Amsterdamse FVD-fractie pakt klimaatdrammers aan: ‘GroenLinks-wijken als eerste aardgasvrij!’

De Amsterdamse gemeenteraadsfractie van Forum voor Democratie zit héérlijk te trollen. Terwijl de gemeenteraad maar door akkert over de energietransitie komt de fractie van Annabel Nanninga met het voorstel om ‘de wijken waar men op de GroenLinks-coalitie heeft gestemd als éérste aardgasvrij te maken’. ‘In die wijken zou voldoende draagvlak moeten bestaan’ zo betoogt de partij. 

Wat een hilarisch voorstel! Iedereen kent het plan om nieuwbouwwijken aardgasvrij te bouwen en bestaande wijken om te vormen naar aardgasvrije stadsdelen. De noodzaak van het plan is in mijn ogen niet goed zichtbaar, maar het klimaat verandert en dus eist de Groene Khmer actie!

Aangezien niet iedereen even happy is met een aardgasvrije woning stelt FVD Amsterdam voor om ‘de wijken waar men op de coalitie heeft gestemd als eerste aardgasvrij te maken’:

Dat is een prachtige inzet! Het plan maakt het mogelijk dat GroenLinks-kiezers de gevolgen van het stemgedrag ervaren. En dat is natuurlijk de eerste les in een democratie: ervaren dat stemmen nut heeft! Het plan is niet alleen eerlijk tegenover degenen die wél op aardgas willen koken, maar volgens sommigen evenzo noodzakelijk om andere redenen: 

Het plan om complete wijken aardgasvrij te maken is inderdaad ‘de achterlijkheid voorbij’. Zeker als de inwoners van die wijken geen inspraak krijgen. Daarom is het een prima plan plan om de bewoners van de coalitiewijken als eerste kennis te laten maken met het fenomeen. Het draagvlak voor ‘aardgasvrij’ zou in die wijken hoog moeten zijn, toch?

Echter is veel onduidelijk en de bewoners van Amsterdam hebben geen idee wat het plan van het gemeentebestuur precies is. Dat terwijl zij volgens FVD ‘willen weten wat de planning is en hoeveel het grapje kost’. Maar de wethouder heeft andere prioriteiten:

Dit is niet alleen stevige politiek, maar ook enorm hilarisch! Het toont maar weer eens aan hoe complex een energietransitie is…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Original NL

  En natuurlijk een stuk of wat “asielzoekers”! voor onze deugterroristen.

  1. Scarletti

   Niet meer dan fair

  2. Scarletti

   Natuurlijk ook de belastingen omhoog voor de Groenlinks stemmer + vliegverbod + verplicht de kids naar een zwarte school

 2. TD

  In Duitsland krijgt men een premie van €750,- indien men op gas overstapt. Ook is de gasaansluiting volledig gratis.haha
  Nederlandse klimaatdrammers moeten opgesloten worden,ze zijn een gevaar voor de economie!

  1. Original NL

   @TD….Nederlandse klimaatdrammers moeten opgesloten worden,ze zijn een gevaar voor de economie!……..
   Dat niet alleen , ze vormen een bedreiging voor onze kultuur en de veiligheid van onze kinderen en kleinkinderen.

   1. TD

    Original NL:
    +++++

   2. Brazil

    De gas cultuur ?

    1. Original NL

     Jij mag van mij wel aan het gas druiloor!!

     1. Brazil

      Vertel over welke cultuur heb je dan , toch niet de klompen en tulpen cultuur 🙂

    2. toetssteen

     @brazil
     Kazachstan. Tulpenbol.

     1. Satty

      Zo dat is de inhoudelijke bijdrage van toets weer. Je komt echt niet verder dan op een ander een simpele reactie geven.

      Je denkend vermogen laat waarschijnlijk niet meer toe dan je tot nu toe hebt laten zien.

     2. Scarletti

      Beste Satty heeft u al uitgevonden waar uw Cliteur is?

     3. Satty

      Scarletti ik denk dat je mn klit bedoeld en die hoef ik niet te zoeken. Die weet ik prima te vinden.

     4. Siemien

      Hey Satty jouw inhoudelijke bijdragen zijn ook niet om naar huis te schrijven.
      Als donkere racist doe je het goed..

   3. Dik

    @Original NL: Laat ze een enkele reis nemen naar de Razende Bol.

    1. Original NL

     Idd bij eb…

 3. Rien Noppen

  “De Amsterdamse gemeenteraadsfractie van Forum voor Democratie zit héérlijk te trollen. “

  Zo heeft elke politieke partij wel een kernkwaliteit.

  1. umhnz

   Zou dit soort acties de kans op een samenwerking op provinciaal niveau bevorderen?

  2. Meriadoc Brandebok

   Op een forum zouden ze gejorist worden, maar als het gaat om het bestuur van de hoofdstad kan men naar hartelust rottigheid uithalen.

   1. Punt50

    I.d.d. dat heeft de PvdA jaren gedaan in 020.

   2. edoc431

    Hoezo ik ben het totaal met hun eens laat de groen links stemmers maar eens beginnen met de transitie kijken wij wel even hoe dat gaat . Daar is niks onredelijk aan . Ik dwing jou toch ook geen Samsung wasmachine op omdat die zuiniger zou zijn .

 4. Brazil

  Gas is zo jaren 80.

  1. Peter Oudshoorn

   Hoe verwarmt Basil zijn huis?

   1. Original NL

    @ peter….Met een stuk gekapt regenwoud, naar braziliaans gebruik!

 5. Baron von Munchhausen

  Volledig juist!
  Ze ( Groen-Links) willen energie-transitie, ze zullen het krijgen ook!!!
  Maar,……..er zal iets bedacht worden, zodat ze niet als eerste aan de beurt komen:
  “leiding problemen, verkeer-situatie, onderhandelingen vast, enzovoort, enzovoort,.”

 6. Heras

  Goed idee van nanninga, ik zou zeggen: doen. Laten die families dan ook gelijk een electrische auto aanschaffen. O, en geen vlees meer eten, want slecht voor het milieu he..

  1. Brazil

   Als miss Piggy nu een scheet laat hebben we genoeg gas voor het hele jaar.

 7. Kidogo

  Super goed voorstel !!

 8. Satty

  ‘ Terwijl de gemeenteraad maar door akkert over de energietransitie komt de fractie van Annabel Nanninga met het voorstel om ‘de wijken waar men op de GroenLinks-coalitie heeft gestemd als éérste aardgasvrij te maken’.’

  Dat is precies wat de dds reageerder wil horen. Hoe gaat dat dan met de enkele fvd stemmer?

  ‘ Daarom is het een prima plan plan om de bewoners van de coalitiewijken als eerste kennis te laten maken met het fenomeen.’

  Ja want je woont in de verkeerde wijk daarvoor zul je gestraft worden.

  Wat een achterlijke onzin. Daar betalen we dat stelletje onbenullen voor, om op internet te’ trollen.’

  Op dds vinden ze de verkwisting van belasting geld natuurlijk weer fantastisch, hypocriete gekken.

  1. Peter Oudshoorn

   Satty, je bent wel een sekreet van een wijf vind ik. Altijd schelden, altijd anderen omlaag halen. En ondertussen maar roepen dat je zo naar harmonie, liefde en verdraagzaamheid streeft. Jij hebt polariseren tot grote hoogte verheven hoewel je bij praktisch iedere reactie zegt dat polariseren de pest is voor Nederland.

   Zou je niet eens kunnen proberen om normaal en aardig te doen?

   1. Satty

    Ik vind dit schandalige politiek.

    De mensen die gewoon een gesprek willen kunnen dat krijgen als er generaliserend over migranten of mensen met een donkere huid wordt gesproken ben ik niet degene die polariseert. Ik ben heel aardig voor wie aardig naar mij is. Dus peter wil je een aardige lieve en vriendelijke satya hier ben ik.

    Misschien dat ik wat bot overkom maar dat komen de meeste, toegegeven niet allemaal de bruijn en vit vind ik echt aardig, op mij. Tja wie polariseert er dan? Moet ik dan mensen naar de mond gaan praten. Ik heb teunis vandaag nog geschreven dat hij een lekker koppie heeft. Hoeveel vriendelijker wil je het?

    1. Peter Oudshoorn

     Satty, je scheldt bijvoorbeeld Toetssteen om de haverklap om niets uit, alleen maar omdat je vindt dat hij niet coherent reageert.

     De man lijdt al langere tijd aan kanker en zit meestentijds onder de chemo. Een psychopaat als Rien Noppen -een loepzuivere sadist- geniet er van om Toets steeds opnieuw te kleineren. Wil jij tot dat uitschot behoren?

     1. umhnz

      Sinds wanneer tast chemo de geestelijke vermogens aan?

     2. Peter Oudshoorn

      Daar heb je het Spaanse Lulletje ook weer. Idiootje, van een chemobehandeling ben je doodziek en strontmisselijk. Waarschijnlijk kun jij met je eencellige brein niet bevatten dat daardoor ook je vermogen om coherent te reageren onder druk komt te staan.

   2. Original NL

    Satty= SS.

  2. edoc431

   Mag ik hier uit opmaken dat jij ook in zo’n wijkje woont hahahaaha

 9. Meester Kong

  Ach daar lopen ze in jassen van 600 euro, geproduceerd in een derde wereld land (kinderen) en in NL voorzien van een sticker FVD.

 10. Vrijedenkert

  Niet alle Groen(S)Links wijken in Amsterdam van het gas, dat is fout want daar kunnen ook burgers wonen die anders lid zijn of anders hebben gestemd…
  Alle Groen(S)Links aansluitingen in geheel Nederland verplicht van het gas af is een veel betere oplossing!

 11. Florissa

  Prima idee,en in de avond de bakfiets naar binnen,kunnen ze zelf licht maken ,en hoeven ze niet naar de sportschool,of beter geef ze verplicht,een asielzoeker ,kan die trappen en wat doen voor de kost .

 12. biggeorge

  Zo is het eerste de huizen van die klimaatdrammers zelf!!

 13. Nuts

  Goed idee…..

  Helaas ben ik al Aardgas vrij.

  Ben € 35.000 armer en heb een electra rekening van € 586 per maand.

  Leuk… (((((((

  Ik deed het niet voor de Co2 hoax maar voor solariditeit met de Groningers.

  Warmtepompen…….werken niet.
  Van de zomer zijn de mijne Te Koop op Marktplaats.

  1. Zouaaf

   Gas betaalt u dus niet meer…Die elektra rekening is wel aan de hoge kant. Wellicht toch maar zonnepanelen, want dat lees ik hier niet.

 14. biggeorge

  Gooi ook gelijk al die asielzoekers bij hun in de straat dat willen ze toch zo graag. Sociaal lullen maar wel hun eigen straatje wit houden dat linkse tuig.

 15. Hamer Sikkel

  Dikke vette trol Lellebel heeft een Groningse naam; het ironische is, dat het FvD schijt heeft aan de inwoners van Loppersum en omgeving, want het gas moet uit de bodem komen – ter meerdere glorie van $hell en de aandelen van Baudet.

  1. Madpo

   He Drammer Snikkel, daar heeft de zittende kliek plus de voorgaande kabinetten jaren lang schijt aan gehad, wat zeur je toch??

 16. Niet L niet R

  Een goed voorbeeld, voor vele andere grote steden!

 17. Madpo

  Zo, dat is nog eens politiek bedrijven!!!!!

 18. F. Domela Nienhuis

  Duitsland: 900 euro subsidie als je aan het gas gaat

  Door Roy Klopper op maandag 8 april 2019

  Aardgas daar top, hier taboe

  Contrast Nederlandse en Duitse buurgemeentes wringt

  In het Duitse Kranenburg krijgen burgers subsidie als ze op aardgas overgaan, in Nederland krijg je juist geld als je van het gas afgaat. Het voor de muziek uitlopen van het kabinet met de energietransitie wordt nergens zo duidelijk als aan de oostgrens: Nijmeegse ’gasverlaters’ ontvangen 650 euro premie, terwijl in het naburige Duitse Kranenburg bijna 900 euro subsidie klaar ligt voor wie overstapt op aardgas. In beide landen klinkt onbegrip: wat nou Europees beleid?

  In het kantoortje van nutsbedrijf Energieversorgung Kranenburg (EVK) is het deze vrijdag een drukte van belang. Medewerkster Petra Kellenaers praat zich de blaren op de tong om het nieuwste lokkertje te promoten: wie een gasinstallatie laat aanleggen en een driejarig contract afsluit, krijgt als beloning 892 euro overgemaakt. „Want aardgas is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof. Vanwege de geringe uitstoot wordt het steeds meer energiesoort nummer 1”, zo klinkt het wervend in een Duits foldertje.

  Kellenaers ondersteunt de boodschap van harte: „Veel mensen stoken hier nog op olie of zelfs kolen. Dan is gas een milieuvriendelijker alternatief.” Dat dezelfde brandstof in Nederland door het kabinet-Rutte III en een jubelend GroenLinks tot nationale milieuvijand nummer één is gebombardeerd, is aan de aandacht van de Duitse ontsnapt. „Maar hier subsidiëren we ook wind- en zonne-energie hoor”, zo reageert ze bijna verontschuldigend.

  Gifgroen

  Wat een verschil met de wereld een halve kilometer verderop, in het Nederlandse Berg en Dal. Daar moet iedereen op last van de ’klimaatdrammers’ juist van het gas af. De gemeente Groesbeek, waar het van de Vierdaagse bekende dorp bestuurlijk onder valt, houdt wekelijks spreekuur voor inwoners over duurzame energie. Het naburige Nijmegen trekt zelfs royaal de portemonnee: „U kunt tot 1 februari 2020 een subsidie van maximaal 650 euro aanvragen als de gasafsluiting voor eind 2019 is geregeld”, zo meldt de gifgroene gemeente op haar website.

  Politici van oppositiepartijen in beide gemeenten zien de tegenstrijdige brandstofcampagnes hoofdschuddend aan: „Waarom is aardgas in Duitsland wel milieuvriendelijk en in Nederland niet? Het moet niet gekker worden”, aldus raadslid Hans Peters van Sociaal Groesbeek.

  Opschroeven

  Ook Paul Eijgenhuijsen van de fractie ’Voor Nijmegen.nu’ kan er met zijn verstand niet bij: „Inwoners wordt een warmtenet opgedrongen waarmee ze aan de Nuon vastzitten, die de prijs ongelimiteerd kan opschroeven. En het is ongelooflijk dat een boerenbedrijf in Groesbeek verplicht wordt tonnen te investeren in alternatieve energiebronnen, terwijl de Duitse buurman wordt beloond omdat gas daar de brandstof van de toekomst heet.”

  Het ongenoegen klinkt ook aan Duitse zijde van de grens, waar veel Nederlanders zijn neergestreken omdat de huizenprijzen er flink lager zijn.

  Gilbert Cobussen en Caroline Teunissen kochten zeven jaar geleden een Kranenburgse woning met drie grote olietanks in de kelder. „Die hebben we gesloopt, waarna we op gas overgingen. Die subsidie bestond toen helaas nog niet”, aldus Gilbert. Hij snapt niets van het tegenstrijdige energiebeleid: „Ongelooflijk in het kader van de Europese gedachte.”

  Het stel verhuist binnenkort weer naar Nederland en zoekt een woonboot. „Met zonnepanelen, vanwege het milieu. Over groen gesproken: onze oude Golf staat ook te koop. 1500 euro, wel met Duits kenteken”, zo meldt Gilbert met een knipoog.

  Zonnepanelen

  Bij een supermarkt staat de Nederlandse Annelies Jager, die al sinds 2008 tussen onze Oosterburen woont. Ze noemt het ’onbegrijpelijk’ dat in Kranenburg subsidie wordt gegeven op dezelfde brandstof die honderden meters verderop tot gif is verklaard. „Het gezamenlijke Europa staat weer in zijn hemd.”

  Ze profiteert wel van de overheidsbijdrage voor zonnepanelen: „Die worden hier in Duitsland weer veel beter gesubsidieerd dan in Nederland.”

  Marco Jansen, kroegbaas op de Tooropstraat in Nijmegen-Oost waar momenteel een begin wordt gemaakt met het aardgasvrij maken van alle woningen, kenschetst de Nederlandse kruistocht tegen het gasgebruik in Nederland als ’belachelijk’: „Het gaat allemaal veel te snel. Ik wil best meedenken met het milieu. Maar als we hier een eilandje vormen terwijl andere landen lekker op bij ons taboe verklaarde brandstoffen doorstoken, schiet je niks op.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.