EP-lijsttrekker FVD Derk Jan Eppink pakt ‘fascistische etikettenplakkers’ aan: ‘Door hen verkommeren nu mensen!’

In een interview met De Gelderlander haalt Derk Jan Eppink, de lijsttrekker van het Forum voor Democratie bij de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen, fel uit naar de “etikettenplakkers” die er op staan dat zijn partij fascistisch genoemd wordt. Dit zijn mensen die een onhoudbare verzorgingsstaat hebben opgebouwd, aldus Eppink, en nu grof gaan schelden. Dankzij hen zwelgen mensen in armoede, maar zelf staan ze nog altijd met het moralistische vingertje te zwaaien.

Over precies een maand zijn er in Nederland Europese Parlementsverkiezingen. We mogen 26 landgenoten naar Brussel sturen om daar het EU-feestje mee te vieren, en in koppositie om die race te winnen is natuurlijk Forum voor Democratie. Namens die partij is Derk Jan Eppink lijsttrekker, en dus zullen de aankomende weken alle ogen op hem gericht zijn. De Gelderlander was er alvast maar vroeg bij, en wist bij de man uitspraken te ontlokken over zijn nieuwe partij FVD. Boze tongen noemen die partij een fascistisch bolwerk. Eppink moet daar niets van weten, en zet degenen die aan die “etikketenplakkerij” mee doen eens flink te kijk:

Forum voor Democratie wordt door sommige critici fascistisch genoemd. Wat vindt u daarvan?
,,Etikettenplakkerij. Een reactie van de protestgeneratie (een andere naam voor de babyboomgeneratie, HH). Die haalt graag de oorlog erbij als iets haar niet zint. De werkelijkheid is dat deze protestgeneratie, waar jij en ik qua leeftijd ook bij horen, een verkeerde analyse heeft gemaakt en in de spiegel zou moeten kijken. Die generatie wilde een welvaartsstaat, zonder te kijken of het wel betaalbaar was. En nu verkommeren er mensen.””

Tegenover de protestgeneratie, zet Eppink de “renaissancegeneratie” die – als alles goed gaat – Nederland weer moet laten bloeien als nooit tevoren, dankzij hun “eigen identiteit, met optimisme en zelfvertrouwen”:

Milieu wordt een soort religie, vindt u. Wat bedoelt u daarmee?
,,Als je kanttekeningen plaatst bij milieumaatregelen die de aarde moeten redden, ben je al snel een ketter. Ik benader het anders, bedenk technische oplossingen, ga op zoek naar innovaties. De renaissancegeneratie van Baudet handelt vanuit een eigen identiteit, met optimisme en zelfvertrouwen.”

…En nu maar wachten op het onvermijdelijke gejank van zijn politieke tegenstanders!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Catalaanse kok

  “etikettenplakkers” Dit zijn mensen die een onhoudbare verzorgingsstaat hebben opgebouwd,
  .
  Klinkt interessant maar bedoelt deze meneer nu de totale werkende en gepensioneerde Nederlandse bevolking. Dan wordt hij hartelijk bedankt.

  1. Rien Noppen

   Zijn kritiek betreft wellicht vooral de oude Drees die de onhoudbare AOW heeft geregeld.

   1. Scarletti

    De AOW was niet berekend op de gigantische toestroom van laaggeletterden die per saldo niets hebben bijgedragen aan de BV Nederland. Dat hebben we te danken aan links extremisten zoals u.

    1. Vit

     @Scarletti

     Inderdaad, zonder dat was er niets aan de hand, je merkt dat er van alle kanten wordt geplukt om het te kunnen bekostigen.

     1. Catalaanse kok

      Mag ik hieruit concluderen dat u de hier geponeerde FvD stelling niet onderschrift.

     2. Scarletti

      Beste Catalaan, m.b.t. de onhoudbare verzorgingsstaat verschil ik idd met hem van mening

     3. Catalaanse kok

      @scarletti.
      U, ik en vele anderen worden door FvD veroordeeld omdat we dit prachtige systeem hebben betaald/opgebouwd.
      Laat die sukkel lekker met zijn Minerva-uil opvliegen en nooit meer landen .

     4. Scarletti

      Beste Catalaan, helaas vrees ik dat het FvD vanaf nu een duikvlucht gaat maken. Ware gezicht komt nu pas boven drijven

     5. Catalaanse kok

      @scarletti.
      Ware gezicht?
      Hun elitaire houding is mij altijd al duidelijk geweest.

     6. Vit

      @(vul maar in) kok

      De instroom in ogenschouw genomen, hebben we inderdaad een onhoudbare verzorgingsstaat.

  2. Joop Klepzeikert

   Nee, die bedoeld hij niet en dat weet jij ook, maar je wilt weer even lekker trollen, omdat het kan. Hij bedoelt figuren zoals jij, die nog nooit ook maar 1 slag in hun leven gewerkt hebben.

 2. Rien Noppen

  Vinden jullie ook niet dat Baudet zich muisstil houdt na de knetterharde aanval op hem van Otten?

  1. ZiggyStardust

   Zorgelijker vind ik dat de PvdA zich stil houdt, die tegen het 200 miljoen per jaar kostende verhuiscircus van de EU afkeuren, maar hun leider in Europa Frans Timmermans staat er vol achter om macron te plezieren. En wat betreft Baudet, ik denk niet dat er veel aan de hand is. Het wordt weer opgeblazen om FvD in een kwaad daglicht te zetten.

   1. poldi

    En zo is het !

   2. Blokkeer-Fries

    Dat linkse verhuiscircus is in het linkse leven geroepen om te polderen en te deugen en de kanslozen aan een gesubsidieerd baantje te helpen. Helaas zijn ze “vergeten” om deze CO2 verhuizing te compenseren met zwaar gesubsidieerde CO2 blazende windmolens te compenseren. Gelukkig komt onze kerosine Greta ons redden.

  2. Hartenheer

   Niet iedereen is zo’n trol als jou.
   Baudet voelt zich waarschijnlijk totaal niet aangesproken.

 3. Duckday

  verzorgingsstaat die hebben we opgebouwd,Alleen hij is kapot gemaakt door de hand ophouders weigeraars graaiers en de POLITIEK die er grettig op los graait

  1. F. Domela Nienhuis

   Zo is het maar net.

  2. Scarletti

   Ook waar

  3. Catalaanse kok

   Duckday stelt terecht : verzorgingsstaat die hebben we opgebouwd.
   .
   u bent dus volgens FvD een etikettenplakker.

 4. PMG

  De verzorgingsstaat moet behouden blijven maar de profiteurs moeten nu eindelijk eens aan de schandpaal!

  Wie geen werk heeft gaat tomaten plukken zodat we niet: EN poolse tomatenplukkers EN de uitkering van nederlandse lapzwansen EN uiteindelijk de WW van de poolse tomatenplukkers hoeven te betalen!

  1. Dik

   De weggeefneiging is hardnekkig. Twee jaar geleden kwam de Remonstrantse Broederschap nog met het initiatief om Tweede Pinksterdag in te ruilen voor het islamitische Suikerfeest. En om de zoveel tijd is er wel een politicus die een bestaande feestdag wil inruilen voor een islamitische.

 5. Catalaanse kok

  Dit zijn mensen die een onhoudbare verzorgingsstaat hebben opgebouwd,
  .
  Het lijkt wel een okihuppelepupook.

 6. Meester Kong

  Haha die dikkop draait het bekende riedeltje af en incasseert straks meer dan 250000 eurootjes per jaar.

  1. Catalaanse kok

   Nee Sarko.
   Hij gaat van binnen uit de EU hervormen.
   .
   Waar heb ik dat eerder gehoord ?

 7. Joop Klepzeikert

  Het enige wat de politieke tegenstanders in kunnen brengen is dat ‘fascisme, rasisme en nazi’ gebrul van ze. Best zielig dat soort mensen. Ze weten donders goed dat ze het decennia verkeerd gezien en gedaan hebben, maar kunnen, durven en willen dat niet toegeven.

 8. NoDoubt

  Opvang vluchtelingen NL kosten enkele miljarden per jaar. Kosten nu al geraamd op 500 miljard. Maar met Marakesh wordt dat makkelijk het dubbele. Dan hebben we het nog niet over het niet integreren omdat Mohammed dat verboden heeft. Dan onze pensioenen die in Brussel zijn beland. Geen openheid (zie uitzendingen Zwarte zwanen). Meerdere keren al door Politiek uit de pensioenpot gegraaid. Het pensioen van Belgie heeft EU al opgesoupeerd. Dan de vele tienduizenden creditcards die de nieuwe statelozen zomaar krijgen. NL de grootste nettobetaler van de EU. Reken uit hoeveel we hadden kunnen houden door niet in de EU te zitten. Echt honderden miljarden, dan hadden we geen voedselbanken, geen 40% bevolking die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen.

  Het uitkleden van overheden waardoor er een leger is met houten wapens, een politie die 80% in de prullenbak moet gooien. Ambulance die zijn werk niet kan doen. extra politie om “verwarde’ mensen in de gaten te houden. No-go-zones, infiltratie van de Islam die de tweedeling en de democratie te gronden richt.

 9. Caro

  @ Tim,
  De gehele 1e alinea zijn uw interpretatie en niet de woorden van uitspraken in de Gelderlander. Uw citaat in casu in uw artikel klopt wel.

 10. Bes Tolen

  Noppes is permanent tegen de Nederlandse autochtone bevolking. De AOW-uitkeringen kosten namelijk maar een fractie van wat de massa immigratie elk jaar kost maar dat verdoezelt hij. Hij wordt bij deze verzocht zijn laakbare houding te laten varen voor meer oprechtheid.

 11. Caro

  Kan iemand mij helpen?
  Sinds vanmiddag kan ik op bepaalde artikelen niet meer reageren.
  Dan moet ik opnieuw inloggen maar dan lukt het nog niet.
  Iemand ervaring mee hoe ik mijn compu of anders moet aanpassen of mss anders? Sorry voor off topic

  1. Joop Klepzeikert

   Ik klop dan even op de F5 knop en kan dan weer reageren. Het WordPres script waar DDS gebruik van maakt voor reacties is nogal kniftig.

   1. Caro

    Had ik ook al gedaan, helaas.

 12. Godefroy France

  DUBBELE PASPOORTEN PERSONA NON GRATA IN OVERHEIDSFUNCTIES

  Woestijngespuis met criminele aanhang, straf uitzitten, terug naar andere paspoortland!
  Stop de uitkeringen, ze haten ons!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.