Amsterdamse FVD-fractie pakt klimaatdrammers aan: 'GroenLinks-wijken als eerste aardgasvrij!'

Geen categorieapr 03 2019, 20:00
De Amsterdamse gemeenteraadsfractie van Forum voor Democratie zit héérlijk te trollen. Terwijl de gemeenteraad maar door akkert over de energietransitie komt de fractie van Annabel Nanninga met het voorstel om 'de wijken waar men op de GroenLinks-coalitie heeft gestemd als éérste aardgasvrij te maken'. 'In die wijken zou voldoende draagvlak moeten bestaan' zo betoogt de partij.
Wat een hilarisch voorstel! Iedereen kent het plan om nieuwbouwwijken aardgasvrij te bouwen en bestaande wijken om te vormen naar aardgasvrije stadsdelen. De noodzaak van het plan is in mijn ogen niet goed zichtbaar, maar het klimaat verandert en dus eist de Groene Khmer actie!
Aangezien niet iedereen even happy is met een aardgasvrije woning stelt FVD Amsterdam voor om 'de wijken waar men op de coalitie heeft gestemd als eerste aardgasvrij te maken':
Dat is een prachtige inzet! Het plan maakt het mogelijk dat GroenLinks-kiezers de gevolgen van het stemgedrag ervaren. En dat is natuurlijk de eerste les in een democratie: ervaren dat stemmen nut heeft! Het plan is niet alleen eerlijk tegenover degenen die wél op aardgas willen koken, maar volgens sommigen evenzo noodzakelijk om andere redenen:
Het plan om complete wijken aardgasvrij te maken is inderdaad 'de achterlijkheid voorbij'. Zeker als de inwoners van die wijken geen inspraak krijgen. Daarom is het een prima plan plan om de bewoners van de coalitiewijken als eerste kennis te laten maken met het fenomeen. Het draagvlak voor 'aardgasvrij' zou in die wijken hoog moeten zijn, toch?
Echter is veel onduidelijk en de bewoners van Amsterdam hebben geen idee wat het plan van het gemeentebestuur precies is. Dat terwijl zij volgens FVD 'willen weten wat de planning is en hoeveel het grapje kost'. Maar de wethouder heeft andere prioriteiten:
Dit is niet alleen stevige politiek, maar ook enorm hilarisch! Het toont maar weer eens aan hoe complex een energietransitie is...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten