Als je overtuigd bent dat Baudet of Klaver je gaan redden uit je lamlendige leven, dan heb je het mis

Vandaag heeft Vicki Van Lommel een belangrijke boodschap voor degenen die altijd maar klagen: “Kom met die luie kont van de bank af,” schrijft ze. En verwacht niet dat politici je uiteindelijk dat gelukkige en zorgeloze leven gaan schenken. Je zal zelf iets moeten gaan presteren.

Wij lijken meer dan ooit te zijn verworden tot een stelletje beroepszeikerds. Wij schuimen fora af om ongezouten ons inktzwart plasje te doen. Het lijkt wel een epidemie.

Als je het allemaal slecht vindt, is het dan niet de hoogste tijd om in beweging te komen? Je kunt zeuren over het hoog psychiatrische gehalte van mijn vorige artikel “Thierry Baudet en Jesse Klaver zijn elkaars broers: alle twee vluchtend en vastklampend,” bijvoorbeeld, maar eerlijk gezegd heb je er dan niks van begrepen.

Wanneer je ervan overtuigd bent dat Baudet of Klaver je gaan redden uit je lamlendige leven, dan heb je het mis. De eerste komt net zoals vele andere politici uit een luxenest waarin het bedje uitgebreid gespreid lag, waardoor hij met grote waarschijnlijkheid nooit heeft gevoeld hoe jouw doodgewone leven is. Laat staan dat hij het begrijpt. Hij is daarentegen wel een meester in het grijpen van het sentiment. Maar dat hij zo makkelijk op de politieke trom slaat, komt vooral doordat hij kan rekenen op invloedrijke mensen en geld.

Klaver gaat het ook niet voor je doen. Gewoonweg omdat hij een gebrek heeft aan realisme. Zijn klimaatdroom wil hij financieren door met nog meer nivellering geld uit jouw zakken te slaan. Of denk je dat deze keer nivellering vooral de top zal raken? Die zullen er echt geen greintje van voelen. Jij, slechts een moertje van de motor van de economie, mag verder knielen. De maatschappelijke ongelijkheid neemt mede toe door slordige wetten.

Dus wat te doen als je het oneens bent met het beleid? Kom met die luie kont van de bank af.

Meer welvaart dan ooit? In zekere zin wel. Ten opzichte van vroeger en ten opzichte van bepaalde landen kan je dat niet ontkennen. Dan is het wel de vraag wat je onder welvaart verstaat. Als je die immense massa aan kwantiteit als welvaart interpreteert, die dergelijke vormen heeft aangenomen dat alles eronder bezwijkt, dan heb je gelijk. Als welvaart gelijk is aan het aantal McDonald’s, KFC’s en sushi bars in ons land en aan het aantal repen Mars, Snickers, Bounty’s en kant-en-klaarmaaltijden in het schap, dan heb je het toch bij het rechte eind?! Als welvaart voor jou is dat je elk moment de keuze wilt hebben om je lazarus te zuipen en denkt dat je van energiedrankjes echt vleugels krijgt, dan heb je hartstikke gelijk.

Als je enkel geeft om jouw luilekkerleventje en geen moer geeft om het feit dat in Nederland 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede; dat circa 30 procent van de kinderen geen garantie heeft op passend onderwijs; dat 1 op de 7 werknemers kampt met burn-outklachten; dat bewegen en sociaal zijn onder druk staan mede als de sociale veiligheid in steden; dat meer dan een miljoen mensen een depressie hebben; er minstens 9 miljoen chronisch zieken zijn waarvan 1 op de 5 kinderen en structureel medicijnengebruik onze drinkwaterkwaliteit bedreigt; de wachtlijsten in de zorg schrikbarend toenemen bij de eerste de beste griepepidemie en ga zo maar door… Wie ben ik dan om te zegen dat je ongelijk hebt?

Beter zo’n obese samenleving, waarin wij naast overspoeld worden door ‘Made in China’, wij dat ook worden door gelukszoekers en de grillen uit onder anderen China, de Verenigde Staten en Rusland omdat wij zonodig onze basisinfrastructuur moesten privatiseren.

Liever ga je dagelijks naar je luilekkerbaantje waar je geen bal aan vindt en mogelijk al een keer burn-out van hebt ondervonden, dan dat je je talenten aanspreekt om daadwerkelijk wat te betekenen voor Nederland.

Als Kees van der Staaij echt gelooft in zijn wetsvoorstel, dan dient hij nu alle EU-wetgeving zonder uitzondering structureel af te wijzen. Als Baudet een Nexit wil, moet hij dan niet in plaats van te lopen kontdraaien de motie van de PVV steunen?

Als referenda worden afgeschaft en je bent het oneens met hoe het land bestuurd wordt, neem dan het heft in eigen hand. Gebruik social media in je voordeel en zoek gelijkgestemden op. Wie kan beter het volk vertegenwoordigen, dan mensen van het volk zelf? Wij zijn beter opgeleid dan ooit, hebben de beschikking over veel informatie, kunnen ons makkelijker dan ooit organiseren en zijn nog nooit met zoveel geweest. Er zijn vast genoeg capabele mensen om Nederland te besturen!

Durf jij een vuist te maken, draai je niet direct mee met de eerste de beste wind die je tegenkomt, bezit je een constructieve oplossingsgerichte visie en ben je in staat om deze op intelligente wijze samen met anderen vorm te geven en tot uitvoering te brengen? Vind jij dat er wel wat mag veranderen, ben je daarbij in staat om op realistische wijze alle mensen in Nederland te vertegenwoordigen en wil je je steentje bijdragen, neem dan contact met me op. Ik ben benieuwd naar je ideeën.

Hoogste tijd voor meer discipline: sta voor wat je zegt. Je kan bijvoorbeeld zo het probleem van zwerfblikjes en -flesjes zonder 1 cent statiegeld, noch interventie van de overheid, oplossen. Gewoonweg door het niet meer te kopen. Naast dat het leefmilieu er dan op vooruit gaat, doet je gezondheid gewillig mee. Grijp die burn-out aan als kans om je leven de vorm te geven die bij je past.

Samen maken wij er wat moois van!

Vicki Van Lommel is milieudeskundige op het gebied van duurzaamheid, klimaat, energie en circulaire economie

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. DeBruijn

  Inderdaad en stopmet anderen de schuld te geven of uit te schelden, te demoniseren of hem of haar woorden te verdraaien. Dan komen we een heel eind.

 2. umhnz

  Pittig stukje, en zeer herkenbaar.

  1. edoc431

   Ja toch ? jij als linkse mislukkeling herkent dit al jaren hahahahah meevreter

 3. Jumping

  Inderdaad niet iedereen verdient geld, met het ventileren van zijn onzin.

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 4. DeBruijn

  Ik had eigenlijk gehoopt dat Rien Noppen mijn problemen zou oplossen.

  1. umhnz

   Waarom wilt u dat anderen uw problemen oplossen ?

   1. Ego-non-solus

    Ik ben het eens met DeBruijn. Gewoon omdat mensen als @umhnz, @Noppen, @Regina, @MeesterKong en al hun gelijkgestemden altijd op alles het juiste antwoord denken te hebben. Ik zelf heb dat zelden, ik ken mijn beperkingen.
    Dus ja, bij gebrek aan eigen ideeën moet ik wel bij die zelfbenoemde intelligentia aanklampen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Als je op geen van de problemen in je leven een juist antwoord denkt te hebben kom je niet ver. Als je het wel denkt te hebben kun je je leven sturing geven. Als dat dan ook werkelijk het juiste antwoord blijkt te zijn kun je een succes boeken.

     Maar je kunt van anderen niet vragen een antwoord te geven op jouw problemen.

     1. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      ‘Maar je kunt van anderen niet vragen een antwoord te geven op jouw problemen.’

      Natuurlijk kan dat wel. Dat is wel een heel rare redenering. Als ik een probleem heb, dan kan ik iedereen om raad vragen en kijken of zij een antwoord hebben op mijn problemen. Juist iemand anders kan het heel helder zien, omdat die persoon ‘van buitenaf’ naar jou kijkt.

      Anders kunnen we de psychologie wel afschaffen, als we dat niet kunnen vragen.

     2. Meriadoc Brandebok

      Hm, daar heb je wel gelijk in. Je kunt het doen, maar doorgaans gaat dat niet zonder moeite. Immers, je moet eerst erkennen dat je niet de kunde hebt om een antwoord op je probleem te formuleren en de ander om een antwoord vragen.

      Elk mens heeft wel iets van trots. Ten diepste zijn we geneigd ons van anderen niets aan te trekken en het zelf op te knappen, denk ik. Maar dat is ook iets wat in je nadeel kan werken en je nog dieper in de problemen kan storten.

     3. Meriadoc Brandebok

      Overigens verwijs ik niet specifiek naar jouw commentaar, wat ik ging er al van uit dat je opmerking niet serieus was bedoeld.

     4. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Trost en angst. Ik denk dat het heel goed is als je anderen vraagt om een oordeel over je te geven. Wel van belang dat je het bij de juiste mensen doet. Pas heeft een vriend mij goed terecht gewezen, hij gaf dus antwoord op een vraag die ik nog niet gesteld had. Maar het klopte wel.

      Als je om iemand geeft, kan je niet zwijgen als iemand fout zit. Het gaat niet om lullige zaken, maar serieuze problemen. Maar helaas gaan veel mensen gelijk in de verdediging als je hen ergens op wijst.

     5. Meriadoc Brandebok

      Met je eens.

    2. umhnz

     Ego vindt het vreemd dat mensen geloven in de juistheid van hun antwoord op een vraagstuk.
     Ik zou haast willen eggen tegen Ego: Bij twijfel niet antwoorden.

     1. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, umhnz, maar als je niet gelooft in de juistheid van het antwoord is het geen antwoord. Want een antwoord is per definitie iets waarvan je gelooft dat het juist is, ondanks mogelijke twijfel.

    3. Ego-non-solus

     @MB en umhnz, wat ik bijzonder vind is dat ik op vrijwel iedere blog dezelfde nicks tegenkom. Van mensen die niet alleen menen de waarheid in pacht te hebben maar die klaarblijkelijk ook vinden dat Nederland daar kennis van móet nemen. Dat “een ander de maat nemen” daarbij soms belangrijker is dan inhoud stoort mij mateloos. Maar dat moet ik mijzélf verwijten.

     Om de waarheid te zeggen, ik zal hier zelden een inhoudelijke mening neerzetten. Reacties zijn voorstelbaar en het niveau van discussie – wat heet – is soms beneden alle peil. Als ik het idee heb met een eigen mening naar buiten te moeten komen, dan doe ik dat wel op Elsevier.

     1. umhnz

      Quote : @MB en umhnz, wat ik bijzonder vind is dat ik op vrijwel iedere blog dezelfde nicks tegenkom.
      .
      Ik reageer uitsluitend op dit blog. Ik kan natuurlijk alleen namens mezelf spreken.
      U heeft voor een ander blog gekozen, uw keuze.
      U heeft geen behoefte om inhoudelijk te reageren en hekelt het bekritiseren van anderen. Blijft er weinig over lijkt mij.
      Maar een ieder zal zo zijn eigen reden hebben om hier te vertoeven.

     2. Meriadoc Brandebok

      Ach, ego, wie in Nederland meent niet de waarheid in pacht te hebben? We zijn nu eenmaal een land van duizend meningen en we zijn er allen rotsvast van overtuigd dat wij zelf gelijk hebben.

      Ik weet niet waar je dezelfde nicks ziet verschijnen. Zelf heb ik nooit wat op Elsevier geschreven. Op elk interessant artikel zetten die lui een paywall. Maar of het niveau daar hoger ligt moet ik nog zien.

      Pak anders de handschoen op en probeer, samen met ons, het niveau wat hoger te tillen. Tuurlijk loop je af en toe een scheldpartij op als de emoties hoog oplopen, maar over het algemeen beleef je er veel plezier aan.

      Nou ja, ik dan.

   2. DeBruijn

    Dat was een geintje, dat snapt u toch wel?

  2. edoc431

   HAHAHAHAAHAHAHAHA tja die rioolrat lost niks op hoor de trolt alleen maar lekker en stinken dat ie doet pfffffff

  3. Meriadoc Brandebok

   Gut, wat een ontboezeming.

   1. edoc431

    nog even wachten vent zondag mag jij weer aan de boezem zitten .

 5. Marija

  NLvoorwaarts, partij van Vicki van Lommel?
  Veel succes!

 6. Rien Noppen

  In de aanduiding van het verschil tussen Baudet en Klaver maakt Vicky in elk geval duidelijk dat het in het eerste geval om een romantische bellenblazer gaat die buiten de realiteit staat. In het geval van Klaver hebben we in elk geval gewonnen dat het om concreet beleid gaat waar je het mee eens kunt zijn of niet
  Vicky gelooft dat het beleid terzake het klimaat een droom betreft en bovendien lijkt ze niet bijzonder gecharmeerd van het nivelleren van inkomens. Sociaal-economisch staat ze dus aan de rechterkant en dat is haar goed recht.

