OM gooit aangiften 200 doodsbedreigingen in de prullenbak! Wilders: “Ongehoord en bloedlink!”

Dat Geert Wilders de boel heeft lopen ophitsen met zijn idee voor een cartoonwedstrijd, moge duidelijk zijn. Dat hier flink wat reacties van zouden komen, waarvan sommige doodsverwensingen en -bedreigingen, viel ook te verwachten. Maar dat het OM niets doet met de ruim 200 doodsbedreigingen is volkomen absurd!

Het nieuws over de cartoonwedstrijd leverde diverse keren volle straten op in Islamabad, Pakistan. ‘Dood aan Holland!’ werd er gescandeerd en Twitter overvloeide natuurlijk met haatreacties. Wilders deed keer op keer netjes aangifte.

Volgens het OM zijn de zaken nu ‘opgelegd’, wat betekent dat er praktisch géén actie wordt ondernomen om ook maar enigszins te achterhalen wie de bedreigingen heeft geuit en hoe aannemelijk het is dat zo’n mafklapper deze kant uit komt. Het OM geeft hiermee dus eigenlijk het signaal: ‘Ah joh, stel je niet zo aan, die Pakistanen zijn niet zo gek.’

Het vervelende is alleen dat ze dat wel dégelijk zijn! Dat het OM niet de moeite neemt om dit uit te zoeken, komt vanwege de problemen waar ze tegenaan zeggen te lopen bij rechtshulp buiten de EU. Pakistan zou niet mee kunnen of willen werken, laat staan dat de Pakistaanse overheid ergens aan gebonden is wat Nederland betreft. Op zich een prima argument voor het OM, maar zeg dát dan. De reden die ze nu hebben gegeven is wezenlijk anders en gewoon onwaar.

Het OM probeert zich nu gewoon in te dekken door de richtlijnen te volgen en zeggen dat ze geen concrete aanleidingen hebben om actief met de zaken bezig te blijven. Goh, nee inderdaad, het is vrij lastig om concrete aanwijzingen te krijgen als Pakistan nauwelijks meewerkt, dat wil echter níet zeggen dat er geen concrete dreiging is.

Mocht er dus weer zo’n Pakistaanse fanaticus voet zetten op Nederlandse bodem, dan heeft het OM dus zéér waarschijnlijk totaal geen idee of het zo’n Wilders-bedreiger is of niet. Het OM kan in zo’n geval ook niet nog snel even een achtergrondonderzoek doen ‘omdat het een Pakistaan is’, dus is het maar hopen dat een AIVD of NCTV hun werk wél doen. Die doen daar echter geen boekjes over open. Lekker bezig OM! Kunnen jullie je weer lekker met Blokkeerfriezen bezighouden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Jumping

  Het OM kwam bij Pim Fortuyn, ook pas na de moord op Pim Fortuyn in actie.
  Het OM is dan ook een club, die onder het Linkse wegkijkbeleid valt.

  1. Gekko

   Jumping, Voor de moord op Pim Fortuijn waren er al vele signalen die op een aanslag wezen. Vooral tussen 6 maart (gemeenteraadsverkiezingen, met mega winst voor Leefbaar Rotterdam waarvan Fortuijn lijsttrekker was) ) en 6 mei 2002 (de dag waarop Fortuijn werd vermoord).

   Maar het was niet alleen het wegkijkende OM en AIVD. Vlak uit de rol van de PvdA niet uit (premier Wim Kok, minister Klaas de Vries). Fortuijn heeft in april 2002 zelfs bij minister de Vries om beveiliging gevraagd, na het beruchte taartincident. Maar De Vries (als Minister debaas van de AIVD) vond dat helemaal niet nodig. De gevolgen zijn bekend…

   Er is in de afgelopen 17 jaar helemaal niets geleerd. Niet bij de politiek (want anders had FvD nooit zo’n opkomst kunnen vertonen) en niet bij de handhavende en rechterlijke instanties.

   1. Rien Noppen

    “Maar De Vries (als Minister de baas van de AIVD) vond dat helemaal niet nodig.”

    Dit is een leugen, Gekko.Er werd voortdurend beveiliging aangeboden maar Fortuyn weigerde die.

    1. umhnz

     Natuurlijk liegt Gekko alles bij elkaar.

    2. Gekko

     Niks leugens Noppen (op die Spaanse Cock reageer ik nooit). Lees het Rapport Commissie De Haak: “AIVD beveiligde Fortuijn niet. Minister de Vries verklaarde zelfs tot enkele uren na de moord dat Fortuyn geen enkel gevaar liep”.

     Later kreeg De Vries het verwijt dat hij zijn eigen straatje schoon probeerde schoon te vegen. Hij had immers opzichtig gefaald. Aftreden was er niet bij, het kabinet Kok 2 was al demissionair.

     1. Rien Noppen

      Je weet, zoals gebruikelijk weer nergens van, Gekko. De feiten uit het rapport:

      “Het kabinet had de commissie na de moord op Fortuyn op 6 mei opdracht gegeven de beveiliging van de politicus te onderzoeken. Een van de belangrijkste vragen was of de verantwoordelijke toenmalige ministers De Vries (Binnenlandse Zaken) en Korthals (Justitie) die beveiliging terecht niet hebben gegeven.

      De Vries liet volgens de commissie twee keer, in maart en in april, een dreigingsanalyse uitvoeren om te bepalen of extra maatregelen nodig zijn. De aanleiding was het incident bij de presentatie van Fortuyns boek, De Puinhopen van acht jaar Paars, toen drie actievoerders taarten in zijn gezicht gooiden.

      De Vries verzuimde volgens de commissie te controleren of zijn opdracht goed werd uitgevoerd. De Grote Evaluatiedriehoek (GED) en de Technische Evaluatiecommissie (TEC), twee organen waarin ambtenaren van diverse ministeries en inlichtingendiensten plaats hebben, werden belast met de analyse. Maar beide keren werd die niet grondig uitgevoerd, mede omdat Fortuyn zelf geen concrete dreigingen meldde.

      De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD), aan wie de TEC het verzoek voor een analyse had doorgespeeld, schoot tekort door niet zelf gerichte actie te ondernemen, oordeelt de commissie.

      De Vries concludeerde dat het grondige onderzoek geen bruikbare gegevens had opgeleverd, waar het volgens de commissie feitelijk niet was uitgevoerd.

      De Vries drong verder aan op een gesprek tussen politiecommissaris De Jong en Fortuyn over zijn veiligheid. Dat gesprek was op 15 april in het bijzijn van De Booij, de vertrouweling van de lijsttrekker. De Jong was niet goed ingelicht over de kwestie: hij wist niet eens dat hij in opdracht van de minister kwam.

      Fortuyn zelf gaf op zijn beurt geen opening van zaken en zei niets over zijn eventuele behoefte aan persoonsbeveiliging. De Jong evalueerde het gesprek alleen met zijn politiekorps en niet met de minister. De Vries kreeg zelfs pas een dag ná de moord het verslag van het gesprek.

      Niet alleen de AIVD deed te weinig, ook de politiekorpsen werkten niet optimaal. Afzonderlijk leverden zij weliswaar goed werk, maar zij vergaten de informatie door te spelen aan elkaar en aan andere instanties.

      Toenmalig minister van Justitie Korthals speelde geen actieve rol in de besluitvorming rond Fortuyn. Hij hield ‘voeling’ via een ambtenaar in de GED en met De Vries. De commissie vindt die passiviteit enigszins te verklaren vanwege zijn beperkte positie omtrent persoonsbeveiliging, maar meent toch dat Korthals de beveiliging had kunnen doornemen met De Vries of met Fortuyn zelf.

      Ook had hij via het college van procureurs-generaal, de top van het Openbaar Ministerie, kunnen nagaan of justitiële maatregelen mogelijk waren, want bedreiging van personen is een strafbaar feit.

      Fortuyn hield zich volgens de commissie-Van den Haak niet bezig met beveiliging en wees die zelfs af als deze gratis werd aangeboden. ‘Zijn afkeer van persoonsbeveiliging was groter dan zijn vrees voor zijn persoonlijke veiligheid’, schrijft de commissie. Fortuyn zag het nut van extra maatregelen pas in op 29 april toen hij een e-mail kreeg waarin hij concreet met de dood bedreigd werd.

      Verder wilde Fortuyn niet meewerken met de politie. Zo deed hij geen aangifte van het zogeheten Maashaven-incident, toen hij werd bedreigd door allochtone jongeren. Ook was hij niet happig om de politie informatie te verstrekken. Hij heeft de politie nooit willen vertellen wat zijn precieze veiligheidsprobleem was.

      Fortuyns eigen LPF heeft nooit iets gedaan aan beveiliging voor hun voorman, zo heeft de commissie vastgesteld. Zijn vorige partij, Leefbaar Nederland, wel. Maar dat beveiligingsplan stopte na het vertrek van Fortuyn daar medio februari.

      Het merendeel van de dreigementen aan het adres van Fortuyn, was niet echt serieus, stelt de commissie. Ook ‘werd hij niet overspoeld met dreigpost’. Fortuyn werd, volgens het rapport, in zijn persoonlijke omgeving, al bedreigd en gechanteerd in de jaren voordat hij de politiek in ging.”

