Burgemeester Halsema wil nu toch echt snel actie tegen handgranaten in Amsterdam

Wie in Amsterdam woont ontdekt nog eerder een handgranaat dan een achtergebleven paasei. De handgranaten die om de haverklap worden gevonden, zijn al zeker sinds 2018 een fenomeen (en inmiddels snel op weg om een traditie te worden). Daar wil Halsema nu toch echt snél wat aan doen!

Burgemeester Halsema heeft politie, justitie en gemeente bijeengeroepen om eens en voor altijd een vuist te maken tegen rondzwervend militair materieel. Ook moet het eens ophouden met al die plofkraken, want dat geeft natuurlijk ernstige geluidsoverlast.

De door haar geformuleerde opdracht luidt: ‘Hoe kunnen samenwerkende overheden deze strafbare feiten en incidenten voorkomen?’ En ja, verzin daar maar eens een antwoord op! Zo’n handgranaat duikt ineens op aan iemands deurpost. Plofkraken lijken tegenwoordig ook gewoon op klaarlichte dag te gebeuren dus wellicht is dat een beter startpunt.

Misschien eerst maar eens beginnen met flyers uitdelen waarop staat dat het niet oké is om explosief afval zomaar rond te laten zwerven? Moet er eens gekeken worden of iedereen wel tolerant genoeg is geweest de afgelopen tijd? Misschien tijd om awareness te creëren met een campagne zodat inwoners handgranaten makkelijker leren herkennen en wennen aan het idee dat ze kunnen exploderen als ze ’s ochtends de deur uit gaan?

Zomaar wat ideetjes die kunnen helpen bij deze lastige situatie die door een extreem kleine minderheid wordt veroorzaakt. Ik heb er in Enschede nog niet één gevonden, trouwens! Maar goed, wat niet is, kan nog komen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. van Urk

  Zij wil wat tegen het rondzwervend militair speelgoed gaan doen..Zou zij ook wat aan de vervuilers willen gaan doen die dat soort speelgoed hebben laten rondzwerven..Willen wij meer of minder..

  1. Original NL

   Eerst de soldaten van islam binnen halen..en dan zeuren over het slordig opbergen van de wapens?
   Halalsema = staatsgevaarlijk!

  2. Raveltje

   Is vast op iedere Amsterdamse rommelmarkt te krijgen.

 2. Tman

  Misschien moet Halsema hoofdcommissaris Frank Paauw een vrijbrief tot handelen geven,en zelf buiten de besluitsvorming blijven!
  En als dat niet helpt,moet de burgemeester en commissaris vervangen worden,hoe moeilijk kan het zijn?
  In elk geval heeft Halsema het brevet van onvermogen met vlag en wimpel verdiend!

 3. Tman

  Er is alweer censuur verdomme,de post is in behandeling?

 4. Jumping

  De redding van Nederland, komt niet van uit de Linkse wegkijkclub.
  Laat dit vergoelijken van dit gigantische probleem stoppen.
  Luister naar Wilders en of Baudet, stop deze omvolking.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 5. Siemien

  Halasema ”

  “Op 27 oktober 2010 heeft de toenmalig Kamerlid en nieuwe burgemeester Femke Halsema (GL) een motie ingediend van de volgende strekking:
  “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”…

  1. Original NL

   Siemien..
   Halsema “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”…
   En bijna alle partijen waren “voor”!
   Opdat men niet vergete..!!

   1. Siemien

    Ik weet het, maar het feit dat er motie over is ingediend is natuurlijk te gek voor woorden..

    1. Original NL

     Idd siemien…de regering heeft als taak zijn burgers te beschermen en is in gebreke gebleven!!

     1. Mars020

      Mee eens, de regering hoort een noodverordening uit te spreken en een avondklok in te stellen voor verdacht volk. Hang die handgranaten maar aan hun eigen deur of moskee. Schijtziek, worden we van dat gezeik met dat tuig.

   2. Rien Noppen

    De motie was overbodig want verwoordt wat in de Grondwet staat. De regering was het er ook van harte mee eens omdat het omgekeerde in strijd met de Grondwet zou zijn.

    Hieruit volgt dat Original meent dat de Regering in strijd met de Grondwet moet handelen.

    1. ZiggyStardust

     Veel regels van de islam, die in het handboek de Koran staan, zijn in strijd met de Nederlandse grondwet en het Nederlands recht. Het zou verstandig zijn als hier eens nader naar gekeken werd, met vrijheid van religie heeft dit niets te maken.

     1. ZiggyStardust

      In SA, de bakermat van de islam, wordt de Koran vrij strikt gevolgd. Homo’s worden gestenigd, handen en hoofden worden afgehakt, vrouwen zijn minderwaardig, christelijke symbolen zijn er verboden, alcohol is er verboden. Onlangs was er een clubje dat iets gedaan heeft, en in het kalifaat dat ze stichtten besloten ze de islam te gaan beleven zoals dat hoort volgens de Koran, het handboek van de islam. Mensen werden levend in brand gestoken, overreden met tanks, geëxecuteerd door kinderen, van gebouwen afgegooid, als (seks)slaaf gehouden, puur en alleen omdat ze homo waren, atheïst of anders gelovig. En dit werd allemaal gelegitimeerd door de Koran. Dit toont aan dat de islam, net als het nazisme, een verderfelijke ideologie van haat is.

    2. Siemien

     Uiteraard dient de islam zich aan de Nederlandse grondwet aan te passen, maar Rientje is zo ziek in zijn islamitische kopje dat hij even de grondwet er bijhaalt want we zijn een rechtstaat bladiebladiebla en dat soort dingen.

     De islam is een ideologie die wenst dat elke wetgeving zich dient te onderwerpen aan de koran en haar sharia.

     Even voor de duidelijkheid wat de islam inhoudt even het volgende

     De islam is een systeem, een ideologie met componenten:

     1 – religieus (koran, niet gelovige/afvallige dienen als brandstof voor de hel) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..
     2 – justitieel (sharia, wetgeving, onderwerpen aan de islam)
     3 – militair (jihad, heilige oorlog)
     4 – economisch (uitlenen zonder rente)

     En het ergste is nog dat een mongool als Rientje geen idee heeft wat de islam inhoudt net als al die andere achterlijken die instemde met de motie.

     De islam is een moordzuchtige satanische ideologie, kijk eens naar wat isis filmpjes.

     1. F. Domela Nienhuis

      Links heeft het dan altijd over dat we de Islam moeten keren kennen, maar sluit zich af voor wat de Islam dus daadwerkelijk inhoudt. Met wat jij zojuist hebt beschreven over de Islam weten de weldenkenden genoeg. En van de Islam(isering) hebben wij dus alleen maar ellende te verwachten. En daarom: Kuck the Islam out of Europe!

 6. Ries

  Hoe komt militair materiaal beschikbaar? En nu de put dempen omdat er steeds meer schapen verdrinken? De deugers vormen een verliezend blok. Ze sputteren nog, maar beginnen te zieltogen.

  1. Original NL

   Ze gaan de put niet dempen Ries…alleen de dode schapen trachten te verwijderen…de put wordt alleen maar wijder en dieper!!

   1. Ries

    Bij nadere beschouwing wil ik je gelijk geven!

 7. Toon Boekman

  De oplossing: Handgranaten legaliseren. Dan is het niet meer strafbaar en hoeft er niets te worden gedaan. Voorwaar een progressieve aanpak. Halsema blij en ze kan weer over tot de orde van de dag. Net zoals na haar 2eKamer-motie over het stimuleren van de Islam.

 8. Cootje

  Volgens mij als u inwoner bent van deze bananen republiek ,, de politie top reizen en feestjes viert van belasting centen, als het wetenschappelijk bureau , de wetenschap aan past aan de lievelingskleur van het kabinet, als het OM de roddels over het vreemd gaan met ondergeschikte jaren lang onder de tafel houd, als de gevangenissen zijn weg gesaneerd , als de digitale infrastructuur bij het OM de kwaliteit heeft van de jaren 2000: / net als bij de belastingen/ als zei als een pro immigratie fan , haar voorkeur moet laten blijken , welke geweldige driehoek gaat hier wat aan doen ? , ze hebben de capaciteiten van een klaverjas club , en mevr Halsema heeft verstand van zwarte scholen

 9. Cootje

  Je hebt overal geweldige burgemeesters , die hebben deelgenomen aan de banen carrousel , geen opleiding in het zelfstandig beslissen, nooit buiten de randjes gekleurd , ja geknikt in de fractie , oogjes dicht en snaveltje toe , en als je dan lid bent van de geiten wollen sokken club, kan je door je partij die eens in de zoveel tijd aan de beurt is , een top functie krijgen, waar ineens granaten en explosieven in haar leven komen , en dan wordt haar functioneren ineens explosief,

  1. Kapitein Haddock

   Cootje

   Juist en dat 1000 +++

 10. victus

  Als er ergens in Holland een atoombom explodeert dan nog staat het non nieuws uit Amsterdam dik op de voorpagina’s van de “toonaangevende “ opiniebladen en kranten. De rest is bijzaak.

 11. Cootje

  Volgens mij overal bordjes op hangen met gratis thee, de Amsterdamse burgemeester is van die tijd , misschien een actie bij inlevering granaat een pak thee , of is er geen geld voor thee, ze zal wel met een softe oplossing komen

 12. santiago

  Als je nu eens begint met iemand die in het bezit is van wat voor verboden wapentuig dan ook, 10 jaar gevangenisstraf te geven i.p.v 20 uur schoffelen, dan schiet het al lekker op. Anders moet je gewoon je muil houden . Simpel toch.

 13. Blokkeer-Fries

  Laten we het “debat” aan gaan en met elkaar het “onderzoek” van de speciale commissie afwachten, alvorens een conclusie te trekken die er niet komt. We moeten “verbinden” en samenwerken.

  https://denhaag.groenlinks.nl/nieuws/je-kunt-communist-%C3%A9n-marokkaan-zijn-verslag-van-de-actie-ik-ben-een-marokkaan

  1. Joop Klepzeikert

   Als we zo doorgaan met dat verbinden lopen we er binnenkort allemaal als een mummie bij.

 14. Kapitein Haddock

  Wat is nu het probleem om dingen eens bij de naam te benoemen?
  Zeg gewoon dat het Marokkanen zijn!
  Offe,…….mag ze dan niet meer in de , inmiddels, MAFFIA Moskee’s komen?

 15. DeBruijn

  Misschien moeten ze maar eens thee gaan drinken en deze mensen streng toespreken en zeggen: foei, jongmens granaten zijn slecht, je kunt jezelf pijn doen.

 16. Regina

  Ik ben ervan overtuigd dat Femke Halsema eigenhandig de planeet gaat redden

  1. marco1

   Hahaha ja ik ook,als iemand dat kan dan is het Femke wel.

 17. Dik

  Fatima Halalsema, islamlover!

 18. Korporaal Monty

  De oplossing is zo simpel.
  Verbied de islam, sluit alle moskeeën en neem alle korans in.

  Probleem opgelost. Hoe simpel kan je zijn.

 19. F. Domela Nienhuis

  War komt nou toch die hanfgranatencultuur vandaan?

  1. Joop Klepzeikert

   Uit Hanfgranatië.

 20. Eric 1

  Stap 1. Grenzen dicht.
  Stap 2. Uit de EU.
  Stsp3. Grens controle.
  Stap 4. Probleem opgelost

  1. Joop Klepzeikert

   Nee hoor. Dan zitten we nog steeds met zo’n 4 miljoen crimigranten opgescheept.
   Pas als al dat tuig het land uitgezet is zal het hier weer veilig en leuk leven worden, zoals het was voor ‘onze’ roverheid dat tuig massaal hierheen liet komen.

 21. Joop Klepzeikert

  Er zijn 2 oplossingen tegen die handgranaten:
  1: Alle winkels sluiten. Dan hebben die crimigranten hun zin.
  2: Alle crimigranten het land uit flikkeren.

 22. F. Domela Nienhuis

  Wat voor culturen zwerven er zo al door Amsterdam heen dat het gebruik van handgranaten zo’n gemeengoed is?

  1. Joop Klepzeikert

   Er zwerven allerlei koeltoeren door islamsterdam. Alleen geen geciviliseerde culturen meer.

 23. F. Domela Nienhuis

  We weten van Amsterdam dat ze er prioriteiten kennen in handhaven van geboden en verboden. Zou een verbod op handgranaten handhaven wel of niet onder de prioriteiten vallen? Want ja, je moet die crimigranten natuurlijk niet hun speeltje afpakken. Dat is zielig, toch?

 24. Duckday

  Stem in mei op de PVV of FvD Stop met open grenzen en kom maar binnen beleid Maar ook de wet handhaven Amsterdam

 25. Vliegenvanger

  O,jee zou Halsema bang geworden zijn dat er eerdaags een aan haar voordeur hangt?

 26. Heras

  Misschien moet de overheid alle militairen die in het buitenland zitten, terughalen, zodat ze hier over straat kunnen paraderen. EN MEER CAMERA S OPHANGEN EN STRAFFEN VERHOGEN. En houd nu eens op met moslims en criminelen te aaien.

 27. Heras

  En sluit alle asielzoekerscentra na 22.00 uur. Er gaan groepen knullen tegelijk op rooftocht uit.

  1. Dik

   @Heras: Mag niet van Brussel…

  2. Mars020

   Die centra, moeten ze 24 uur per dag dichtgooien. Kijk maar wat er in Ter Apel aan de hand is met dat tuig uit Afrika.

 28. Dik

  #27102010

 29. Kristalix

  Een domme doos als Halsema begrijpt kennelijk niet dat deze granaten niet op de keukentafel liggen bij tante Truus, het gemiddelde Nederlandse gezin. Waar dan wel? Tja dat mag je niet zeggen van Halsema, maar ehh, keer eens wat extreme moslim moskeen om en huiszoekingen en mass bij de leden.

  De Marcoc en Turkse getho’s.
  Dan heeft de explosieven opruimings dienst zijn handen vol,.

  Maarja dat mag je niet zeggen van Halsema. Ze knuffelt deze lieden dood. En…..wacht rustig af tot de slachtoffers vallen. Dan ben je niet alleen van God los maar ook van allah. (Dat mannetje wat thee serveert als onzie lieve heer met zijn vingers knipt en thee wil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.