Bizar! Trein ontploft zomaar op rangeerterrein, één dode, identiteit slachtoffer onbekend

Geen categorieapr 14 2019, 13:30
Vanochtend vond een bizar incident in Nijmegen plaats! Daar kwam een man om het leven is toen de trein waarin hij zat ontplofte. De trein reed echter niet, maar stond ergens achteraf geparkeerd op een terrein. Bij de ontploffing in deze geïsoleerde trein is de man omgekomen. Volgens NU.nl zou er 'geen sprake zijn van een misdrijf of betrokkenheid van andere personen', maar kan NU.nl dit niet weten zo lang het slachtoffer niet is geïdentificeerd door de politie!
Met vraagtekens in het hoofd gingen we daarom op onderzoek uit en belden de politie in Nijmegen. Gewoon om eens fatsoenlijk journalistiek werk af te leveren en aan hoor- en wederhoor te doen. Want ontploffende treinen op een zonnige zondagochtend zijn op z'n minst opmerkelijk.
Momenteel tast de politie nog in het duister, zo liet een woordvoerder van Politie Oost-Nederland ons weten. Het slachtoffer moet nog worden geïdentificeerd en het is onduidelijk hoe lang dit proces duurt.
Tevens is niet bekend wat leidde tot de explosie. Of een accu of explosief afging weet de politie dus nog niet. 'Daarvoor moet eerst technisch onderzoek worden gedaan' liet de woordvoerder weten. Omdat het slachtoffer nog niet is geïdentificeerd is het tevens onduidelijk of de persoon in kwestie voor NS of ProRail werkzaam was in de trein of dat hij de trein betrad buiten zijn bevoegdheden om.
De politie zal eerst de familie van het slachtoffer informeren zodra de identiteit van de man is achterhaald. U hoort het al: de politie tast in het duister en zo lang de persoon niet is geïdentificeerd is het dus onduidelijk wat het mogelijk motief was en onmogelijk vast te stellen of de man alleen werkte of in groepsverband.
NU.nl denkt het al wel te weten en publiceerde onderstaande:

Identiteit onbekend

[caption id="attachment_224378" align="aligncenter" width="510"]NU.nl denkt iets te weten over de redenen waarom de explosie plaatsvond. Echter weet de politie de identiteit van het slachtoffer niet. Zonder vastgestelde identiteit is het bovenstaande bewezen onzin. Bron: NU.nl / NU.nl denkt iets te weten over de redenen waarom de explosie plaatsvond. Echter weet de politie de identiteit van het slachtoffer niet. Zonder vastgestelde identiteit is het bovenstaande bewezen onzin. Bron: NU.nl[/caption]
De uitspraken van NU.nl over het mogelijke motief van de man kloppen dus per definitie niet! Immers kan niet worden uitgesloten dat de man samenwerkte met anderen zolang zijn identiteit onbekend is! Het treinverkeer werd verder niet verstoord door het incident, zo stelt de NS.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten