Beelden! Migranten verjaagd door Griekse politie, levens kapot door agressieoorlogen George W. Bush!

Gisteren raakten migranten slaags met de Griekse oproerpolitie terwijl zij trachten de grens met Macedonië te bereiken. Een groep van zo’n 500 migranten zette via sociale media de actie op touw. Het kamp waar de migranten zich bevinden zou overbevolkt zijn en men leeft er in slechte omstandigheden. Over de redenen waarom zoveel migranten in Griekenland zitten natuurlijk geen woord in de reguliere media zoals NOS!

Vooropgesteld: Europa zit niet te wachten op deze migranten, maar tegelijkertijd is het van belang om te benoemen waarom deze mensen in Griekenland vastzitten. En de redenen hebben wel degelijk iets met Europa en de Verenigde Staten te maken natuurlijk!

Nadat de Amerikanen en hun bondgenoten in 2001 besloten om het Midden-Oosten ‘te bevrijden’ en te ‘democratiseren’ is het chaos aldaar. Eigenlijk al 18 jaar lang, sinds 2001! Als 11-jarige en Pim Fortuyn-fan was ik altijd al tegenstander van deze oorlogen, maar de volwassenen om mij heen vertelden mij ‘dat het nodig was’ om het land ‘te bevrijden’. Lekker naïef bleek het.

De onvriendelijk doch relatief stabiele regimes van de Taliban (Afghanistan), Hoessein (Irak), Gadaffi (Libië) en Assad (Syrië) moesten het veld ruimen. De Amerikanen gebruikten grof geweld om bovenstaande landen kapot te schieten. Dat is de werkelijke reden waarom miljoenen migranten naar Europa komen. Merendeel komt immers uit de bovengenoemde landen! Wil je migratie beperken dan moet beter worden nagedacht over de inzet van militaire middelen.

En tegelijkertijd zien we partijen in de Tweede Kamer, waar lieden als kartelwapenlobbyist André Bosman (VVD) en Martijn van Helvert (CDA) rondlopen, ageren tegen de migranten. Maar zwijgen diezelfde partijen in alle talen over hun verantwoordelijkheid in de totstandkoming van de migratiestromen. En als je met vluchtelingen uit bovengenoemde landen spreekt dan ziet het overgrote merendeel het zoals hierboven beschreven: de Amerikaanse overheid vernietigde hun huis, niet de Taliban!

Dat George W. Bush door onderzoekers van het Internationaal Strafhof wordt onderzocht is geen verassing. Onder zijn verantwoordelijkheid is de ellendige politiek van ‘regime change’ geïntensiveerd. Onder valse voorwendselen en met drogredenen praatte zijn regering de rest van het Westen deze destructieve oorlogen in. De kiezer was ondertussen druk bezig met GTST en Jong Oranje…

En de gevolgen van de destabilisatie van het Midden-Oosten zien we terug in de migratiecijfers. Voor 2017 alleen al arriveerde ruim 2,4 miljoen migranten in Europa. En daar zitten we in Europa niet op te wachten, maar tegelijkertijd zijn er vragen. Vragen over verantwoordelijkheid. Want het waren ook  Nederlandse soldaten die de Amerikanen volgden in hun oorlogszucht.

De Britten en Fransen evenzo. En in Griekenland zitten mensen in kampen die zijn gevlucht voor het geweld dat niet door hen is geïnitieerd, maar door de Amerikaanse staat onder George W. Bush en later Barack Obama.

Het is een sneue situatie. Het beste zou zijn als Europa de migranten helpt bij het opbouwen van de vernietigde landen, maar ook bij zichzelf te rade gaat en niet zomaar mee gaat in de holle retoriek van ‘internationale coalities’, een eufemisme voor het plegen van oorlogsmisdaden!

Laten we hopen dat George W. Bush binnenkort voor het hekje staat. De aanklacht? Het starten van agressieoorlogen, het schenden van mensenrechten en het volkerenrecht. Een zaak waaraan de Amerikanen zeker moeten meewerken anders is hun morele leiderschap definitief ongeloofwaardig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Suidland

  Oprotten met dat volk! Haal onze
  bloedverwanten, onze broeders en zusters uit Suid-Afrika maar terug !!!

  1. Satty

   Dat zijn over het algemeen gewoon misdadigers.

   1. M de ruyter

    Maar het is wel ons volk. Als Afrika voor de Afrikanen is, dan is Nederland er zeker voor de blanke boeren.

  2. Satty

   Hoe kun je zulke achterlijke onzin uit kramen? Ben je echt zo slecht geïnformeerd?

  3. Brazil

   Bedoel je die racisten uit Zuid-Afrika ?

 2. Punt50

  Het is niet begonnen met Bush. Het begint bij landen die een voor hen gunstig regime in de bestuurdersstoel plaatsen van een land waar hun belangen liggen. Bijv. de Sjah van Perzië die in 1953 door de USA op de troon gezet werd vanwege oliebelangen.

 3. Satty

  Nu de misdaden van Europa in Afrika nog bespreken.

  1. Brazil

   Dit zijn er zoveel , waar moet je beginnen.

 4. Regina

  “De onvriendelijk doch relatief stabiele regimes van de Taliban (Afghanistan), Hoessein (Irak), Gadaffi (Libië) en Assad (Syrië) moesten het veld ruimen. De Amerikanen gebruikten grof geweld om bovenstaande landen kapot te schieten. Dat is de werkelijke reden waarom miljoenen migranten naar Europa komen.”

  Helemaal juist en dat is ook precies waarom ik van mening ben dat Bush wegens oorlogsmisdaden vervolgd en berecht zou moeten worden. Wie mij selectief noemt kan ik je zeggen dat dit trouwens ook geldt voor Obama

  1. RenskeTara

   Obama, Barry Soetoro en zijn Michael… fijn stel en heb je klachten dan ben je meteen racist…

 5. marco1

  Die Teunis toch, als 11jarige fan van Pim Fortuyn. Op die leeftijd had ik zelf meer interesse in Wendy van Wanten en Vannesa.

  1. Satty

   Hahaha ik ken de dames niet. 11 jaar al. Lijkt me in ieder geval gezonder.

   1. Mars020

    Toen was jij zeker nog vloeibaar?.. Jij als kind, moet je ook niet bemoeien met zaken, waar je geen verstand van hebt. Dat is ook de reden, dat je onzin aan het uitkramen bent op DDS.

 6. Brazil

  Welkom in het Europa van 2019, echt triest.

 7. lIN-T

  Is dit satire?

 8. M de ruyter

  Welkom in de nieuwe wereldorde, hier geldt niet de wet maar de wet van de jungle. Niet de wet van orde, maar de wet van chaos. Niet mededogen voor het zwakke, maar het recht van de sterkste.

 9. Vrijedenkert

  George W. Bush, Dick Cheney, Donald Rumsfeld en de kliek hier omheen en de VS zijn hoofdverantwoordelijk voor huidige puinhoop in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Afganistan!
  Al deze migranten zouden dus allemaal naar de VS moeten reizen en daar asiel aanvragen.

  1. Satty

   Balkenende? Gewoon in Nederland. Niet zo wegkijken.

 10. TD

  “benoemen waarom deze mensen in Griekenland vastzitten”
  Is iedereen nu achterlijk,dat is toch duidelijk!
  Deze mensen zijn in Griekenland op doorreis,om daarna richting de gratis geld en verzorging verstrekkende moslim knuffelende landen als Nederland en Duitsland door te reizen!
  De grenzen moeten potdicht worden!

 11. victus

  GTST, jong oranje. Vergeet vooral niet de zorgen om het songfestival!
  Alleen maar kerels op de foto’s. Vrouw en kinderen mogen achterblijven om de klappen op te vangen en het smerige werk uitvoeren?

 12. Heras

  Volgens het artikel is de migrantenstroom op gang gekomen door de VS. Ik denk dat het maar voor een deel geldt. De rest heeft te maken met de agressieve leiders in het MO en afrika. Maar ook met de gemakzucht van die mensen daar. Ook wij hadden twee oorlogen, maar door hard te werken hebben we het land opgebouwd. En nu willen de migranten meeprofiteren van onze harde arbeid. Dat voelt als onrechtvaardig, daarom de roep aan de regering: sluit de grenzen.

 13. Godefroy France

  TERUG DE ZEE IN MET DIT SCHOREM !!!

  kon enkele jaren geleden niet bevroeden dat ik zulke teksten zou hanteren!!!!!

  NOG ERGER,,, VOEL GEEN ENKELE SCHAAMTE ALS IK DIT SCHRIJF!!!

 14. Ome Wim

  Ik mis steeds vrouwen, kinderen en oude mensen op zulke foto’s en zie alleen maar agressieve jonge kerels die door geweld te gebruiken Europa willen binnen komen, zijn dit soms die “hoogopgeleide” mensen die we zo hard nodig hebben volgens Rutte en zijn kliek ???????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.