     2. Top

      Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor.

     3. Rien Noppen

      Het inhoudelijke commentaar van Top vat ik op als een bevestiging van mijn betoog.

   2. Jumping

    Inderdaad Gekko.
    De taart kwam van Links en de kogel kwam van Links.
    Het Demoniseren is Links.

    Stem in Mei een anti EU partij.
    Stem PVV of FvD.

  2. Hartenheer

   En nadat Pim Fortuyn zeer duidelijk gezegd had.
   Als mij wat overkomt is het de schuld van de huidige regering die mij demoniseert.

   Een paar dagen daar na werd de man vermoord.
   En daar stonden ze dan met de schijnheilige koppen bij zijn begrafenis.

  3. umhnz

   Zou het OM bij elke verbale bedreiging ingrijpen, was het aantal reageerders gehalveerd.

 2. Rien Noppen

  “Dat Geert Wilders de boel heeft lopen ophitsen met zijn idee voor een cartoonwedstrijd, moge duidelijk zijn.”

  Ja, de man veroorzaakt bewust eerst zinloze ophef waarvan hij weet dat er veel mensen van van hun theewater raken en begint dan te gillen dat hij wordt bedreigd.

  Ik word een beetje misselijk van die intrigant.

  1. edoc431

   De rioolrat vindt zichzelf geen intrigant haha meurfrits je stinkt enorm naar stront

   1. Dik

    “stront”

    +1

  2. NoDoubt

   Het is toch bijzonder dat er ook cartoons zijn geweest over Jesus en de kerk, daar kwamen geen aanslagen uit voort maar als je Mohammed demoniseert (Charley Hebdo) dan worden er Fatwah’s uitgesproken en volgen er aanslagen. Terwijl je inmiddels al weet dat Mohammed meer dan 800 mensen eigenhandig met het zwaard heeft vermoord en Jesus geen een. Waarom komen deze mensen hierheen? Ze passen zich niet aan wat dat mag niet volgens Mohammed. Dat is wat er echt aan de orde is. Je lijkt mij niet dom maar ik zou zeggen, onderzoek meer in de Islam Koran en Hadith en je zult zien dat Wilders het echte gevaar aangeeft. Geef toe dat een islamitsch land niet staat voor democratie maar voor het zuiveren van dhimmies

 3. Korporaal Monty

  “of het zo’n Wilders-bedreiger is of niet.”

  Iedere moslim ‘extremist’ is toch een dagelijks bedreiging voor Wilders.
  De vele mislukte aanslagen van de afgelopen jaren bewijzen dit toch.

 4. Onslow

  Wilders is een tranentrekker. Dat hij nog zoveel weet los te maken bij zijn padvinders. Die stemmen konnen beter naar de Dierenpartij

  1. edoc431

   Ja dat konnen ze

   1. Onslow

    😀 😀

  2. Robert75

   IK weet niet wat ik erger moet vinden. Die honderden doodsbedreigingen . of de reacties van imbecielen van zoals Onslow die dat tranentrekkerij noemt.

 5. fusilier

  De laffe koelbloedige moordenaar die Pim van kortbij doodschoot in zijn gezicht, was volgens mij een huurmoordenaar die zijn straf wat hij verdient heeft ontlopen is ,door toedoen van de rechtelijke macht. Het is onverteerbaar dat zoiets gebeuren kan in ons land.

  1. Rien Noppen

   “was volgens mij een huurmoordenaar”

   Je mag natuurlijk van alles bedenken en fantaseren, fusilier, maar voor deze kwalijke bewering is nooit ook maar een begin van bewijs voor gevonden.

   Je liegt dus dat het gedrukt staat.

  2. Top

   Blablabla. Blaaskaak genaamd Noppen. Voorheen in dit theater, als Ernst Quispedoor, Duijndam, Dopper. Een man om op te spuwen. En niet te vergeten, een hele zielige en eenzame stervende man. Altijd anderen de maat nemen. Alles beter weten. In ieder geval een ‘Narcist’ predicaat waardig. Ik begroet hem dan ook altijd met alle d’ honneurs, die hij zo graag ontvangt.

   1. Dik

    “eenzame stervende man”

    Klopt, hij nadert de 70 of is er overheen.

 6. Joop Klepzeikert

  En het maar gek vinden dat het OM onderhand de bijnaam Omvolkings Ministerie heeft gekregen.

  1. Rien Noppen

   Het OM is geen Ministerie, Joop. Ben je echt zo dom of speel je het maar

 7. C.A.Barstow

  Justitie, een smerig D’666 wegkijk bolwerk,
  en we weten dat D’666 ook één van de aanzetters tot de moord op Pim Fortuyn is geweest.
  Dus Geert wilders zal ook hiervan niet vreemd opkijken.

  Stem tegen de elite,
  Stem ook in mei op FvD!

  1. Rien Noppen

   “we weten dat D’666 ook één van de aanzetters tot de moord op Pim Fortuyn is geweest.”

   Het staat ook vast dat Pipo de Clown en Peppie en Kokkie hier een kwalijke rol in speelden.

   1. AS210854

    RN, ga je medicijnen innemen je begint al een tijdje te raaskalken.

    1. Dik

     #negeren

 8. Ome Wim

  Het (s)linkse geteisem is niet bang voor Baudet maar voor de vele burgers die zijn kant hebben gekozen en het stemmenverlies wat daaruit voortvloeit, nu gaan ze in hun machteloosheid en woede daarover tekeer als een duivel in een wijwatervat i.p.v. na te denken wat doen we fout en wat wil de burger.

 9. Jumping

  Als personen, veel woorden gaan gebruiken om hun gelijk te bewijzen, stinkt het.

  De realiteit rondom Fortuyn en Wilders,
  Nederland is deze eeuw, een keiverrot land geworden.

  Links demoniseert.

 10. fusilier

  Natuurlijk vinden ze geen bewijs voor de huurmoordenaar op Pim. Wie heeft John F . Kennedy doodgeschoten jaren geleden??

 11. fusilier

  Pim was in principe vogelvrij verklaard, net zoals Willem van Oranje Nassau eeuwen geleden.Balthasar Gerards werd gemarteld en gevieren deelt om de waarheid te verkrijgen. Het zelfde lot was terecht geweest bij deze laffe linkse crimineel v.d graaf.Daar had ik geen traan om gelaten.

  1. Kapitein Haddock

   fusilier

   Juist!!! +++++++++++++++++++++

 12. Vrijedenkert

  Cartoonwedstrijd mag volgens wet bedreigen niet, alle bedreigingen die vanuit landen zijn gedaan waar justitie niks tegen kan ondernemen of waar landen niet meewerken kan men als personen bekend zijn of geindentifceerd zijn deze allemaal tot ongewenst vreemdeling verklaren en dus nooit Nederland mogen betreden!
  Ook zou Nederland autoriteiten in betreffende landen op de hoogte kunnen brengen dat deze individuen die wel zijn geindentificeerd of in de toekomst alsnog worden geindentificeerd tot ongewenst vreemdeling zijn verklaard of nog worden verklaard en nooit een visum krijgen en nooit naar Nederland mogen afreizen en bij aankomst direct worden terug gestuurd of worden gearresteerd als zijn worden aangetroffen op Nederlands grondgebied!
  Dit zou ook de standaard procedure moeten worden bij bedreigingen elders buiten Nederland, iedere Nederlandse burger, instantie of bedrijf die onterechtmatig wordt bedreigd vanuit het buitenland wordt dader of daders na indentificatie direct pernona non grata verklaard en autoriteiten ter plaatse per direct inlichten…
  Het wordt hoog tijd dat onze overheid eigen burgers, bedrijven en instanties maximaal gaat beschermen ook als individuen buiten bereik van eigen overheid zijn met de beperkte middelen die men wel heeft.

 13. Brazil

  Ja ophitsen, provoceren dit doen toch alleen moslims, of niet
  Geert, zielig ventje en zo hypocriet als de pest.

  1. Robert75

   Een cartoonwedstrijd organiseren is niet provocerend of ophitsend. Alleen al het feit dat er honderden doodsbedreigingen komen aan het adres van Wilders alleen maar omdat hij een cartoonwedstrijd aankondigt zegt alles over de agressieve mentaliteit van de gemiddelde moslim.

 14. Vrijedenkert

  Waarom is mijn reactie verwijderd?

  1. Vrijedenkert

   Nu staat het er wel?

 15. Pescador

  tja dat is te gek voor woorden maar helaas kan het OM doen wat ze willen ze zijn zo liks als de pest en dat staat recht aardig in de weg, want links moet en zal gelijk krijgen en doen wat zij willen, anders gaan ze huilen of slaan.
  maar gezond verstand zit er niet meer in

 16. Godefroy France

  MET BRUINHEMDEN AAN DE MACHT
  GAAT NEDERLAND NAAR DE ISLAMITISCHE SLACHTBANKEN

  Hollanders het lafste volk van Europa, lees de geschiedenis boeken en trek uw lering!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.