuit
   Dat word ook een safehouse

   1. umhnz

    Quote : Dat word ook een safehouse
    .
    Geen probleem, als er maar een vleugel staat.

    1. m.van.rosmalen

     En een zwembad niet te vergeten waarin ie een beetje op zichzelf kan liggen geilen met pakweg pakweg 30 bewakers om hem heen

 13. FJ

  Typisch de Volkskrant. Halen ze daar enkele buitenlanders bij die zich niet meer zo veilig voelen. Misschien is het in hun land veiliger, dan wordt het ook tijd om te vertrekken.

  Ik als rasechte Nederlander voel me al 20 jaar niet meer veilig in mijn eigen land door al die geimporteerde criminelen en ik heb geen mogelijkheid me als vluchteling ergens te vestigen en wordt dan ook niet in de watten gelegd.

  Goedkope retoriek, meer niet.
  De fik in de Volkskrant, jammer dat dan zelfs het vuur rood is.
  Verliezen doet pijn, maar als je je eigen volk jarenlang verneukt, komt de dag van de afrekening.

  1. Dik

   “De fik in de Volkskrant, jammer dat dan zelfs het vuur rood is.”

   Het is ultralinks schijtpapier.

   “Verliezen doet pijn, maar als je je eigen volk jarenlang verneukt, komt de dag van de afrekening.”

   Je hebt het exact beschreven, +1

  2. Gekko

   Quote Leon de Winter: “De koortsige hetze tegen Baudet in o.a. de Volkskrant – gebaseerd op de gedachte dat hij een levensgevaarlijke, racistische fascist is – kan tot slechts één conclusie leiden: hij moet gedood worden. Niet politici, maar de media smeken om een moord”.

 14. santiago

  Hoorde ik gisteren die antoine bodart van de roomse pedofielenvereniging,bij buitenhof zeggen dat Geert Wilders zo’n onbeschofte man is en dat hij wel respect heeft voor tjerry. Ja, dank je de koekoek, die ouwe pisnicht heeft de zwembad foto van tjerry op zijn slaapkamertje hangen. Over demoniseren gesproken . Hoe durft die bodart iets van meneer Wilders te zeggen. Schijnheilige flikker.

 15. Satty

  Ik neem aan dat de aanklacht tegen de schrijver Michael van der galien nu wel een keer word aangediend. Deze man beschuldigd mensen die hun gevoelens uiten van moordplannen. Smaad. Nederland is voor mij onveilig geworden door de heer baudet. BAUDET IS EEN RACIST MICHAEL. WAAROM HEEFT HIJ ALLEEN MAAR CONTACTEN MET RACISTEN ALS TAYLOR, LE PEN, FAUSTO EN PAUL PETERS. ZIJN RONDRENNEN OP DE MARKT MET HET ALT RIGHT SYMBOOL EN REACTIE OP DE FOTOSHOP MET HET ALT RIGHT SYMBOOL DOOR ERKENBRAND KUNNEN VOOR IEDEREEN MET EEN NORMAAL STEL HERSENS MAAR 1 DING BETEKENEN.

  1. RPML

   Baudet is een KLIMAATKNUFFELAAR, hij heeft bijna dagelijks contact met Rutte, Samsom, Klaver, Jetten, hij FIETST dagelijks door GroenLinks Amsterdam, hij zit in discussieprogramma’s van de NPO. Voor iedereen met een normaal stel hersens kan dat maar 1 ding betekenen

  2. Peter Oudshoorn

   Satty gaat SCHREEUWEN. Dat betekent maar een ding: totale ONMACHT.

  3. RPML

   Pas als er bewijzen worden geleverd dat Baudet vooral naar Wagner luistert is wat mij betreft het bewijs sluitend te noemen. Wagner was een briljant DUITSE (dan weet je eigenlijk al genoeg) componist maar dat doet niet terzake, leefde 2 eeuwen geleden maar dat doet ook niet terzake. Het feit dat ene A.H. zich liet inspireren door deze componist, hele stukken van Wagners opera’s kon de Führer uit het hoofd neuriën of fluiten. Mocht er dus ergens een filmpje opduiken waar Baudet naar Wagner luistert, een achteloos rondslingerende partituur in zijn Amsterdamse woning, ja dan is het duidelijk. De associatie is voldoende. Of misschien een onschuldig ogend fotolijstje van één van de voorvaderen van Baudet met Wagner, ook dat is voldoende bewijs. Of als iemand een photoshop aanlevert van Baudet met een CD’tje met daarop Wagner en Baudet beweert dat hij niet verantwoordelijk is voor andermans gephotoshop, ja dan is het helemaal duidelijk! Hij ontkent het dan dus gewoon.

   1. Rien Noppen

    Ik ben ook eengroet liefhebber van de muziek van Wagner. Met name de Wesendonck lieder en Lohengrin behoren tot mijn favorieten.

    Veel politiek moet daar niet achter gezocht worden.

    1. RPML

     Ik meer van de hardrock-variant: Rachmaninov. Is er een politiek fout figuur waar dat aan te linken valt, want daar zou ik dan best trots op zijn.

     Satty’s ‘bewijzen’ zijn gebaseerd op het leggen van associaties op grond van veronderstelde (innige) ‘contacten’ en photoshops door anderen.

    2. Ego-non-solus

     Rien, wil je even beter opletten? Straks krijg je een draai om je oren van Regina alias … (vul maar in) namens de taal- en schrijffoutenpolitie. Wist je trouwens dat je je reactie altijd nog even mag teruglezen aleer die te versturen? De wereld wil die extra seconden best wel even wachten!

    3. BB

     @Rien Noppen

     Kun je nog even antwoorden op mijn reactie over de Döner-moorden?

     Die volgens jou in Nederland hebben plaats gevonden en een van de vele voorbeelden zijn van rechts-extremistisch geweld?

   2. cmsuijkerbuijk

    Ik zal het je nog sterker vertellen: Alle vegetariërs zijn Nazi’s, want Hitler was ook vegetariër. En veganisten zijn nog een graadje erger! Hier is geen speld tussen te krijgen, want wie dat probeert, is zélf ook een Nazi!
    Kijk, dat zijn nou nog eens redenaties, waar je wat mee kunt en het is zo lekker makkelijk. (Vooral) Links en de media moeten zich helemaal dood schamen, want uit alles blijkt, dat het niet om de waarheid gaat, maar om hun haat tegen Baudet en Wilders en dan past maar één ding: Blik op oneindig en verstand (Indien aanwezig) op nul!

  4. Mart

   Satty stomme negerin,stop toch eens met mekkeren.Ik ben al 36 jr gehuwd met een soortgenote van je en die is witter van binnen dan jij.Ook zij een nazaat van slaven en die werden niet echt netjes behandeld hier in Brasil.Je hebt het best goed daar tussen de ”blanke mensen” in Nederlandje.Die van mij mekkerd alleen als iemand voordringt in de keu,dan haalt ze ”haar gelag”,een prachtvrouw.

  5. Bosche draak

   Dan emigreer je toch lekker?
   Pas wel op voor ziektes, clitkappers & slechte juju

 16. m.van.rosmalen

  Idd wat een gejank zeg.
  Waar was onzen Derrie in al die jaren mbt Wilders die al jarenlang door van alles en nog wat bedreigd word?
  En het ergste moet nog komen omdat lulleke de mond vol heeft over de immigratie terugdringen.De Islam zul je goe dan ook moeten benoemen
  BLAH BLAH BLAH
  Word nog lachuuuuh

  1. Roughwood

   Heeft u uw pillen vanochtend wel ingenomen?

  2. santiago

   mevrouw. Wij hebben in ieder geval drank en chips genoeg in huis.

   1. m.van.rosmalen

    Zo is het maar net.
    Ik heb er zin an.
    Hihihihi

 17. Ome Wim

  De keuze van de kiezers wordt volkomen genegeerd door het (s)linkse tuig in de politiek en de media en wederom wordt een politicus die een andere koers vaart dan deze machtswellustelingen gedemoniseerd en weggezet als racist, Nazi enz., e.e.a. is ook gebeurt met Pim Fortuin die daardoor succesvol uit de (politieke)weg werd geruimd door een geestelijk gestoorde Volkert van der Graaf, het OM kijkt de andere kant op en laat dat (s)linkse gajes gewoon hun gaan i.p.v. strafmaatregelen tegen deze ophitsers nemen.

 18. Roughwood

  U kunt de demoniseercourant hier opzeggen: volkskrant.nl/service/opzeggen

 19. Piet51

  Ik heb maar één vraag: Waarom mogen mensen als Baudet, Hiddema en aanhang wel op elke manier, fatsoenlijk, onfatsoenlijk, onderbouwd en niet onderbouwd, en bij elke gelegenheid afgeven op nu functionerende politici, maar mag dat niet op een nieuwkomer als Baudet en volgelingen. Het politieke spel wordt nu eenmaal op die manier gespeeld. Je kunt hoogstens verzoeken, om dat dan wel op een correcte manier te doen. Ik kan weinig onfatsoenlijks on ontoelaatbaars vinden in de artikelen van de Volkskrant. Iedereen kent de politieke voorkeur van dat medium en daarom kan niemand verrast zijn. Of legt de Volkskrant toch voorzichtig de vinger op een zere plek?

  1. Meriadoc Brandebok

   Baudet heeft de verkiezingscampagne ook persoonlijk gemaakt door Ollongren te betitelen als “sluipmoordenaar van de democratie” en Rutte een “machtswellusteling”, “onbenul” te noemen, plus die smerige lastercampagne tegenover de premier dat deze niet het landsbelang, maar zijn Brusselse ambities op het oog zou hebben. Elk bewijs daarvoor ontbreekt overigens.

   Waarom mag Baudet wel vol op de persoon maar mogen anderen dat niet? Wie het snapt mag het zeggen.

   1. Rien Noppen

    Inderdaad, de selectieve verontwaardiging is stuitend hypocriet.

    Baudet heeft een toespraak gehouden die vol zat met racisme en witte suprematie. Het is volstrekt begrijpelijk dat sommige allochtonen dit als bedreigend ervaren. Uit dit artikel moet kennelijk de conclusie worden getrokken dat de Volkskrant deze gevoelens niet meer mag noteren.

    1. umhnz

     En een ieder laveert om de verwerpelijke opmerkingen van Onze Nieuwe Glorieuze Leider heen.

     1. Peter Oudshoorn

      Nee Spaanse hannes, niemand vindt hier verder de opmerkingen van Baudet ‘verwerpelijk’. Alleen het linkse tuig, waar jij deel van uitmaakt.

     2. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      Waarom zijn linkse mensen allemaal tuig? Heb je wel eens bedacht hoe het zou zijn als links niet meer zou bestaan? Daar zie je naar uit? Maar bestaat rechts niet bij de gratie van links, en omgekeerd trouwens ook. Je kunt pas een politieke visie aanhangen als het tegendeel ook bestaat en even serieus naar buiten wordt gebracht. Bij teveel eensgezindheid ontstaan snel en vanzelf nieuwe tegenstellingen die elkaar na verloop van niet zo heel veel tijd ook weer in de haren vliegen. Dat kwalificeren met de term “tuig” is hetzelfde als je eigen visie te grabbel gooien.

      Maar verder laat je heel duidelijk zien, dat het onderscheiden van links en rechts, met voor mijn part een derde centrum-visie, niet meer volstaat om een fatsoenlijke discussie over de toekomst van een samenleving te voeren. We hebben andere regels nodig die meer recht doen aan de verscheidenheid in Nederland. Rechts verkettert graag wat van hun visie afwijkt en noemt dat dan links, omgekeerd gebeurt dat ook. Het resultaat is, dat er niets verandert. En dat willen zowel rechts als links niet. Maar wat dan wel?

    2. Piet51

     Het is hetzelfde als met de term “demoniseren”. Als er linkse kritiek klinkt, hoe voorzichtig ook, is dat al gauw demoniseren, komt de kritiek van rechts dan is dat gewoon opbouwnde kritiek, of een gedachtewisseling, maar in geen geval demoniseren. En uit linkse hoek hoor je nauwelijks verwijzingen naar de moord op Fortuyn en dat Baudet gewaarschuwd zou moeten zijn. Maar uit rechtse hoek, heel vaak ook op deze site, klinkt dat voortdurend en dan gelinkd aan links. Wie demoniseert er dan wie met dergelijke insinuaties? Dit is ook zonder veel fantasie op te vatten als demoniseren van links. Het lijkt mij soms wel, dat zo’n actie van de een of andere idioot sommige FvD-aanhangers wel goed zou uitkomen. Ik zou willen, dat FvD-aanhangers met deze verwijzingen zouden stoppen.

     1. Gekko

      Piet51: Ik heb 2002 bewust meegemaakt. Toen werd er ook een politicus gedemoniseerd (als je niet weet wat dat betekent, zoek even op in woordenboek). De gevolgen zijn bekend. https://www.trouw.nl/home/de-demonisering-van-pim-fortuyn~aca42c5c/

     2. Piet51

      @Gekko
      Het enige waarop ik wilde wijzen is de voortdurende eenzijdige beschuldiging van demoniseren. Ik ontken die niet, maar geef alleen aan wat mij daarbij opvalt. Rechts beschuldigt namelijk links voortdurend van demoniseren. Dat gebeurt inderdaad soms door enkele individuen, maar de beschuldiging gaat ongenuanceerd in de richting van heel links, dus ook naar mij. Maar de afkeurende uitingen van rechts, deze site staat er vol maar, worden nooit demoniserend genoemd, terwijl het regelmatig om forse bedreigingen of verwensingen gaat. Ik heb het niet nageteld, maar ik heb de indruk dat getalsmatig de demoniserende opmerkingen van rechts naar links in de meerderheid zijn. natuurlijk tellen de demoniserende kwalificatie van Baudet en Wilders daarbij heel zwaar. Als ik het fout heb, is dat een gevolg van mijn vooroordeel en bied ik nu al excuus aan en schaam me diep.

    3. Meriadoc Brandebok

     Ja, eens Rien, het gaat om selectieve verontwaardiging.

   2. F. Domela Nienhuis

    Wie heeft er hier het referendum, dus de directe democratie, kalt gestelt? Dat was toch Hare Orwellongkreng? Dus wie is er hier de anti-democrate, het kwaad dat bestreden moet worden?

   3. F. Domela Nienhuis

    De Volkertkrant is nog altijd handig om er de open haard mee aan te steken hoor. Voor de rest is dat pulpblad alleen maar papierverspilling.

  2. Dik

   @Piet: Afgegeven op een politicus is iets anders dan iemand dood wensen of die suggestie wekken.

 20. Schele Joop

  De Volkskrant heeft gelijk maar het geld ook andersom, linkse opiniemakers die mensen proberen op te stoken tot geweld of zelfs moord, zorgen ook voor een onveilig gevoel.

 21. Ries

  Ik ben dat gedram en gezeik van linksaf, en op dit forum van de trollen, zo zat dat ik voorstel op dit forum helemaal niet meer te reageren. Laat de gefrustreerden elkaar lekker op de schouders kloppen hier en reageer nergens meer op. Niet positief en niet negatief. Even radiostilte dus. Wie doet mee? Laten we deze week nog gebruiken om deze boodschap te verspreiden en vanaf zaterdag dicht die microfoon!

  1. Meriadoc Brandebok

   Uit de recente peiling van DDS blijkt dat de lezers van DDS uit een mengeling van PvdA-ers, VVD-ers, CDA-ers, D66-ers, SP-ers, FvD-ers, PVV-ers, CU-ers en SGP-ers bestaat. Ook jij zult je ermee moeten verzoenen dat dit geen bastion is waar alleen FvD-ers zich mogen melden.

   1. Roughwood

    U vergeet de Groene Khmer. Extreem links miept hier het allerhardste!

  2. umhnz

   Ik stem voor het zwijgen van Ries.

  3. Dik

   “(…) dat ik voorstel op dit forum helemaal niet meer te reageren.”

   Gewoon negeren Ries, dat werkt perfect! Daar hebben de zuigers pas écht een hekel aan. Probeer het maar, het werkt echt.

 22. santiago

  Baudet begint zich steeds meer te profileren als wijlen Pim Fortuyn. Straks gaat hij ook in een Daimler rijden met chauffeur en neemt hij twee kleine hondjes. Hij denkt werkelijk dat hij de tweede Fortuyn is. De corpsbal kan nog niet in zijn schaduw staan.

 23. Jantje

  Alleen wat linkse Amsterdammers lezen die krant nog. De meeste mensen die op Baudet hebben gestemd, niet.
  De haat komt van de linkse vriendjes en de moslims.
  Het is voor dames, bejaarden, homo’s en jongelui een stuk onveiliger op straat (en in huis) geworden de laatste jaren.
  Veel autochtone mensen voelen zich daardoor onveiliger in Nederland en die hebben wel de oudste rechten.
  Op opsporing verzocht kan je precies zien waar de oorzaken liggen.
  Zelf valt het me op dat als je eens een keertje zo’n moslims in klederdracht van de 7e eeuw aankijkt er met virulente haat wordt teruggekeken.
  Zo erg dat je er gelijk op los wil rammen.
  Probeer zelf maar eens.

  1. Marija

   Wat u zegt klopt helemaal, al een paar keer zelf meegemaakt.
   Gewoon strak terugkijken met dezelfde haat.

 24. Heras

  Nou, ik voel mij ook minder veilig in nederland: aanslagen met bommen ,auto s, overvallen in huizen, bedrijven, aanrandingen enz. Nu weer een overval in een snackbar door turkse kinderen 12 en 14 jaar. Voornamelijk door NIET NEDERLANDERS gepleegd. De helft van het geweld wordt moedwillig gezwegen om de bevolking niet bang te maken. Daarom hoop ik van harte dat Baudet een verschil gaat maken.

 25. Cootje

  De socialisten zijn op sterven na dood in Europa, de vakbonden ook , en de kerken hebben een leegloop , sinds de misbruiken bekend werden, met de snelle sociale media kan je geen broodje aap meer verkopen aan de burgers, alles is controleerbaar , vroeger was hoog. Opgeleid tegen een arbeider geen partij, dus werden mooie woorden geloofd, de linkse kerk zit nog wel in alle bestuurs lagen , en ze voelen zich aangevallen in hun bestaan, een kat in het nauw maak rare sprongen , maar is wel voorspelbaar , je kan een bestaande tweedeling in Nederland namelijk niet wegkijken, en denken dat het over gaat , dan krijg je op een moment Franse toestanden , maar carrière politiek is voor eigen gewin , luisteren naar baudet is de enige goede remedie

 26. Pescador

  onbegrijpelijk dat een krant zo´n onzin op papier mag zetten.
  waar blijft onze vrijheid? of is er alleen maar vrijheid als je Lings bent.

 27. Jumping

  Het demoniseren van Baudet stopt pas, als hij gelijk van Gogh en Fortuyn is omgebracht.
  Waarom is de club die het demoniseren ondersteunt, pas tevreden als er weer een anders denkende, is omgebracht.

 28. Henk Albarda

  Als zijnsgelijken als de heer Noppen, mevr Satty ea vaker specifiek zouden zijn, zouden ze een echte verrijking van dit forum zijn. Leuk dat jullie meedoen, erg jammer dat jullie grotendeels inhoudsloze links extremistische kreten na-blaten van jullie grote leiders Klaver en Jetten. Desondanks, goed dat jullie je hier uiten, zou zomaar een bijdrage aan een verdere uitbreiding van FvD kunnen opleveren. Zelfs Asscher van de pvda moest toegeven dat het oproepen tot moord van specifieke politici ‘onaanvaardbaar’ is. Groen links en d66 niet gehoord, die zijn kennelijk voor het vermoorden van andersdenkenden?

  1. Top

   Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor. En ‘Satty, ASyas’ of welke nick dit slijm zich ook presenteerd. Je hebt het dan ook over een ‘hoofddoekjes vrouwtje’, die, omdat ze anders in de keuken had gestaan en dan waarschijnlijk met de bips omhoog, die terecht is gekomen op een VMBootje in een grote stad. Denkt beter te zijn dan u en ik. Komt met flauwekul aanzetten, die een normaal mens niet eens denkt, al zou hij, met zijn geest, nog steeds in Woodstock of het Kralingen popfestival zijn blijven steken. Is altijd vervelend en betweterig. En geen discussie mogelijk altijd gelijk dat vingertje

 29. janzet

  De werkelijke angst achter dit hele verhaal is, het z.g. pluriforme media landschap en dan vooral de NPO. De gedachte alleen al dat men dat hele zooitje halveert in de toekomst komt bij hen beangstigend over, vandaar het voortdurend bashen.

 30. Botte-bijl

  Het schijnt maar niet door die botte linkse hersens van die theeslurpende geitengalbakken door te dringen dat de meerderheid het linksdraaiende gedachtengoed nu meer dan zat is.
  Slechte verliezers, die nu alles op alles zetten om Baudet te demoniseren en zo (tevergeefs) de macht weer naar zich toe proberen te trekken, ondanks dat de meerderheid dit dus niet wil.

 31. RPML

  Han van der Horst op Joop, historicus en scribent van artikeltjes met historisch belanghebbende titels als ‘In zijn overwinningsspeech toonde Baudet opnieuw angst’ en ‘Wie op de partij van Baudet stemt, steunt een bange poepdoos’ heeft nu een artikel gepubliceerd -uiteraard geheel toevallig en zonder enige bijbedoeling- ‘De muzikale muzieksmaak van Thierry Baudet’. En warempel! Wagner!
  Uiteraard stelt hij in zijn stukje dat je niet mag concluderen dat de voorliefde van Baudet iets te maken heeft met de voorliefde van ene A. Hitler voor dezelfde componist, een dergelijke associatie is uiteraard niet gepast…hij noemt het zelfs ‘niet de slechtste keuze’…

 32. Niet L niet R

  De Volkskrant, ook wel genoemd De Waarheid is een uiterst linkse courant, die ik in nood zelfs niet als toilet papier wil gebruiken!

 33. RS

  In antwoord op
  wat Gekko schrijft: Ook dubbele paspoort houders MOGEN stemmen………..zie maar bij DENK.

 34. Michael M

  Het voelt een beetje als: “Daar op straat loopt een enge man” wordt er geroepen omdat het jou verteld is geworden. Vervolgens ga je op onderzoek uit en omdat je deze enge man zelf eens beter wilt leren kennen stap je erop af. Je gaat een gesprek aan met deze man en dan blijkt ineens dat die enge man helemaal niet zo eng is zoals anderen beweren of jou wil doen geloven. De personen achter de volkskrant: Ga eens eerst in gesprek met mensen alvorens je gal te spugen op alles wat wenselijk is. Geef een ander ook eens een kans om zich te bewijzen en te presteren dan hard vooruit te hollen als idioten. Groei op of wordt man in het leger. Gedraag je, schaam je.

  1. Original NL

   Tja michael…… De personen achter de volkskrant: Ga eens eerst in gesprek met mensen alvorens je gal te spugen op alles wat wenselijk is…………..
   Dit is voor iemand met linkse software niet mogelijk, dan krijg je een crash en trekken ze vaak een wapen.
   Nee…links zal niet rusten voor ze het FVD hebben vernietigd.

 35. Vliegenvanger

  De linkse roepen dat t gevaar van rechts komt, maar ze bewijzen zelf met het demoniseren en het zwart maken van de FvD en PVV hoe gevaarlijk links zelf is. Kranten, media, NPO, noem maar op. Zijn allemaal levens gevaarlijke ratten. Die al bewezen hebben over lijken te gaan.Door bepaalde haatdragende uitspraken.
  Net kleine kinderen die niet tegen verlies kunnen. Walgelijk.

 36. Duckday

  Stem in Mei weer FvD of PVV wees dan blij want zij horen er bij

 37. Mau777

  1 van die 6 “Nederlanders met migratieachtergrond” die zich volgens de Volkskrant zo onveilig voelen nu, is Achraf El Johari, een fractiemedewerker van DENK….

  De Volkskrant “vergat” dat klaarblijkelijk te vermelden.

  Verder ben ik het eens met de stelling dat een zekere pers en bepaalde politici OPZETTELIJK Baudet demoniseren als uithangbord v/h “het nieuwe fascisme”, in de hoop dat de een of andere radicale activist uiteindelijk zal doorflippen en Baudet overhoop knalt…..

  Men stuurt vanuit bepaalde kringen DUIDELIJK aan op een herhaling van het Pim Fortuyn -scenario…..

  Zware fout….want als DAT gebeurt, hebben heel veel mensen inderdaad geen enkele zinnige reden meer om nog langer te geloven in enige democratische politieke orde.

  En op zo’n moment, kantelt de geschiedenis.

 38. Arie B

  De grap is dat ik wel een telefoonboek kan vullen met mensen die zich steeds onveiliger voelen, zich zorgen maken over de toekomst etc. etc. Dat VOLK wordt door de Volkskrant veracht en genegeerd.

  Zo creeert de kwaliteitskrant haar eigen werkelijkheid.

 39. Bes Tolen

  Dat lui van verre buitenlandse herkomst zo reageren als ze reageren, komt doordat ze verwend zijn als binnenkomend migrant (want nooit de bedoeling hier in Nederland is geweest of te wel weinigen hebben dat ”ons” gelapt) en doordat hen kwaadaardige gedachten over de ”echte” Nederlanders zijn bijgebracht. Het eerste zonder echt democratische beslissing door falende Nederlandse politiek vanaf de tachtiger jaren en het tweede op cursussen door vormingswerkers, veelal extreem links, van dat soort; ook al vanaf de tachtiger jaren. Dit laatste was veelal schandalig. Het heeft de houding bepaald.

  De hele gang van zaken de aanvang van de massa immigratie betreffend toont aan dat weinigen het klaar spelen de hele politiek naar hun ideeën te kunnen inrichten. Die zorgden er wel voor, dat bij de overwegend illegale binnenkomst ieder welkom werd geheten. Gebrek aan waakzaamheid binnen politieke partijen en van bewindslieden (sommige waren niet te vertrouwen) was een kwaal. De opmars door de instituties door extreem links ook. De meeste specifieke instituties waren trouwens pas opgezet. In record tempo werden hoge ambtenaren van onversneden radicaal linkse snit aangesteld. Hun methodes waren dubieus tot gemeen maar effectief.

 40. Stopperspil

  Vandaag een leuke aanvulling/verbetering in de krant. Achraf el Johari, een van de zes geïnterviewden, heeft nauwe banden met DENK. “Die informatie ontbrak in het artikel”, zo wordt enigszins beschaamd gemeld. Vermoed dat ook de andere vijf geen doorsnee lui waren met een onbevoordeelde blik op de samenleving in het algemeeen en Baudet in het bijzonder.

 41. Roel van de Laak

  Waar komt toch die drang naar demoniseren en schelden van links vandaan? Slechte verliezer? Of totaal gevangen in hun eigen (klimaat)religie /geloof waardoor ze niet meer in staat zijn om naar de mening van anders denkenden te luisteren? Of iets anders? Serieus…van waar deze gekte?

  1. Rien Noppen

   Dat demoniseren en schelden betreft op de keper beschouwd twee incidenten van losers die er enorm veel spijt van het hebben. Verder waren er in de media een beperkt aantal evenwichtige commentaren die terecht kritisch waren over de verontrustende en bizarre rede van Baudet.

   1. Siemien

    Ja Rientje bagatelliseert gewoon de hele boel behalve! let op! als het over de speech gaat van Baudet want die was volgens Rientje verontrustend en bizar en hiermee rechtvaardigt Rientje de hetze tegen Baudet, maar alles dat Baudet zegt is waar en daar kan men niet tegen…

  2. Madpo

   Ik denk dat dat voortkomt uit vele tientallen jaren vastzitten op het pluche, als je dan je kont drijgt te moeten optillen voor een ander doet dat onnoemelijke pijn. En dan al die partijvazallen op allerlei mooie plekjes met goed betaalde baan, dan leg je toch het jachtgeweer al vast klaar als er één van rechts komt om je plaats in te nemen. That’s politic, man!!

 42. Madpo

  Bestaat dat bedrukte toiletpapier nog??? Wat een verspilling van natuur!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.