Wegens ‘Mohammed-rel’ geschorste instructeur boos op Inspectie: werd niet gehoord

In januari bij een vmbo-school in Hoofddorp, brak de pleuris uit. Een techniekinstructeur ‘beledigde’ de profeet Mohammed door in een discussie met leerlingen te stellen dat Mohammed in Nederland als pedofiel wordt gezien. Dit leidde tot een onderzoek en daar liet minister Slob steken vallen!

Zo’n discussie liet de breuklijn van het spanningsveld in de Nederlandse samenleving goed zien. De instructeur gaf volgens de brief van de schoolleiding een feitelijke constatering, leerlingen werden boos ‘want belediging van religie!’ en de schoolleiding raakte in paniek. Het verhaal van de instructeur is overigens heel anders (zie link).

De instructeur werd in ieder geval naar huis geïnstrueerd (geschorst) door de schoolleiding en het verhaal bereikte de Tweede Kamer. Er werd een onderzoek ingesteld en dáár ging het volgens de instructeur dus mis. Hij werd namelijk niet gehoord, waardoor minister Slob nu het verwijt vanuit de instructeur krijgt dat hij klakkeloos de conclusies van de schoolleiding over had genomen. Conclusies die inhielden dat de schoolleiding juist had gehandeld, wat behoorlijk wat twijfels op zou moeten roepen! Tevens zou minister Slob hierdoor de Kamer verkeerd hebben geïnformeerd.

Naast dat dit op zich al raar is, is het nog vreemder om de gang van zaken als degelijk of correct te beschouwen als de discussie wél over Mohammed-als-pedofiel ging. Want wat nu dus het officiële verhaal is volgens de schoolleiding en minister Slob, is dat het oké is om een instructeur te schorsen voor een discussie met leerlingen, waar hij aangeeft dat áls wat de Koran over Mohammed beschrijft wáár is, hij vanuit Nederlands oogpunt als pedofiel wordt gezien!

Dat druist juist tegen alle Nederlandse waarden in! Er was wellicht een goed argument als was gebleken dat de instructeur Mohammed lukraak beledigde om de leerlingen te schofferen, maar als féíten al als beledigend worden beschouwd, is het hek echt van de dam.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Vrijedenkert

  En zo wordt een politiek-correcte en wegkijkende aka graatloos schoolbestuur en directie en opstandige samenspannende en manipulerende leerlingen die geen enkele autoriteit accepteren dus uit de wind gehouden en een leraar die gewoon orde in de klas wil handhaven wat zijn goed recht is om goed te kunnen lesgegeven dus afgestraft!
  Omgekeerde wereld…

  1. Vrijedenkert

   P.S. Was deze leraar mischien niet progressief en links genoeg in zijn opvattingen?

   1. Siemien

    En het mooie aan dit verhaal is dat deze leraar de waarheid sprak, mohammed was getrouwd met een kind en dat noemen we in Nederland pedofilie en blijkbaar vind men in Den-Haag dat dit kan, vrijbriefjes voor gasten als Rientje en co met sympathieën voor partijtjes als Martijn..

    1. Rien Noppen

     Nee, sukkel, in de oudheid waren kinderhuwelijken meer regel dan uitzondering. Ze stonden in dienst van het smeden van banden tussen stammen en koninkrijken.

     Als je daar het stempel pedofilie opplakt dan weet je gewoon niet waarover je praat.

     1. Siemien

      Uiteraard zal jij pedofilie met hand en tand verdedigen maar dat was ons al langer bekend hoor..Rientje

     2. Vrijedenkert

      @Noppen,

      Als leraar dit al heeft gezegd en dat is nog maar even de vraag…

      “discussie met leerlingen, waar hij aangeeft dat áls wat de Koran over Mohammed beschrijft wáár is, hij vanuit Nederlands oogpunt als pedofiel wordt gezien”

      Dan heeft leraar 100% gelijk dat dit tegenwoordig in NL dus nu… en niet 1600 jaar geleden wordt opgevat als phedofilie, dus als leraar dit al heeft gezegd dan heeft de leraar het ook nog een in de juiste context gezegd!

      Er zijn geen enkele argumenten denkbaar dat de leraar ongelijk heeft of fout zit met zijn al dan niet gezegde opmerking…

     3. TD

      Rien Noppen:
      Dus kinderhuwelijken waren tbv het smeden van banden tussen stammen en koninkrijken.
      Maar verder deed de echtgenoot géén seksuele handelingen,hij streelde dat kind naar de volwassenheid,of hoe ging dat?
      Om banden te smeden hoeft men niet te huwen,maar om te copuleren met een kind moet het gelegaliseerd worden door een huwelijk?
      Verklaar je eens nader!

    2. Hendrik_Groen

     Getrouwd met een kind is geen pedofilie, een kind misbruiken wel…

     1. Vrijedenkert

      @Hendrik_Groen,
      Even naar tegenwoordige tijd, uw 40 jarige buurman trouwt met een meisje van 8 jaar…
      Wat zou hij allemaal met haar van plan zijn om met haar te gaan doen tijdens het huwelijk?
      Vast en zeker geen touwtje springen…

     2. Gekko

      “Getrouwd met een kind is geen pedofilie”.

      Kijk eens wat die Hendrik Groen hier schrijft. Die is al zijn gevoel voor decorum en moraliteit kwijt. Zie je wel vaker bij ver voortgeschreden Alzheimer.

 2. Gekko

  Laat die Minister Slob maar oprutten. Schijnheilige vrijgemaakte kwezel, met zijn dhimmi-trekjes. Bah, wat een vroom partijtje is die ChristenUnie toch, als gemalen poppenstront zo fijn. André Rouvoet en Gert Jan Segers zijn net zulke farizeeërs.

  1. santiago

   Gekko. Zeer mooi gesproken. Ik ben het helemaal met je eens. Maar ja, je weet waarom deze cu imbecielen in de regering zitten. Vulling en dat wordt alleen maar erger.

  2. C.A.Barstow

   @Gekko,

   Inderdaad, zij hebben gedronken van de wateren van Babylon en hebben het Christendom verraden.

 3. Jumping

  De Nederlandse overheid, kronkelt zich in allerlei bochten, om de in Nederland aanwezige islamitische personen, maar naar de zin te maken.
  Dat het gezonde verstand te vaak naar de achtergrond verdwijnt.
  In de Nederlandse wetten is omschreven wat in Nederland vlgs die weten geld.

  1. Rien Noppen

   wetten en geldt

   Voltooi eerst uw inburgeringscursus en blaast dan pas hoog van de toren.

   1. toetssteen

    @R.
    Geeft eens antwoord in plaats van te vallen over wat haperingen bij een iPad vertikking.

   2. Buzz68

    Goh Noppen
    Je vindt het ok dat Mohammed 600 jaar geleden het bed deelde… Moet dan nu alles gezien worden in historisch perspectief. OF ga je als linkse rakkers weer selectief winkelen in de geschiedenisboekjes?

 4. C.A.Barstow

  Wij zullen ons volledig moeten onderwerpen en onze gehele cultuur moeten opgeven om deze verachtelijke middeleeuwse ideologie haar zin te geven.
  Dat gaan wij vanzelfsprekend niet doen.

  Minder islam?
  Stem dan in mei ook op FvD!

 5. victus

  Jammer dat die instanties zo over zich heen laten lopen. Doodsbang zijn ze. Lekker voorbeeld voor de overige normale kinderen. Laten direkt hun eigen collega vallen bij een onsamenhangende beschuldiging over een “ godsdienst” puur uit zelfbehoud en angst. Er zijn toch genoeg vacatures voor goede leerkrachten. Direkt de zak nemen daar als het kan.

 6. Hendrik_Groen

  Nu dacht ik toch dat rechtse mensen beschaafd waren. Zeker als ik naar Baudet kijk. Maar als ik nu weer deze reacties lees dan kan ik alleen maar concluderen dat de DDS door Tokkies wordt bevolkt.

  1. Zomaar73

   Hendrik Groen

   Zit er veel familie hier van jou dan?

   Beetje lomp om gelijk iedereen als tokkie weg te zetten, vind jezelf ook niet? Ken je iedereen hier?

  2. Hendrik_Groen

   Ik kijk alleen maar naar de scheldpartijen

   1. Zomaar73

    Hendrik_Groen – Niet iedereen scheld hier, gelukkig.

 7. Rud56

  En zo, zo krijgt de islam hier steeds meer een uitermate gevaarlijke invloed!
  Dankzij een lamlendig schoolbestuur dat zijn eigen mensen verlochend om maar een wit voetje te houden bij dat islaminteelt en dankzij een minister die door zijn eigen linkse ambtenaren wordt voorgelogen (want islam)!
  Wat zal de volgende gebeurtenis zijn wat dat islamvuil niet bevalt? En wordt dat dan ook weer geaccepteerd?
  Denk het, weet het wel zeker, die laffe schoolleiding is falend en gaat uiteindelijk, feltelijk nu al, ten onder aan islamitische superioriteit. En dan nog even over die moeder, geeft aan dat de islam een dubbele agenda voert: enerzijds zand strooien in de ogen van het deugvolk en anderzijds op sluwe wijze macht veroveren. Dus niks gematigd!

 8. Zomaar73

  In Engeland hebben islamitische ouders 600 van hun kinderen thuis gehouden, omdat er lhgbt lessen op school werden gegeven. Werd gelijk afgeschaft na dagen van demonstraties voor de deur. Mensen zijn gewoon bang en dat weten de islamisten, dus zullen ze nog meer op eisen.

  Dag vrijheid, dag coc, dag vrijheid van meningsuiting.

  In Birminghamstan weten ze er al alles van. En ze rusten niet tot alle lghbt lessen van alle scholen in het vk weg zijn was hun kreet.

  Dus homo’s de kast komt er weer aan, met dank aan D66.

 9. NoDoubt

  De 2e fase van het Jihadisme is in volle gang.

 10. J.Rademaker

  Preventief ontslaan wordt nog eens heel groot.

 11. Vit

  Mohammed heeft Aisha op haar 9de geconsumeerd lees verkracht, kortom een pedoseksueel, geen woord aan gelogen. Vrouwen waren in die tijd al alleen geschikt voor broedzeugen, volgens de koran dan.

 12. Jantje

  Op de website van ex-moslims.nl staat een lange lijst van wat er allemaal fout is aan de islam.
  De vele wandaden van Mohammed staan daar nog niet eens bij.

  1. Siemien

   Ik heb er hier ook nog wel een paar voor je 😛

   De islam is de enige religie die zijn gelovigen opdracht geeft niet-gelovigen te doden.
   De islam is de enige religie die oproept tot het doden van apostaten.
   De islam is de enige religie die totalitarisme ondersteunt.
   De islam is de enige religie die kindbruiden/pedofilie ondersteunt.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft mensen te onthoofden.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft vrouwen te doden door steniging.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen de opdracht geeft vrouwen aan zich te onderwerpen.
   De islam is de enige religie die tegen de vrijheid van meningsuiting is.
   De islam is de enige religie dat geen kritiek verdraagt.
   De islam is de enige religie met een eigen volksrecht. (Islamitische sharia rechtbank)
   De islam is de enige religie waarbij religie in het huwelijk belangrijker is dan liefde.
   Islam is de enige religie waar slachtoffers van verkrachtingen in staat van beschuldiging worden gesteld als zij geen vier mannelijke getuigen kunnen leveren.
   De islam is de enige religie die tegen de democratie is.
   De islam is de enige religie die tegen de universele mensenrechten is.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen oproept tot onverdraagzaamheid naar niet-islamitische godsdiensten.
   De islam is de enige religie waar de twee belangrijkste sekten al 1400 jaar en met tussenpozen een heilige strijd tegen elkaar voeren.
   De islam is de enige religie die zijn eigen voedsel heeft. (Halal en Haram).
   De islam is de enige religie met een eigen islamitische Bank.
   De islam is de enige religie met een eigen gebedsrichting.[Ka’aba]
   De islam is de enige religie die opdracht geeft de baard te laten staan.
   De islam is de enige religie waarvan de aanhangers gruwelijk gewelddadig, gevaarlijk en barbaars zijn.
   De islam is de enige religie die tijdelijke huwelijken toestaat.
   De islam is de enige religie met de opdracht te regeren over de mensheid op aarde.
   De islam is de enige religie die de mensheid in twee groepen verdeeld.
   Islam is de enige religie waarvan volgelingen de Koran lezen om hun onmenselijke daden te rechtvaardigen.
   De islam is de enige religie dat slavernij toestaat.
   Islam is de enige verkeerd begrepen religie op aarde met fatale gevolgen.

   1. Niet L niet R

    Jammer en triest, dat onze regering hier niet van op de hoogte te is!
    Steken hun kop in het zand, en laat Nederland verloederen!
    Nederland huilt waar het eens heeft gelachen!

    1. Dik

     “Jammer en triest, dat onze regering hier niet van op de hoogte is”

     Ja hoor, de Regering is prima op de hoogte! Wilders waarschuwt al meer dan 14 jaar tegen de islampraktijk. Er kan niemand meer in Nederland zijn die er nog van op kijkt. De islamisering is in volle gang!

     #27102010

 13. Punt50

  Mo was een vieze pedo, en de islam verdringt alles op haar weg naar alleenheerschappij. Dus ook uiteindelijk de linkse kerk die altijd zo positief preekt over de islammeren. Daar staat de linkse kerk nooit bij stil dat ze zelf ook aan de beurt zullen komen eens de islam hier groot genoeg is. Ze zullen ook geruimd worden.

  Als zodanig staat de linkse kerk gelijk aan nuttige idioten in de ogen van islammeren.

 14. Veteraan

  Dit gebeurt honderden tot duizenden keren per jaar.
  Vooral allochtone ouders die zelf vaak gewoon erg dom zijn hebben veel kritiek op leraren. Vaak gaat het om slechte cijfers/prestaties van hun kinderen maar ook het gedrag in de klas en daarbuiten. Van deze groep zijn het voornamelijk moslims.
  Dan wordt er bedreigd, slachtofferrol ingezet en wat nog maar kan helpen.
  Agressief kut volk wat zich zo misdraagt.
  Honderden leraren die overspannen thuis zitten na bedreigingen, vaak gewoon met een mes op hun strot of groepen aso’s die ze thuis opzoeken en het hele gezin bedreigen.
  Dit gebeurd ook veel met politieagenten en andere hulpverleners.
  Iedere hulpverlener maar ook leraar zou een camera moeten hebben die de dagelijkse gang van zaken vastlegt. Maar ja, dan moet je ook politici hebben die deze agressie willen aanpakken, nu zijn die er nog niet, behalve Wilders en Baudet.

 15. Niet L niet R

  Die man heeft gewoon gelijk!
  In Nederland staat daar jaren gevangenis straf op en wordt je uitgekotst door de gemeenschap, maar in dit uiterst links Nederland mag je de waarheid niet meer zeggen!

  1. Dik

   @Niet L niet R: Zo links is dit land niet meer hoor, ze schreeuwen alleen nog wat.

 16. Johannes de Besnijder

  Het slachtoffer (de leraar) staat nu op non-actief. Volgens de ontslagwet wordt hij dus (gelukkig) doorbetaald en met behoud van alle rechten. Eén van de partijen (meestal de werkgever) kan nu naar het kantongerecht stappen om het arbeidscontract te laten ontbinden wegens ‘duurzaam verstoorde arbeidsrelatie’ (dat is dus met recht op WW en bij een langer dienstverband van 2 jaar een ‘transitievergoeding’) of ‘verwijtbaar gedrag werknemer’ (geen ontslagvergoeding en geen recht op WW). Als tegeneis kan de werknemer stellen ‘verwijtbaar handelen werkgever’ (tot 1 juli 2015 heette dat ‘een valse ontslaggrond’) en derhalve bovenop de transitievergoeding een billijke vergoeding eisen. Als je gaat googelen let op de ‘Wet Werk en Zekerheid’ is op 1 juli 2015 veranderd. Dus voor uitspraken alleen vergelijken met zaken ná die datum. Het lijkt mij verwijtbaar gedrag werkgéver. Zo’n zitting is openbaar. Vaak komt een werkgever om rechtskosten te besparen met een schikkingsvoorstel. Dit zijn allemaal kosten die niet gemaakt hadden hoeven te worden door gewoon niet altijd de gelovige Übermensch zijn of haar zin te geven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.