  Wat het klimaat betreft heeft Klaver echter aanmerkelijk steviger papieren. Zijn politieke stellingname op dit terrein (die inmiddels ook als links wordt gelabeld, net zoals voorstander van de EU, de Rechtsstaat en kritiek op Putin, om maar wat te noemen) steunt op omvangrijk en decennialang ontwikkeld solide wetenschappelijk bewijs en er zijn geen nauwelijks nog serieuze wetenschappers te vinden die de relatie tussen verhoogde CO2-uitstoot en opwarming van onze planeet betwisten. Er is een leger wijsneuzen met zelden meer dan een HBO-opleiding (ook geloof dat Vicky daar ook haar mosterd vandaan haalde) die menen de wetenschappelijke consensus van tafel te kunnen vegen maar gelukkig zijn de meeste beleidsmakers in de beschaafde wereld niet zo onnozel.

  Over de noodzaak de groeiende ongelijkheid in inkomen en vermogen te verzachten zijn de meeste economen het overigens ook eens, maar ik erken dat rabiaat rechts ook die argumenten stug van tafel veegt.

  Klaver staat in deze discussie met Baudet dus op stevige wetenschappelijke en politiek realistische grond terwijl Baudet wegzweeft in lavendelgeuren.

  Een verstandig mens weet waar hij, voor slechts deze keuze gesteld, beter voor kan kiezen.

  1. edoc431

   Wil je een mentos RIOOLRAT JE MEURT VERSCHRIKKELIJK

  2. Tman

   “maakt Vicky in elk geval duidelijk”
   Vicky maakt helemaal niets duidelijk,daar heeft ze de autoriteit niet voor!
   Ze geeft enkel haar nietszeggende MENING!

   1. umhnz

    Indien u vindt dat Vicky slechts haar nietszeggende MENING verkondigt, hoe kwalificeert u dan uw eigen postings?

  3. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Ja, we weten het: jij had liever Klaver naakt op de foto gehad.

   ‘Er is een leger wijsneuzen met zelden meer dan een HBO-opleiding (ook geloof dat Vicky daar ook haar mosterd vandaan haalde) die menen de wetenschappelijke consensus van tafel te kunnen vegen maar gelukkig zijn de meeste beleidsmakers in de beschaafde wereld niet zo onnozel.’

   Was is er mis met een HBO of lagere opleiding dan dat? Kijk dat is nou de linkse geleerde arrogantie: wij hebben geleerd, dus wij weten het. Wij zijn de hogepriesters en jullie moeten buigen voor ons. Eigen mening? Nee, je bent dom. Ik heb menig MBO’er in dienst gehad met meer verstand van zaken dat mensen van de universiteiten. Die waren totaal wereldvreemd en konden alleen veel te abstract denken.

   1. Rien Noppen

    “Was is er mis met een HBO of lagere opleiding dan dat?”

    Niets, en gezond boerenverstand alsmede ambachtelijke vaardigheden zijn veel waard, maar het ergert me dat mensen zonder enige kennis van de klimatologie zich de arrogantie aanmeten om een wetenschappelijke ‘body of knowledge’ van een eeuw klimaatwetenschap van tafel te kunnen vegen.
    Schoenmaker houd je bij je leest. Dat doe ik ook: ik ben geen klimatoloog en moet me verlaten op de staat van de wetenschap die heel goed in staat is het wetenschappelijke kaf van het koren te scheiden. Dat geldt zeker voor de klimaatwetenschap waar het inzicht dat de opwarming van de aarde moet worden toegeschreven aan een verhoogde uitstoot van CO2 inmiddels een wetenschappelijke Gouden Standaard is.

    1. koeiepoep

     Zijn dat dezelfde wetenschappers van die zure regen? En hoeveel van die wetenschappers hebben t over overbevolking? Alle maatregels zijn totaal zinloos. CO 2 pak je aan door het massaal bomen planten. Toekomstige problemen zullen voor 99% een gevolg van de overbevolking zijn. Er worden gewoon veel te veel mensjes gemaakt. En de opwarming? Die is niet terug te draaien. De trog, waardoor het water van de warme golfstroom, nadat het het Noorden van de oceaan heeft bereikt, weer terugstroomt, is opgewarmd. Daardoor koelt het water niet meer genoeg af, voordat het weer omhoog wordt gestuwd en weer gaat beginnen als: warme golfstroom.

  4. Peter Oudshoorn

   Noppen kan het niet verkroppen dat ook hij in de klimaathoax getuind is en blijft volharden in zijn smerige leugens. Vele reaguurders hebben met talloze feiten en argumenten zijn zwendel en oplichting ontkracht, maar Noppen blijft zijn frauduleuze deuntje herhalen. Geen wonder dat hij de leider van de Groene Khmer steunt.

   Gelukkig heeft ook Baudet goed in de gaten dat de klimaatballon een megabedrog is en dat 800 miljard voor zevenTIENDUIZENDSTE graad minder opwarming, onverantwoorde waanzin is bij elkaar gesprokkeld door psychopatische lobbyisten en blinde godsdienstwaanzinnigen.

   1. Rien Noppen

    Ik begrijp dat ook 95% van de klimaatwetenschappers in hun eigen klimaathoax zijn getuind.
    Of denkt hij dat ze allemaal vanwege financiële voordelen, die we nog niet kennen maar er vast zullen zijn, al hun onderzoeksresultaten doelbewust hebben vervalst?

    1. Peter Oudshoorn

     Een van de dingen die helder en met feiten ontkracht is, is de platte leugen dat 95% van de klimaatwetenschappers achter de klimaathoax zou staan. Dit cijfer is opgepompte statistische fraude. Het erge is: Noppen weet dit en blijft er toch in volharden.

    2. M. Brandenburg

     Het was geen 95% maar 97%.

     Gebaseerd op een gekookte survey, alwaar iets meer dan 10.000 wetenschappers werden uitgenodigd te participeren, uiteindelijk waren er maar onegveer 3000 geintereseeerd om hun tijd te verdoen met deze survey, van die 3000 zijn door de onderzoekster (kuch kuch, ruim begrip in dit geval) maar liefst 79 onderzoekers en hun artiekeln gekozen, waarvan twee het niet eens waren en 77 het wel eens waren volgens de interpretatie van de onderzoekster dat de mens schuldig is aan de opwarming. OP deze manier kwam zij tot 97%. 77 van de 10.000… UIteraard moeten we dan ook nog benoemen dat onderzoekers die door haar werden geselcteeerd de meest belangrijke in hun gebied doodleuk afstand hebben genomeen van haar uitkomst met de mededeling dat haar interpretatie niet in de buurt komt, van de resultaten van het onderzoek dat zij hebben gevoerd en gepubliceerd. Dus in werkelijk zijn zelfs de door haar gekozen wetenschappers het niet met haar eens waardoor die 77 wetenschappers een nog lager getal is. Stel hier tegenover dat enkel in de VS maar liefst 30.000 wetenschappers werkzaam in het gebied van klimaat een open brief hebben ondertekend om te vragen op te houden met de klimaat onzin door links en de politici gepropageerd omdat de wetenschappelijke basis onderbreekt. En je komt tot de conclusie dat we inderdaad met een hoax te maken hebben. op een aantal van 10.000 nemen maar 3000 de moeite om te reageren op een onderzoek dat de mens schuldig is, waarvan uiteindelijk maar 77 door de selectie heenkomen, en zelfs over de uitkomsten van de wetenschappers van deze onderzoekers moet worden gelogen om een fictieve 97% te creeeren. Er over nadenkend zou ik graag willen dat u met een bron komt, waarin u maar liefst 323.333 wetenschappers kunt aantonen die zich solidair vertonen met die 97%. Let wel deze calculatie is gebaseer op de foutieve aanname dat 77 van de 10.000 gevraagde wetenschappers 97% inhoud, maar laten we eerlijk zijn, rekenen is nooit het sterke punt geweest bij links. Indien we correct rekenen zou volgens het onderzoek maar liefst 0,77% van de gevraagde wetenschappers geloven dat de mens schuldig is aan de opwarming, zouden we dit getal aanhouden dan moet u al meer dan 2 miljoen en zelfs meer dan 3 miljoen wetenschappers zien te vinden die roepen dat de klimaathoax geen hoax is. Ik wens u heel veel succes u zult het nodig hebben, en de komende jaren te druk zijn om uberhaupt nog tijd te hebben om hier te reageren.

     1. Rien Noppen

      Wat een onvoorstelbaar warrig verhaal, Brandenburg, maar mogelijk zit u al flink aan de sherry.

      Maar door al dit gebabbel heen kan ik echter niet achterhalen hoe groot u de wetenschappelijke consensus over de relatie CO2 en opwarming inschat. Ik doe het voor 80% ook, este Brandenburg, temeer ook omdat de meeste wetenschappers dit als zon open deur beschouwen dat ze er geen melding meer van maken. Wetenschappers gaan ook in elke publicatie niet meer expliciteren dat de aarde om de zon draait.

      p.s. Ik beschouw de Brandenburgse concerten als een meesterwerk, met name nr. 5. Schitterende cadens in het eerste deel. Eigenlijk is het een concert voor klavecimbel. Hoe kijkt u daar tegenaan?

     2. observer

      @RN al maanden volgend moet ik aan de opmerking van Mark Twain denken:“ it is easier to fool someone than it is to convince them they have been fooled”?

     3. Rien Noppen

      ““ it is easier to fool someone than it is to convince them they have been fooled””

      Klopt, dit fenomeen is hier dagelijks op DDS in vivo waar te nemen.

 7. edoc431

  VICKY WEET HET ALLEMAAL LOL EN NOU WEER TERUG NAAR DE WERKELIJKHEID …

  1. TheresaGeissler

   Dát is tenminste nog eens een gezonde reactie! Vicky heeft hier uiteindelijk ook alleen maar een grote bek!
   (Had Nanninga ook, toen ze nog columniste was. Nú lijkt het voor haar opeens wat ingewikkelder geworden te zijn: Het FVD “wil toch ook weer niet helemáál zijn, zoals de PVV, hè?”)

 8. Rosasolis

  Goed artikel. Inderdaad gaan zowel Groen Links als FvD Nederland niet redden.
  omdat beide partijen veel te extreem zijn. Ze zijn net als Castor en Pollux, de broers uit de Griekse mythologie die verschillende iedeeen hadden. De enige wat hen verbind is het feit dat hun ideeen te extreem zijn. Dat is niet de mentaliteit van de gewone Nederlander. De meeste mensen in ons land zijn nuchtere denkers. Die meer duidelijk informatie willen hebben over vele onderwerpen, van hoog-geleerden en wetenschappers.
  En juist niet van extreem politici, die alleen meer betalende leden willen lokken, met
  overdreven sensatie berichten. Interessant is het dat vandaag zowel in Trouw als op radio 4 werd verteld dat het lezen van informatieve boeken weer in is. Steeds meer mensen worden lid van de bibliotheek. Dan kan je rustig en op je gemak op de hoogte komen van hoe het nu gaat in vele bekende vakken. Den Helder is trots dat hun
  prachtige bibliotheek enkele maanden geleden werd gekozen als de Beste in de Wereld!
  door een Internationale Commissie. Daar kan je behalve boeken lenen, ook veel
  recent info kregen over zoveel onderwerpen. En als je geen domme schaap ben,
  dat kan je je eigen mening over zoveel onderwerpen vormen.

 9. Tman

  Positieve kretologie weergeven kunnen veel mensen,sociologen,economen,antropologen, en verdere vaklui,maar de praktijk werkt wel even anders!
  De behoeften en wensen van het volk worden gedelegeerd dmv verkiezingen aan de juiste personen (partijen) die instaat geacht worden hier vorm en uitvoering aan te geven,onze volksvertegenwoordigers!
  En daar gaat het steeds mis,teveel water in de wijn bij coalities,men doet andere dingen dan beloofd,vriendjespolitiek,wetten erdoor drukken waar de kiezers niet voor kiezen,referendum afschaffen,souvereiniteit verkwanselen.
  Maar Vicki Van Lommel roept “kom van de bank af”
  En dan? Op naar Den Haag,het torentje met de grond gelijk maken,de hele Tweede Kamer aan de galg,of naar het Malieveld gezellig samen loeien?

 10. Henk Albarda

  Vicki van Lommel lijkt te beweren dat ze de commentaren die haar artikelen opleveren, zelf leest. Op dit moment is Thierry Baudet de enige persoon in het politieke landschap waar ik toekomst in zie. Hij moet wel nog door alle fouten heen die Klaver al heeft gemaakt. Vicki? Wil onder geen voorwaarde onder ogen wil zien, dat de meeste kiezers beseffen dat je een groep nodig hebt om een politiek doel te bereiken, de meeste kiezers geen enkele trek hebben zelf de politiek in te gaan en de meeste kiezers zo nu en dan toch maar eens opnieuw ruwweg programmas van partijen doornemen. Ik heb eerst mijn mening gevormd, 25 jaar geleden sloot de VVD daar voor en na verkiezingen ruim 60 % bij aan. Na enkele maanden Rutte II, werd dat 20 %. FvD sluit vanaf het begin voor 75 % aan op mijn ideeen, incl openlijke steun voor mijn categorie, 1 mans ondernemer. Ik blijf hoopvol dat FvD het doel gaat halen, de VVD en CDA met % kiezers te ‘dwingen’ met FvD in gesprek te gaan, wellicht al TK 2021.
  Klaver gebruikt het doodzwijgen van basis feiten als uitgangspunt de klimaat hysterie aan te jagen, een ‘nieuwe’ subsidie industrie verder uit te bouwen met als doel daarmee op z’n communistisch (daar komt Groen Links vandaan) Nederland volledig onder controle te krijgen.
  Heer Noppen, interessant u te lezen. Inhoudelijke bijdrage, prima. Vanzelfsprekend staan we lijnrecht tegen over elkaar, de heer Noppen wil graag een herhaling van de DDR, grote leider Honecker, die zijn eigen burgers aan de grens afschoot (je ‘personeel’ instrueren is hetzelfde als het zelf doen).

  1. umhnz

   Uw fascinatie voor dhr. Noppen neemt ernstige vormen aan
   Praat er eens over met een zelfstandige psycholoog.

  2. Rien Noppen

   “Klaver gebruikt het doodzwijgen van basis feiten als uitgangspunt”

   Dat noem ik nou een gotspe!

   1. Ego-non-solus

    “Dat noem ik nou een gotspe!”

    Dat mag. Maar wellicht had u het idee dat iemand u dat recht ontzegt? Zonder enige toelichting op het waarom is die mededeling echter van nul en generlei waarde. Het is zelfs niets eens een póging tot discussie.

    Mijn advies zou zijn wat minder vaak te reageren en waar u dat wel doet vooral inhoudelijk te zijn. Dat tracht u soms ook – en dat waardeer ik – maar reacties als die waar ik nu op aansla halen iemand naar beneden. Ik zou dat zelf niet willen.

    1. Rien Noppen

     Geachte Ego, ik veronderstelde dat mijn exclamatie in de context aan duidelijkheid iets te wensen overliet: het is evident dat het juist de klimaatontkenners zijn die wetenschappelijke onderzoeksresultaten over de opwarming van de aarde zonder enige kennis van zaken en inhoudelijke onderbouwing menen te kunnen doodzwijgen. Dat is zowel suspect als levensgevaarlijk.

  3. umhnz

   Quote : 1 mans ondernemer.
   .
   Koeterwaals in optima forma.
   U bent waarschijnlijk ondernemer die gekozen heeft voor de rechtsvorm eenmanszaak.
   Wat is het voor sommigen toch moeilijk de juiste benamingen te gebruiken .
   Of is het gewoon onwetendheid ?

 11. Nuts

  Nou……ik werd al helemaal opgezweept door dit artikel..

  Zat onder het lezen M’n jachtgeweer al te poetsen en had de hooivork met fakkel al klaar staan..

  Dacht nu gaat het dan gebeuren…

  Kom je aan het einde van het artikel en is het advies om in verzet te komen ‘geen blikjes zonder statiegeld meer te kopen’ ??

  Dan maar wachten tot die Urkers een Enclave gaan vormen :/

  Bertus,

  1. Rien Noppen

   “Zat onder het lezen M’n jachtgeweer al te poetsen en had de hooivork met fakkel al klaar staan..”

   🙂

 12. Duckday

  Stem in Mei vrij en blij FvD of PVV die horen er bij en misschien maken ze ons blij

 13. ikweetwatikwil

  t’Jee zeg. Club Vicki??????

 14. Vliegenvanger

  @Vicki Van Lommel, wij zeiken over het fijt dat wij genaaid worden door Rutte 3. Maar mensen zo als jij worden ook genaaid maar omdat je oogkleppen op hebt zie je het niet, laat staan dat je het voelt.
  Dat een op de negen kinderen in armoede leven dat komt door onze fijne linkse regering die jij zo aanbid. Al die linkse zakken kloppers moeten zo gauw mogelijk weg gestemd worden. En jij moet niet meer zeiken, maar je oogkleppen af zetten.

  1. umhnz

   Quote : het fijt
   .
   Fijt is een diepe huidontsteking aan de onderkant van de vinger.
   De ontsteking ontstaat vaak na een (prik)wond.
   Er ontstaat een rode zwelling met pijn en soms met pus.
   Neem direct contact op met uw huisarts, als u denkt dat u fijt heeft.
   U moet snel behandeld worden.
   Soms zijn alleen antibiotica nodig, vaak een operatie.

 15. Piet Patat

  Oh, dus volgens Vicky “maar eerlijk gezegd heb je er dan niks van begrepen” snappen wij het niet allemaal. Ik hoef slechts dagelijks om mij heen te kijken en zie en begrijp HEEL goed wat er gaande is in Nederland. Voor de meesten onder ons is het stemmen op een andere partij de enige mogelijkheid om eventueel wat veranderd te krijgen. Hoezo het heft in eigen handen nemen ? Hoe ? Met statiegeld en blikjes ? Lossen we daar mee de massa immigratie op ? DE €U ellende ? Het milieugedram ? De steeds maar hoger wordende kosten van levensonderhoud ? Die worden alleen maar erger zolang het achterlijke stem en klapvee maar op het uitgesleten establishment blijft stemmen. Dan veranderd er geen reet beste Vicki. Het feit dat FvD zo groeit houdt in DAT men verandering wil, het zat is met de gevestigde orde. Of ze ons gaan redden moet blijken maar dat we ten onder gaan met het huidige zooitje is wel duidelijk. Dat is geen vertwijfeld zoeken naar verlichting maar een schreeuw om verandering. Dat Groen Links slechts drijft op de Jesias en zijn waanideeen is zonneklaar. Dat hij buiten de werkelijkheid staat is ook geen rocket science. Het establishment heeft het verbruid, laat de nieuwlingen het maar waarmaken. Er valt weinig te verliezen.

  1. Rien Noppen

   “Het feit dat FvD zo groeit houdt in DAT men verandering wil, het zat is met de gevestigde orde.”

   Dei men is 14,5% van de mensen die een stem uitbrachten. Een kleine minderheid dus.

   De overgrote meerderheid van de Nederlanders beseft het grote geluk te hebben in Nederland te wonen, een land dat het qua welvaart, veiligheid en rechtsstatelijkheid beter doet dan nagenoeg alle andere landen in de wereld en waarvan de meeste mensen aangeven gelukkig te zijn.
   Dat is in belangrijke mate te danken aan het feit dat ons land netjes en democratisch wordt bestuurd.
   Mensen die zich ongelukkig voelen of slecht bedeeld doen er goed aan eerst eens naar zichzelf te kijken en te onderzoeken hoe ze hun eigen levenssituatie geestelijk en materieel kunnen verbeteren.
   Natuurlijk zijn er mensen die het moeilijk hebben, maar de politiek kan niet alles voor ze oplossen.

   1. Rien Noppen

    Dei = Die

 16. Cycle25

  Hmm, een oproep tot anarchie.., ik wens u veel succes met het opruimen van de gevestigde orde, met of zonder luie bankzitters.

 17. Bosche draak

  Ik heb maling aan wat Vicky van Lamlul allemaal te blaten heeft.
  Huppelkut nummer zoveel heeft makkelijk roepen vanaf d’r luizenbaantje.
  Roepen tot revolutie dmv statiegeld geneuzel, laat me niet lachen.
  Alles wordt steeds duurder en steeds slechter omdat wij zonodig de halve wereld moeten binnenhalen en aan de vreet houden.
  Reken maar eens uit wat we overhouden als we die fraudeurs en klaplopers uit het buitenland weren.
  Kan je verdomme kerncentrale’s van goud van bouwen!
  En blijkbaar is de enige manier om daar zonder bloedvergiet verandering in te brengen om de zoveel tijd een bolletje in te kleuren waar ze dan vervolgens zelf wel uitmaken of ze er uberhaupt iets mee doen.

  Dat dat biologische uitloop ei maar op een macrobiotische winterpeen gaat zitten.
  Dan kunnen de mensen met een echte baan weer verder

  Bah bah bah

 18. Veteraan

  Op zichzelf geen fout stukje maar wel over de rug van Baudet en daardoor erg makkelijk.
  Net alsof Vicki Van Lommel iets anders gaat doen dan roepen. Ze roept op om het heft in eigen handen te nemen. Nou laat maar eens wat zien dan Vicki, ik ben benieuwd.
  Nou, de allochtonen doen dit al en ten koste van ons.
  Verder is de gemiddelde Nederlander een laf mens, veel klagen maar ingrijpen ho maar.
  “Hoogste tijd voor meer discipline”
  Ik doe al 30 jaar mijn stinkende best om een normaal NL te promoten en leef gezond qua voeding, sport en beweging maar mensen luisteren niet. Of ze hebben struisvogel manieren zoals 80 % van Links Nl en verdedigen dit met een hoop onzin en letten helemaal niet op het milieu.
  ‘Kom er maar in Noppen, Satya en de rest van die mafketels’
  Of het zijn Tokkies die nergens geen zin in hebben, alleen maar klagen maar te beroerd zijn om naar het stembureau te lopen en liever in die 10 minuten nog een biertje drinken.
  Ik walg van beide groepen

 19. DidiMadloba

  “Wij lijken meer dan ooit te zijn verworden tot een stelletje beroepszeikerds. Wij schuimen fora af om ongezouten ons inktzwart plasje te doen. Het lijkt wel een epidemie.”

  Ziedaar een treffende weergave van DDS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.