Bam! Julian Assange gearresteerd in Londen, VS vragen meteen om uitlevering

Julian Assange in het shirt van het nationale elftal van Ecuador.
Foto: Julian Assange in het shirt van het nationale elftal van Ecuador.

“Hallo, mogen wij hem hebben?”

Zo! Het heeft even geduurd, maar Julian Assange is dan toch eindelijk gearresteerd. De grondlegger van Wikileaks werd vandaag gedwongen om de ambassade van Ecuador in Londen te verlaten. Vervolgens werd hij meteen ingerekend door zijn grote vrienden (haha) van de Britse politie.

Kort daarna werd bekend dat de Verenigde Staten onmiddellijk om zijn uitlevering hebben gevraagd. Zoals het AD uitlegt:

De VS houden Assange verantwoordelijk voor het onthullen van Amerikaanse documenten uit de oorlogen in Afghanistan en Irak op het WikiLeaks-platform. Tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne in 2016 publiceerde WikiLeaks door hackers gestolen e-mails van de Democratische Partij. Die waren schadelijk voor Hillary Clinton, die de verkiezingen later verloor van Donald Trump.

Natuurlijk heeft iedereen er lak aan dat hij die informatie heeft vrijgegeven van Hillary’s campagne. Ze verdiende eigenlijk niet beter. Maar de informatie van Manning die hij deelde? Over de oorlogen in Afghanistan en Irak? Die informatie is wel degelijk problematisch — of in ieder geval slecht voor Amerika en diens Europese bondgenoten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

15 reacties

 1.   

  Mooi. Aanpakken! Eindelijk!

  1.   

   @Kristalix
   Be careful what you wish for.

 2.   

  Naar het schijnt heeft hij jegens Equador de voorwaarden van zijn asiel geschonden en was dat de reden waarom Equador zijn asielstatus introk. Kijk, het kan dus wel. Laten wij dat bij de asieleisers in Nederland ook eens gaan doen.

 3.   

  Prima vent..liet tenminste zien hoe we door de politiek besodemieterd worden.

  1.   

   Dat wist ik al, voordat hij geboren was. En als hij, daarvan de ‘d honneurs van krijgt prima, maar verders niets bijzonders.

 4.   

  Zag net wat beelden van Julian Assange. Die ziet er uit als een levend wrak. Hij is pas 47 jaar. Maar als ze zeggen dat hij 87 is, zou je het ook geloven.

  1.   

   Misschien een beta versie van Paint Shop Pro. Of het ligt aan uw Ikea daglenzen.

 5.   

  Trump heeft zijn verkiezingsoverwinning aan deze schurk te danken.

 6.   

  Die gast hebben ze nodig om het moeras verder te dempen, het Mueller rapport komt er aan + Assagne, het kan zowaar een mokerslag opleveren voor de corruptocraten.

 7.   

  Assange hoort vrijgelaten te worden. Het enige wat die heeft gedaan is de waarheid gepubliceerd die wij burgers niet mogen weten.

  1.   

   @Robert 75. Behalve zijn corrupte Wiki-leaks, heeft de Zweedse politie duidelijk bewijs dat hij 2 vrouwen heeft verkracht.

 8.   

  Mooi , en meteen levenslang opsluiten die landverrader.

  1.   

   De landverraders zijn de gene die de touwtjes in de handen hebben De politici dat zijn de echte landverraders. Het enige wat Assange heeft gedaan is de wereld getoond hoe corrupt de huidige politiek wel niet is geworden. Logisch dat je dan de gevangenis in moet. Dat is ook het bewijs dat de politiek inderdaad corrupt is.

 9.   

  Walgelijk! Assange is een held die de verschrikkelijke misdrijven van de oorlogen in Irak en Afghanistan blootlegden. Amerika is niet beter dan nazi Duitsland waar moedige klokkeluiders voor hun leven moeten vrezen. Het is net als bij Jezus, dat door deze arrestatie de protest reactie hierop alleen maar zal toenemen

 10.   

  Zo ziet Assange niet meer uit. De foto in Trouw toonde een lelijke, verwilderde wezen uit,
  gefotografeerd door de raam van een politie bus, met een jonge vrouwelijke agent achter hem. Goed dat het juist een vrouwelijk agent was, die hem arresteerde. Volgens de berichten was hij gedurende de laatste tijd zeer agressief tegen de medewerkers
  van de Equador ambassade. Eindelijk werd dit verkrachter van 2 Zweedse vrouwen en
  de oprichter van de schandelijke Wiki-leaks opgepakt.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!