Weerzinwekkend: ISIS juicht om Utrecht-killer Gökmen Tanis en steunt hem met propaganda: ‘Wij staan achter je!’

isis-utrecht
Foto: De dodelijke aanval in een tram in Utrecht vanochtend werd direct ingezet als ISIS-propaganda. Bron: ISIS / Telegram.

Of het nu een aanslag is of toch niet, de koelbloedige moord in Utrecht vanmorgen houdt de gemoederen nog flink bezig. Ook bij ISIS, maar daar zijn ze niet geschokt. De geestelijk gestoorde massamoordenaars zijn juist heel blij met de schietpartij in de tram en vertellen de 37-jarige dader Gökmen Tanis dat ze achter hem staan.

D186SgoWsAAqOyO

D186SgsW0AEcGQE

De zeer goed geïnformeerde Azazel van den Berg komt vandaag met een uiterst trieste screenshot uit Telegram-groepen voor ISIS-strijders. Terwijl Nederland hevig geschokt is en de klap probeert te verwerken, vieren de bij zojuist bij Baghouz finaal in de pan gehakte kalifaatsoldaten feest. Want zij zien de aanval in de tram als een soort gerechtvaardige aanval op de ongelovigen. “Deze poster gaat nu in het rondte binnen de pro IS chat kanalen op Telegram,” aldus Azazel.

Op de poster staat een foto van de aanval van vandaag, waarop één lichaam is te zien dat naast de Utrechtse tram ligt. Over het slachtoffer heen ligt een witte deken. Met daarboven de ijzingwekkende tekst: “We zullen iets ergers doen dan dit, bi idni Allah.” Dat laatste betekent: als Allah het wil. Ook staat een scherpschutter afgebeeld voor een gephotoshopte achtergrond van Utrecht, maar deze man is niet Gökmen Tanis. Hij gebruikte immers geen scherpschuttersgeweer, en was – voor zover de bewakingsbeelden dat laten zien – niet gemaskerd.

De poster lijkt daarnaast niet in Nederland gemaakt te zijn, gezien het grammaticaal onjuiste “Wij zijn achter je”, in plaats van ‘wij staan achter je.’ Verder is er niets bekend over de herkomst van deze misselijke


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

48 reacties

 1.   

  Sommige zullen het toejuichen de meeste zullen het veroordelen. We zullen het zien tijdens de manifestatie op de dam.

  1.   

   Woensdag 20 Maart is de kans, om de Rutte kliek weg te stemmen.

   Stem, PVV / FvD of 50+.

  2.   

   @ Marco1

   Ik zie het somber in, de ene extremist steekt de ander aan. Vicieuze cirkel, die een hoop mensen levens kan gaan kosten over en weer. In Pakistan kan die gekkigheid bijv. in Nieuw-Zeeland een hoop ellende veroorzaken.

   Zalig de vredestichters.

   1.   

    Tja het blijven rare wezens de mensen.

    1.   

     Mensen?Ik denk dat je beesten bedoelt en dit dan niet verwart met dieren.

  3.   

   Helaas Marco,

   Moslims hebben een hele sterke neiging om nooit de waarheid te vertellen en zijn meesters in miscommunicatie. Ook in de koran wordt dit tientallen keren uitgelegd. Alles is geoorloofd in de strijd tegen de ongelovigen. En laten wij dat nu net zijn.
   In hun eigen kringen zijn ze trots op hun vrijheidsstrijders.
   Dus de meeste veroordelen aanslagen niet hoor, daar zit je echt verkeerd.
   Helaas

 2.   

  Zucht, dus nu meteen de weer de moskeeen beveiligen. Stel dat ze daar een aanslag willen plegen.

  1.   

   Wat moskeeën beveiligen!?

   Ik weet niet of jullie het doorhebben maar er is een aanslag gepleegd op Nederland niet op moskeeën..
   Die haatpaleizen moeten gesloten worden…

   1.   

    Is haat wat jij nu weer verspreidt? Bedoel je dat?

    1.   

     Jij vindt wel dat er vredelievende boodschappen worden gepredikt?

 3.   

  Kan iemand me uitleggen waarom we nog verdraagzaam zouden moeten zijn? Komt er eindelijk eens een protest tegen deze waanzin uit de moslimhoek? Of zijn ze gewoon meer van dezelfde waanzin?

  1.   

   Het komt niet uit de moslimhoek, sukkel.

   1.   

    Nee sukkel, het komt uit de islamhoek..

   2.   

    Is die Turk geen moslim dan?

    1.   

     Natuurlijk joh, een fanatieke jihadist.

  2.   

   Het zelf verlagen met geweld tot dit soort waanzin is ook geen oplossing! Via de politiek met wetgeving, beleid en handhaving moet dit gestopt worden…

  3.   

   Mag het ook gewoon tegen haatzaaien zijn ries? Dan kan er ook tegen jou en veel van je mede reageerders geprotesteerd worden. Onverdraagzaam of het nu een moslim is of ries het is en blijft waanzinnig volk.

   1.   

    Gaat Satty hier nou een moordpartij zitten te rechtvaardigen om de boosheid in de maatschappij te bagatelliseren?

    1.   

     Nee, Satty ageert tegen het over één kam scheren van alle Moslims.

     1.   

      Gaat Erembee Satty zitten te rechtvaardigen dat Satty een moordpartij zitten te rechtvaardigen om de boosheid in de maatschappij te bagatelliseren?

 4.   

  De deugmensen zullen wel weer roepen dat het een verwarde persoon was die vroeger geen roze K3 fietsje gehad heeft en nooit met meisjes mocht zwemmen.

 5.   

  Op 4 Maart voor komen voor verkrachting en nu al zo’n aanslag kunnen plegen dat kan alleen in naïef Nederland!

 6.   

  Van ISIS is alom bekend dat ze niet goed in hun bol zijn. Dit bewijst maar weer eens waarom en geen één van die lui levend terug mag komen in Europa.

 7.   

  Opmerkelijk is dat de aanslag in Nieuw Zeeland door iedereen wordt afgekeurd en dat de aanslag in Utrecht wordt toegejuicht door moslimtuig. IS is het ergste dat de wereld in eeuwen heeft gekend.

 8.   

  Geen terreur?
  Een afrekening?
  Wel weer een Allochtoon!
  Leve de Multi-Culti!

 9.   

  De domheid van linkse knuffelaars.

 10.   

  Verdachte aangehouden!
  Binnen 24 uur 100 “hulp/welzijn werkers” om deze “verwarde”” verdachte bij te staan!
  Leve de “Multi-Culti!”

 11.   

  Let maar op: De jongen had psychische problemen. De jongen had het thuis niet zo goed. Als jij tientallen onschuldige mensen neerschiet waarbij doden en gewonden vallen is gewoon in Nederlandse Taal: Terroristische aanslag. In Irak, Syrië Duitsland Frankrijk wordt gesproken over een terroristische aanslag. Alle andere knuffelwoorden is typisch links en daar trappen velen niet meer in.

 12.   

  Dag islam deskundige op deze forum.
  Verschillende personen zeggen allerlei domme dingen over de islam en de koran op deze forum. Ik denk dat ze geen ene reet weten of dit geloof. Als schapen lopen ze onzin uit te kramen en haat te zaaien. Als je het niét bevalt de multiculturele samenleving dan rot je toch lekker op

  1.   

   Leer eerst eens normaal Nederlands te schrijven in plaats van Google translate te gebruiken mafklapper of kruip anders terug onder die steen waar je net aan ontsnapt bent.

 13.   

  Mag ik verwijzen naar een stuk geschreven door Winston Churchill. Een wijs man met een vooruitziende blik.

  In dit werk beschreef Churchill zijn visie op de gevaren van de invloed van de islam: “Individuele moslims kunnen geweldige kwaliteiten hebben, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van haar volgelingen. Er bestaat geen sterkere regressieve kracht in de wereld. Verre van stervende, is de islam een militant geloof dat mensen wil bekeren. Het is al verspreid over geheel Centraal-Afrika, bij elke stap onverschrokken strijders voortbrengend, en ware het niet dat het christendom wordt beschut door de sterke armen van de wetenschap, de wetenschap waartegen het (de islam) tevergeefs heeft geworsteld, dan zou de beschaving van het moderne Europa kunnen vallen, zoals de beschaving van het oude Rome is gevallen.”

  1.   

   Churchill is al erg lang dood en had met zijn achterlijke kolonialistische visie buitengewoon veel bloed aan zijn handen.

   Ik zou deze oude lul niet al te serieus nemen.

   1.   

    Bedankt Sir Churchill voor het feit dat wij hier in West-Europa vrij kunnen leven en persvrijheid hebben zodat ook Rien Noppen hier kan zeggen wat hij vindt.

    1.   

     Churchill was een oorlogsmisdadiger die verantwoordelijk is voor honderdduizenden burgerdoden.
     Als je deze man als voorbeeld opvoert heb je geen historisch besef.

     1.   

      @ Dopper

      Dus volgens u staat Sir Winston Churchill gewoon op één lijn met Adolf Hitler waar u eerder ook al met veel verstand van zaken over schreef (kuchkuch). Bewijst maar weer dat u ze niet op een rijtje hebt, u is zelf een zeer verwarde man. Zoek hulp!

     2.   

      Ik ga niet bewijzen dat onzin onzin is, dan wordt mijn eigen betoog onzinnig, Rien Noppes.

     3.   

      @Punt50,

      Ik zou Churchill niet op één lijn willen plaatsen met Adolf Hitler, maar als je even de moeite zou nemen op de zoektermen Churchill en oorlogsmisdadiger te googelen dan weet je wat ik bedoel.

     4.   

      @ Rien Noppes

      Blij dat u zelf inziet dat Sir Winston Churchill en Adolf Hitler NIET op één lijn staan. Einde discussie.

   2.   

    Churchill was een groot politicus in zijn tijd. Zonder hem hadden we nu waarschijnlijk allemaal Duits gesproken in één groot Duits Europa.

   3.   

    Rientje is een ondankbare hond natuurlijk

 14.   

  Hoe gaat de Volkskrant alles weer “in juiste proporties plaatsen”?
  “Hij is nog alleen maar verdachte”
  “moet toch echt wennen aan de Nederlandse mentaliteit!”
  Kortom, Links gaat alles doen om het minder erg te maken!
  Dat deze man een onvoorstelbaar strafblad heeft en VRIJ rondloopt met recht op uitkering en de hele rambam: dat vergeet Links gemakshalve!

 15.   

  Islam hoort niet in mijn land, te beginnen met Gokman Tanis.

  1.   

   Helemaal mee eens!

 16.   

  Een bekende bij de politie genoeg strafblad zeer gevaarlijk te noemen, denkt men echt dat de goed getrainde en wraakzuchtige terugkerende IS soldaten na 4 jaar zitten in de ¨gaten¨ kunnen worden gehouden.
  Angstaanjagend.

 17.   

  Deze maatschappij is niet meer om te draaien we hebben hier mensen binnen gehaald die niet in staat zijn te genieten van onze vrijheid.
  In plaats van hun vrijheid alhier te genieten zorgen zij ervoor dat zij hier iedere keer weer onschuldige mensen of met messen steken of met een pistool rond zwaaien en onschuldige mensen de dood injagen.
  Het is dus ook niet hun bedoeling om hier van hun vrijheid te genieten maar om heel Europa te islamiseren.
  We moeten het helaas accepteren dat deze intolerante ideologie hier in ons land aanwezig is.

 18.   

  Het is gajes van de bovenste plank!
  Maar helaas door het slap optreden van de linkse elite, zal dit niet de laatste aanslag zijn op onze democratie!
  Haal nog maar meer kansloze moslims ons land binnen!

 19.   

  Wie nu nog twijfelt over deze walgelijke ideologie heeft echt een bord voor zn hoofd.

 20.   

  Minder geiteneukers minder minder minder

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!