Zo vader zo zoon, Hamza bin Laden is nieuwe leider Al-Qaida

De Amerikanen zijn weer in rep en roer want al-Qaida heeft een nieuwe leider! Hamza bin Laden, zoon van Osama, runt de boel en heeft opgeroepen tot aanslagen. Here we go again…

Er is weinig bekend over de zoon van zo’n beetje de bekendste terrorist van de afgelopen decennia. De Amerikanen hebben dan ook een miljoen dollar uitgeloofd voor degene die informatie heeft die leidt naar Bin Laden junior.

Hij zou zijn geboren in 1989 en was een van de favoriete zoons van Osama. Hoewel een deel van de familie Bin Laden afstand heeft genomen van zijn ideologie, dacht Hamza daar toch héél anders over. Hamza moest zijn opvolger worden. Dit zou blijken uit brieven die zijn gevonden op de schuilplek van Osama.

In 2017 is hij op de terroristenlijst van de VS gezet omdat hij diverse keren zou hebben opgeroepen tot een heilige oorlog tegen het Westen. Doordat hij in de schaduw van zijn vader heeft geleefd, brengt dit een zekere autoriteit met zich mee voor jihad-sympathisanten. Die zouden wel te porren zijn om iemand als Hamza te volgen.

Volgens de AIVD zou Hamza terreurbeweging IS nooit expliciet hebben bekritiseerd. Hierdoor zou het goed mogelijk zijn dat IS-sympathisanten zich via Hamza wagen aan een tweede ronde ‘kalifaat stichten’. Mooi kloten dus! Denk je bijna van IS af te zijn, duikt er wéér zo’n malloot op en is het wachten op een nieuwe 9/11.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. TD

  Simpel,op dezelfde manier rippen als daddy!
  Of nog beter,met de geperfectioneerde drones die men tegenwoordig heeft!

 2. stellendam

  Onkruid moet je altijd tot en met de wortels verdelgen!

  1. HendrikJan

   @stellendam.
   Inderdaad.
   Met droog weer.

   1. bejaarde

    Waarom geen zwemles geven in de vorm van kielhalen? Dat was heel lang geleden toch ook een vorm van berechten. Papa mocht het uit proberen.

    1. Rien Noppen

     De behoefte van oude mannen op dit blog om medemensen te martelen en/of te vermoorden is triest om te lezen.

     Onze beschaving is een dun vernislaagje.

     1. bejaarde

      @ RN:
      Jij lult ook maar een stuk uit je nek. Hahahaha, oude mannen, man ik hoop dat jij nog zo energiek bent op mijn leeftijd nu en ik ben geen man. Hahahaha, de klapper van de dag. Ik had me zelf voorgenomen om nooit meer op wie dan ook te reageren, mijn inlog gegevens te negeren, maar hier kon ik het toch echt niet laten.
      Let wel: vanaf dit moment zal ik nooit of te nimmer meer op wie of welk artikel dan ook reageren. Ik acht mezelf hoger in perspectie in hetgeen waarop hier de onnozelen/jij en meerderen zich uiten. Het ga jullie allen goed.

     2. Rien Noppen

      Fijn dat u opkrast, bejaarde. Uw bijdragen waren akelig onder de maat.

     3. Siemien

      De behoefte van Rientje om anderen telkens weer te laten zien dat Rientje een zéér warm hart heeft voor de islam en alles wat daar mee gemoeid is, laat Rientje niet onbenut..

      Sterker nog uitspraak van Rientje:

      Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
      Toch goed dat er een God is.
      dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/

      Rientje vindt het prima als een politicus wordt vermoord..

     4. Rien Noppen

      Het is tragisch, om niet te zeggen afschuwelijk, dat Fortuyn lafhartig werd vermoord, Siemien, maar dat betekent niet dat het een goed idee was geweest dat hij premier van dit land was geworden. Dat was een absolute ramp geweest.
      Daar had mijn opmerking op betrekking. Het verbaast me niet dat jij dat niet kon oppikken.

     5. Siemien

      Nee hoor Rientje zoals jij suggereert, zo zijn deze woorden helemaal niet bedoeld, het staat er echt namelijk..

      Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.

      Toch goed dat er een God is.

      dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/

      Want waarom is Pim geen premier geworden? precies omdat hij is vermoord en jouw woord zijn hierop “Toch goed dat er een God is.”

     6. marco1

      Het gaat u ook goed en u zult gemist worden mevrouw bejaarde.

    2. TD

     Zou een leuk schouwspel zijn! +++

     1. joker

      @ marco1.
      Ik sluit mij geheel bij uw wensen aan.
      Zoals ook nu weer blijkt : datr linkse gajes is tot ongeveer álles in staat om hun zin door te drijven. Het doodschieten van Pim Fortuyn wordt door hen goedkeurend becommentarieerd.
      Dat soort “mensen” is van een nog lager allooi als een beest.

     2. marco1

      @joker: ik wens voornamelijk dat mensen een beetje normaal met elkaar omgaan in de toekomst ook als ze het niet met elkaar eens zijn of elkaar gewoon niet liggen omdat hun denkwijze te veel verschillen. Wat betreft het doodschieten van een politiek figuur ik geloof niet op misschien een enkele psychopaat na iemand dat ook maar wenst of toejuicht. Het is heel makkelijk om iemand die gewoon denkt dat het met die politieke figuur aan het roer het niet goed zou komen met Nederland dusdanig te framen of het lijkt hij dat toe zou juichen. Datzelfde geld overigens ook met betrekking op pedofilie wat ik persoonlijk nog verachtelijk vind. Slechts hoe ik het zie en over denk dus niet zo heel veel waard.

  2. hans-e-pans

   Wat nu als blijkt dat de Amerikaanse FBI en nog wat van dat soort instanties erachter steken.

 3. ZiggyStardust

  Het wordt tijd dat we van die regio eens een hele grote parkeerplaats maken. Echt werkelijk niets goeds komt daar vandaan.

  1. stellendam

   mwa niets goed mijn buren hebben een afghaanse windhond mooi beestje om te zien helaas wel vals kreng.

   1. joker

    @ stellendam.
    Een afghaanse windhond ? In een burka ?
    In mijn omgeving woont iemand met een keeshond, is óók niet fijn hoor.

  2. Satty

   Zullen we jou daar dan eerst droppen? Dezelfde taal uitslaan als dat tuig en je beseft het niet eens! Je zou eens wat informatie tot je kunnen nemen. Er zijn hele goede boeken over geschreven, bv de biografie van Abu Mansoor Al-Amriki maar je kent de naam niet dus lees je het niet. Geen wonder dat je niet verder als HBO bent gekomen, je moet opgeleid worden.

   1. toetssteen

    @Satya
    Niet verder als……..?

    1. Satty

     Toets
     Echt? Dat is je reactie. Jammer joh, ik had verwacht dat met jou wel leuk te discussieren zou zijn. Overigens dacht ik dat van koen ook. Kom de volgende keer eens met inhoudelijke reacties. Dit is zo simple.

     1. ZiggyStardust

      Dat dacht ik van jou ook Satya, totdat je weer aankwam met het verhuizen van alle joden uit Israël naar Duitsland en continu het westen overal de schuld van geeft, en zonder verdere uitleg mensen wegzet als fascisten.

     2. edoc431

      simple ?? echt waar ??? lol

     3. edoc431

      Ook nog even het woordje een naar boven kwakken lol

     4. edoc431

      Heb je dat ook op de uni geleerd

     5. Satty

      Ik motiveer vaak genoeg waarom ik iets fascisme vind dat frame is onzin. Ook over het westen overal de schuld van geven frame je. Ik vind dat het westen iets in stand houdt en dat schept verantwoording. Ik heb genoeg kritiek op Afrika, waar zou dat beter tot zijn recht komen op een Afrikaans forum of hier. Ik verafschuw het racisme, ik verafschuw het geweld, ik verafschuw de onderdrukkende dictators. Ik verwijt het westen dat ze er zaken mee blijven doen terwijl dit algemeen bekend is, de dictators zouden het zonder westers geld een stuk zwaarder krijgen. Ik vind het verschrikkelijk dat mijn vriendin binnenkort langskomt en ik haar op straat niet kan zoenen, is een Afrikaans iets waar ik op anonieme forums flink over klaag ik durf dat niet als mezelf te doen. Dat zijn zaken die ik fantastisch vind aan Nederland, dat ik gewoon open kan zeggen dat ik bi ben. Dat ik openlijk commentaar kan geven. Dat we een redelijk functionerende rechtsstaat hebben. Maar moet ik hier met de meute meepraten of geef ik een mening die ik feitelijk kan onderbouwen. Ik kan hier een verhaal schrijven over de onderbouwing van de Afrikaanse kapitaalvlucht, dan is het een lengte van een boek. Ik kan ook naar leonce ndikumana verwijzen die in zijn boek, met bronvermelding en volledig onderbouwd uitlegt hoe het werkt. Daar ligt ook de sleutel om migratie te stoppen.

      Zou je alsjeblieft willen stoppen naar mijn reacties op joop te verwijzen in een populariteit wedstrijd, inhoudelijk mag altijd. Ik hoef niet populair te zijn. Ik heb moeite met de moderatie op joop. Teveel kom niet door.

      Ik zou graag met jou respectvol discussie voeren. Je bent slim maar als je kritiek hebt doe het alsjeblieft rechtstreeks. Mijn opmerkingen over fascisme onderbouw ik meestal. Het is niet een zomaar zonder onderbouwing opmerking. Ik zoek altijd de nuance en zie veel verschil in mensen die reageren. Ik begrijp hiddema zijn opmerkingen over de nsb en het lidmaatschap van boeren daarover helemaal. Maakt fascisme niet minder naar.

     6. TD

      Wat heb ik een bloedhekel aan Afrika,ik wil er nog niet heen voor nop!

     7. TD

      Het probleem voor jou is dat wij ons niet interesseren voor Afrika,we hebben genoeg aan ons hoofd met de EU en om die kut illegalen terug te schoppen!
      De Afrikanen moet met hun luie reet,hun eigen sores maar zelf oplossen en die dictators rippen!

     8. marco1

      Satty +1000000 en meer want dit beschreef je heel mooi en dat zal toch zelfs gewaardeert moeten worden voor mensen die het totaal oneens zijn met je.

     9. toetssteen

      @Satya
      U gispt anderen over hun opleiding, maar ondertussen wemelen uw commentaren van de taalfouten, de grammaticale fouten en de stijlfouten.
      Als u nu zou stoppen te veronderstellen dat anderen een lage opleiding hebben genoten, dan stap ik luchtigjes over taalfouten heen.

     10. Rien Noppen

      De bijdragen van Toetssteen wemelen over het algemeen van de taal-, type- en stijlfouten en er is bovendien zelden een touw aan vast te knopen.

      Deze keer heeft hij zijn stinkende best gedaan om, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, in correct Nederlands anderen op taalfouten aan te spreken.

      Knap hoor. Ga zo door.

   2. ZiggyStardust

    Na mijn HBO ook nog een opleiding tot verkeersvlieger gedaan, maar ik moet dus opgeleid worden. Duidelijk.

   3. Siemien

    Sat(an)ty verdedigd ten alle tijde alles dat met de islam te maken heeft, de discussies die Sat(an)ty graag wil voeren is iedereen laten horen hoe slecht Nederlanders zijn, de minachting spat er werkelijk van af.
    Sat(an) houdt ervan om mensen graag neer te zetten als dom, laag opgeleid.

    Aytas laat met name zijn zieke geest hier de vrije loop, als een buikloop.

    Het is ons alle duidelijk waar Aytas voor staat, Aytas heeft een pesthekel aan mijn Nederland, Aytas is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.

    Sat(an)ty is een zéér warme pleitbezorger van de islam, Sat(an)ty aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
    Sat(an)ty is het zuurdesem, Sat(an)ty schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
    Sat(an)ty laat hier precies zien wie Sat(an)ty werkelijk is, Sat(an)ty is een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Sat(an)ty valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
    Buiten dat, is Sat(an)ty ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
    Sat(an)ty is adergebroed en het wordt tijd dat Sat(an)ty opflikkert…dat vind ik..

    1. koeiepoep

     Ach, weer druk met het kopiëren met 1 van je oude tekstjes? @Satty: prima tekst. Duidelijk en waar.

 4. Satty

  ‘Denk je bijna van IS af te zijn,’

  Dan lukt dat denken duidelijk niet. Zo naief en slecht geïnformeerd maak je ze niet vaak mee. De nazi’s zijn ook nog steeds aanwezig.

  1. Siemien

   Kan jij niet lekker oprotten naar het door jouw zo geliefde islamitisch land van bin laden?

 5. HendrikJan

  Hoeveel dependances, zouden er zich in West Europa bevinden.

  1. Satty

   Waarschijnlijk valt dat wel mee. Je hebt door Oost Afrika gereist toch? Dan zal het verschil in beveiliging je wel zijn opgevallen toch. Hier is iedere openbare gelegenheid beveiligd. 5 km voor het vliegveld wordt je voor de eerste keer compleet gecontroleerd en voor je in het vliegtuig zit ben je nog 3 keer helemaal gecontroleerd. Was de dreiging werkelijk zo groot zouden er veel meer veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Zoals in Amerika ook al is het daar voor rechtse anti overheid terreur.

   1. Siemien

    Ja beetje bagatelliseren en wegkijken daar is Sat(an)ty heel goed in

    1. HendrikJan

     Siemien mijn insteek naar dat soort is, niet op reageren.

 6. Vit

  Het duurt nog wel een paar honderd jaar dat de nu 95% gelovige wereldbevolking tot 0 is gereduceerd.

 7. C.A.Barstow

  Met alle beschikbare middelen opsporen en afmaken dat islamitisch tuig.

 8. Sinterklaas

  Iemand heeft ook gezegd:
  Neten worden ook luizen!

  1. marco1

   Ja maar Sinterklaas u bent nu echt nog te vroeg.

 9. Jantje

  Tja, het is een uitstekend verdienmodel. Live fast, die young. Wel als milionair natuurlijk.

 10. A3aan

  Het beste is een afspraak voor die knul te regelen met SS van bij1, Anja vuilnisbelt of een ander uit die club, ook goed. Laat dat jochie zitten en trek vlak voor zijn neus de boerka van het hoofd van o.a. SS. Dat jong schrikt zich de kolere, komt nooit meer goed met hem als hij zich niet doodschrikt. Is Bij1 nog ergens goed voor.

 11. Eric 1

  Zo lang de ISLAM zal bestaan zul je dit houden een geloof dat staat voor geweld oorlog moord haat bedreigingen en onderdruking

 12. Vrijedenkert

  IS is gewoon een nog meer extremere aftakking en voortzetting van de al toen bestaande bestaande al-Qaida! Als puntje bij paaltje komt zijn IS en al-Qaida gewoon een pot nat met wat kleine ideologische verschillen…

 13. Rud56

  @Eric1, helemaal waar!
  Alleen noem ik de islam geen geloof maar een satanische ideologie!

 14. Rud56

  Een ideologie voor en van (gevaarlijke) labielen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.