Video! Prof. Chomsky over arrest Wikileaks-oprichter: "overheden snoeren journalisten de mond, keer op keer"

Geen categorieapr 14 2019, 12:00
Afgelopen week werd de oprichter van Wikileaks, Julian Assange, gearresteerd in Londen. De man staat bekend om het openbaren van documenten waaruit blijkt dat overheden massaal mensenrechten schenden. Resultaat: hij zit vast. Prof. Noam Chomsky is laaiend over het gebeuren: "overheden snoeren journalisten de mond, keer op keer".
Volgens prof. Noam Chomsky is de arrestatie van Jullian Assange 'een schandaal' en ziet hij het gebeuren als 'een inter-gouvernementele opzet om journalisten het zwijgen op te leggen'. En stelt hij dat Wikileaks informatie publiceert 'die burgers verdienen te weten' terwijl 'machthebbers proberen dit te voorkomen' aldus de MIT-professor.
De taalkundige stelt verder dat de arrestatie van Assange geen uitzondering, maar de regel is: 'dit patroon herhaalt zich keer op keer'. Het openbaren van gegevens waaruit blijkt dat bepaalde personen of organisaties mensenrechtenschendingen begaan zou geen misdaad mogen zijn. Maar zo zien machthebbers het natuurlijk niet!
Maar, wie zijn dan 'de machthebbers' in deze context? De machthebbers in deze zijn de lieden van 'het kartel' binnen de diverse Ministeries van Buitenlandse Zaken. U weet wel, de typetjes die de halve wereld bombarderen onder voorwendselen van drogredenen om geld te verdienen aan het bloed van onschuldigen.
Dat is de reden waarom diverse functionarissen van verschillende ministeries van Buitenlandse Zaken bezig zijn met puinruimen. Zoals de Britse MinBuZa-man Jeremy Hunt:

"He (Assange, red.) has hidden from the truth for years and years and it is right that his future should be decided in the British judicial system," - Jeremy Hunt, Buitenlandse Zaken, Verenigd Koninkrijk, 2019

Een MinBuZa-medewerker stelt dat een journalist 'de waarheid' verstopt, terwijl de ministeries geen informatie willen openbaren! Tevens willen Britse parlementariërs dat Assange in Zweden voor de rechter komt. Een teken aan de wand!
Jeremy Hunt wil dat juist niet en wenst dat Julian Assange in het Verenigd Koninkrijk (bij een bevriende rechter, red.) wordt veroordeeld. Gelukkig verraadt het woordgebruik van 'het kartel' waar het om gaat. Lees de uitgevaardigde aanklacht maar eens:

Aanklacht tegen Julian Assange (Wikileaks)

[caption id="attachment_224362" align="aligncenter" width="635"]Het woordgebruik verraad uiteindelijk iedereen. Ook degenen die iets te verbergen hebben. Informatie over mensenrechtenschendingen in Irak? Bron: United states of America, Eastern District of Virginia, Grand Jury Het woordgebruik verraadt uiteindelijk iedereen. Ook degenen die iets te verbergen hebben. Informatie over mensenrechtenschendingen in Irak? Bron: United states of America, Eastern District of Virginia, Grand Jury[/caption]
Bovenstaande laat duidelijk zien waar het om draait!
Het gaat in de Assange-rel dus om gegevens over de agressieoorlogen in Irak. En hoe Assange aan die gegevens is gekomen (een moreel bezwaard mens, red.) En die moeten natuurlijk geheim blijven! Vandaar dat lieden van diverse ministeries van Buitenlandse Zaken zijn begonnen met puinruimen. Dit om hun voorgangers en eigen baantjes te beschermen.
Tal van andere ministeries van Buitenlandse Zaken mengen zich in deze zaak: Australië, Verenigde Staten, en het gaat maar door... In de Verenigde Staten stelt men zelfs het volgende:

"Mr. Assange is in fact a tool of Vladimir Putin and the Russian intelligence service."

Zo doorzichtig allemaal weer. Het zijn rookgordijnen want het gaat niet om Rusland getuige de bovenstaande aanklacht van de VS-jury, maar om informatie over mensenrechtenschendingen! De traditionele media in Nederland zwijgen in alle talen. Bang voor de mogelijke consequenties.
De lafhartige schrijvers van de Volkskrant, Trouw en NRC (let vooral op de framing, red) laten de journalistiek hiermee definitief in de steek. De vraag is echter: is het crimineel om criminele activiteiten te openbaren middels criminele methoden?
Zelfs de bejubelde Donald Trump ziet de bui hangen. Hij was eerder nog lovend over Wikileaks, maar nu de verenigde krachten van de ministeries van Buitenlandse Zaken loskomen klinkt het anders:

"I love Wikileaks" - Donald Trump (2016)

Twee jaar later:

"I know nothing about Wikileaks" - Donald Trump (2019)

Zo snel kan het blijkbaar gaan.
Gelukkig weten intelligente mensen wél wat er speelt en prikken zij eenvoudig door de rookgordijntjes van de ijzervreters van het ministeries van Buitenlandse Zaken. Als er behalve de NPO een overheidsorganisatie sanering verdient dan wel het Ministerie van Buitenlandse Zaken!
Ook in Nederland is het Ministerie van Buitenlandse Zaken een hol van corruptie. Denk aan schendingen van het volkerenrecht in Syrie door het steunen van jihadistische rebellen en de corrupte praktijken met Saoedi-Arabie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten