Historische loser Theresa May belooft Brexiteers: 'Stem voor mijn plan, dan stap ik op!'

Historische loser Theresa May belooft Brexiteers: 'Stem voor mijn plan, dan stap ik op!'

Uhu.

Is er ooit zo'n grote politieke loser geweest als Theresa May? Wat maakt die vrouw er toch een enorme puinhoop van, zeg. Hoe is ze in vredesnaam ooit in de positie gekomen waarin ze zich nu bevindt? Het kan toch geen kwestie van competentie zijn. Ons kent ons, dan?

Hoe dan ook, mevrouw May is vandaag weer eens in het nieuws. Volgens Britse media heeft ze voorstanders van een harde Brexit namelijk beloofd dat ze op zal stappen als zij zo vriendelijk zijn om voor haar zwakke Brexitplan te stemmen.

I am reliably told that Theresa May told Boris Johnson, Iain Duncan Smith, Steve Baker, Jacob Rees Mogg, David Davis et al at Chequers that she will quit if they vote for her deal, including the backstop they hate.

Helaas voor mevrouw zijn er wel een paar problemen. Zo gaf ze geen details, wat inhoudt dat de Brexiteers haar blijkbaar op haar mooie, grote ogen moeten geloven.Heel gek, maar JUIST omdat ze May al langer kennen is de kans dat ze haar op haar woord geloven minimaal. In plaats daarvan zullen ze hoogstwaarschijnlijk tegen haar plan stemmen én haar vertellen dat ze weg moet. Een soort van win-win, voor hen dan.

Tel daarbij op dat ze ook de steun nodig heeft van de DUP én dan nog eens van enkele Remainers -- die woest op haar zijn omdat ze de euvele moed heeft met Brexiteers te praten -- en je kunt alleen maar concluderen dat haar plan vrijwel zeker wordt afgeschoten... en dat May dan gedwongen op zoek moet naar een carriere buiten de politiek.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer